על מה אתה מדבר?! הנדרסון זה כישלון גדול יותר מדאונינג וקארול, יש לך את מיירלש, שלבי ואקוולאני ואתה בוחר להעיף את כולם ולהביא את הנדרסון ב-16 מיליון פאונד! שחקו שלא מופיע בכלל למשחקים, כל כך רך וחלש, חוץ ממשחק גדול אחד נגד בולטון ומהלך ענק אחד נגד טרי ואשלי קול הוא כישלון אדיר. איך הוא בדיוק בסדר?! זרקנו 71 מיליון פאונד לפח, לא 50, הלוואי נצליח להפטר מהשלישיה הבאה בינואר הנדרסון - דאונינג - קארול, לא יכול לראות אותם משחקים...
לא הייתי ממהר כל כך לקבור את הנדרסון. כמה מכם ראו בלוקאס בזבוז של מקום לפני שנתיים-שלוש? להנדרסון יש כישרון מסוים, צריך עוד לראות כיצד זה יתעצב. השאלה אם הייתם צריכים כרגע שחקן שזקוק לזמן להתעצב או משהו מוכן יותר היא היותר רלוונטית.
Strawberry Fields או, בפעם המי יודע כמה, אתה עונה בצורה עניינית ונעימה, פשוט תענוג. אתה מוסיף המון לדיונים פה בפורום שתדע לך. חג שמח. וקומולי לא האישיו. הוא מייעץ ומנהל את המשא ומתן. מי שמחליט באופן סופי את מי מחתימים ואת מי לא זה המאמן. ומי שאמור לספוג את האש או את הביקורת הטובה זהו המאמן הראשי. דלגליש עד כמה שידוע לי. ואם זה על הפרנציפ, וגורם לך להרגיש ממש יותר טוב, אז גם קומולי נכשל בגדול. נשמע יותר טוב?
ככל הנראה (אם כי זה לא אושר בוודאות) מיירלש חתם על חוזה נמוך בעונה הראשונה שלו (כ-30 אלף פאונד) וקיבל הבטחה מהמנכ"ל הקודם פורסלאו שאם הוא יתן עונה טובה השכר שלו ישודרג. אני מניח שקני לא התלהב ממנו מספיק כדי להאריך לו את החוזה ולתת לשכר גבוה, בהתחשב בכך שהוא יחגוג 29 במהלך העונה ובמקרה הטוב בעוד כמה שנים נמכור אותו ברבע ממה שקנינו... אין מה לקטול את הרכש של הנדרסון, בסה"כ הוא הגיע מתוך מחשבה לעתיד ולא כשחקן ל-11. כשלעצמו אין בעיה להביא פוטנציאלים כמוהו וכמו קואטס, אבל כמו שאמיר כתב - על הפרק היו וישנן סוגיות בוערות יותר. אני בטוח שכשהדנרסון הגיע הציפיה ממנו לא הייתה לשחק 90 דקות כל שבוע, אולי כמחליף ראשון באגף ימין (לא להיט) ובמרכז (פוטנציאל טוב). אורי, יופי עם הנוסטלגיה לבניטז אבל הוא גם דרך על כל המוקשים שקני נפל בהם (רובי קין בתפקיד קארול, אני לא יודע מי בתפקיד דאונינג אבל גם לבניטז לא חסר רכש יקר עם bias כלפי חבר'ה מהמדינה שלו), ובתקופה שלו התחרות הייתה הרבה יותר קלה. אם אתה מסיים במקום השישי, זה לא אברטון או אסטון וילה שעקפו אותך, אלא מועדונים שמשקיעים לא פחות ממך או כאלה עם בסיס מעולה. אין לנו כרטיס קבוע בטופ 4 במצב שנוצר בשנים האחרונות, המנג'רים שלנו ימשיכו לטעות בדיוק כמו שונגר ורדנאפ ו-AVB טועים, ואם אתה חושב שדלגליש צריך ללכת הביתה בסוף העונה - וואלה, בטוח שלא יבוא מישהו יותר טוב. כן, הוא מקבל "הנחות" שקודמיו לא קיבלו (אבל גם הנסיבות היו שונות), אבל אחרי הכל הוא השחקן הכי גדול ששיחק במועדון הזה ולא איזה ילד מהרחוב שנתנו לו לאמן. אותך זה מעצבן שהוא מקבל הנחות, תפנים שיש אחרים שזה מעצבן אותם שאתה מצפה שדלגליש יקבל יחס א-לה סטיב קין. האם הוא נכשל כשלון טוטאלי בבניית הקבוצה? ריינה - אנריקה, אגר, סקרטל, ג'ונסון (גיבוי: קלי, קראגר, קואטס, פלנאגן, רובינסון, אורליו) - לוקאס, אדם, ג'רארד (גיבוי: הנדרסון, שלבי, ספירינג) - עם זה אני בשמחה מוכן לצאת למלחמה. בהתקפה המצב פחות או יותר עגום, חוץ מסוארז ובלאמי כל השאר הם so-so ופה הכשלון שלו. כן, בלי התקפה כנראה שלא נגיע לטופ 4 אבל מבחינת מה שיש לנו בהגנה ובקישור אפשר לחייך. מבחינת הדרך שהסגל שלנו עבר מאז שבניטז השאיר אותו להודג'סון, עשינו התקדמות אדירה. כן, הכל יחסי, ואם לא כואב לך אז כדאי שגם תכיר בזה.
מלו. ברור שהמלחמה על המקום הרביעי היא לא דומה למה שהייתה עם הכניסה של טוטנהאם וסיטי. זה עדיין לא אומר שלא הייתה צריכה להיבנות פה קבוצה הרבה, אבל הרבה יותר טובה. בדיוק בגלל המוקשים שרפא 'נפל' בהם, סטייל רובי קין ציפיתי להתנהלות שונה מדלגליש. אם אחרי עשרה משחקים לא טובים הוא איבד אמון בשחקן שהוא זרק עליו 35 מיליון פאונד אז יש משהו יותר עמוק מסתם רכש שלא התחבר לקבוצה. אתה אומר שהוא לא נכשל בבניית הקבוצה ואז נותן רשימת שחקנים גדולה שהייתה פה הרבה לפני שהוא הגיע. אז אוקי, פה אנחנו חושבים אחרת. אני לא מצפה שהוא יקבל יחס א-לה סטיב קין, אבל אני בהחלט מצפה שאוהדים יהיו מספיק בוגרים ונבונים כדי לשפוט אותו על מה שהוא מעניק למועדון בשבת 2011 ולא על סמך מה שהוא עשה בעבר. אם אני אשפוט אותו על סמך השחקן שהוא היה ומה שהוא מסמל עבור ליברפול אז הייתי חושב שהוא צריך להישאר לחתום על חוזה לכל החיים. זה לא רציני. דווקא העובדה שטוטנהאם, ארסנל וצ'לסי היו כבר בעונה שעברה במצב הרבה, הרבה יותר טוב מאיתנו היה צריך לחדד את העובדה שהרכש בקיץ היה צריך להיות הכי ממוקד ומדוייק מאי פעם. לכן זה היה קיץ כ"כ קריטי. וכן, הארי רדנאפ הצליח עם קצת מחשבה ואומץ לשדרג לעצמו את הקבוצה בחמישה מיליון פאונד + שחקן בהשאלה בזמן שאנחנו שפכנו מיליונים על בריטים נטולי כישרון. זה שדאונינג, קארול והנדרסון לא מוכיחים את עצמם ולא הצליחו לשדרג את הקבוצה במאומה, לא כואב לי כמו העובדה שזה היה כל כך צפוי כבר בקיץ. דלגליש החליט להתעלם מהעבודה שאין לנו סקורר בקבוצה, ומהעובדה שהאגפים שלנו שווים לקבוצת אמצע טבלה טיפוסית. כל זה היה ידוע והוא הלך עם הראש בקיר. כבר אחרי הרכישה של קארול היה ברור שיש סימן שאלה עצום סביב ההתחברות שלו לקבוצה, דלגליש ידע והרגיש את זה ולכן הוא על הספסל היום, והוא עדיין בחר שלא להביא חלוץ, ולהוציא הון על וווינגר בינוני בן 29 שעדיין לא הצליח להוכיח שהוא יותר מבינוני במהלך כל הקריירה שלו. *הקיץ הזה היה קריטי מאין כמוהו דווקא בגלל שטוטנהאם, צ'לסי וארסנל לא התחזקו משמעותית מהשנה שעברה. תן את הדקות של הנדרסון לשלבי הנהדר, שמשחק באותה עמדה, שים ווינגר ברמה גבוהה מאוד במקום דאונינג, וסקורר אמיתי במקום קארול ויש לך קבוצה נהדרת לרוץ איתה בעמוק אל תוך הטופ 3-4. אלו החלטות שעלו לנו במקום הזה, ובגלל הטעויות הנ"ל אנחנו מגיעים לעוד ינואר/קיץ בו אנחנו נאלצים להיאחז בשיניים בכוכבים שנותרו לנו (סוארס וריינה) ובספק עצום אם נוכל להדביק את הפער הזה מטוטנהאם, צ'לסי וארסנל, שבוודאות יתחזקו בשתי החלונות הקרובים.
הנדרסון בסדר גמור.יש לו כדורגל.הוא לא שחקן של דריבלים,אבל הוא שחקן קבוצתי מצויין.הוא עובד קשה מאוד,יש לו טכניקה מצויינת,ראיית משחק.הוא משחק בנגיעה.יופי של שחקן.אם וכאשר השחקנים סביבו גם יהיו שחקנים של משחק מהיר ולא קאוט דאונינג ומקסי,הוא רק יילך וישתפר.הוא מקצוען.ריינה אמר שהוא השחקן שעובד הכי קשה באימונים. אנריקה ובלאמי רכש מהטובים שהיו לנו ב15 שנה האחרונות ביחס למחיר. קארול מאכזב.אבל מצד שני,עושה רושם שהוא לא ממש קיבל הזדמנות. דאונינג,אני לא יודע מה להגיד.השחקן הזה פשוט עלוב.השחקן אולי הכי מיותר שראיתי בקבוצה. יש לו מהירות לא רעה,טכניקה לא רעה,אבל הוא לא עושה פשוט כלום.אין לו שום הבנה עם אף שחקן בקבוצה,הוא לא מנסה כמעט אף פען לעבור שחקן וגם כשהוא מנסה הוא לא מצליח.שום הגבהה לא יוצאת לו טוב,הוא מתחבא מהכדור. לא יאומן ששילמנו על דבר כזה 20 מיליון.מאז מקמנמן אנחנו משוועים לקשר התקפי מהיר עם כדרור ויצירתיות.20 מיליון היו אמורים להביא שחקן ברמה גבוהה.נכון להיום,אני מעדיף עליו את גולסה. בגלל זה יש לנו את ההתקפה הכי נכה בליגה.דאונינג,מקסי,קאוט וקארול.
אתה צודק בהרבה דברים, ועם זאת זה רחוק מאוד מלהיות חד משמעי כמו שאתה תמיד טוען בכל ההודעות שלך. הנפילה עם קארול היא כואבת מאוד כי יש תחושה שאת הלימון של טורס יכלנו לסחוט עד הסוף ולקבל מצ'לסי את ה-50 בלי קשר לעסקה, אבל היא נעשתה. אני לא חושב שקארול חייב בהכרח להיכשל אצלנו, הוא אמנם לא יהיה טורס הבא אבל הוא גם לא חייב להיות רובי קין. התלונות צריכות להיות לגבי הטיפול בו - ועם זאת אני מעדיף לשמור את הסיכומים והתלונות עד אחרי תחילת השנה החדשה. יש עכשיו 3 מחזורים בפרק זמן קצר מאוד וקארול יקבל את ההזדמנויות שלו להוכיח לדלגליש שהוא טועה. שיעשה את שלו, הלוואי שיהיה טוב ולנו ישאר רק להאשים את דלגליש. לרשימה של שחקנים שהיו פה לפני שהוא הגיע יש חשיבות מכרעת. הדוגמא הכי קלה היא סקרטל, שכולם פה ציפו שהוא יהיה אחד משחקני ההרכב הראשונים שיעזבו (אחרי כל הזבל שעזב). במקום למכור אותו, עכשיו הוא נראה בלם טוב פי 3 מכל גארי קיהייל שכל הגדולות כמעט קפצו עליו במחירים מגוכחים. אותו דבר לוקאס-אדם, ציוות שקני הלך עליו והוכיח את עצמו (במיוחד בחודש נובמבר) למרות ביקורת על הרעיון כאן בפורום. מן הסתם לאופן הבנייה של הסגל, אילו שחקנים נותרו מהסגל הישן ואילו שחקנים עזבו ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx ) יש חלק גם למנג'ר הנוכחי. לשפוט אותו לפי מה שהוא עשה ב-2011? תחתיו אנחנו משחקים כדורגל טוב יותר פי 10 מהודג'סון, וגם יותר טוב מזה של בניטז במשחקי חוץ (גישה שהייתה טובה בעיקר באירופה עבורינו, כפי שהוכיחו כמה שנים). יש הברקות רכש, יש נפילות, וזה טבעי. אותו רדנאפ שפגע בינגו עם אדבאיור ופארקר נפל לפני כן אינספור פעמים. גם אנחנו פגענו בול עם בלאמי, ופגענו עם אנריקה בערך באותו מחיר - ובעוד שלפארקר יש תחליף ראוי בסגל (סאנדרו) לנו אין כזה. היו לנו יותר משאבים הקיץ, נפלנו יותר אבל בפירוש - הפער בין הסגל שלנו לבין זה של טוטנהאם, צ'לסי וארסנל הצטמצם. לא מספיק כדי שנעקוף אותם. לא יודע מה יקרה בחלונות הקרובים (שלושת הלונדוניות בוודאות יתחזקו, ואנחנו בוודאות מה...נמכור את ריינה כדי לגייס כסף להחזיר את ההלוואות?), אבל הכשלון היחיד שאני מוכן להדביק עליו את התווית הזאת (וגם כי מבחינה אישית בעייני הוא נראה כמו בינגו) זה דאונינג (בן 27, אגב). קיוויתי שהוא יתן לנו בערך מה שנותן ולנסיה למנ' יונייטד. ועדיין, לצערי לא כ"כ פשוט לפגוע בדברים האלה. אשלי יאנג לא נראה טוב יותר ממנו והעובדה שהסטטיסטיקה שלו טובה יותר נעוצה בעיקר במי שמשחק סביבו ולא ביכולת מדהימה העונה - בעוד שמאטה, שכל מי שראה אותו week in week out בספרד היה מוכן להשבע שמדובר באוברייטד עם מחיר מופקע בעיקר בגלל שהוא ספרדי צעיר, נראה כמו הרכישה הכי טובה של צ'לסי בשנים האחרונות. מה שיהיה עם השניים הללו בחודש ינואר היה לך כ"כ צפוי בקיץ? אין מה לעשות, נקווה שאפשר יהיה לתקן את הנפילות ונקווה שהצוות המקצועי מודע להן. בכנות, יש גם משהו יוצא דופן באנמיות של ההתקפה שלנו. אף שחקן משמעותי מהכובשים שלנו תחת קני לא עזב (למעט מיירלש, ועדיין אדם זה תחליף ראוי), קאוט ומקסי הזדקנו בחודשיים, הצטרפו שחקנים כמו בלאמי, קארול (שלא השתתף בחגיגה בשנה שעברה) שיודעים להבקיע שערים - האם באמת נתנו שלישיות וחמישיות בחצי העונה האחרונה רק כי לא היה לחץ? איזה לחץ כבר יש על השחקנים באוגוסט וספטמבר באנפילד, או במשחק חוץ ב-DW המצ'וקמק? יש פה אלמנט ברור של חוסר מזל, וכשהקבוצה שיחקה כ"כ טוב בהתקפה (מבחינת ניצול המצבים, בכל אופן) בחצי השנה שעברה מן הסתם לצוות המקצועי היו ציפיות להמשיך באותה דרך. לא הלך, אבל יש להם חלון העברות לתקן את הבעיות.
נראה לי שהתקשורת ממהרת ומתייגת קבוצות ככאלו ואחרות כדי לתפוס כותרות מן הסתם. כל העניין הזה של חוסר כיבושים של ליברפול לפי דעתי (ובתור אחד שרואה פה ושם משחקים מלאים של הקבוצה) הוא צירוף מקרים אחד גדול. וסוארז הוא סקרורר ועושה מאמצים אילעיים בחלק האחרון של המגרש, ועל פי כמויות השערים שהוא מבקיע בנבחרת ובזמנו באייאקס אפשר להיות רגועים בקשר ליכולת הכיבוש שלו. הקבוצה לא מושלמת ורחוקה מלהיות מושלמת, הפציעה של לוקאס הוא מכה גדולה למרקם בקישור והעבודה ההגנתית של הקבוצה כקבוצה. אבל לא יכול להיות שקארול ימשיך פשוט לא להבקיע בלי סוף. עם ההזדמנויות ודקות המשחק הוא יכניס שערים ואם זה יהיה במחצית השנייה של העונה יזכרו לו את זה. בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שאם הקבוצה בועטת כל משחק כדור או שתיים בממוצע לקורה ומחמיצה הזדמנויות זה רק עניין של זמן עד שהשערים יתחילו להכנס.
יש כזה דבר כמו חוסר מזל וליברפול סובלת ממנו. ראיתי הרבה משחקים שלה העונה והיא סיימה בתיקו בשלושה-ארבעה משחקים בהם היא הייתה צריכה לנצח בהפרש של שני שערים. ארסנל, לעומת זאת, עשתה את ההיפך במספר דומה של משחקים. אני מבין שיש מי שיתחיל לדבר על סיומת וכד?, אבל זה לא רלבנטי - ישנה יכולת מסוימת שמספיקה כדי לנצח משחקים וליברפול מציגה אותה מדי שבוע מבלי לנצח. זו שאלה של זמן עד שהשערים יתחילו להיכנס: האם הם יתחילו להיכנס לפני או אחרי שהקבוצה תאבד כל סיכוי לסיים בטופ4?
לדבר על חוסר מזל זה פשוט לעצום את העיניים. אנחנו בסוף דצמבר ומתחילת העונה הדפוס חוזר על עצמו שבוע אחרי שבוע. באיזו נקודה חלקיכם יודו בכך שזה כבר מזמן לא עניין של חוסר מזל, אלא פשוט חוסר מחץ מול השער? "מתישהוא זה יתפוצץ" זאת אמירה שאנחנו שומעים לפני כל משחק נגד קבוצה קטנה, ואני מתכוון לכל משחק. זה לא קורה וספק אם זה יקרה, ואם יקרה - זה יהיה היוצא מן הכלל, לא משהו שמעיד על היכולת האמיתית של הקבוצה כי זה דבר שנמדד לאורך זמן - וחצי עונה זה מספיק זמן כדי לדעת שיש בעיה. למה לא ראינו בעיה כזאת בעונה שעברה, לטעמי זה לא רלוונטי, הבעיה קיימת כרגע ודורשת טיפול, אי אפשר להיאחז בזה שדברים שעכשיו לא עובדים עבדו לפני 8 חודשים. כן, אנחנו סובלים מחוסר מזל, כעבור חצי עונה כבר פגענו יותר פעמים בקורה או במשקוף מרוב הקבוצות בפרמיירליג בעונה שעברה כולה, ושוער אלמוני שייתן נגדנו את משחק חייו זה כבר מובן מאליו, אבל האשמים העיקרים הם אנחנו. אפילו פנדלים אנחנו לא יודעים לקחת, למען השם. אני לא רואה טעם להמשיך לדון ברכישה של דאונינג, אין צל של ספק שלפחות בשבילי הדבר המאכזב ביותר זה כמה צפוי היה הכשלון שלו. הוא לא באמת נראה נוראי מאז שחתם, היו לו אפילו הופעות טובות והסטטיסטיקה שלו לא מחמיאה ודי לא משקפת את מה שהיה יכול וצריך להיות אם היינו יודעים לסיים מצבים. אבל הוא נראה בדיוק כצפוי, לא מביא שום יכולת מיוחדת למגרש, שום הפגנת כשרון יוצאת דופן, רק אפרוריות. את רוב הביצים שמנו בסל של "דאונינג מגביה לקארול" והתוצאות לפנינו. קארול קיבל הרבה פחות אמון מדלגליש מאשר דאונינג שרק אחרי מס' חודשים בהרכב ירד ממעמדו כבאנקר. בניגוד לדאונינג, לקארול גם אין ממש אלטרנטיבות בסגל. אין לנו שום חלוץ 9 אמיתי מלבדו וזה מורגש כל שבוע.
חוסר מזל זה טיעון הגיוני אבל לרוב כשזה נמשך על פרק זמן מכובד - חצי עונה כבר עברנו והממוצע בליגה הוא באמת יותר מ1.0 כדורים בקורה פר משחק ומשהו כמו 20% ניצול פנדלים - זה לרוב אחד התסמינים של בעיה גדולה יותר. בשנה שעברה דיברו על כך שכל ההצגות עם ממוצע שערים של יותר מ-3 למשחק (בתקופה מסוימת) הן לא חוכמה כשלקבוצה אין על מה לשחק, אבל אני ממש לא קונה את זה. איזה לחץ הפריע לשחקנים שלנו להבקיע ממצבים קורצים כבר בחודש ספטמבר, כשהליגה רק התחילה? ועם זאת, ברור שאי אפשר להמשיך ככה. סיטי עם ממוצע שערים מטורף, למנ' יונייטד תמיד יש את רוני/הרננדז, ואן פרסי עם 16 כיבושים, לצ'לסי יש את סטארידג' ולמפארד, לטוטנהאם יש את אדבאיור ודפו עם 9 ו-6 שערים, והכובש המצטיין של ליברפול זה סוארז שתקוע על ארבעה שערים עלובים. ל-11 מתוך 19 הקבוצות האחרות יש שחקן בטבלת מלכי השערים לפני ליברפול, כולל 2 עולות חדשות. אי אפשר להאשים את הצוות המקצועי בכך שבחצי הראשונה העונה סבלנו מחוסר מזל קיצוני - ומצד שני, חובה לטפל בזה באופן אקטיבי ברגע שיתאפשר (ינואר) ולא לחכות עד שהמצב 'יסתדר' מעצמו. כי זה כבר יהיה מאוחר מדי...
מלו. גם למזל צריך לפתוח דלת. קויט, דאונינג, מקסי, אדם, בלאמי, סוארז, קארול. תחזור בעצמך על רשימת השחקנים הנ"ל ותגיד אם אלו שחקנים שמסוגלים לתת תפוקה מול השער. היה ברור עוד לפני שהעונה התחילה שלא. במידה וכל אחד ממי שציינתי נמצא בכושר של חייו, זה במקסימום במקסימום 10-12 גולים בעונה. קארול אולי יכול יותר בקבוצה שתשחק בדיוק בדיוק כמו שצריך לשחק איתו, וסוארז, שגם יכול להוציא 15 גולים מהרגל אם הכל הולך לו. אין לנו סקוררים, והתסכול מגיע מהעובדה שזה היה ידוע וברור עוד לפני שהעונה התחילה, דיברנו על זה בפורומים עוד בקיץ ותהינו מי ידחוף את הכדורים פנימה. יש פה אלמנט של מזל אבל זניח. כשטורס הפציץ וג'רארד נתן את חלקו פחות הרגשנו את זה. עכשיו, כשאין אותם, ואתה צריך להסתמך על העגלות שיש לך בכנפיים אתה בבעיה. דלגליש ידע בקיץ שקארול לא ממש התחבר לקבוצה וכל ההישענות עליו היא סימן שאלה גדול, אבל הוא האמין שסוארז יתפקד כמו שצריך כחלוץ בודד ויתן את הגולים שלו, ופה הטעות, כי לא מדובר בסקורר טבעי אלא כחלוץ משלים. אלו דברים שהיו אמורים להיות ברורים כשמש ומשום מה הם לא. מי שציפה שמקסי, קויט בגילו ובנסיגה שעברה עליו, ודאונינג יתנו את הגולים טעה טעות מרה. ולכן אנחנו לקראת עוד חלון בו צריך לתקן בדיוק, אבל בדיוק את אותם דברים שרצינו שיתקנו ב-5-6-7-8 קיצים האחרונים.