דלגליש איבד את זה, הרכש ההזוי ב2011, איבוד האמון הזריז בקארול, חילופים מאוחרים, הכל מצטבר לכך שיש לנו קבוצה שמחזיקה בשיניים במקום ה-6, להזכירכם אף אחד לא בא ואמר שמקום 4 זה המקסימום שאפשר וצריך להשיג העונה ועם התקציב השמן שקיבל המאמן היה אפשר להעמיד קבוצה שגם תפתיע ותגיע להישגים גדולים יותר מכך אבל זה הגיע למצב שכולנו נחתום על המקום הזה בשמחה כרגע. הודג'סון המאמן הכי גרוע שיצא לי לראות אצלנו, אבל אפשר רק לדמיין מה היה עובר על מאמן שהיה עושה בדיוק את אותן פעולות כמו דלגליש רק שהשם שלו היה הודג'סון, אני חושב שכבר היו קריאות לפטר אותו בנקודת הזמן הנוכחית. אני מקווה שנעשה צעדים בינואר בכל מה שנוגע לשוק ההעברות ויהיה אפשר לראות שדלגליש הסיק מסקנות מהחלונות הקודמים בהן הוא היה אחראי על הרכש, אולי מישהו צריך להזכיר לו שהימים של חלוץ מטרה, קיצוניים קלאסיים וקבוצה בריטית עברו מן העולם. היום מי שיוצר את רוחב המגרש הם המגנים התוקפים, ישנם זרים שנותנים בדיוק את אותה תפוקה של "משחק נשמה" כמו שחקני בית ולפעמים אפילו יותר והקבוצה הטובה בעולם משחקת ללא חלוץ טבעי. אם אני רואה איזה סקוט סינקלייר או ג'ארוויס או אלוהים יודע מה, אני כבר לא יודע מה אני אעשה לעצמי.
לא יודע האם הוא איבד את זה או לא, יש כמה נקודות לזכותו - הקבוצה נראתה יותר טוב מהיריבה שלה ב-95% מהמשחקים העונה, גם בחוץ ושיחקה להוציא 3 נק' (את זה לא ראינו גם עם בניטז לעיתים), קראגר על הספסל וסקרטל פתאום נראה כמו בלם מצוין...אבל מה כל זה שווה אם המקסימום שנשיג הוא מקום 6? למרות ההשקעה הכספית, ממש לא מובן מאליו שאנחנו חייבים להיות בטופ 4. טוטנהאם וצ'לסי השקיעו הרבה מאוד כשאנחנו עמדנו במקום עם בניטז והודג'סון. היחידה שעברה קיץ איום ונורא היא ארסנל, ובעייני זו תהיה שערורייה אם לא נעקוף אותה. אבל כל זה דיבורים מעייפים, אחרי המחזורים הקרובים של הכריסמס כבר נוכל לדעת איפה אנחנו עומדים מבחינה ריאלית. משחק מעצבן אתמול, למרות ש"התמזל מזלי" לראות רק את הדקות האחרונות שלו. נראה שאדם-הנדרסון במרכז זה לא מספיק, שני השחקנים הללו לגמרי מתבזבזים בחלק הקדמי כשהם צריכים לעשות עבודת הגנה שלוקאס היה עושה כמו גדול. אדם נתן הופעות מעולות לצד לוקאס (בעיקר נגד סיטי וצ'לסי) ועכשיו הוא נראה על הפנים. כשג'רארד יחזור אני לא יודע איך זה יראה, אבל מפחיד לבנות עליו גם לחצי עונה. גם קאוט, לצערי, נראה כאילו אין מצב שהוא יבקיע. חבל, אבל הוא עשה את שלו עבורנו ותודה רבה לו. ציפיתי ממנו ליותר אחרי העונה האחרונה (לעומת מקסי שממנו לא ציפיתי לכלום והוא ממשיך להפתיע אותי לטובה), אבל זה מה יש. בחיי שסקוט סינקליר יהווה שיפור לעומתו... קארול באמת מקבל סוג של טיפול לא הוגן, המשחקים שהוא יקבל עד סגירת החלון בינואר די יכריעו בנוגע לעתידו פה. סוארז יהיה בחוץ להמון משחקים בכל דרך שלא נסובב את זה, קארול "יאלץ" לפתוח בהרכב לפחות בחלקם בשל העומס, ונקווה שכשהוא ישחק זה יראה כמו כדורגל ולא כדורעף. :aaarse:
ברור שאנחנו לא חייבים להיות בטופ 4 ואין לנו מקום מובטח שם, אבל אם אתה מגיע למצב שאתה עומד לאבד נקודות וכל ה70 מ' פאונד שלך על הספסל או שלא תורמים כלל אז נשאלת השאלה, איפה היינו היום עם רכש שהוא טיפה יותר מזוועתי? הקבוצה נראתה יותר טוב מהיריבה, זה לא מספיק, צריך לדעת לכבוש את המצבים ולא רק לייצר אותם, ואנחנו הפינישרים הכי גרועים בליגה אחרי סנדרלנד. הקרדיט היחיד שאני יכול לתת לדלגליש זה שהמנטליות שלנו במשחקי החוץ היא חיובית ולכן אנחנו גם משיגים תוצאות סבירות מחוץ לאנפילד. אם תביא את סקוט סינקלייר רק כי הוא טוב יותר מקאוט (גם רפאלוב יותר טוב מקאוט היום) אז עוד עונה אתה תיתקע עם סינקלייר ותחפש מישהו שיחליף אותו, מה עשית בזה?
חייבים קשר אחורי וחלוץ בבהילות. אתמול שחקני וויגאן עברו בקלות לתוך החורים שנפערו בין ההגנה לקישור. עם לוקאס, זה לא היה קורה. בכלל, אתמול היה משחק מזעזע של כל הקבוצה, חוץ מריינה. פשוט משחק מזעזע. כל מה שקרה עם סוארז הוציא שחקנים מהפוקוס לגמרי. גם המגרש הנוראי בDW עשה את שלו. אין לי כח לראות יותר את דאונינג. הוא מכין מצבים, וזאת לא אשמתו ששחקנים לא מנצלים אותם, אבל רוב הזמן הוא מתנהל עם הכדור בלי שום מושג מה לעשות איתו, וזה משגע אותי.
אתה צודק, לא הייתי שם. אני לא יודע. אבל אתה מתעסק בכל כך הרבה אולי ואולי ואולי. ברור לי שאין עשן בלי אש- פטריס אברה הוא כנראה לא טיפוס סימפטי במיוחד על המגרש. אבל אתה וחבריך הופכים השערות וספקולציות לדברים שאין להטיל בהם ספק. אגב, אני זוכר שפעם היה כיף לקרוא הודעות שלך ולהתדיין איתך. פיתחת יוהרה שלא מצחיקה את הסובבים, אין בה שום שנינות או משהו כזה והיא לא מחמיאה לך.
כמה מחבריו הטובים ביותר וכל זה... :aaarofl: http://gfx.dagbladet.no/labrador/195/195185/19518566/Xxx/active/729x.Xxx
עוד שבוע מלא אירועים ושוב לא הייתי פה, אבל התעדכנתי... לגבי ההחלטה שהתקבלה על סוארז, צפוי. הוא הודה שקרא לאברה איך שקרא לו, האם זה שווה הרחקה ל8 משחקים? לא. האם ההתאחדות עושה ממנו דוגמא? כן. האם סוארז הוא האשם העיקרי? לחלוטין כן. הוא אישיות בעייתית, הוא עשה צרות בהולנד והוא יעשה צרות באנגליה, זה לא חדש. מבחינה מקצועית, אין צורך בכלל להרחיב בחשיבות שלו עבורנו. אם הסיכויים שלנו לטופ 4 בחודשיים האחרונים הצטמצמו מאוד (תכף אגיע לזה), עם סוארז מורחק ל8 המשחקים הקרובים (אני מודע לכך שכמה מהם יהיו בגביעים) ולא נראה רכש משמעותי מאוד בסגנון של סוארז עצמו, אפשר לזרוק את המגבת ולהודות שזה לא יקרה העונה כי כל 3 הלונדוניות טובות יותר, בעיקר בהתקפה. על המשחק נגד וויגאן, לא ראיתי את המשחק ואפילו עוד לא תקציר, אבל אני ממש לא יכול להגיד שהופתעתי כשראיתי שהוא נגמר ב0-0 ושאל חאבסי נתן הופעה מצוינת, שלטנו במחצית הראשונה וכו'. באמת שזה תסריט שחוזר על עצמו שוב ושוב ושוב, וברור כבר מזמן שזה לא עניין של חוסר מזל. מה אפשר לעשות? שוב חוזרים לרכש בינואר.
חבל רק שאין על מי לסמוך בעניין הזה. גיל תיאר את זה מצוין, אם לא היה מדובר בדלגליש היו כבר נשמעות קריאות לפיטורים שלו. מסע רכש ביזיוני שלו, שהביא אותנו עד הלום. אני באמת מקווה שהוא, בניגוד לקודמו, יהיה מספיק ג'נטלמן כדי לשים את המפתחות אם נסיים את העונה במקום ה-6-7 (קשה לי להאמין שהוא יעשה את זה). כנראה שהעשרים שלנו בלי כדורגל עשו את שלהם. זו לא קבוצה טובה מספיק איך שלא יסובבו את זה. הרכישות הכושלות יכולות להיות בית ספר לאיך לא להתנהל בחלון העברות. איזון בין מבוגרים לצעירים פשוט לא קיים, שחקנים בורחים מהכדור בכל הזדמנות ואין מי שייקח גרם של אחריות, ואם זה לא מספיק אנחנו משחקים כדורגל מכוער. רובי קין ומוריינטס נראים כמו מסי ליד דאונינג האומלל, אולי הרכש הכי מאכזב שלנו בעשור האחרון. לא ברור איך אבל ה'צוות המקצועי' הזה עשה בקיץ וחצי את כל הטעויות שעשה בניטז בשבע שנים, רק עם כסף. שהמנג?ר יתחיל לספק הסברים לחוסר היכולת של הקבוצה האיומה הזו שהוא בנה, ולמה לעזעזל היה צריך לזרוק צ'קים לכל עבר רק כדי שנחזור (לנסות) לפתור בדיוק את אותן בעיות שרצינו לפתור בחלונות הקודמים, פשוט נמאס.
הכעס מעוור אותך אורי, תיכנס קצת לפרופורציות. רק לפני שנה הייתה לך באמת קבוצה איומה עם הודג'סון. אם אתה לא מזהה הבדל בין אז להיום אז באמת שכבר אין מה להגיד. יש נקודות חיוביות ברכש, ההגנה התייצבה, אנחנו יודעים להחזיק בכדור בצורה שהחזירה אותנו להיות פאקטור גם במשחקי חוץ בניגוד גמור לשנתיים האחרונות. בהתקפה חוסר המודרניות של קני פגע בנו מאוד ושם זה מורגש בצורה הכי כואבת כי שם הוצאנו את הסכומים הכי רציניים ואני לא יודע אם הבעלים יעבירו את העניין הזה בצורה חלקה, אבל הרבה בעיות נפתרו השנה, וזה מגיע מאחד האנשים שיותר אוהבים להתלונן על הרכש שעשינו הקיץ.
הרכש לא כשלון מוחלט, אבל אין ספק שלא נעשה שימוש נכון בכספים שעמדו לרשותנו. אדם ובלאמי - רכש מעולה במחירים מעולים. סוארז כמובן וורלד קלאס במחיר טוב, אנריקה מבחינתי וורלד קלאס לכל דבר במחיר מדהים. הכשלונות הם היקרים - דאונינג וקארול. הנדו נראה בסדר וגם ככה הוא רכש לעתיד, אך אפשר להתווכח על תזמון רכישתו. מבחינה אישית עשינו רכש סביר, אבל כשרואים ששני הכשלונות עלו יותר מהרכש האיכותי - מבינים כמה יכולנו למצות את הקבוצה הזאת באמת. סגרנו את עמדת המגן השמאלי שהייתה בעייתית שנים, הבאנו חלוץ ברמה גבוהה מאוד, הבאנו קשר יצירתי שהיה חסר מאוד מאז עזיבת אלונסו, חיזקנו ת'רוטציה בקיצוני וקשר 50/50 נחמד, וזרקנו 50 מיל' לפח...
יש לי שאלה. עד כמה שאני זוכר, מיירלש התחיל לא טוב את הקריירה שלו באנפילד, אבל בחצי השני של העונה הוא היה טוב. למה למכור אותו לצ'לסי, יריבה ישירה שלכם על התואר (כביכול)? דלגליש לא רצה אותו? הייתם ממש צריכים את הכסף?
הכעס ממש לא מעוור אותי. זה שעכשיו אנחנו נראים טוב יותר מבתקופת הודג'סון לא אומר שהמצב טוב, הכל יחסי נכון? זה שאתה מוצא את עצמך מסביר את זה בכלל אומר מספיק מבחינתי. ההגנה התייצבה לא בגלל רכש נכון או עבודת אימונים נהדרת אלא בגלל שדלגליש החליט להוריד את קאראגר לספסל, מהלך שהיה צריך לקרות כבר לפני שנתיים, ואני בהחלט מברך על השינוי ונותן לו את מלוא הקרדיט על כך. יש נקודות חיוביות ברכש? גם ברכישות העלובות של בניטז בזמנו היה אפשר למצוא בקלות נק' אור. יותר מזה אפילו. תומר סיכם את זה יפה, הרכש לא כישלון מוחלט כי הבאנו את אדם, אנריקה ובלאמי. השניים האחרונים מוכיחים את עצמם. הסקוטי לדעתי לא מצליח להתאפס על עצמו מתחילת העונה ולמעט הבלחות הוא מאוד פרווה. אבל גם אם נניח יתברר ככישלון ויימכר לדוגמא, זו הייתה החתמה נכונה, חכמה ומוצדקת. הזריקת כספים על הנדרסון (שהוא שחקן מוכשר שאולי מצפה לו עתיד גדול) ודאונינג העלוב, גמרו לנו את העונה. תוסיף לזה את האי אמון המוחלט בקארול ואתה מקבל את מה שאנחנו רואים היום. אם אחרי מעל מאה מיליון פאונד הוצאות מקסי וקויט עדיין מלההטים (הלוואי) לנו באגפים, זה אומר הכל. דלגליש באמת ובתמים האמין שמה שעבד לפני 25 שנה יעבוד גם היום, שזה פשוט לא נתפס. כולי תקווה שהוא יתאפס על עצמו ויבין שהקבוצה הזו זקוקה לסוג שונה של שחקנים מזה שהוא הביא, ויעשה שינויים אמיתיים בינואר, אבל בדרך כלל מאמנים לא משנים פאזה ודרך בכזו מהירות, הם ממשיכות לדבוק באמונות שלהם גם אם הן לא מוכיחות את עצמן. ושוב, במידה ונסיים את העונה במקום השישי והצפוי, אם לא היו קוראים לו דלגליש, גם באנגליה וגם פה היו קוראים לו לקחת אחריות וללכת הביתה. נכון ליום שישי, 13:30 בצהריים, הוא נכשל כישלון טוטאלי בבניית הקבוצה.
אם נסיים במרחק נגיעה ממקומות 3-4, גם אם זה יהיה מקום 6, אין סיבה שילך. מעבר לכך אנחנו 3 נק' ממקום רביעי בכריסטמס. צ'לסי, ארסנל וטוטנהאם עוד צריכות לבוא לאנפילד בחצי השני של העונה. נכון שעדיין לא ראינו ניצוצות וזיקוקים מהקבוצה העונה אבל זה לא אומר שאי אפשר להגיע למטרה שהצבנו לעצמנו בהתחלה. ושוב, קני קני קני קני קני קני. אין לך אובססיה עם האיש בכלל וידיו של קומולי נקיות מכל אשמה. לך תמכור גויאבות מתחת לבית. מה שתגיד.