אני חושב שבסה"כ די הרבה השתנה מאז. אמנם בדיעבד ברור לנו שהכסף על דאונינג וקארול היה יכול וצריך להיות מנוצל יותר טוב, אבל אם אני בוחן את מצב הסגל שלנו לפני השנה - עם אגר, ריינה וטורס פוזלים החוצה, משחק פרימיטיבי של בעט ורוץ שמתאים אולי לליג וואן, הפסד לנורת'המפטון שקר כלשהו ומשווה את זה להיום...אני רואה סגל הרבה יותר בריא, יותר איכותי בבירור ממה שהיה לנו עם הודג'סון, וקבוצה שמשחקת כדורגל הרבה יותר נעים לעין. כרגע זה לא בא לידי ביטוי, ואם היה לנו conversion rate של קבוצת מרכז טבלה (בלי לבדוק אני מהמר שיש לנו את יחס ה-chances created/goals בין הנמוכים בכל הליגות הגדולות) היינו גם עם כמה נקודות יותר. מבאס, ובדיעבד חלק מהרכישות היו לא מוצלחות, אבל אין מה להשוות את זה לעונה של הודג'סון. בנוגע למה שבר כתב - לא, דאונינג זה לא פתרון ארוך טווח כפי שהייתי מצפה משחקן של 20 מיליון פאונד. אנריקה זה כן פתרון ארוך טווח שלא הייתי מצפה לשחק של 6 מיליון פאונד. בחיים קשה לחזות הכל. אבל לדעתי באגף שמאל כרגע יש לנו מספיק אופציות סבירות - בלאמי, ודאונינג, סוארז במידה ויש חלוץ חוד - אני לא רואה אותנו חוזרים לחפש שם שחקן בשנתיים הקרובות (וכן, רכש יותר טוב מדאונינג היה נותן לנו ביטוח לעוד 5 שנים). ווינגר ימני וחלוץ מרכזי בבקשה.
Mellow29 אתה צריך להבין שconversion rate זה חלק מאיכות הקבוצה ונגזר ישירות מרמת ההתקפה שלך. זה לא חוסר מזל וזה לא נקודה שאנחנו יכולים להגיד שאם רק הייתה מסתדרת יותר טוב אז היינו גבוה יותר בטבלה, כי זה כמו שאני אכתוב שאם היה לנו קיצוני נורמלי אז היינו היום עם 5-7 נק' יותר. אחוז ניצול המצבים שלנו נמוך כי יכולת הסיום של השחקנים בסגל שלנו היא נמוכה. אם המועדון הזה רוצה לחזור לאיפה שהוא אמור להיות, שזה אומר ריצה לאליפות ולא רק לחפש את המקום ה-4 בשיניים, כל ההתקפה הזאת צריכה לעבור שדרוג וריענון. דאונינג בינוני להחריד עבורנו עד כה והוא הגיע לקבוצה שההתקפה שלה הייתה בינונית מלכתחילה, קארול חלש עבורנו עד כה והוא הגיע להתקפה שרק איבדה את טורס בחוד שלה. ככה זה נראה. אם אם נגנוב את המקום ה-4, וכרגע אני ממש לא רואה את זה קורה, אנחנו צריכים לעשות חתיכת ריענון בחלק הקדמי הבינוני הזה. Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Adam, Henderson, Downing, Maxi, Kuyt, Suarez. אני רואה את ההרכב הזה וזה מכה בי שוב מחדש, כמה חלשה ההתקפה שלנו לעזאזל. קאוט,דאונינג ומקסי, פשוט שחקנים בינוניים ומטה, אין איך להתחמק מזה גם אם היום כל אחד מהם ייתן את משחק חייו.
ריינה אנריקה אגר סקרטל ג'ונסון דאונינג אדם הנדרסון מקסי קויט סוארז דוני, קראגר, קלי, קואטס, שלבי, בלאמי, קארול. הרכב מעצבן, איך לעזאזל דאונינג וקויט מקבלים את חולצת ההרכב לפני בלאמי? לא להאמין. בנוסף ג'ונסון פשוט הוכיח שהוא בור הגנתי בכל ארבעת המשחקים האחרונים שלנו, גם הגול נגד פולהאם בא כתוצאה מהגנה מחפירה שלו (דני מרפי מפרפר אותך? באמת?), ובאמת חשבתי שאולי נראה את קלי היום. מקסי בימין זאת החלטה רעה מאוד לטעמי. כל היתרון שלו מאז שקני הגיע לקבוצה היה שהוא שיחק בשמאל ועשה תנועה טובה בשביל להגיע עם רגל ימין הנוחה לכדור נגד הכיוון, ככה הגיעו כל השערים שלו, בימין יש לי תחושה שכל מה שנקבל ממנו זה החוסר יצירתיות. פשוט מרגיז.
ברור שזה חלק מאיכות הקבוצה וזה לא רק מזל. המזל אמנם מתסכל אבל זה לא רציני לתלות את חוסר ההצלחה שלנו העונה רק בו. יכולת ניצול המצבים שלנו נמוכה, אבל לא עד כדי כך. פור גאד סייק, סוארז - שבעייני יש לו יכולת סיום בינונית למדי יחסית לתפקיד שלו - כבש 49 שערים ב48 הופעות באייאקס בעונה שלפני האחרונה. השער שם רחב יותר? כי פה הוא מפספס מצבים שהוא לא אמור לפספס מול אף שוער. קאוט סיפק בשנה שעברה מספר דו ספרתי של שערים, אצלנו הוא עדיין מחפש את הראשון. יכולת סיום נמוכה זה מושג כללי מדי. יכולת הסיום שלנו, לפחות על הנייר, טובה יותר מזו של בלקבורן. זה לא בא לידי ביטוי בתוצאות. קאוט ומקסי, בכל אופן, היו פה גם לפני העונה האחרונה. בינוניות? כן. אבל יחסית לשאר הבזיונות שהיו אצלנו בסגל - אשרינו שהגענו למצב ששחקן כמו קאוט הוא לא באנקר אלא שחקן שלפעמים עולה מהספסל (והיום זה יוצא מן הכלל). אני מרוצה מההרכב. הפעם קאוט יתופקד ברחבה ולא כקיצוני ימני, ומקסי גם יודע לשים את הרגל במקום הנכון. מדאונינג לא התייאשתי למרות שברור שלא לזה פיללנו ב-20 מיליון פאונד. וקראגר על הספסל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
זה רק מחדד את הכישלון של הקיץ. גם דלגליש לא באמת מוצא הרכב בו הוא באמת מאמין. מה צריך לקרות כדי שהשחקן הכי טוב במועדון הזה יעלה בהרכב כל משחק? זה קורה רק כי הוא יודע שאף אחד אחר לא מסוגל להיכנס ולעשות שינוי כשהקבוצה בפיגור או בשיוויון. אף שחקן לא יכול ליצור פורמה טובה כשהוא מקפץ בין הספסל להרכב לסירוגין. קויט ודאונינג - צמד שכרגע לא ראוי לראות דשא. לא פחות.
שקויט יתפקד ביציע מצידי, אף אחד מבין קויט-דאונינג-מקסי (האמת? גם לא סוארז כמו שהוא נראה לאחרונה) צריך לפתוח לפני בלאמי. היחיד שאשכרה מספק את הסחורה כשהוא עולה (גם נגד פולהאם הוא היה לא רע) והשחקן התקפה היחיד יחד עם מקסי שאשכרה כבש שער בחודש האחרון, ובישל עוד 3.
אין בכלל ספק שדאונינג,קאוט וקאררגר קיבלו יותר מדי קרדיט ולא צריכים לשחק בהרכב בתקופה הקרובה, במיוחד בהתחשב בעובדה שהמחליפים הזמניים שלהם (בלאמי,מקסי,אגר) כן סיפקו תצוגות סבירות ואף יותר מכך. למה 2 מהם פותחים היום? לא יודע, שאותו אחד שגם הביא את דאונינג ב18-20 מ' פאונד יסביר.
בלאמי לא היה מזיק, אבל הוא לא היה גדול במשחק האחרון נגד פולהאם. עכשיו תומר ואורי, אני מבקש מכם לקרוא את ההודעה הבאה שלי - וכעת תרשמו לי איך אתם מתכוונים לקבוע מתי לקאוט ודאונינג 'מותר' כבר לחזור להרכב? אין לנו מפעל שני, אין משחקי גביע באמצע, כל מה שאנחנו רואים זה את השחקנים המאכזבים לפרק זמן מסוים (פעם בלאמי שלא קיבל הזדמנות ואין פה קשר לאכזבה, אח"כ קארול, אח"כ דאונינג שסופסל) ששווה בערך 10 דקות. יופי, לפי ה-5 דקות שדאונינג מקבל בכל משחק בשבועות האחרונים (ונגד פולהאם עשה יותר ממה שבלאמי עשה כל המשחק) אני לא יכול לקבוע האם הוא חזר לכושר הוא שהוא עדיין מזעזע, וכנ"ל האם קאוט ימשיך לפספס כדורי עומק בסנטימטרים כל פעם שהוא מקבל הזדמנות. הצוות המקצועי רואה אותם באימונים. יש לנו מבחר גדול של שחקנים שצריך לבחור מתוכם 3-4, תקראו להם בינוניים - אני מסכים, וחוץ מסוארז אין לנו באנקר אמיתי בחלק הקדמי. אני מכיר בכך שאני לא רואה את האימונים ואין לי יכולת לקבוע מי נמצא בכושר יותר טוב או פחות. בהתחשב בכך שקני לא מציג יותר מדי סנטימנטים כלפי 'פרות קדושות' (ע"ע קראגר), נותר לי רק לקוות שמה שהוא עושה זה נכון. אם לא, התוצאות ימשיכו לדבר בעד עצמן. אין לנו שום ערבות שבלאמי יעשה משהו יותר טוב מקאוט, או להפך. למי שאין כוח לקרוא את כל ההודעה שלי מוזמן לדלג לפה. מתי כן מותר להחזיר אותם להרכב? כשהם יעלו כמחליפים בדקה ה-85 ויכבשו צמד?
לא הבנתי למה אתה כל כך מחכה לחזרה לכושר של דאונינג. מקסי הציג יכולת סבירה-טובה? כן. בלאמי הציגה יכולת טובה-טובה מאוד? כן. שניהם ראויים לפתוח, סוארז הוא באנקר. תרכיב את ה-4 בעצמך, אני הייתי הולך עם קארול. קאוט ודאונינג לא ראויים כרגע למקום בהרכב. מתי כן? כשהמחליפים שלהם שעכשיו אמורים לפתוח יאכזבו ולא יספקו את מה שמצופה מהם, אז תחזיר את קאוט ודאונינג.
מכיר את ההודעה הזאת שלך, יש בה לא מעט דברים נכונים - אבל מה זה 'מותר' לחזור להרכב? כשבלאמי לא ישחק טוב שיחזרו להרכב. כשקארול משחק חרא שאחד מהם יעלה במקומו. יש פציעות. יש לא מעט דברים. לא הייתי מתלונן אם דאונינג היה מחליף את קארול בהרכב לדוגמא, אבל בלאמי אשכרה משחק טוב - מה שאי אפשר להגיד על כל שאר שחקני ההתקפה שלנו (אולי מקסי). הפסקה האחרונה שלך והמשפט האחרון בפסקה השנייה הם הבעייתים. בלאמי מוכשר כמו שקויט מעולם לא היה ולא יהיה. הוא אחראי במידה רבה על 3 מתוך 5 השערים העלובים שהבקענו בחודש האחרון. הוא מסוכן ופשוט משחק טוב מתחילת העונה, בניגוד לקויט. זאת הערבות שהוא יהיה טוב ממנו.
באמת שאני לא מבין את ההודעה הזאת, אתה פותח עם X מספר גדול של משחקים ברצף והוא מאכזב אותך כל פעם, למה שיחזור להרכב אחרי 2-3 ספסולים? במיוחד כשהמחליף שלו נתן יותר ממה שהוא נתן כל העונה במספר קטן של משחקים. כשהמחליף יהיה חלש בכמה משחקים ברצף, תחליף חזרה. זה היגיון סופר פשוט, לא איזה נוסחא מטורפת. לי היום ברור שמי שאמורים לפתוח בחלק הקדמי זה סוארז,בלאמי,מקסי וקארול. כשניתן לפתח דיון לגבי קארול אבל אני נותן לו הנחה כי הוא פשוט שחקן טוב יותר מיתר האופציות ומשחק נגד ההגנה של QPR באנפילד יכול להיות אידיאלי עבורו.
אוקיי. מקבל, זאת הייתה תשובה מספקת. בעייני, בגדול, אין הבדל בין מקסי לדאונינג לקאוט לבלאמי. כולם בינוניים-סבירים יותר ופחות, ואף אחד לא הציג יכולת סופר משכנעת (למעט בלאמי בשני משחקים בערך). לא הייתי מתנגד לראות את בלאמי היום במקום דאונינג. אני גם לא מתנגד לראות ההפך. אני לא מתיימר לנחש מי נמצא עכשיו בכושר טוב במיוחד. יש לנו 90 דקות בשבוע לשפוט במקרה הטוב, במקרה הרע מה שאנחנו רואים משחקנים שלא פותחים זה 10 דקות, זה פרק זמן די מוגבל. ואגב, ההופעה של בלאמי בפולהאם די איכזבה אותי. יכול להיות שדאונינג יתן משחק מחורבן היום. זה די סביר אפילו. ועדיין, חכו עם הביקורת הזאת עד לסוף המשחק. איך אפשר להעביר ביקורת על הצבה של שחקנים שאתם רואים אותם 10 דקות בשבוע? לא מבין את זה, תהרוג אותי.
מסכים. סוארז, קארול, מקסי, בלאמי, אלה השחקנים שצריכים לשחק כרגע. לא ברור לי על מה שחקנים כמו דאונינג וקויט שלא עשו שום דבר העונה פותחים בהרכב. במקרה של בלאמי אפשר לנחש שקני רוצה מישהו על הספסל שיכול להכנס ולהשפיע על המשחק, כי אין עוד כזה בסגל מלבדו. לצערי אני צופה עוד הופעה התקפית מתסכלת ותיקו או במקרה הטוב ביותר, נצחון דחוק של שער אחד. מקווה שאתבדה.
Mellow29 אפשר וצריך להעביר ביקורת כשפותחים שחקנים שנתנו תפוקה אפסית במספר רחב של משחקים על חשבון שחקנים שנתנו תפוקה סבירה במספר קטן של משחקים. קאוט יכול לכבוש היום שלושער ואני עדיין לא אבין למה הוא פתח, זה משהו שלא נמדד בחוכמה של בדיעבד. אני יכול לומר באותה מידה שאילו בלאמי היה פותח הוא היה כובש שלושער גם כן. בלאמי איכזב אותך נגד פולהאם? בסדר, גם אותי. זה לא אומר שהוא צריך מיד לרדת לספסל. לדאונינג לקחו 15 אכזבות ברצף לפני שהוא ראה ספסל, לקאוט גם מספר גבוה. הוא ראוי לקרדיט נוסף. קארול בכלל עובר סדרת רוטציות שלא מאפשרת לו לחזור לכושר שיא גם אם הוא מסוגל לכך. הטיפול בו רע מאוד ומפתיע שזה בא ממאמן שהיה מוכן לשים עליו לא פחות מ35 מ' פאונד לפני כשנה.
אני מניח שבאמת בלאמי נשאר על הספסל כדי להכניס איזשהי התלהבות ודינמיות כמחליף (מה שדאונינג גם עשה לא רע נגד פולהאם). לא הייתי מתנגד לראות אותו, אבל אני מעדיף לראות את קאוט כחלוץ מאשר קארול, אם כי אף אחד מהם לא משכנע. כל אחד וה-bias שלו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx מה זה תפוקה אפסית? חשבתי שיש משמעות גם למה שקורה באימונים. אם לצורך העניין קאוט נראה יותר טוב מקארול באימונים, למה לא לתת לו לפתוח? באמת? עד כמה שאני זוכר קאוט בקושי פתח בהרכב העונה. אולי אני טועה אבל מההתרשמות שלי, שלא מבוססת על נתונים (נשמע מוכר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx) אני חושב שהוא ממש לא קיבל קרדיט כמו דאונינג למשל, אלא יותר כמו קארול. בקארול אולי יש טיפול לא הוגן, אבל מה עם קאוט? כמו שאורי רשם לא מזמן, קאוט היה פה להציל לנו את התחת עוד כשקארול רק חלם להגיע לבוגרת של ניוקאסל. הוא חלוץ עם נתונים מוכחים הרבה יותר מקארול, ובמצב שאנחנו לא מסוגלים להכריע משחקים אז הוא אחד הראשונים שהייתי מעלה על סמך הנתונים שלו מהשנים האחרונות. השנה הוא לא פגוע, יתכן שזה בגלל שהוא לא מקבל קרדיט.