ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. StevieG Member

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Liver...icle839544.html

Seriously?

אני אצטט את שייקספיר מהסוחר מונציה:

Hath not a Jew eyes? Hath not a Jew hands, organs,
    dimensions, senses, affections, passions; fed with
    the same food, hurt with the same weapons, subject
    to the same diseases, heal'd by the same means,
    warm'd and cool'd by the same winter and summer
    as a Christian is? If you prick us, do we not bleed?
    If you tickle us, do we not laugh? If you poison us,
    do we not die? And if you wrong us, shall we not revenge?

ההתעללות בסוארז מבחינת ההתאחדות והשופטים היא בלתי נסבלת. במקום להגן עליו, שכן קשה מאוד לשחקני הגנה לעצור אותו בלי להשתמש בעבירות, השופטים קובעים אוטומטית שהוא מתחזה. זה מתווסף לפארסה של ההתאחדות עם אברה ועכשיו זה? לזה קוראים הגנה מן הצדק.

2. Mellow29 Kopite

כל זה נכון, ואתמול היו לו בערך עשרה מאבקים עם האנגלנד (למוד הנסיון מהפגישה הקודמת בינהם) והוא קיבל אולי פאול אחד, אבל הוא עדיין חייב להבין שלמעשים שהוא עושה, בין אם זה אצבע משולשת לאוהדים או כינוי שחקנים אחרים בשמות מעליבים, עלולות להיות השלכות רציניות. הדבר האחרון שאנחנו צריכים עכשיו זה לאבד גם את סוארז להרבה זמן.

3. GiladG2 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
    הזוי

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01418/suaraez_1418611a.Xxx

אבל הוא כנראה לא התכוון לזה בכלל, ככה עושים באורוגוואי כשרוצים להגיד תודה למישהו...

4. Mellow29 Kopite

אני מתאר לעצמי שבמקומו גם אני הייתי עושה את זה וגם אתה היית עושה את זה אם הקהל היה צועק לך שאתה רמאי אחרי שאתה חוטף מכות כל המשחק (כשחלק מהמכות זה פאולים וחלק זה פשוט דברים שיש בכדורגל). הוא כדורגלן מקצוען, יש ילדים שלוקחים ממנו דוגמא, ולא צריך לעשות את זה כי מי שמקבל את ההחלטות ב-FA אוהב נורא להעניש על דברים כאלה, אבל מה זאת ההתייפייפות הזאת כאילו שאתה מעולם לא הראת למישהו אצבע משולשת?

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אויש, אפשר לחשוב שנולדנו אתמול. האם מוניטין צריך לשחק תפקיד בהחלטות שיפוט? חד וחלק, לא. האם זה קרה, קורה ויקרה? חד וחלק, כן. כולם יודעים את זה. ואם בליברפול לא היה מי שייגש לסוארז כבר לפני חודשים ויתריע בפניו שהוא חייב לשנות את דרכיו אחרת הוא עוד ישלם על כך, זו הבעיה של המועדון והשחקן בלבד. זה לא שהדבר קרה מהרגע הראשון, שחיפשו אותו ברגע שנחת באנגליה. פשוט למדו אותו. הוא לא השכיל להשתנות בזמן. אולי עכשיו זה יקרה.

לגבי הקטע עם האצבע המשולשת, מה יש להגן עליו? מה, הוא זכה מהקהל של פולהאם ליחס חריג שמעולם לא נראה בכדורגל האנגלי, שאפשר להצדיק את התגובה שלו? ולגבי ה"פארסה" עם אברה, נראה מה תהיה השורה התחתונה לפני שנקרא לזה כך.

6. GiladG2 Member

וואו, התייפייפות? אתה רציני? נתחיל בזה שאני בן 25, ואני חושב שהפעם האחרונה שעשיתי כזה דבר היה בגיל 8 בבית ספר יסודי, אבל זה היה מוצדק לחלוטין, ילדים זה עם חרא. לעומתי, סוארז הוא בחור בן 24 שמשחק כדורגל מול עשרות אלפי אנשים כל שבוע, וחלק מהתפקיד של קהל במשחקי חוץ זה לעצבן את שחקני הקבוצה האורחת. הוא בוחר להגיב כמו שהוא מגיב, כי זה סוג הבן אדם (קבל רמז: טינופת).

זה שהאוהדים בוחרים לצעוק לעברו cheat זה רק באשמתו, כי כל מהלך שני הוא פשוט נופל מהרגליים, לא משנה מה קורה. השופטים בוחרים לא לשרוק כי מה לעשות, הם פוחדים לטעות כי הם יודעים שאיתו בקלות נופלים בפח, וכתוצאה מכך גם עבירות אמיתיות שנעשות עליו לא נשרקות, ובצדק. גם יונייטד סבלה מהבעיה הזאת עם רונאלדו. אני חושב שאיבדנו יותר נקודות בגלל פאולים ברורים שלא נשרקו עליו מאשר הרווחנו באלה שהוא צלל וכן נשרקו. הבעיה היא, שאיכשהו רוב רובם של אוהדי ליברפול בכלל (וחוץ מאחד שכותב כאן) עדיין מתכחשים לכך שהוא גדול הרמאים ששיחק בליגה הזאת (בשיא הרצינות עכשיו, רונאלדו היה עפר לרגליו באספקט הזה, אפילו ב-2 העונות הראשונות שלו), ובוחרים להאשים את השופטים במקום את הבעיה עצמה.

אבל כשדאלגליש עושה את זה בעצמו, אין מה לבוא בטענות לאוהדים של הקבוצה.

7. Mellow29 Kopite

אתה צודק.
    מן הסתם הכוונה ב'להגן עליו' היא לא בנוגע לאצבע המשולשת (קני אמר אחרי המשחק שהוא לא ראה את זה, וכשהוא יראה את התמונות הוא יחליט מה לעשות בנוגע לזה) אלא בנוגע למשחק הברוטלי שהוא פוגש. שוב, לפעמים באמת מגיע לו פאול ולפעמים הוא נופל בקלות יתר או דורש שריקות על מאבקים פיזיים לגיטימיים. אז מה עכשיו, נגזר גורלו והוא יקבל שריקה רק כשירסקו לו את הרגל? מעכשיו אסור לו לבוא בטענות לשופטים כשהוא (מרגיש) צודק וכשנעשה לו עוול?
    מוניטין לא צריך לשחק תפקיד בהחלטות שיפוט, רשמת את זה, וקני מתלונן שהוא כן משחק תפקיד משמעותי, לפחות במקרה סוארז.

או אה, איזה חטא מוסרי חמור הוא עבר- הוא הראה אצבע משולשת (שהפירוש המילולי שלה הוא 'fuck off'). מה זה לעומת לבגוד באישתך עם אחותה?
    די, תעזוב, לא אני ולא אתה מכירים את האופי של האנשים הללו. סוארז, לפחות מבחינה סטטיסטית, הוא לא יותר 'טינופת' משחקן הפרמייר-ליג הממוצע. כן, יש לו פיוז קצר, אבל אני אפילו לא יכול לומר שהוא התחזה אתמול מעבר לרגיל. אז אוהדי פולהאם ניסו לעצבן אותו, והוא התעצבן. הוא אשם שהוא לא שלט בעצמו, הוא אשם במוניטין שהוא יצר לעצמו, אבל כששופט לא שורק לטובתו אתה עדיין ממשיך להאשים אותו?

קווין פרינד לא היה צריך עזרה מסוארז כדי ליפול בפח. הוא הרחיק בכרטיס אדום שלא היה את ספירינג למרות שעמד מטר מהאירוע, פסל שער חוקי בטענת נבדל (בעצת הקוון), ובאופן כללי ניהל רע מאוד את המשחק בכל מצב שהיה עימות בין השחקנים (ע"ע דמפסי-בלאמי). כל עוד השופטים ישרקו וישפטו באופן עקבי לא תהיה פה בעיה ואף אחד לא יפול בשום פח (מעבר למוקשים הרגילים, נבדלים וכו').
    נכון שפוטנציאלית מאבדים הרבה יותר נקודות ממה שמרוויחים, לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שכשהוא מתחזה הוא לא עשו לעצמו טובה. אבל גם לא צריך להיות חכם גדול כדי לראות שהעונה, אחרי שהשופטים החליטו שסוארז = צוללן, הוא מקופח הרבה מאוד פעמים. שוב, מה הוא צריך לעשות כדי לקבל את השריקות שמגיעות לו?

אם הוא היה מחנך את סוארז בראיונות אחרי המשחקים הייתי מודאג. זה דברים שצריכים להיעשות במלווד והאוהדים לא צריכים לשמוע עליהם.

נערך לאחרונה ב: ‏6/12/11
  8. GiladG2 Member

אין קשר למעשים מוסריים. זה דברים שלא אמורים לעשות ונענשים עליהם במידת הצורך. אני לא מתיימר להכיר את הבן אדם, מחוץ למגרש יכול להיות שהוא בחור נפלא, אני מדבר איתך על מה שאני רואה כשהוא משחק.

אם נעזוב רגע את גיגס וספירינג בצד כי הם לא כל כך רלוונטיים, השופטים החליטו שסוארז = צוללן כי זה המצב. גם כשהם לא שופטים משחק של ליברפול, הם רואים אותו בטלוויזיה. כל כדור שני שהוא מקבל מסתיים בזה שהוא על הדשא, ובוודאי שכששופט צריך להחליט אם נעשתה עבירה או לא, הוא יהיה הרבה יותר חשדן והססני כשמדובר בסוארז. ואני לא מאשים אותם, כמו שזה עיצבן בתקופת רונאלדו אבל הבנתי את זה. אשמת השחקן בלבד.

מה הוא צריך לעשות כדי לקבל את השריקות שמגיעות לו? לנסות להישאר על הרגליים יותר מ-20 דקות מתוך ה-90. לא לנסות לסחוט עבירה מכל מגע קטן. כאילו שאני צריך לספר לך את זה.

עם השורה האחרונה אני מסכים לחלוטין. גיבוי של השחקן בתקשורת הוא חשוב מאוד ואני לא מצפה ממנג'ר לקטול שחקן שלו בתקשורת, אבל לפעמים יש מצבים שעדיף פשוט לא להגיד כלום.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואני מבין לחלוטין את התלונות - זו הדרך היחידה לייצר על השופטים לחץ פסיכולוגי מהכיוון ההפוך. למרבה הצער, זה מה שיש היום בשיפוט. זו ממש לא רק אשמת השופטים. אתם יודעים מה אני חושב עליהם. בסופו של דבר הם רואים הכל פעם אחת, מזווית אחת. כשיותר ויותר שחקנים מתחזים באופן קבוע ומנסים להטעות אותם, השופטים כבר באמת לא יודעים לפעמים מה לחשוב ולפעמים מוניטין משפיע. אז עכשיו, אחרי שנוצר המוניטין, דלגליש מנסה למשוך לכיוון האחר. כמו שיעשה כל מנג'ר.

זכותו לבוא בטענות לשיפוט כשהשיפוט לא נכון, אבל זה לא מה שיפתור את העניין. הוא צריך לנקות את המשחק שלו. יעשה את זה לאורך זמן, אנשים ישימו לכך לב. מצד אחד, אפשר לומר שהדבר מראה שהכדורגל אינו משחק הוגן. מצד שני, אפשר לומר שיש פה צדק פואטי. מי שמנסה לסחוט שריקות שלא מגיעות לו, לא יקבל שריקות שכן מגיעות לו. ומי שגרם לכך שמוניטין של שחקנים ישפיע על שריקות, הוא בדיוק מי שמתחזה. אבל כולנו יודעים את זה וזה מקרה של להיות חכם ולא צודק. בליברפול לא היו חכמים.

אין מה להאשים את השופט אתמול בשער הפסול, זה לגמרי הקוון. לגבי ההרחקה, אני מודה שאני חלוק. אחרי שראיתי את זה בהתחלה הייתי בטוח שזה אדום מגוחך. עכשיו אני כבר לא יודע. כי עם הרגל השנייה כן היתה פה וואחאד כניסה של ספירינג ברגל של השחקן. היא לא היתה מכוונת, אבל התוצר היה מסוכן. בכדורגל כמו שאני רוצה לראות - הגון, אך פיסי - זה לא אדום. בכדורגל של היום, אני חושש שייתכן שהשופט לא באמת שגה. וכן, המשחק נהיה קצת סטרילי מדי. אני יכול להבין את הרצון למנוע פציעות, אבל פציעות קשות נגרמות יותר בגלל חוסר מזל מאשר תיקולים קשים, כפי שיעידו ולנסיה או אלן סמית'.

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

טינופת אה? לפחות הוא מקלל אוהדים של קבוצות אחרות ולא של הקבוצה שלו (רמז: וויין רוני).

11. Rushie Member

בשום פלנטה זה לא כרטיס אדום, התיקול של ספירינג היה 100% על הכדור והוא גם באמת העיף אותו איזה 20 מטר קדימה אחרי שפגש בו. דמבלה אפילו לא היה בכיוון של התיקול, הוא הגיח מהצד באיחור ופשוט נתקל ברגל של ספירינג ואפילו לא ברגל המתקלת. ב90% מהחלטות שיפוט שגויות אני מצליח למצוא בדר"כ סוג של אליבי לשופט, המקרה הזה שייך ל10% הנותרים, פשוט פאניקה של פרנד שנבעה מהתגובה של דמבלה לתיקול.

בנוגע למשחק, אחרי שטענתי שקארול צריך לקבל ריצה בהרכב בכל מחיר אני לא באמת יכול להתלונן על מחסור בפיניש. הפריע לי שאנחנו אנמיים מאוד מול השער אבל לא כמו שהפריעה לי האנמיות של קני על הקווים ששוב לא משתמש בחילופים אלא אם הם כפויים. היה מקום להכניס את מקסי אפילו עוד לפני האדום, לא ברור לי למה הוא תמיד פוסל את האופציה הזאת.

12. GiladG2 Member

בוודאי שטינופת, וזה לא אומר שום דבר לגבי רוני - מותר לכמה אנשים להיות טינופות במקביל.

הוספת המון לדיון, כל הכבוד.

13. Mellow29 Kopite

אוקיי, כשרשמת ש"סוג הבן אדם שהוא - טינופת", השתמע מכך שאתה כן מתיימר להכיר אותו.

לא קשה להבין למה הוא נופל על הדשא. יש לו שליטה מעולה בכדור וזריזות. לעומת זאת פיזית הוא לא יכול להתמודד עם רוב הבלמים. הדרך היחידה שלהם לעצור אותו היא באמצעות הפיזיות, והרבה פעמים הם כן עושים את זה.
    אני לא יכול לומר שהיו יותר מדי מקרים - בהם הוא נופל כשלא היה מגע בכלל (התחזות פרופר). אולי זה זכרון סלקטיבי, אבל מצטער באמת שאני לא זוכר. ב-95% מהנפילות שלו יש מגע ברור, בחצי מהם זה מגע לגיטימי ואין לו מה לבקש פאול, אבל הוא לא מתחזה פה, לכל היותר הוא נאיבי.
    אבל זאת אפילו לא שאלה של חשדנות, אלא של (חוסר) עקביות. זה גם מה שדלגליש אמר בראיון אחרי המשחק. אין לנו בעיה עם החלטות של שופטים כל עוד הן מתאפיינות בעקביות. כשהעקביות היא כמעט ולא לשרוק לסוארז זה לא בסדר, בלי קשר למוניטין. אני מסכים שסוארז צריך להסתכל על עצמו, אבל גם השופטים חייבים להסתכל על קבלת ההחלטות שלהם. זה חוזר שוב ושוב העונה, הוא לא מקבל פנדלים ברורים כבר 4-5 פעמים גם כשמגיע לו בבירור, זה מצב מאוד לא נעים כי מה כבר אפשר להגיד לו...אם תפסיק לבקש פנדלים שמגיעים לך אז אולי בעוד עונה ישכחו את זה שצללת כמה פעמים?

אין פה שום שיקול של למנוע פציעות, כי לפי אותו הגיון גם מאטה היה צריך להיות מורחק בגביע הליגה כשלוקאס נתקל בו ונפצע קשה. שהשופטים ישפטו והרופאים יתעסקו בפציעות.
    ספירינג הלך על הכדור, דמבלה הגיע באיחור לכדור - אם הוא היה שובר את הרגל זה היה חוסר מזל והיה עצוב עליו, אבל זה בחיים לא הופך את התיקול לעבירה.
    לא הייתה פה עבירה, אפילו לא היה פה משחק מסוכן במתכוון כי דמבלה הגיח מהצד. מילא שריקה, אבל אדום ישיר? זה מגוחך.

-----------------------------
    בכל מקרה, גם היה משחק כדורגל אתמול.
    לפני הכל כמה מילים טובות לקני - עוד משחק חוץ שאנחנו יוצאים ומשחקים כדי לנצח. זה לגמרי לא מובן מאליו אחרי הודג'סון ובניטז, אבל כל הכבוד. אמנם היכולת לא משהו אבל הגישה נכונה.
    קראגר ממשיך לשבת על הספסל כשהוא כשיר, ובא לציון גואל. סקרטל ואגר היו מעולים אתמול וזו הפעם הראשונה ששניהם פותחים במרכז ההגנה ואנחנו מפסידים. אגר דחף קדימה מעולה וסקרטל היה בכל מקום כדי לנקות. ממש אין תלונות כלפי הצמד הזה.
    אנריקה במשחק טוב מאוד, יש לו עבודת רגליים מדהימה וקור רוח ראוי לציון עם הכדור. בצד השני ג'ונסון במשחק רע מאוד, הפנסיונרים שם עשו ממנו צחוק. יש לנו מחליף ראוי לעמדה הזאת - מרטין קלי.
    הנדרסון נתן מחצית ראשונה מעולה במרכז והיה בכל מקום - המחצית הכי טובה שלו אתמול. אדם במשחק סביר אבל לא איים מספיק על השער...ולמען האמת, ציפיתי לקצת יותר מהקרנות שלו.
    ספירינג במשחק חלש, פשוט לא היה מאופס וממש לא הוכיח שמגיע לו להמשיך. אני מקווה שלא יתן לאדום לאכזב אותו יותר מדי.
    השלישיה הקדמית הייתה בינונית מאוד, סוארז יצר כמה מצבים, בלאמי לא ממש הצליח, וקארול בעוד משחק לא מעורב.

אני מניח שעכשיו נישאר בלי סוארז שיקבל עונש גם על האצבע המשולשת וגם בטח ינצלו את זה להעמיס עליו את המקרה עם אברה, מה שכנראה אומר שקארול ישאר בהרכב. בלי שלושת השחקנים הטובים ביותר שיש לנו החל מהקישור - ג'רארד, לוקאס וסוארז - אין לנו מה למכור. אני מניח שהמשחקים הקרובים יהיו שירת הברבור שלנו בנוגע למקום 4 העונה, לא רואה אותנו שומרים על פער סביר מכל מי שמעלינו. לפחות קארול ודאונינג יוכלו לרוץ קצת בהרכב כך שנראה האם הכשלון בהבאתם הוא מוחלט או שיש תקווה, לגבי ינואר קצת קשה לדבר עכשיו כי יכול להיות שעד אז כבר נצא לגמרי מהמרוץ.

אבל ביינתים נשארה קצת תקווה איכשהו להגיע לינואר עם סיכוי מעשי כלשהו ובתקווה שעד אז ג'רארד וסוארז יתאפסו. ואם לא, אז בינואר אפשר יהיה לסכם את הסיפור.

:aaarse:

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוארז שחקן לא הוגן וצוללן וזה מביא למצב שהוא לא יזכה גם בפאולים שכן מבוצעים עליו, בדומה לסיפור של כריסטיאנו רונאלדו כשהיה באנגליה. עוד לא נתקלתי במהלך אחד בו הוא איבד את הכדור והוא לא בכה לשופט/לשחקנים/לקהל. זה האופי שלו ואני לא יודע אם אמרו לו משהו על זה או לא, אני מקבל את זה כבר כעובדה.
    בכל מקרה בנימה פחות רצינית (או שלא), אין מה להתרגש מזה, איך שאנחנו נראים גם בעונה הקרובה לא נראה את ליגת האלופות ועניין של זמן עד שסוארז יעבור לתחנה הבאה בקריירה שלו.
    אני סופר פסימי לגבי הסיכויים שלנו, וכבר כשנכנסו לעונה סימנתי אותנו במקום ה-6, אני לא חושב שבכל השנים שלי כאוהד הקבוצה קרה שהגעתי לעונה עם ציפיות כל כך נמוכות. לא טובים מספיק.

15. Luis Suárez Member

כמה דברים שראיתי נגד פולהאם:
    1. חוזה אנריקה שוב הדהים אותי ביכולות המעולות שלו. ההופעה שלו עוד יותר הראתה כמה עלוב ג'ונסון היה אתמול.
    2. ממש רציתי שקארול יכבוש בשביל הביטחון שלו, שער אתמול היה יכול להיות התחלה חדשה מבחינתו העונה. חבל שזה לא קרה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx.
    3.אין לי מושג איך השופט העלה בשדעתו אפילו להביא אדום לספירינג. צהוב ולא יותר מזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
    4.סוארז שוב הוכיח לנו שהוא בטופ-5 של החלוצים היום עם מהלך המסי שלו שנפסל בנבדל :aaa8:.
    5. הצחיק אותי הקטע שבלאמי דיבר עם השופט אחרי שהביא כרטיס צהוב לאחד משחקני פולהאם(הנגלאנד נדמה לי), ואז הוא הסתובב והשופט הראה לו צהוב גם כן */aaarof.
    6. סוארז גם אתמול המשיך לצלול ולבזות את עצמו ובסוף יצא שבמקרים שכן הגיע לו הפאול השופט לא שרק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    בכל מקרה קצת מציקה לי העובדה שטוטנהאם הוציאו 3-1 בקרייבן קוטג' למרות שראיתי את המשחק והם היו הרבה פחות טובים מאיתנו במחצית השנייה. לא היה לנו שום מזל אתמול...