תומס מולר, הגזמת לגמרי. דבר ראשון, קי לא קשר אחורי הוא קשר אמצע שזה תפקיד שונה לגמרי. דבר שני, כיאל לא ב-2 רמות מעל אף שחקן בסלטיק (או ריינג'רס). הוא משתלב שם לא רע, אבל הוא ממש לא כזה אדיר. וכמו שסטיבי ג'י אמר, זו ליגה בערך ברמה של הליגה השלישית באנגליה שהייתי רוצה להאמין שהרמה שם יותר נמוכה מבישראל.
אתה רציני?!? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx אומנם בירם כיאל השתדרג בשנים האחרונות ותפס מעמד די מכובד בסלטיק, אך מפה ועד '2 רמות מעל לייבה...'. וכמובן שאין מקום להשוות בין הליגה הסקוטית לאנגלית.
מה הקשר בכלל ללוקאס? הוא רשם שהוא יותר טוב מקי סונג יונג. לא שאני מסכים איתו, ואני מוכן לשים כסף שהוא לא ראה את השניים משחקים ביחד יותר מפעמיים בעונה, אבל מילא... אם זה הרכישות שהולכים לעשות (לחפש שחקנים שמצטיינים בליגה הסקוטית), באמת שעדיף להישאר עם ספירינג בעמדה הזאת. תסלח לי ערן, אבל גם אני לא נופל מהרגליים מהרמה בליגה הסקוטית. אנחנו חייבים חלוץ וחייבים קיצוני ורצוי כאלה שגם הוכיחו דבר או שניים ברמות גבוהות יותר. גם קשר אחורי אנחנו צריכים - אבל אם נקנה עכשיו פוטנציאל דרום קוריאני בן 21 אני באמת לא רוצה לראות אותו הופך לקשר המרכזי הפותח שלנו. עדיף כבר את ספירינג, יותר מנוסה, יותר בשל וגם משלנו.
לא, ולא הבאנו משם שחקנים שהתפקיד שלהם זה להיכנס מיד להרכב הפותח, לאחת העמדות הרגישות במגרש ולהחליף את השחקן הכי יציב שלנו בשנה האחרונה. אם היינו צריכים פוטנציאל לעתיד בעמדה מסויימת לא הייתי אומר את זה. מן הסתם בכל ליגה אפשר למצוא צעירים מוכשרים שיהפכו לשחקנים לגיטימיים בעוד זמן מה. אבל כרגע אנחנו צריכים מחליף שיוכל להיכנס מיד לנעליים של לוקאס, עבור פחות מזה יש לנו את ספירינג, ולבזבז כסף על פוטנציאל בעמדת הקשר האחורי זו טעות גסה כשאין לנו חלוץ מוכח וקיצוני ימני טבעי.
כל מילה בסלע. או שמביאים מישהו יחסית מוכח בליגה טובה שיש סיכוי גבוה שהוא יצליח להתאקלם ולספק את הסחורה מהר, או שכבר עדיף להישאר עם ספירו... לקנות כשרון לא מוכח מליגה חלשה זה לא הפתרון כרגע. בטח שלא קשר 50/50 כמו קי.
לפחות עברנו משיפוט מטופש על שחקני ליגה מסוימת לפי הרמה של הליגה עצמה למסקנה ששחקנים משם לא מסוגלים להיכנס ישר להרכב בגלל שהם משם. פנטסטי. כמה אתה חושב שיעלה שחקן מוכח, שאינו פוטנציאל, שיכול להיכנס לנעליים של לוקאס? נניח שאין לנו בעיה להוציא כמה שנדרש בדיוק על סוג השחקן שאתה רוצה ולטפל בעמדות שציינת, אתה חושב שזה הוגן כלפיי לוקאס לקחת ממנו את המעמד של הקשר האחורי הבכיר אחרי שהתגבר על כ"כ הרבה כדי להגיע למעמד הזה? ספירינג? איתו אתה רוצה לצאת למלחמה על טופ 4 במקום קי? שאלוהים יעזור.
האוהדים של סלטיק כועסים על כיאל, אחרי שבמשחק מול את' מדריד הוא התכופף מפחד, מול כדור שבא לכיוונו, שהוא פשוט יכל להעיף בעצמו. הכדור המשיך לרשת והכריע את המשחק. בליברפול זה לא היה מתקבל בהבנה. שחקן כמו וידיץ' או קראגר, היה מנסה הכל כדי לעצור את זה.
למען ההגינות, אני לא מכיר את קי הנ"ל והדרך היחידה שלי לשפוט אותו היא על סמך שורת הסטטיסטיקה ועל סמך מה שאנשים כותבים עליו. אתה מן הסתם מעריך אותו, זו זכותך, אבל בו בזמן גם אני אציין שעושה רושם שיש לך bias מסוים כלפי שחקנים מסלטיק. זה בסדר גמור, אתה אוהד שלהם, אבל אל תצפה ממני לאמץ אותה גישה כלפי קי וגארי הופר. לואיס סוארז היה מסוגל להיכנס ישר להרכב שלנו ישר מהליגה ההולנדית, ודויד לואיז נכנס היטב להרכב של צ'לסי למרות שהוא מגיע מהליגה הפורטוגלית, ואפשר למצוא הרבה דוגמאות מהליגות השונות. מהליגה הסקוטית, מוזר, אין לי דוגמא בשליפה. ומילא אם זה היה סופרסטאר שנמצא רמה מעל הליגה. הוא בסה"כ פרוספקט טוב/טוב מאוד/גרוע מאוד/בינוני (מחק את המיותר) מליגה חלשה בהרבה מהליגה האנגלית. אין סרט שהוא נכנס להרכב, וזה למרות שאני לא מכיר אותו. כמה עלה שחקן מוכח כמו אדאביור לטוטנהאם? כן, לפה אני חותר. אני לא אומר להביא עכשיו את יאן אמבילה ב-25 מיליון פאונד כי זה אידיוטי מבחינת ניהול המשאבים הכלכליים וזה גם ובאמת לא הוגן כלפי לוקאס. אבל לא פחות אידיוטי מזה להביא פרוספקט צעיר ב-10 מיליון פאונד לעמדה בה יש לנו שחקן להרבה זמן (לוקאס) ומחליף צעיר (ואגב, האם זה יהיה הוגן כלפי ג'יי ספירינג להביא בן 21 מהליגה הסקוטית לפניו לרוטציה?). זה פשוט ניצול לא נכון של המשאבים, ב-10 מיליון הללו עדיף להשקיע בפרוספקט לעמדה שבה אין לנו פתרון אמיתי בסגל (קיצוני ימני! קיצוני ימני! קיצוני ימני!). לא, לא הייתי רוצה להישאר עם ספירינג בהרכב הפותח. הצוות המקצועי צריך לחשוב על פתרונות יצירתיים. לסאנה דיארה בהשאלה עד סוף העונה, איך זה בתור דוגמא? להביא עוד פרוספקט להרכב זה אידיוטי ברמות שאין לתאר. גם ככה תכף חצי מההרכב שלנו זה פרוספקטים גם ככה, אם להחשיב את הנדרסון, קארול, קואטס (שהגיעו) וקלי (שייצרנו) כפרוספקטים עם שאיפות למקום בהרכב. מה עם שחקנים שיכולים לתת את התפוקה עכשיו?
מה זה הוגן כלפי לוקאס או ספירינג? ממתי מעניין אותנו הגינות כלפי שחקנים? אותי מעניין שנשיג את הסגל הכי טוב שאפשר. אם זה אומר שהפציעה הזאת של לוקאס גומרת אותו אצלנו ומביאים מישהו אחר שיהיה במקומו בינתיים ויתחרה איתו בעתיד כשווה בשווה על ההרכב - SO BE IT. כמה שלוקאס הרשים והתגבר על קשיים, זה באמת לא מעניין. אנחנו חייבים, פשוט חייבים להגיע העונה לצ'מפיונס ליג. זה קריטי יותר מתמיד. בעקבות הטעויות שנעשו בקיץ ובינואר שעבר, לצערי זה אומר שאנחנו צריכים לשפוך כספים גם בינואר הקרוב, והפעם בחוכמה. חלוץ, קיצוני וקשר אחורי שיתאימו לרמה - זה לא הולך להיות זול.
Liverpool v Southend United or Oldham Athletic סוף סוף משחק בית בגביע, המשחק הראשון בין השתיים אתמול נגמר ב1:1. בבית אולדהם אמורה לעלות, ואנחנו אמורים לעבור את המשוכה מהליג וואן בקלילות.
אני לא מבין למה אנשים ממשיכים לזרוק את האופציה של דיארה בהשאלה.למה לעזאזל שריאל יתנו אותו?הוא משחק לא מעט. גם לא בטוח בכלל שהוא ירצה לבוא.
אני כן מבין את ההיגיון שברצון לא לרכוש קשר אחורי במחיר גבוה ואז להיות "תקועים" איתו ועם לוקאס בעונה הבאה. לא מתוך רחמים/הגינות כלפי לוקאס אלא פשוט מתוך זה שיש מספיק חורים בסגל וחבל לבזבז עכשיו סכום משמעותי על העמדה הזאת. הפיתרון הוא או להשאיל מישהו לחצי עונה (אידיאלי אבל לא בטוח שיש מישהו ברמה מספקת שפנוי כרגע להשאלה) או לרכוש שחקן צעיר עם פוטנציאל שהשנה יקבל מיד את המקום בהרכב ובעונה הבאה יהיה ברוטצייה עם לוקאס. שחקן כזה לא אמור לעלות סכום אסטרונומי. אם מישהו חושב שהעונה תידפק אם לא נביא מחליף על ללוקאס, אז אני אומר שהעונה תידפק אם לא נביא קיצוני משמעותי מאוד כבר בינואר, אז אם כבר שופכים עכשיו כסף על עמדה אני מעדיף שכבר יבוא קיצוני ונישאר עם אלתורים בחלק האחורי. לא מתייחס לשמות ספציפיים אלא אם אני מכיר מספיק טוב את השחקן. קשה לי להגיד שאני סומך על שיקול הדעת של הצוות המקצועי לאור העסקאות שביצענו בשנת 2011 אבל זה לא שיש לי ברירה.
לא היה וידאו נורמאלי. אז ב0:53 רואים איך שגיגסי הסמל הגדול של יונייטד לא כזה קופץ על הבעיטה החופשית. ככה שאין מה לצפות משחקני התקפה להתאבד ככה על הכדורים האלה. נראה לי שמה שכיאל עשה היה יותר אינסטינקט. עפה לך כזאת פצצה לראש אתה זז. אם כבר מחפשים אשמים אז שני השחקנים על קצה הרחבה שדידו להם בסבבה בריצה קלה לסגור את השחקן שבעט את הכדור אשמים. סתם חוסר מזל שלו שהכדור עף לראש שלו.