ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Mellow29 Kopite

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

(אורי, אני אגיב למה שכתבת יותר מאוחר כשיהיה לי זמן)

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ןהנה בעיה נוספת - הריצה להשוואה למה שעשו מועדונים אחרים והחיפוש אחר סכום ההוצאות נטו. לא זו השאלה ולא זו השאלה. השאלה היא כמה ליברפול הוציאה (ולא משנה מה קוזז במכירות) והאם היא מקסמה את התקרבה למקסם את הערך המקצועי שהיא קיבלה מההשקעה הזו. כשמסתכלים כרגע על התרומה של קארול, דאונינג והנדרסון - התשובה בבירור שלילית. זה לא העניין של 'האם ליברפול היתה יכולה לזנק לרמה של סיטי', אלא האם ליברפול היא הליברפול הכי טובה שהיתה יכולה להיות בהתחשב בסכום האדיר שהוציאה, בלי להיכנס להשוואות לשאר.

3. Ori8 Member

אמיר הספיק לענות לך וכתב חלק ממה שבאתי לומר.
    למה זה אמור לעניין אותנו כמה אחרות הוציאו? החישובים האלו כ"כ מצחיקים. אבל הצלחת, אין ספק שזה נראה הרבה פחות נורא כשאתה כותב ומדגיש! את המס' הכל כך נמוך - 37 מיליון פאונד, אם זה אכן מה שהוצאנו, מי אני שיבוא בטענות? אולי כדי לשלוח אצבע מאשימה לבעלים? מה זה הסכומים האלה, ככה הוא רצה שנתחזק?
    זה מדהים שאתה תמיד מסובב את העובדות ועושה פחות או יותר הכל כדי לעקוף את הנקודה עליה מדברים. בדיוק כמו להגיד שקארול עלה לנו 15 מיליון. זה אחלה, רק פשוט לא כ"כ נכון. קני דלגליש הוציא מעל מאה מיליון פאונד על שחקנים חדשים, זו השורה התחתונה. אתה רואה איך אנחנו נראים וחושב שאנחנו במצב טוב והכל בסדר, אין בעיה. בסופו של דבר התוצאות לפנינו. זה אפילו לא המקום בו אנחנו ממקומים, זו העבודה שאנחנו נראים רע כ"כ אחרי השקעה כזו. זו העובדה שאנחנו לא מסוגלים להבקיע לרשת של סוואנסי ונוריץ' לא בגלל שתפסנו יום רע מלא בחוסר מזל, זה בגלל ש'הצוות המקצועי' התעלם מהבעיות שהיו במועדון הזה עוד בקיץ והתעלמו ממנו כמעט באופן מוחלט. ידענו כבר במאי הקודם שאין בקבוצה הזאת מי שיכניס את הכדור לרשת. קארול, הנדרסון ודאונינג הם כישלונות אדירים לא בגלל שהם לא שחקנים טובים, אלא בגלל שהם בדיוק מה שלא היינו צריכים. לרוב אוהדי ליברפול בעולם היה ברור שהם לא יצליחו לשפר לנו את המשחק, אלו דברים שדלגליש היה צריך לדעת. החישובים שלך מצחיקים. אבל גם אם נוציא עוד 500 מיליון פאונד אתה תסובב את זה ותחליט שבגלל שהכנסנו ככה וככה אז ההוצאות הם בכלל רק ככה וככה.. ההפך הגמור ממה שעשית בתקופת בניטז, ששם דאגת להדגיש בכל דיון ודיון כמה כסף הוא זרק ולאיזו תוצאות הוא הגיע.
    שוב, הכל כדי להגן על האג'נדה המאוד לא אובייקטיבית שלך. מעניין אם אלו החישובים שהיית עושה לבניטז, שעדיין היה פה ביחד עם כמה שחקנים מהסיטי לו היה מקבל חצי מהכסף שקיבל דלגליש. אם אחרי השקעה כזו אדירה אנחנו עדיין אפילו לא פייבוריטים לתפוס את המקום הרביעי, כנראה שדברים נעשו לא כ"כ טוב. וזו השורה התחתונה האמיתית.

לא רוצה אליפות, לא רוצה קבוצה שתתחרה ביונייטד ובסיטי. אני רוצה קבוצה ששווה טופ ארבע באנגליה והופעות רצופות בליגה האלופות, לא בקשה כזו מוגזמת. לא אחרי שנתנו לו יד חופשית להביא כל שחקן שהוא רצה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/11/11
  4. StevieG Member

זה פאקינג תהליך. אתה לא יכול להפוך מקבוצת סמרטוטים לקבוצת טופ 4 בתוך כמה חודשים ועם קניות ספורות בלבד. גם אם היית קונה את מסי במקום דאונינג, זה עדיין היה המצב. אנחנו נראים הרבה יותר טוב מבעונה שעברה, הכדורגל הרבה יותר זורם ואנחנו מגיעים להרבה מצבים. השלב הבא זה לנצל אותם, וככה נוכל להתקדם.

הנדרסון מראה המון פוטנציאל. קארול חסר מזל, אך אני מאמין שבסופו של דבר הוא ייתחבר למערך ולקבוצה. יש לי אמון בדאלגליש וקומולי. הם יודעים המ הם עושים, ואנחנו בדרך הנכונה. אנחו גם לא במצב כזה גרוע כמו שאתה מתאר.

5. Strawberry Fields Member

http://4.bp.blogspot.com/_CTVhz68mW_E/THp1bua5syI/AAAAAAAAN9g/bCywPmqTE90/s1600/sleepyhead_zzz_sleeping_sticker-p217605557908976893qjcl_400.Xxx

אתה רק ממשיך להוכיח את מה שטענתי קודם. הבעיה היא חוסר התפיסה וההסתגלות שלך לשינויים בכדורגל האנגלי.
    אתה עדיין חי בתקופת בניטז. תקופה בה טוטנהאם ומנ' סיטי היו סה"כ קבוצות נחמדות, בלי יותר מדי שיניים. תקופה בה לליברפול היה קל להיות חלק מהטופ 4 כי היו רק 4 מתמודדות.

6. Ori8 Member

בדיוק בגלל מה שציינת היה צריך להיות רכש יותר מדוייק, ממוקד וחכם, ולא סתם זריקת כספים על בלופים, שאולי אולי בעתיד יקצרו את הפירות.
    היה נכון להביא שחקנים שיכולים להביא תפוקה כאן ועכשיו כדי להחזיר אותנו למקום בו אנחנו צריכים להיות, והיה אפשר לעשות את זה. חסרות דוגמאות? הארי רדנאפ חזק את הקבוצה שלו משמעותית עם 5 מיליון פאונד בלבד וקצת יצירתיות.

וההודעות המיותרות עם התמונות לא מוסיפות לך כבוד, גם אם אתה חושב שמה שאני כותב מיותר ולא ראוי לתגובה מצידך. שים לב איך אתה בוחר פעם אחר פעם להתעלם מלהביע דעה על הקבוצה הנוכחית ועל מה שנעשה. הולך מסביב שוב ושוב, ולא בפעם הראשונה ולא רק מולי.

7. Mellow29 Kopite

אני פשוט לא מסכים איתך. אתה טוען שלמעט כמה נקודות אור, כל ההתנהלות שלנו בנושא בניית הסגל היא כשלון. אני חושב שבסה"כ, אם לבחון את השינויים שנעשו מאז שקני וקומולי נכנסו לתפקיד, הסגל שלנו עשה התקדמות אדירה מבחינת העומק והפוטנציאל שיש בו. ההתקדמות הזאת נעשתה במסגרת הוצאה די צנועה. אמיר צודק שאין מה להסתכל על היריבות שלנו ואיך הן הוציאו את הכסף הזה שלהם, אבל באותה מידה צריך לספור בדיוק כמה כסף הוצאנו בשורה התחתונה ולא להסתכל על הוצאות הרכש בנפרד מההכנסות - מן הסתם המכירה של טורס ומיירלש החלישו את הסגל שלנו ולכן חובה לקחת אותן בחשבון כשמסתכלים על המצב של הסגל לפני ואחרי.

לגבי דאונינג - הוא לא כ"כ חד גוני כמו שאתה מצייר אותו, הוא מסוגל לעבור שחקן (על מהירות ולא על דריבל מתוחכם כמו סוארז, אבל עדיין). החסרון שלו ב-pass and move זה שהוא נצמד לקו יותר מדי אבל ברשותך אני אחלק את התרומה ההתקפית שלו ל-2 : מצבים שהוא היה צריך לסיים ומצבים שהוא יצר. מצבים שהוא היה צריך לסיים היו הרבה, ברוב המקרים הכדור לא נכנס בגלל רשלנות שלו, אבל הלו - היו לו לא מעט מהלכים שבהם הוא עשה הכל נכון ואיכשהו הקורה או הצלה מדהימה של השוער מנעו את זה ממנו. מצבים שהוא ייצר - גם כן, שחקנים כמו קאוט, סוארז וקארול (שכן נתנו תפוקת שערים וכן הראו שהם יודעים להבקיע בעבר) פשוט פיספסו באופן בזיוני ורשלני גם כן.
    התקופה שלו אצלנו נראת בדיוק כמו כל הקבוצה של ליברפול - הרבה החמצות רשלניות, אבל הרבה יותר חוסר מזל פשוט משווע.
    במצב הנוכחי אני מסכים שמקסי צריך לשחק במקומו. זה עדיין לא קובר את הסיכויים שלו להצליח אצלנו, וזה לא הופך אותו לנגר (כמו שאלפי ההחמצות לא הופכות את ליברפול לקבוצה שלא יודעת ליצור מצבים).

בנוגע לסקורר - פשוט מגוחך לומר שהבנייה שלנו בקיץ נכשלה כי לא הבאנו איזה אדביור (ולמרות שבדיעבד, כשאני יודע איך זה נראה עבורינו ואיך זה נראה עבור הספרס, בוודאי שהייתי מביא אותו).
    ליברפול תחת קני בסוף העונה שעברה הייתה שנייה או שלישית בממוצע הכיבושים פר משחק. היא עשתה את זה בלי קארול שהיה בעיקר פצוע (והוא לא רכש רע לפי התאוריה שלך, הרי בניוקאסל הוא הראה לכולם שהוא יודע להבקיע), בלי ג'רארד שבהחלט ידע להבקיע. מהשחקנים שהבקיעו תחת קני אף אחד לא שוחרר למעט מיירלש, וגם הוא הוחלף בצ'ארלי אדם שהוא סקורר הרבה יותר משמעותי ממנו במחיר זול פי 2. בלאמי, עוד סקורר מוכח הגיע.

אז מה מצבת השחקנים שיכולה להבקיע גול אצלך בקבוצה ערב פתיחת העונה? סוארז, קארול, קאוט, ג'רארד, אדם, מקסי, בלאמי. האם זה כ"כ נורא שהביאו קשר מרכזי צעיר שיכול להיות מנייה בטוחה במרכז לעוד עשור? האם זה כ"כ נורא שהביאו ווינגר שהמומחיות שלו אינה כיבוש שערים, למרות שהוא הוכיח את יכולתו בתחום בעונה האחרונה? ממתי יכולת כיבוש השערים מהווה מדד מכריע בשאלה האם נחתים קשר מרכזי, למשל? ואני בכלל לא מבין איך אתה מבקר רכישה כמו זו של קואטס. הרי ברשימת החלומות שלך, אי שם במקומות הראשונים, רשום "קראגר יוצא לפנסיה", ועד לפני חודשיים גם "סקרטל על טיסת בריטיש אירוויז לברטיסלבה". למה היינו צריכים בלם שנתן קופה אמריקה מעולה ועונה מעולה בקבוצה שלו ויש לו פוטנציאל להיות אחד הטובים בתפקידו?

אז בדיעבד מגלים שסוארז לא חד כ"כ בליגה כמו שהיה בשנה שעברה ובקופה אמריקה, שקארול לא מספק את הסחורה אבל גם לא בדיוק מקבל יותר מדי קרדיט, שקאוט שתמיד היה שם בשבילנו פשוט לא מסוגל לסיים שער במשחקים שהיה מסיים עם צמד לפחות. אז נכון, במצב כזה חובה לתת לבלאמי ומקסי את ההזדמנות. אבל זה לא מעיד כהוא זה על הציפיות מהשחקנים שאיתם יצאנו למלחמה.

לגבי סוארז אני אקצר, גם כי חפרתי קודם לכן וגם כי זה לא כ"כ חשוב - הוא בכיין ופרצוף הבכי שלו לשופט די מרגיז לפעמים. מצד שני, הוא כמעט ולא נופל סתם. ב-9 מתוך 10 מקרים יש מגע או חשד למגע. הוא חייב ללמוד מתי יש בסיס לבכות ומתי עדיף להבליג, לקום ולהמשיך במשחק במקום לייבב.

עם כל הכבוד לביזנס המוצלח שעשה רדנאפ, ברור לך שלא פארקר המבוגר עם ה-resale value שעוד שנייה מגיע למינוס ולא אדביור שמרוויח בטח כמו סוארז+קאוט ביחד לא היו מגיעים הנה. הם לא מטרות ריאליות עבור מי שעושה את העסקים אצלנו. יש לקומולי אסטרטגיה מסוימת (שעזרה לו לבנות, אגב, את הבסיס המצוין של טוטנהאם כך שבקיץ הספיקו לה 5 מיליון כדי לשפצר אותו), הוא נמצא בכדורגל לא מאתמול. בכל מקרה כשאנחנו מדברים על מטרות רכש פוטנציאליות, לא חוכמה להגיד שהאזארד ואגוארו הן לא מטרות ריאליות. גם אדביור לא מטרה ריאלית, מסיבות אחרות.

8. Ori8 Member

אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הדברים על דאונינג. אני יכול לספור על יד אחת את הקרוסים הטובים שהיו לו מתחילת העונה, וקרוסים זה הדבר היחיד שהיינו בטוחים בקיץ שכן נקבל ממנו. היו לו כמה וכמה הזדמנויות נהדרות לכבוש והוא החמיץ את כולם, למעט שתי הזדמנויות שנעצרו על ידי השוער בו לא היה מקום לבוא אליו בטענות.
    בסופו של דבר היה ברור עוד בקיץ שהוא שחקן בינוני ומטה, ומה שהוא מוכיח אחרי 12 מחזורים, זה שהוא אכן בינוני ומטה.
    תקשיב למה שאתה אומר - "הוא מסוגל לעבור שחקן", עצם זה שאתה צריך להסביר את זה אומר מספיק. הוא לא עושה את זה מספיק והפעמים היחידות שהוא כן הצליח באו כשהוא הוצב באגף ימין וחתך עם רגל שמאל למרכז, רק שם יש לו יתרון על פני המגן ששומר עליו, בשמאל כל מגן שיתק אותו לגמריי.
    ואין רע בזה שהוציאו כ"כ הרבה כסף על שחק (הנדרסון) שיכול לתת עוד עשור נהדר קדימה, זה פשוט בעיה כשאתה מנסה לבנות על שחקן כזה שיתן לך תפוקה מיידית. ביונייטד רכש כזה היה מתקבל בהבנה. אנחנו היינו צריכים ללכת לכיוונים קצת שונים.
    בכסף שהוצאנו עליו ועל דאונינג היו צריכים להגיע שני ווינגרים טכניים לשמאל ולימין שישלימו את סוארז מבחינת צורת המשחק. כאלו שיוכלו לפרוץ הגנות מעובות ומסתגרות כמו של נוריץ' וסוואנסי גם כשהם ביום רע וכשכלום לא הולך.
    לדאונינג, קויט והנדרסון פשוט אין את היכולות האלו, אז אתה תנסה להמשיך להסביר אחרת אבל מצד שני התוצאות יוכיחו שזה אכן המצב.

בנוגע לממוצע הכיבושים. אתה זוכר בזכות מי היינו במצב כ"כ טוב בעונה שעברה? סוארז ומקסי רודריגז, אותו אחד שנרקב העונה על הספסל ולא רואה דקת דשא. בעצם הוא כן ראה ועשה במחצית יותר ממה ששחקני ההרכב עשו ב-12 מחזורים.
    קארול הגיע בינואר הקודם ולא הצליח להתחבר לקבוצה מכל בחינה אפשרית, זה לא משנה למה הוא לא הצליח, זו הייתה העובדה בשטח. דלגליש ידע את זה, וקומולי ידע את זה. לכולם היה ברור שיש פה ענן של סימן שאלה לגביו. במקום להביא עוד חלוץ 'ליתר ביטחון' ולמקרה שהמצב של קארול יימשך, נכנסו לעונה הזאת רק איתו, במקרה הסיכון הזה לא צלח וקארול לא הצליח להיכנס לעיניינים ולהשכיח מאיתנו את העבודה שאין עוד חלוצים אחרים בסגל.
    אז בלאמי וסוארז אמורים לעשות את העבודה במקומו, רק ששניהם לא חלוצים קלאסים של 15 + גולים בעונה. הם חלוצים משלימים. ובלאמי משום מה, במקום להיות באנקר בהרכב, גם נרקב ברוב המשחקים על הספסל. מה נעשה?
    קח את זה, תחבר את זה לקויט ולהנדרסון, והרי לך קישור מלא בשחקנים שמתקשים מאוד לכבוש. לא ברור לי למה אתה טוען אחרת כשהטבלה מראה הכל. בלקבורן (האחרונה בטבלה) כבשה בדיוק כמונו. האם זה לא אומר מספיק? האם רק מדובר בחוסר מזל של דאונינג ובכושר הירוד של קויט?

בנוגע לעמדת הבלמים.לא הייתי נגד החתמת קואטס, להפך, בלם חדש היה בגדר מאסט. רק אחד שייכנס ישירות להרכב ויפתור את בעיית ההגנה. במקום זה הביאו בלם רביעי, שהולך לראות דשא במילואים, ואולי קצת בגביע. בשביל מה?
    זה כמו שעכשיו יש לנו בעיית חלוצים ויביאו חלוץ רביעי, נראה לך הגיוני?
    אגב, את קאראגר אני באמת רוצה שיורידו לספסל כבר מתחילת העונה שעברה. על סקרטל מעולם לא אמרתי את מה שאמרת, תמיד החזקתי ממנו כבלם לא רע, לא חושב שהוא צריך לעוף מהקבוצה, פשוט לרדת לספסל בשביל בלם חדש. ואם קואטס הוא זה שמאמינים בו ורוצים שהוא זה שיחזק את ההגנה - אז שישחק (כמובן שזה פחות רלוונטי לשניה זו כי ההגנה קצת התייצבה בעקבות הירידה של קאראגר).

נכון שסוארז לא חד מתחילת העונה בליגה, אבל זה שהוא לא שחקן של 20 גולים בעונה קומולי ודלגליש היו צריכים לדעת גם בקיץ, את זה גם אנחנו ידענו. הוא לא טורס, אבל כנראה שציפו ממנו להיות.

9. Strawberry Fields Member

לטוטנהאם כבר הייתה קבוצה יציבה שרק צריכה תוספות פה ושם, ההפך הגמור מהמצב שלנו.
    רדנאפ ירש כמחצית מהסגל הנוכחי שלו. הוא החליף חצי סגל ב-3 שנים, אנחנו החלפנו חצי סגל בחצי שנה. קח טישו ותנקה את חוסר הסבלנות שנוזלת לך מהאף.

אני חולק עליך. אני חושב שעדיף להשתמש בתמונה במקום לכתוב אלף מילים שמתארות כמה השטויות שלך מגוחכות ומטופשות.

כתבתי את דעתי על הקבוצה הנוכחית ועל מה שנעשה בדיון של קני בפורום הרשמי. אני לא מרגיש צורך להדהד את מחשבותיי אחרי כל משחק. שלא כמוך, אני לא מאוהב בסאונד של המקלדת.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קארול נכנס מאוחר מדי, הגבהנו כדורים לרחבה כמעט בכל התקפה והיה תמוה לראות אותנו עושים את זה כשהוא על הספסל. הוא נכנס מאוחר מאוד וכמעט הספיק לכבוש את שער הניצחון. היה אפשר לראות כמה מאנצ'יני היה לחוץ מזה שקארול נכנס כשמיהר לעשות חילוף שנייה לאחר מכן ולהכניס את קולו טורה. אם קארול היה נכנס בדקה ה55-60 אני משוכנע שהוא היה מביא לנו את הניצחון.
    לוקאס גדול וזה לא מהיום, זה כבר שנה וחצי ככה. הייתי שוחט אותו בפורומים, היום הוא השם השלישי-רביעי שלי בהרכב. יכולים חלק מהאוהדים להמשיך לחשוב שצריך קשר אחורי, הם טועים, יש לנו כבר את אחד הטובים בליגה.
    דאונינג לא שחקן לרמות האלה, לא שחקן של 18-20 מ' פאונד. לא יודע לעבור שחקן גם כשזה מחליק, לא תורם דבר מלבד מסירה אחורה. אצלנו הוא גם לא מצליח אפילו לתת מסירות רוחב איכותיות אז מה כבר נשאר? רכש כושל מאוד שממשיך לקבל קרדיט אחרי קרדיט לעומת קארול שמשום מה הקרדיט של קני כלפיו אבד מוקדם מאוד. זה כבר נהיה טיפול לא הוגן בשחקן כשגם אחרי שערים והופעות טובות הוא עף לספסל ונכנס ל5-10 דקות במקרה הטוב.
    ההגנה ניראת טוב יותר בלי קאררגר ואני מרוצה מאוד מהחלק הזה שלנו.
    הקישור ההתקפי חסר רעיונות תודות לרכש הכושל של הקיץ.
    החוד חסר מחץ תודות לרכש הכושל של כל השנה האחרונה.
    הטעויות הנ"ל יעלו לנו במקום בטופ 4 להערכתי, מקווה שאטעה.

11. Strawberry Fields Member

הניצחון של הנוער על מנ' יונייטד...

מורגן=פאולר ג'וניור, דאן=ג'רארד ג'וניור? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. Strawberry Fields Member

DanKennett Dan Kennett
    #LFC form since Spurs: WWWDDWWDWDW Been 2.5 years since we've seen anything like that. Dalglish!

13. Bill Shankly Member

teztaylor Terry Taylor
    @LFC A Leeds fan here, just wanted to say thank you to your fans last night & their tribute to Gary Speed...they are a credit to your club!

14. Rudess Member

כל פעם שמקסי משחק בהרכב נגד צ'לסי, הוא מבקיע ואתם מנצחים :)

15. Ori8 Member

bensmith_Times Ben Smith
    RT @sms_adrian Back from #LFC hotel in London... Lucas thinks he will be out for 6 months. Knee scan tomorrow.
    אוי המזל, אלוהים. דווקא כשהוא נראה כ"כ טוב.
    אם זה נכון, בינואר יהיה חייב להגיע קשר אחורי, ספירינג לא יוכל למשוך שם עד סוף העונה. ועל ג'רארד בכלל אין טעם לדבר.