העליהום עליו ממש לא מוגזם, הוא מתחזה ברמה הכי גבוהה שיש וזה מתחיל להימאס, הוא עף לדשא אחרי כל נגיעה בו כאילו ירו לו בראש. מפה הוא כבר לא יוכל לחזור אחורה, כבוד אמיתי מהשופטים הוא כבר לעולם לא יקבל. אז קני חושב שסוארז צריך 'הגנה' מהשופטים, ביג דיל. בטח מתכוון לאותה 'הגנה' שהוא מקבל וימשיך לקבל מהאוהדים. אני בכל אופן מסרב לקחת בחשבון את הדברים הנפלאים שהוא עשה עבור המועדון הזה כשאני מנתח את המצב היום. PEPE REINA אתה באמת חושב שזה מקרי שיונייטד בועטת לשער 200 פעם וכובשת 199 ואנחנו בדיוק ההפך? כי זה לא. זה מה שקורה שבכל חלקי המגרש יש לך שחקנים עם יכולות הבקעה, כנראה שבקבוצות אחרות אחד הקריטריונים לפני שמחתימים אותך, זה לדעת להבקיע שערים, הרי ככה מנצחים משחקי כדורגל, חבל שבקיץ לא חשבו על זה קצת יותר לעומק. אחרי כל החתמה שנעשתה השאלה שקפצה היא, אבל מי יבקיע את השערים? כנראה שפה קבור הכלב. דלגליש פיצץ את ההרכב בשחקנים שהם אולי הרבה דברים, אבל סקוררים הם בטח לא, רחוק מזה. בלאמי זה הסקורר הכי גדול שיש לנו היום בסגל, האם זה לא אומר מספיק? לדעתי זה אומר הכל. לא תמיד צריך לחכות למחזור ה-30 כדי לנתח את המצב ולהבין מה מצבנו, מהמחזור הראשון הבעיות שלנו בולטות כמו השמש באוגוסט, אלו דברים שדלגליש היה צריך להבין בקיץ ולפעול בהתאם. והוא התעלם מהבעיות הקשות בהגנה. היה צריך להגיע לפחות בלם אחד שייכנס ישירות להרכב, אם קואטס לא בנוי לזה מאיזו שהי בחינה הוא לא היה צריך לחתום. כשיש לך חולייה אחורית כל כך חלשה בתוספת של חלק קדמי שמספק כל כך מעט שערים בעונה, אתה בבעיה מאוד קשה. והרי התוצאות.
סוארז חייב להפסיק לצלול כי זה נראה מביך ופתאטי ובסופו של דבר גם פוגע בו. אני מבין את קני שאומר שהשופטים צריכים להגן עליו - כי בפועל אני מסוגל להיזכר אולי בכמה שריקות ספורות שהוא קיבל בהתחזות, אבל בכמה עשרות שריקות 50-50 שהוא לא קיבל מאותה סיבה. בסופו של דבר הוא לא מקבל הנחות מהשופטים, רחוק מכך, אין מה להשוות אותו לשחקנים אחרים בקבוצות מסויימות שהשופטים היו בולעים שבוע אחר שבוע את הצלילות שלהם. סוארז משלם מחיר כבד מאוד מפני שהוא צולל. אני גם לא חושב שיש לנו בעיה כזאת גדולה בהגנה כמו שאתם מתארים. קראגר וסקרטל זה שילוב איום ונורא - אבל אם אגר יהיה בהרכב הכל יראה יותר נורמלי, לא משנה לצידו של מי מהשניים. אבל אתם באמת יכולים להגיד שאיבדנו כ"כ הרבה נקודות בגלל ההגנה? נגד סנדרלנד במקום לשים להם חמישיה במחצית הראשונה? נגד סטוק שבעטה לשער שלנו פעם וחצי בבריטניה? נגד נוריץ' עם יותר בעיטות למסגרת ממה שהם בעטו כל העונה? אז כן, קראגר עלה לנו בשער פה ושם וסקרטל עלה לנו בשער פה ושם. זאת לא הסיבה שאנחנו מאבדים נקודות. אנחנו לא מסוגלים להבקיע שער אחד מתוך חמש הזדמנויות. נקודה. זאת הסיבה העיקרית לכך שאיבדנו כ"כ הרבה נקודות במשחקים שרשום עליהם "3:0 במחצית". ברור שבעולם אידילאי ההגנה הייתה יותר טובה, אבל גם במצב שבו שני הבלמים הכי חלשים שלנו בסגל פותחים בהרכב אין תירוץ לכך שאנחנו לא מסוגלים להכניע את השוער כמה פעמים במשחק.
JEREMY LFC מדווח שהבענו עניין בסיידו דומבייה(בו מעוניינת גם צ'לסי, לטענתו) מצסק"א מוסקווה ואנדרה שורלה מלברקוזן. חייבים סקוררים בדחיפות, אם כי אני לא בטוח איפה זה שם את קארול, שיכול להיות אחלה סקורר אם רק ייתנו לו לשחק.
תיקון: סוארז משלם מחיר כבד מאוד מפני שהוא לא אנגלי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
OptaJoe Opta Sports 9 - Liverpool have hit the woodwork nine times in the Premier League this season, more than any other team. Framed. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/new_let_it_all_out.Xxx
Surprise, Surprise... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/haha.Xxx Walkon, הבעיטה של סוארז בקורה ב3:32 בסרטון נכנסה לסטטיסטיקה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
הסיומת שלו מול השער אימפולסיבית בדיוק כמו כל המשחק שלו וכמו האישיות שלו, אם היה לו גם את זה ברמה גבוהה הוא היה כוכב בסטנדרט של רונאלדו ומסי כנראה. האם הוא יוכל בגיל 24 לשנות את זה בצורה ניכרת? אני לא יודע, הלוואי. לעת עתה אני חושב שכדאי להפסיק לשחק איתו כחלוץ מטרה כביכול, אתמול הוא היה השחקן הכי קדמי שלנו על המגרש וקאוט דווקא שיחק יותר מאחורה ועשה את התפקיד היותר נייד מאחורי החלוץ, הייתי מעדיף שהם יתחלפו בתפקידים, כנ"ל גם כשהוא ישחק עם קארול וגם עם בלאמי. אני חושב שזה יוכל להוציא יותר לא רק ממנו אלא גם מהם.
יש לו את התנועה, המהלכים, הבנת המשחק וראיית המשחק. אך וואו, הסיומת. לא משנה אם זה המסירה האחרונה לפני גול וודאי, לבין אם החמצה מול שוער. לא יודע אם לקרוא לזה חוסר מזל, או חוסר יכולת. לא הייתי אומר חוסר יכולת (כי הרי יש לו יכולות טובות, אך לא מביאות לשערים) אלא יותר כמו חוסר ריכוז, חוסר דיוק. אולי יש סיבה לזה, שווה בדיקה. או שסתם זה מאותן תקופות ששומדבר לא הולך. קרה, קורה ויקרה לטובים ביותר.
זה לא עניין של תקופות. את השערים המסובכים - מזווית חדה, לפינה הקרובה של השוער, אחרי דריבל מסובך, בעיטות שדורשות טכניקה עילאית - הוא עושה נהדר, כל הזמן. המצבים הפשוטים, אלה מהם גם שחקן כמו דארן בנט היה עושה 9/10 הוא עושה אולי עם 30% הצלחה. במצבים של 1 על 1 מול השוער כשצריך לתת פס פשוט לפינה, הוא מסתבך. זה לא מהיום ולא מהעונה בליברפול (למי שזוכר את שער הבכורה שלו מול סטוק) וגם בנב' אורוגוואי (במעט שיצא לי לראות) כמעט כל השערים הפשוטים שלו איכשהו מסתבכים. קשה לי לקבל את זה. את זה שהוא מתעצבן על השופטים וזה שהוא לפעמים אגואיסט אני מסוגל לקבל בטיעון של "זה סוארז לטוב ולרע", אבל דברים כאלה חובה לשנות. יש בעיה חמורה אם השחקן הכי יצירתי בהתקפה שלך הוא פינישר פחות טוב מהבלם שלך, לצורך העניין...
זה לא רק סיומת לוקה בחסר, כמה פעמים ראיתם את סוארז עומד בזווית קשה בתוך הרחבה מול השוער ובועט במקום לתת מסירה לשחקן פנוי שפשוט ידחק את זה פנימה? זה קורה המון, הרבה יותר מדי פעמים.
לפעמים זה קורה כששחקן מתוסכל שהוא לא מבקיע, אז הוא מנסה להבקיע בכל מחיר, כדי להוכיח שהוא לא כזה מחמיצן.
כל זה טוב ויפה, כשהקבוצה מובילה 3:0 ויש לך את הלוקסוס לנסות להבקיע בכל מחיר. כשזה בא על חשבון התוצאה של הקבוצה, זה משהו חמור. הערב קארלינג קאפ. אתמול הבנתי שלא שידרו את ארסנל-בולטון לטובת המשחק של יונייטד באלדרשוט. יכול להיות מצב שגם לנו היום לא יהיה שידור? עריכה: הערוצים בממלכה לא ישדרו אותנו. FOX Soccer Plus דווקא כן, נצטרך למצוא לשם סופקאסט.
לא אמרתי שזה תופעה לגיטימית וכלל לא הצדקתי אותה, אבל זו תופעה שמצוייה אצל הרבה שחקנים בהרבה מקרים, גם אצלו. אני בכלל גם לא מצדיק אגואיסטיות אפילו במצב של 5-0, אבל זה כבר סיפור אחר..