ליברפול 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Strawberry Fields, ‏6/7/11.

1. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואו, די. מה השטויות האלה ועוד מאוהדים אחרים שמשום מה נואשים כ"כ לראות את אברטון מנצחת.
    זה היה מרטין אטקינסון. למי ששכח, אותו מרטין אטקינסון שלפני שנתיים שפט את הדרבי באנפילד והרחיק לנו את קירגיאקוס בערך באותה דקה שבה הורחק רודוול, כשגם פלאייני היה חייב להיות מורחק באותו רגע. מדהים באמת שניצחנו את המשחק הזה למרות שהיינו ב10 שחקנים 60-70 דקות (פינאר הורחק בסוף המשחק), כשכרטיס אדום זה הרי הפסד אוטומטי לפי ההגיון שלך.

די עם הגניבת דעת הזאת, "הכריע את המשחק", "חרץ גורלות"... מדהים שניצחנו את אברטון פעמיים בשנים האחרונות בחסרון מספרי (יש גם את ההרחקה של ג'רארד במחצית הראשונה לפני כמה שנים).

2. Mellow29 Kopite

בכלל לא הבנתי, הודיעו רשמית שווב ישפוט או שזאת משאלת לב של אוהדי מנ' יונייטד פה?

גם אם היה השופט הכי טוב בממלכה לפני כמה שנים, אני בספק שהוא כזה היום. גם אחוזי ההצלחה של קבוצות הצמרת כשווב שפט אותם בשנים האחרונות (אני לא זוכר במדויק את הנתונים, אבל מנ' יונייטד בהפרש ענק משאר הקבוצות) תומכים במי שטוען שהוא 'מכור'. אני לא חושב שהוא מכור או אוהד מנ' יונייטד, אבל כשרואים את הנתונים אני בטוח שרוב האנשים לא היו רוצים לראות אותו שופט את המשחק של קבוצתם נגד יונייטד.

3. nwish Member

האחוזים בשנים האחרונות?
    בחמש השנים האחרונות יונייטד לקחה ארבע אליפויות, סביר להניח שבשקלול התוצאות גם ללא ווב הם יהיו טובים בהפרש משמעותי משל השאר, וזה עוד בלי להתייחס לסטיית תקן כי למי יש כוח.
    בלי או עם קשר, מרטין אטקינסון הוציא יותר כרטיסים ושפט בהרבה יותר משחקים בהם הוא ביצע טעויות גדולות והרות גורל יותר מהשריקות האנמיות שמאפיינות את ווב. ולכן ווב הפאסיבי בד"כ נחשב לשופט הטוב ביותר בבריטניה בשנים האחרונות, הוא פשוט הולך על בטוח ולא שורק כשאין צורך משמעותי.

לגבי המשחק?
    מייק דין הוא שופט מזוויע, שמוציא באופן מסורתי כמו גם בשנה שעברה הכי הרבה, או כמעט הכי הרבה, כרטיסים בפרמיירליג, וגם שרק להכי הרבה עבירות, שופט ליגה ספרדית שכמוהו. אני הייתי רוצה לראות את פיטר וולטון, כריס פוי, או אנדרה מארינר שופטים, ככה נקבל משחק זורם, בלי תלונות מוקדמות מאף צד.

ואני מקווה שההרכב שצוין אצל מישהו למעלה יפתח ואלו יהיו לוקאס וג'רארד באמצע, לאנדרסון תמיד הולך מול שניהם, ואני אהיה רגוע יותר אם בלאמי יפתח על הספסל.

אווירה בטוח תהיה, חולה על המפגשים האלו..

4. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

תהיה שלישיית קישור של לוקאס, אדם וג'רארד. לאנדרסון 'הולך' מולם? מתי הוא שיחק באנפילד בפעם האחרונה בכלל? אני באמת לא זוכר.

5. nwish Member

אני לא זוכר מתי כתבתי שהוא "שיחק מולם באנפילד", לדעתי פשוט כתבתי שהוא "שיחק מולם"..

ברור שבאנפילד הסיפור שונה, אבל כמו שזה יהיה קשה עבורנו, זה יהיה קשה עבורכם, זה לא שכל ההרכב שלכם הם שחקנים עם ותק של שנים מול הקופ.
    אז לכם יש ג'רארד ולנו יש רוני, לכם קראגר בהנחה שיפתח ולא יעשה שטויות, ולנו וידיץ' ופרדיננד, שחקנים עם ותק במפגש הזה. אבל אין להכחיש ששתי הקבוצות מגיעות עם מספר שחקנים שלא חוו זאת מעולם, או חוו זאת מעט פעמים.

ביג פאקינג דיל, הקבוצה הטובה תנצח, את שלכם הקהל ידחף, את שלנו פרגוסון ידחף, ונראה מי דוחף חזק יותר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

6. Mellow29 Kopite

זה שמנ' יונייטד הייתה אלופה ב-4 מ-5 העונות הבאות לא סותר את הנתונים לגבי ווב. במילא לקבוצות הצמרת, לצורך העניין אלה שהתחרו איתה ישירות (צ'לסי וארסנל) יש משהו כמו 6-7 משחקים בעונה בהם הם לא פייבוריטים, ושאר המשחקים הם משחקים בהם הקבוצות הללו באות כפייבוריטיות. ברוב העונות גם יונייטד לא לקחה אליפות בהפרש מפלצתי, כך שזה באמת לא מסביר את ההצלחה הגבוהה שלהם באופן נקודתי עם ווב (נדמה לי ש-75% אבל אני לא בטוח) לעומת התוצאות הפושרות של המתחרות שלה (באזור ה-55%).
    יתכן שאני לא זוכר במדויק את המספרים אבל 20% הפרש בתוצאות של קבוצות הצמרת זה לא משהו שאפשר לפטור בכך שיונייטד לקחה אליפויות ולכן ההצלחה שלה תהיה גדולה יותר בהפרש משמעותי.

7. nwish Member

האמת ש-75 אחוזי הצלחה הם ממש, ממש לא אחוזים יוצאים מגדר הרגיל כשמדובר באלופה של 4 מ-5 שנים רצופות.

יותר מזה, סביר להניח שיונייטד הצליחה ב-75% פחות או יותר בליגה באופן כולל בשנים הללו כדי לזכות באליפויות האלה, זה דווקא נתון די הגיוני. אם כבר, הדבר הלא הגיוני הוא צ'לסי שתמיד נמצאת בצמרת (בד"כ שנייה, פעם אחת שלישית ופעם ראשונה, לא?), ואם היא אכן עומדת על 55 אחוזי הצלחה עם ווב, זה יותר אומר שהוא לא סובל את צ'לסי, אם כבר בתיאוריות קונספירציה אנחנו מעוניינים.
    הייתי מאמין שאחוזי ההצלחה של צ'לסי איתו צריכים להיות בסביבות ה-65 אחוז במקרה הגרוע, יש לך מקור לאמת את הנתון הזה של 55 אחוזים?

ואגב, למה שקראת Bias, אני אקרא סטיית תקן, היא לפי דבריך קורה אצל ווב. אז נטפלים אליו, למה לא? אצלו מנצ'סטר מנצחת יותר, היא אלופה בחסדו של ווב והוא משוחד, ובלעדיו היא בחיים לא לוקחת 4 אליפויות האלו.
    זה נשמע הגיוני או מגוחך? אתה תחליט.

מבחינתי, זה לא פחות מפגר מהקביעה של אוהדי יונייטד מסויימים, שאטקינסון דופק אותנו בכוונה. הוא לא - הוא פשוט שופט גרוע עם נטייה לטעויות מוגזמות שגומרות משחקים, פעם לרעתנו, פעם לרעת קבוצה אחרת, הדבר היחיד שבטוח אצלו זה שאחת לכמה משחקים הוא ידפוק איזושהי קבוצה עם החלטה קונטרוברסלית (מייג'ור אנדרסטייטמנט אלרט).

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/11
  8. Mellow29 Kopite

לגבי ה-75% אין לי בעיה, אבל כששאר קבוצות הצמרת צוברות הרבה פחות משהו פה חשוד. אני בטוח שבסה"כ הקבוצות שסיימו בטופ פור צברו בסביבות ה-75% (עם סטיית תקן מסויימת), כך שגם התוצאות עם ווב צריכות להיות פחות או יותר באותם רמות.
    אני מתקשה כרגע למצוא את האחוזים למרות שאני זוכר שזה פורסם פה בפורום, נדמה לי שסטרוברי פירסם את זה אבל באמת יתכן שזיכרוני בוגד בי.
    מה שכן, יש לי כמה לינקים עם מספרים טיפה שונים:
    http://www.telegraph.co.uk/sport/football/...nd-Chelsea.html
    http://www.asoccer.co.il/index.php?showtop...0&#entry1425041 (אולי זה מה שזכרתי)
    http://www.asoccer.co.il/index.php?showtop...0&#entry1424910

מנצ'סטר יונייטד לא אלופה בגלל ווב, זה בכלל לא שאלה של אליפות או מקום טוב יותר בסוף העונה, אבל לא חסר נתונים - תקרא לזה סטטיסטיקה, סטיית תקן או מספרים שמשקרים - על bias שלו למנ' יונייטד. אבל זאת רחוקה מלהיות הבעיה היחידה שלי איתו, כי הוא עושה המון טעויות עם הגישה ה'פאסיבית' שלו כפי שאתה אומר - או אולי פחדנית? הוא גם נגרר המון פעמים אחרי השחקנים והקהל ולא עוצר בזמן כשצריך.

9. Wazza Member

לדעתי כל מקרה ווב הוא סתם איזה צירוף מקרים שיצא כאילו הוא לטובת יונייטד במפגשים בין יונייטד צ'לסי או יונייטד עם שאר הגדולות. זה בעיה שלו והשיקולים שלו לעשות מה שהוא עושה, ואם אכן כל ה"מיתוס" הזה שהוא בעד יונייטד נכון, אסור לו לתת לשפוט בכלל. למרות שאת זה אי אפשר להוכיח. אבל הסטטיסטיקות האלה לדעתי לא מספקות הוכחה חותכת.

10. Eric Cantona Member

LFC Transfer Speculations(Facebook

Carra: The last couple of years we have finished sixth and seventh so for us to get in the top four, we will be pleased with that this season. But at Christmas, if we are two or three points behind Manchester United or Manchester City, we are going to say we want to win the league. “I always change my opinion of what I want us to do depending on where we are in the league. At this moment people will probably say we are in a race with Spurs and Arsenal [for fourth] because we are a little bit off Man City and Man United. But over the next month, if we can catch them up."We play Man United, if we can gain three points there, and we've got City as well, and Chelsea, so if we can get good results then your opinion changes."

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/11
  11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

מה זה אומר ווב לטובת יונייטד? ברקורד שלו יש יותר שריקות מוטעות לטובתנו לעומת לרעתנו, אין ספק, וחלקן היו מאוד משמעותיות כמו הפנדל ב5-2 על טוטנהאם. אבל מי אישר שער של אדבאיור ביד באולד טראפורד? ווב. מי לא נתן לנו פנדל על נגיעת יד ברורה של למפארד במשחק העונה אשתקד? ווב. מי נתן לארסנל פנדל מפוקפק למדי ב8-2 והיה צריך להרחיק את ארשבין? אתם יודעים. חוץ מזה, אנשים לא תמיד זוכרים מי שפט מה ושמתי לב שבפורום הדביקו לווב טעויות לטובתנו שהיו של מייק דין או של שופטים אחרים. אז המיתוס קיים, אבל ווב לא בהכרח יותר מוטה לטובתנו מכל שופט אחר.

12. Roy_Keane Member

תגידו ב15 לאוקטובר באווירה הזאתי,לא נשמע מהקופ DIEING ON THE RUNWAY?
    AEROPLANE GO DOWN?

וכאלה?,ז''א למדו שם במולדת סאקוזלנד מאז שנות ה80 לשמור את הלשון בין השיניים?,תודה מראש על התשובה העיניינית! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

13. Eric Cantona Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

14. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיבר האוהד של הקבוצה שאפשר באצטדיון שלה לשמוע שירים על הייזל והילסבורו בקול גם כשהיא אפילו לא משחקת נגדנו.

15. Mellow29 Kopite

אני מניח שבכל קהל יש מיעוט של מטומטמים שנהנים לשיר על דברים כאלה, גם באנפילד וגם באולד טראפורד - ולא רק שם. נראה לי עלוב להציג את זה כאילו אוהדי ליברפול הרעים שרים את זה בזמן שאצלכם בחצר האחורית גם לא חסר מפגרים.