ליברפול 2009/2010- הודג'סון הוא המנג'ר החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏17/6/09.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה שקט? 9 גולים ממצבים נייחים זה שקט? משהו חייב להשתנות. מה גם שמאן מארקינג זאת שיטה הרבה פחות מסובכת מהזונאל.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא כן רואה אותו עושה שינויים בהגנה.
    עוד לא קיבלנו את אינסואה וסקרטל בהרכב בזמן שאגר ואורליו היו כשירים ב100 אחוז, ככה שאלה עוד 2 שינויים שייתכן ויקרו בעתיד.
    אני הייתי מאוד מרוצה מאינסואה אתמול אז לא הייתי מספסל אותו, אבל בהחלט הייתי הולך על אגר במקום קאררגר, לדעתי בניטז ירכיב את אגר במקום סקרטל.

3. benos Member

אני מניח שמתישהו המאזן הזה יתאזן ויהיה שפוי יחסית, חלק מהגולים גם היו שערים שאי אפשר למנוע כמו נגד טטנהאם או נגד אסטון וילה(העצמי), גם כי זאת קבוצה של בניטז, גם כי לליברפול יש הרבה נוגחים טובים וגם כי זה פשוט מאזן לא הגיוני שחייב מתישהו לרדת, אין ספק שצריך לעבוד על מצבים נייחים ואני מאמין שרפא יעשה את זה, אני חושב שיש סיבה לאופטימיות ומתישהו ההגנה תתחיל להתייצב וליברפול גם תתחיל לספוג פחות.

בקשר לבאבל, גם אני חושב שהוא צריך לשחק בחוד, לליברפול יש מספיק שחקני אגף טובים(בניון, ריירה, קאוט, אאורליו במקרה חירום ואני בטוח ששכחתי מישהו) בשביל לוותר על באבל שהוא לדעתי שחקן אגף בינוני למדי מהסיבה הפשוטה שאין לו קבלת החלטות וראיית משחק טובה מספיק בשביל העמדה הזאת, כחלוץ החסרונות האלו פחות יורגשו ולדעתי הוא עדיף על וורונין בעמדה הזאת.

Liverpool-Forever אינסואה אתמול היה יותר אסרטיבי בהתקפה או שהמשיך להיות קצת חששן וחסר ביטחון בחלק הזה? אני מניח שבהגנה הוא היה טוב אתמול אוא שאני טועה?

נערך לאחרונה ב: ‏20/9/09
  4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

benos
    ברור שזה יתאזן, אוי ואבוי לנו אם לא. השאלה היא מתי.
    הנקודה היא שכבר כמה עונות מצבנו במצבים נייחים, הן בהתקפה והן בהגנה, הוא לא משהו. העונה זה בולט יותר מכל כאמור. בעונה שעברה הרי גם כן נדפקנו חזק לא פעם מהמצבים האלה(שני המקרים הראשונים שקופצים לי לראש זה הצמד של איבאנוביץ' והגול שוויון של קייהיל בדרבי), ואני בטוח שגם בעונות שלפני אם אני קצת אנבור במוחי.
    בקשר לנוגחים הטובים שלנו... האמת היא שחשבתי כמוך עד לא מזמן, אבל לאט לאט אני מתחיל לחשוב שגם את זה אין לנו. הכי מצחיק אותי זה שכל קרן מצלמים את סקרטל עולה, אבל אני לא מצליח לזכור אפילו פעם אחת מסכנה שהוא לקח כדור גובה ברחבת היריב, שלא לדבר על לכבוש מקרן. קראגר גמד ביחס לבלם ובזמן האחרון גם הקריאה של המצבים האלו שעזרה לו בעבר כבר לא קיימת, טורס הוא כמובן נוגח פנטסטי, סטיבי עולה לכדורי גובה לא רע בכלל וקויט יודע לנגוח מצוין אבל לרוב הוא לא מגיע לכדורים האלה. לא הייתי קורא לזה נוגחים טובים. כשאגר יחזור זה ייראה קצת יותר טוב אני מניח אבל אי אפשר להמשיך ככה בזונאל מארקינג כי פשוט אין לנו מספיק שחקנים דומיננטיים באוויר.
    דוגמא שנתתי לבעייתיות הגדולה של הזונאל מארקינג, במשחק נגד בולטון בו יצאנו בנס ב3:2 השער הראשון של בולטון הגיע מקרן שהוריד יוהאן אלמנדר(1.90) לקווין דייויס. עכשיו, מי שמר על מר אלמנדר בקרן הזאת? יצא שלא אחר מאמיליאנו אינסואה (1.75 אם אני ממש לארג'), וזה בדיוק בגלל ששומרים על איזורים ולא אישית, הרי לאינסואה לא היה סיכוי לקחת כדור גובה כזה.

באשר להולנדי האגואיסט, אני דיי מסכים איתך ברמת העקרון, אבל אני כבר ויתרתי עליו בסוף העונה שעברה. לא סובל שחקנים כשרוניים כמוהו שלא מבינים כדורגל בגרוש ומשחקים כאילו אין להם שום דבר מעל הכתפיים. היום הוא שיחק ממש לא טוב ואיבד לפחות 3-4 כדורים, למזלנו הוא עשה יופי של תנועה והקפצה טובה לרחבה בשער השלישי, לפחות זה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/9/09
  5. benos Member

אינסואה לא אמור להיות בקורה בזמן קרן? מה זה השטויות האלו הרי א-ב של הגנה זה שהשחקנים הנמוכים שלא נוגחים טוב מעיפים אותם לקורות, לא מובן לי בעליל איך אינסואה לא על קורה, מילא אם זה היה בנבחרת ארגנטינה שם יש לך גמדים אבל בליברפול?

עוד משהו שנדפק עם לוקאס לעומת אלונסו זה הכדורים הנייחים משני הצדדים, אלונסו(183 ס"מ) אמנם לא נוגח אדיר אך הגובה שלו מספיק בשביל לשמור על נוגחים. עם אקילאני (186 ס"מ) אני מאמין שזה יתאזן יחסית.

נוגח התקפי טוב להבדיל מנוגח הגנתי טוב זה לא בעיקר פונקצייה של גובה ועוצמה, תראה את הנוגחים הטובים בתחום ותראה שחלק גדול מהם לא גבוהים במיוחד, ליסנדרו של ליון, אז'אלה מסראגוסה, טורס ויאה הם דוגמא לשחקנים נמוכים שיודעים לנגוח טוב לא בגלל הגובה שלהם אלא בעיקר בשל תיזמון, ניתור, טכניקה וראיית משחק טובה שנותנת להם יתרון על יריב גבוה יותר.
    דוגמא לזה היה אפשר לראות שנה שעברה עם טורס, אם אני לא טועה זה היה מול בלקבורן באנפילד כאשר הוא נשמר ע"י שחקן גבוה ממנו וחזק ממנו ובכל זאת הבקיע שער יפה בנגיחה.
    קצת הלכתי סחור סחור אבל מה שאני מנסה להגיד זה שאתה צודק בקשר לסקרטל, הרבה פעמים הגובה משקר בכל הנוגע לנגיחות של הצד המתקיף ולפעמים אתה צריך לשים לב יותר לשחקנים שהם לאו דווקא גבוהים וחזקים כמו סקרטל.

ולעניניינו, ליברפול לא יכולה לחטוף הרבה שערים ממצבים נייחים, אמנם מדובר פה על ליגה אנגלית ואיך שלא תסתכל על זה אתה תחטוף מספיק שערים בראש לא משנה מה, יש לה מספיק שחקנים גבוהים, אתלטים ו/או חכמים להתמודד עם מצבים נייחים בצורה טובה איך שלא תסתכל על זה, ליתר העניינים כמו חלוקת שמירות, קורות, שחקן לקרוב וכו' אחראי הצוות המקצועי, פלגרינו הוא בחור שמבין קצת בהגנה ורפא יכול להעזר בו בשביל להתמודד עם הבעיה בצורה טובה יותר כי אני חושב שלליברפול יש שחקנים מספיק טובים בשביל לשמור על השער שלה במצבים נייחים.
    בקיצור ולעניין, אני חושב שהבעיה של ליברפול קשורה בעיקר לצוות המקצועי ולטקטיקה שלו במצבים נייחים ולא לשחקנים.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

benos
    מבחינתי אתמול הוא היה אגרסיבי יותר בהגנה וידע לעלות כשצריך. אני עדיין מחפש אצלו הגבהות יעילות יותר.

תומר, תחת הזונאל מרקינג ספגנו לא יותר מאשר יתר הקבוצות ממצבים נייחים עד העונה, השיטה הזאת לא כל כך גרועה פתאום רק כי התחלנו בצורה כזאת את העונה, אני מעדיף להאשים את השחקנים ביכולת השמירה שלהם מאשר את השיטה. תסתכל למשל על גול נקודתי, של באסונג, קאררגר עשה פאול שטותי מחוץ לרחבה ואז בבעיטה החופשית היה ממש קרוב לבאסונג ובאסונג פשוט ניצח אותו במאבק על כדור הגובה, זה משהו שהיה נמנע בשמירה אישית? זה משהו שהיה נמנע אם קאררגר היה מגן בצורה טובה יותר.
    כנ"ל בשער ה-2 נגד בולטון, קווין דיוויס ניצח את קירגיאקוס פעם ראשונה באוויר וקאררגר החליק מאחור אז תמיר כהן מצא את עצמו חופשי בתוך הרחבה, אלה טעויות הגנה אינדיווידואליות.

7. _Rushie Member

מסכים לחלוטין, אי אפשר פתאום להאשים את השיטה כאשר היא בעצם חלק אינטגרלי מההפיכה של ההגנה שלנו להגנת ברזל מהגנת המרגרינה שהייתה לנו עם הוייה.
    קראגר יהיה חייב להתאפס על עצמו מהר מאוד, אני גם מרוצה מהחזרה של אגר כי למרות שמשחק הראש שלו מעולם לא היה תכונה מאוד בולטת אצלו, עדיין יותר שקט אצלנו ברחבה מבחינת כדורי הגובה כשהוא נמצא שם ולא סקרטל.

8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

benos
    הגענו להסכמה.

גיל ואסף,
    הכל טוב ויפה והנקודה שלכם הייתה עוברת חלק לגמרי - אם זאת הייתה הפעם הראשונה שמדברים על הכשלון המוחלט של השיטה הזאת. אבל זאת ממש לא הפעם הראשונה וכמו שהזכרתי, היו כמה וכמה מקרים בעונות קודמות שהשיטה הזאת עלתה לנו בהפסדים ונקודות.

9. benos Member

סבבה בכיף (כמו בתוכנית..), אתה יכול לקרוא לי בן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

10. Strawberry Fields Member

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בליגה?

12. Strawberry Fields Member

כן. משחק חוץ נגד קבוצה כלשהי. השער הוא שער יתרון שהובקע בדקה ה-52 אך אאק אתונה ספגה בדקה ה-81 שער שוויון, דקה אחת אחרי שלקבוצה הביתית הורחק שחקן.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

באבל אומר היום בהקשר של הציטוטים ההם: "לא אמרתי מילה מכל מה שנכתב, ראיינו אותי בהולנד ומישהו באנגליה תירגם את זה בצורה הכי גרועה שראיתי בחיים שלי"
    http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N...090921-1216.htm
    "כשחזרתי לאנגליה, מיד ניגשתי למנג'ר ואמרתי לו שכל זה לא נכון".
    כמה לא מפתיע.

14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו, למה לא. אני מעדיף להאמין לו מאשר לתקשורת(למרות שגם הוא עם אינטרסים ואי אפשר לדעת ב100%). בכל מקרה אמר או לא אמר זה כבר לא משנה, הוא רק צריך להתחיל לשחק כמו שחקן כדורגל ולא לבד ואז גם אם הוא כן אמר את הדברים נסלח לו...

15. benos Member

שישחק כחלוץ יהיה יותר טוב, אם כבר אתה חוטף ממנו התקפת עצבים אז עדיף שאם הוא כבר משחק לבד אז שזה ייתן לליברפול קצת יעילות בעמדה שאפשר להיות בה אגואיסט טיפה.

אני חושב שאפשר להאמין לו, הבחור רוצה הרי לשחק במונדיאל ולא יבוא לו בטוב לא לשחק בשנה כזאת לכן אני חושב שהוא לא יעשה שטויות וישקיע בשביל להוכיח את עצמו, למרות שהקאדר ההולנדי לא מספיק עמוק ויהיה קצת בעייתי למאמני הנבחרת ההולנדית לא לזמן אותו אני חושב שהם יעשו את כל עוד באבל לא יקבל דקות משחק.