עם כל היופי שבמטאפורות שנמצאות בהטפות שלך לאוהדים אחרים עדיין לא הבנתי מה הפואנטה מאחוריהן... העובדה שהיריבות שלנו שומרות כסף בצד ולא מבזבזות הרבה לא צריכה להגיד עלינו שום דבר, אצלנו הלחץ לזכות באליפות לא דומה לשום דבר שהיריבות שלנו חוות, קל וחומר אחרי עונה שבה היינו כל-כך קרובים. היינו חייבים להתחזק ב2-3 עמדות ועשינו את זה,הבעיה היא שהשחקנים שהבאנו הם מחליפים לשחקנים שאיבדנו ולא תוספת כמו שהיינו צריכים. בינתיים לא ברור אם התחזקנו או נחלשנו בכלל... אם זה היה רק העניין שאנחנו לא מקבלים כסף בקיץ אז עוד מילא, אבל כל חובות העתק, כל הדיבורים סביב האצטדיון שבינתיים עומד כמו שממה בשמש... טוטאלי פאקד אפ.
הרכב דיי מפתיע אפשר להגיד של רפא, תגידו אתם אם לרעה או לטובה: ריינה אינסואה קירגיאקוס קראגר ג'ונסון ריירה מסצ'ראנו לוקאס קויט ג'רארד טורס ספסל: גולאקסי, דוסנה, קלי, סקרטל, פלסי, בניון, וורונין. אני חושב שההרכב הוא סה"כ נכון, מגיע לריירה לפתוח בהרכב אחרי שלא בניון ולא באבל עשו את העבודה במשחקים שהם פתחו, וקירגיאקוס זה כנראה חובה נגד קווין דייויס ושאר הנוגחים המעולים של בולטון. חבל שהוא נכנס דווקא על חשבון סקרטל שהיה יותר טוב מקרא במשחקים האחרונים. אבל הספסל כרגיל מביך, 2 אופציות התקפיות מתוך 6 שחקני שדה מחליפים... רק אצל בניטז. איפה אנ'גוג? איפה ספירינג שיכול להכנס עם מוטיבציה ולעשות בלאגן במרכז השדה? ובשביל מה לעזאזל להחזיק 3 שחקני הגנה על הספסל? כבר נמאס להתלונן על הדברים האלה תאמינו לי...
ההרכב נגד בולטון: ריינה אינסואה קירגיאקוס קראגר ג'ונסון ריירה מסצ' לוקאס קויט ג'רארד טורס ספסל: גולאקסי, סקרטל, קלי, דוסנה, פלסי, בניון ו-וורונין. ---- מדכא שכל הכח ההתקפי שיש לך על הספסל מסתכם בבניון ו-וורונין. ומה פלסי עושה על הספסל? מתי תגיע העת בה השחקנים הצעירים יבחרו ע"פ פורמה ויכולת שהם מציגים במילואים ולא ע"פ השם או המוצא שלהם?
מה יותר מפדח? להפסיד לקבוצה שפותחת עונות גרועות באופן סדרתי, להפסיד בבית לקבוצה שהפסידה לויגאן במחזור הראשון, או לספוג שער מתמיר כהן?
ניצחון שהרווחנו אבל לא בטוח שהיינו ראויים לו. קאמבק ענק שלנו כשאנחנו מתגברים על היתרון של בולטון (פעמיים). טורס וג'רארד נראו כבויים עד האדום של דיוויס - שללא לספק, הוא עשה את המשחק היום. לא בטוח שהיינו מנצחים אם הוא לא היה מקבל אדום. לוקאס לא עשה שום פעולה חיובית. קירגיאקוס נראה כמו בלם 4 סולידי. השחקן הכי טוב על המגרש היום היה ללא ספק ג'ונסון - איזה רכש. עוד משהו - היה פעמיים מצב של בניון-טורס-ג'רארד-וורונין מול שני שחקני הגנה של בולטון ופעמיים הכדור לא נכנס. אלו מצבים שחייבים - פשוט חייבים להכנס. הפנים לברנלי עוד שבועיים. הפעם הפגרה יוצאת בדיוק בזמן עבור ליברפול. מספיק זמן כדי להתאפס(ג'רארד), לחזור מפציעות(סקרטל), להכנס לכושר(טורס) ולהתעורר(בניטז).
אחרי האדום המאוד מפוקפק לסיימון דייויס היה ברור לאן המשחק הזה יילך, אבל אני ממש לא יכול להגיד שאני מרוצה. הדבר שהרתיח אותי יותר מכל זה 2 ההתקפות אחרי ההובלה שלנו, משחקים לי ברחבה פאסים כמו ילדים, זה היה פשוט מביך, כאילו שאנחנו מובילים ב2-3 שערים והנצחון כבר בכיס, בקלות בולטון יכלה להשיג שער שוויון ואז הם היו בוכים על ההחמצות הללו. מחפשים לי את וורונין בכוח... תרעידו את הפאקינג רשת, מה זה השטויות האלה?! ריינה 5.5 - לא אשם בשערים אבל לדעתי יכל לעשות יותר בראשון. ג'ונסון 7 - תענוג לראות אותו משחק, שער חכם מאוד שהעלה אותנו למחצית השנייה עם מוטיבציה וגם ההרמה בשער של סטיבי הייתה נהדרת, איזה כיף שיש עוד אנגלי בהרכב ועוד איזה אנגלי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx קראגר 5 - מאוד לא מרשים, בשער השני הנפילה שלו הייתה בקלות רבה מדי והוא יכל לרוץ ולחסום ולא עשה את זה, לא אהבתי את המשחק שלו היום. קירגיאקוס 5 - במחצית הראשונה הוא היה טוב עם 2-3 פאשלות אבל במחצית השנייה ממש לא משהו, גם לו יש חלק גדול בשער השני אחרי שקווין דייויס שהתעלל בו במשך כל המחצית השנייה שוב לקח לו כדור גובה כדי להוריד לכהן לגול. לא התרשמתי בכלל ממנו היום, אני מאוד מתגעגע לסקרטל ואגר... אינסואה 5.5 - סה"כ היה טוב אבל אני ראיתי אותו עושה הרבה יותר במשחקים רבים. מסצ'ראנו 5.5 - לא במיטבו, ציפיתי ליותר. לוקאס 4.5 - אוי... מה, מה עשיתי שזה מגיע לי? עוד משחק מביך של הברזילאי כשהשיא זו החטיפה לבניון, מה הוא עושה בענף הזה אני ממש לא יודע. קויט 6.5 - איזה שחקן הוא הפך להיות בחצי שנה האחרונה. בישול נהדר לטורס לצד עוד הרבה נגיעות חכמות שפתחו את ההגנה של בולטון, אחלה משחק. ריירה 5.5 - סביר, שום דבר מעניין לא עשה. ג'רארד 5.5 - במשחק עצמו היה צריך לסיים עם לפחות עוד 2 שערים ממצבים כל כך קלים על קצה הרחבה, אבל הווינר הנצחי עם בומבה לחיבורים נתן את השלישי ברשת של יאסקליינן אז מגיע לו ה5.5 הזה לדעתי... עוד דבר לגביו, אני לא יודע אם זה הוראות של רפא אבל זה כל כך מעצבן שהוא לא מחפש את השער בבעיטות חופשיות, היו לו היום לפחות 3 חופשיות מ20, 25 ו30 מטר פחות או יותר, בדיוק מול השער, כמו שהוא אוהב - והוא החליט להרים. עוד לא נפל האסימון שזה לא נותן לנו כלום? טורס 5.5 - גם הוא עדיין ממש לא חד אבל סיומת ותנועה יפה מאוד בשער שלו. בניון - לא משהו. וורונין - פעולה אחת טובה לא עשה. דוסנה - נגע בכדור בכלל? בניטז - אולי דיי כבר עם הזונאל מארקינג המזדיין הזה? נשבר לי כבר, כמה עוד שערים צריך לספוג ממצבים נייחים כדי להבין שזה לא עובד?!
תומר, בדיוק באתי לרשום תגובה למשחק אבל עשית את זה כ"כ טוב כך שחסכת לי. בהמשך לדיון שהתפתח פה לפני המשחק... אין דבר כזה יכולות להרשות לעצמן, יש לקבוצות האלה שאיפות ולחצים משל עצמן וכך גם חובות גדולים יותר משלנו (למעט צ'לסי למרות הפסדים גדולים בעונה האחרונה). אני מבין את הנטייה להעצים את החשיבות של אליפות לליברפול היות והיא לא זכתה בה יותר מדיי זמן אבל הייה בטוח שגם למר. פרגוסון חשוב to knock us off our f*cking perch כמעט באותה מידה. מעניין איך הייתם מגיבים אם המצב היה הפוך. אם היינו לוקחים את האליפות ואז מוכרים את טורס או ג'רארד תמורת 80 מ' פאונד והבעלים היו שומרים 75% מהסכום הזה בחשבון הבנק כדי לכסות חובות. אמרתי את זה כבר, אנשים צריכים להתחיל להתרגל למציאות שונה ולא רק אצל ליברפול. רוב הטענות הן לגבי רכש התקפי. אני מבין שאנשים אפילו היו מוכנים "להתפשר" ובמקום להביא איזה סילבה או טבז להביא שחקנים כמו ואן דר וארט או טונצ'אי. תגיד לי אתה... נניח ואחד מהם היה מגיע האם היינו מפסיקים לספוג שערים ממצבים נייחים? האם סגנון המשחק הרופס שלנו היה משתנה 180 מעלות? האם זה היה הופך את לוקאס לשחקן טוב יותר? האם זה היה מעניק לבניטז קבלת החלטות טובה יותר? אם ענית 'לא' ליותר מ-2 שאלות זה סימן שהבעיות של הקבוצה לא היו נפתרות ע"י עוד שחקן רכש. עכשיו ברצוני להבהיר שאני ממש לא מצדד בצמד הבעלים וכמו כולם אני אשמח לראות אותם מחוץ למועדון. התרגיל שניסו עכשיו יחד עם פורסלאו הוא טיפשי ומגעיל אך בכל זאת המצב שבו נמצאת הקבוצה ומצבת הסגל הנוכחי, מבחינתי, לא באשמתם - בטח לא כמו שמרבית האוהדים אוהבים להציג את זה. זה עוד מבלי שציינתי את הפראנואידים שמאמינים שביווס ובאטהד יהפכו אותנו ללידס2.
אני לא רוצה לזרוע מלח על הפצעים, אבל בדיוק סיימתי לראות עכשיו מחצית ראשונה של אלונסו במדי ריאל ובמשחק רשמי. הוא אמנם קשר אחורי ולכן לא מפורסם כמו שאר השחקנים הטובים בעולם, אבל הוא שחקן כל-כך כל-כך גדול שזה לא נתפס. לא יאומן מה הפסדתם.
סוף סוף הפגרה מגיעה לנו בזמן טוב. אנחנו בהחלט צריכים אותה, ולדעתי זה מהותי וחשוב שגם אקווילאני, גם אגר וגם סקרטל יחזרו מהפציעות שלהם במהלך הפגרה. אם נשים את שלושתם בהרכב מול ברנלי במקום קרא, קיריגיאקוס ולוקאס כמובן, יכולה להיות התפוצצות רצינית על הקבוצה החלשה הזו(והנצחונות בבית על יונייטד ואברטון עדיין לא מרשימים אותי כל כך, הם יצאו עם הרבה מזל משני המפגשים האלה ובחוץ זה אופרה אחרת לגמרי). לדעתי אחרי שאני רואה את קראגר ב4 משחקים האחרונים, נראה כאילו הוא מתחיל בדעיכה הכנראה בלתי נמנעת בגיל הזה. כנראה שההרכב הבכיר שלנו(כלומר במשחקי ליגה) צריך להיות עם אגר וסקרטל במרכז ההגנה כבר עכשיו.
מצאתי משהו שדווקא כן השתנה לטובה השנה. אם בשנה שעברה היינו עושים 4 תוצאות תיקו ושמחים שאנחנו לא מפסידים ויש לנו 4 נק', השנה ניצחנו פעמיים והפסדנו פעמיים ויש לנו 6 נק'. לא קל כ"כ להבין (וגם להסביר) את הנקודה שלי אבל אני מקווה שהבנתם.
השאלה, למרות שהייתה די רטוטרית, כוונה למי שרוצה לענות/להגיב עליה. אורליו חזר היום להתאמן מהפציעה בגינת ביתו. אני לא אופטימי לגבי החזרה לכשירות של אגר ואקווילאני לפני ברנלי. יותר חשוב זה שבמהלך הפגרה הזאת אף שחקן חיוני לא יפצע. --------- נמת' פתח את העונה ביוון עם בישול: http://www.youtube.com/watch?v=TemX9pS-Gnk