ליברפול 2009/2010- הודג'סון הוא המנג'ר החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏17/6/09.

1. Strawberry Fields Member

כך אני רואה את הדברים. מאוד מעריך אותו על כל הדברים הטובים שעשה עבור ליברפול בעבר אבל לא מאמין בו כבר הרבה מאוד זמן בכל הנוגע לעתיד.

חוסמי (2), אנטוניו נונז (חלקת מעסקת אואן), לואיס גארסיה (6), צ'אבי אלונסו (10.7), מאוריסיו פלגרינו (חינם), פרננדו מוריינטס (6.3), סקוט קארסון (0.75), בולו זנדן (חינם), פפה ריינה (6), מומו סיסוקו (5.6), פיטר קראוץ' (7), יאן קרומקאמפ (טרייד עם חוסמי), דניאל אגר (5.8), רובי פאולר (חינם), קרייג בלאמי (6), גבריאל פאלטה (2), פאביו אורליו (חינם), מארק גונזאלס (4.5), ג'רמיין פנאנט (6.7), דירק קויט (9), אלבארו ארבלואה (2.6), לוקאס (6), סבסטיאן לטו (1.8), פרננדו טורס (20), אנדריי וורונין (0), יוסי בניון (5), ריאן באבל (11), צ'ארלס איטנדג' (חסוי), אמיליאנו אינסואה (טרייד עם פאלטה), מרטין סקרטל (6.5), חאבייר מסצ'ראנו (18.6), פיליפ דגן (0), אנדראה דוסנה (7), דייגו קאבאליירי (3.5), דויד אנגוג (1.5), רובי קין (19), אלברט ריירה (8), גלן ג'ונסון (17.5), אלברטו אקווילאני (17), קירגיאקוס (2).

סה"כ: 226 מ' פאונד, ממוצע של 37.6 מ' פאונד לעונה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09
  2. Cup of Tea Liverpool, UK

גם אני מתחיל להבין שבניטז לא ממש בנוי לזכייה בליגה שמשוחקת לאורך 10 חודשים והיא הקשה בעולם. כי בהתחלה ממש האמנתי בו. הוא מאמן מצויין, טקטיקן בחסד, מסוגל להכין קבוצה למשחק יחיד אולי בצורה טובה יותר מכל מאמן אחר על כדור הארץ, אבל חסר משהו אצלו באופי שכל שנה (להוציא חלק משנה שעברה) מפיל אותנו לפני הסוף במרוץ האליפות. לדעתי הוא אחד שתמיד ילך בתלם ולא יחשוב בכלל לנסות משהו אחר, זה מתבטא בניהול המשחק שלו בכך שאנחנו אף פעם לא רואים אותו עושה חילוף במחצית כשצריך (אני לא מחשיב את המעבר ל 3-5-2 בגמר 2005, זה משחק גמר) תמיד חושב 10 פעמים שנראה לי שהוא כבר מתבלבל בעצמו לפני כל שינוי במשחק שהוא עושה ולדעתי, הוא משחק הגנתי מדי. כן. שני קשרים אחוריים בכל משחק לא משנה איזה (ועוד אחד מהם זה לוקאס, אבל זה אילוץ מפאת פציעה), כולל רביעיית הגנה עם שחקנים איכותיים זה קצת יותר מדי. כרגע, כשאגר פצוע יש לנו רק שחקן אחד בהגנה + הקישור האחורי שמסוגל לכבוש שערים (ג'ונסון), מכיוון שזה מעט מדי, 1 מתוך 6, המסקנה המתבקשת היא לשחק מעט יותר התקפי כדי שיהיו אופציות של יותר מ-4 שחקנים על המגרש שיודעים להבקיע. כאן נכנסים המחליפים והנה אנחנו בתוך בעיה נוספת של בניטז, רכש. ספרתי את מספר השחקנים שהגיעו לליברפול מאז תקופתו של בניטז במועדון בלינק שCaptain Gerrard8 נתן והגעתי ל-53 שחקנים. ספרתי את מספר השחקנים המוצלחים / שהרווחנו עליהם סכום יפה במכירה והגעתי ל-16. פאקינג 16 מתוך 53. נכון שגם ריק פארי אשם ויש לו חלק די גדול ברשימה הזו. אני זוכר שהיינו קרובים להחתים את דני אלבס ודוד וייה אבל פארי לא הסכים להוציא עוד כמה מיליונים ופספנו את פספוס העשור. אבל העובדה שבניטז מאמין בשחקנים כמו לוקאס, וורונין, דוסנה (לפחות האמין בו בעבר), פנאנט ופלופים אדירים אחרים נוספים מראה את הליקוי שלו בבחירת שחקנים. המשבר הכלכלי לא עוזר, אבל הוא לא הסיבה העיקרית. אם בניטז לא היה ממלא את המועדון בשחקנים זרים וחוסך את הכסף ונותן לשחקנים צעירים מקומיים את האפשרות להתאמן בקבוצת המשנה של ליברפול אולי היינו עשירים היום ב-60M פאונד והיו יותר שחקנים אנגלים שיכלו להמשיך את סטיבי וקרא המתבגרים, כפי שאפשר לראות, אף שחקן מהנוער, מקומי או לא, לא פרץ להרכב בתקופת בניטז (אולי עכשיו אינסואה יפרוץ אבל בינתיים אאורליו פצוע אז עוד אי אפשר לסמן סופית). אז את הרכש היינו עושים בצורה ממוקדת וכך גם היינו יכולים להשיג רכש יותר איכותי. בתכלס, כמו שהיה בליברפול עד שנות ה-90 ומשנות ה-90 במנצ'סטר יונייטד (מבחינת רכש בלבד, החובות של המועדונים האלה מקורן בהלוואות הבעלים). ככה מנהלים מועדון כדורגל.

3. Strawberry Fields Member

קירגיאקוס צפוי לערוך את הבכורה שלו נגד בולטון בשבת.
    השמועות שמקשרות אותנו לאריין רובן וקייסוקה הונדה אינן נכונות.

http://www.liverpoolecho.co.uk/liverpool-f...00252-24532227/

אני מניח שמול משחק הכדורעף של בולטון דמות קולוסלית כמו היווני יכולה לסייע לנו לא מעט.
    השאלה היא האם הוא טוב כמו שהוא גבוה, את זה נוכל לברר בקרוב.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/09
  4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין במקום מי הוא יפתח. לדעתי שווה לנסות אותו במקום קראגר שכבר עלה לנו ב2 גולים מתחילת העונה בכדורי גובה, ובכלל הוא נראה בכושר לא משהו.

עוד יום ועוד יום עובר ועדיין אין שום חיזוק התקפי באופק... כל כך מאכזב שככה אנחנו נסיים את הקיץ הזה.

5. Strawberry Fields Member

ליברפול קרובה לרכישת בלם צ'כי בן 16 העונה לשם יאקוב סוקוליק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

http://www.skysports.com/story/0,19528,11669_5515199,00.html

הפרט היותר מפתיע בעסקה הזאת הוא שיו"ר הקבוצה טוען שברגע שהוא ישחק בקבוצה הראשונה (גם אם זה בעתיד הרחוק) הוא יהפוך להיות אחד השחקנים הכי יקרים שהיא אי-פעם מכרה ומדובר בלא אחרת מאשר באניק אוסטרבה, הקבוצה ממנה רכשנו את מילאן בארוש תמורת 3.2 מיליון פאונד.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/09
  6. Cup of Tea Liverpool, UK

בשביל מה אנחנו צריכים כ"כ הרבה זרים בנוער ובמילואים?
    רפא לא לומד מטעויות. אי אפשר להצליח ככה.

7. Strawberry Fields Member

שמועות מקשרות אותנו לחוליו באפטיסטה בהשאלה (לינק).

הערב בשעה 19:00 הגרלת שלב הבתים של לג"א.

הערב בשעה 21:00 קב' המילואים תפתח את העונה באופן רשמי עם משחק הליגה הראשון נגד בלקבורן בחוץ.

8. Cup of Tea Liverpool, UK

אם למישהו יש מושג כמה המקור הזה אמין, יהיה נחמד לדעת.
    מעבר לזה, אני זוכר שדווקא ז'וליו בפטיסטה הצליח מאוד בתקופה שלו בארסנל מבחינת שערים (ואני לא רוצה שתזכירו לי את משחקי הגביע, תודה) והוא לא נראה אחד שיגיע לקבוצה כ"כ גדולה ויתחיל להתלונן על דקות, אז זה אולי אולי יוכל להיות מהלך חיובי אבל אין לדעת אם בכלל יקרה.

לקראת הגרלת שלב הבתים בניון אמר שהוא ישמח לקבל את חיפה. האמת, לראות את ליברפול בארץ תהיה חוויה שאין דומה לה ואין ספק שאני אהיה שם ואשב עם האנגלים אבל אני לא בטוח שאני רוצה שזה יקרה ב-100%.... לא יודע למה. בכל מקרה נראה בערב, מי בכלל שואל אותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx .

9. Strawberry Fields Member

ההרכב למש' המילואים הערב...

ליאם ג'ייקוב (שוער אוסטרלי בן 16)
    דארבי אז'אלה קירגיאקוס דגן
    ברונה פלסי ספירינג פאצ'קו
    אקלסטון אנגוג

ספסל: טירל בלפורד (אין לי מושג מי זה), קלי, אירווין, פאלסון ואמו.

http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N...090827-1542.htm

10. Cup of Tea Liverpool, UK

ליברפול
    ליון
    פיורנטינה
    דברצן (הונגריה)

יכלנו אולי לקבל בית מעט יותר קל, אבל בגדול אני מרוצה. ראינו שפיורנטינה כרגע לא בכושר כששיחקה אתמול מול ספורטינג ליסבון ובכלל לא שכנעה למרות שעלתה. אך גם ככה היא קבוצה מסוכנת עם חוד של אדריאן מוטו ואלברטו ג'ילארדינו ומרכז שדה והגנה חזקים בסטייל איטלקי. ליון איבדה בקיץ את קארים בנזמה וקאדר קייטה אך הביאה במקומם את ליסנדרו לופז החלוץ המצויין מפורטו יחד עם בפטימבי גומיס מסנט. אטיין ונבחרת צרפת, מישל באסטוס שקושר גם אלינו בשלב מסוים הקיץ, הגיע מליל. וגם את עלי סיסוקו מפורטו מגן שמאלי צעיר ואנרגטי שראינו שנה שעברה בצ'מפיונס, הפייבורטים לסיים במקום השני. על דברצן ההונגרית אנחנו לא יודעים הרבה אבל על אף המתכונת החדשה של שלבי המוקדמות הנותנת הזדמנויות למגוון רחב יותר של קבוצות, היא לא היתה כאן אם היא לא היתה קבוצה ששווה צ'מפיונס. מלר מחזיק דווקא מדברצן (עכשיו רואה חדשות הספורט), מלר אומר-מלר יודע, מתפתח לנו בית לא פשוט אבל אצלנו בליברפול שום דבר כבר לא נהיה פשוט.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/8/09
  11. Strawberry Fields Member

אז... ליברפול, ליון, פיורנטינה ודברצ'ן - זאת ההגרלה של בית ה'.

בשלב הנוק-אאוט של השנים האחרונות רציתי שנגריל את ליון, לא מתוך תחושת ביטחון אלא סקרנות.
    עכשיו כשמדובר בקבוצה מתחדשת אני מאמין שאנחנו נהנה לצפות במשחקים (לא יודע אם גם מהתוצאות).
    לגבי האיטלקית וההונגרית אין לי בדיוק מה לומר כי מעולם לא צפיתי במשחק אחד שלהן.
    על פניו מדובר בבית שאנחנו צריכים להעפיל ממנו לדעתי. יכל להיות גרוע יותר עם ריאל מדריד ו-וולפסבורג בדרגים נמוכים.

12. LIVERPOOL87 Member

לדעתי איך שאנחנו נראים היום ואם זה יימשך כך, נאבק עם פיורנטינה על המקום השני ואותו גם נשיג בסופו של דבר.
    ליון נראית פשוט נפלא.
    צריכים להגיד תודה שאתלטיקו\בורדו לא הוגרלו איתנו.

13. Bill Shankly Member

אני מרוצה מההגרלה.

המשחקים נגד ליון יהיה קשה אך עכשיו שהם בלי ז'וניניו ובנזמה יהיה הרבה פחות קשה. פיורנטינה קבוצה
    טובה אך גם פה אנחנו נצליח להתמודד מולם בלי יותר מדי קושי וננצח.

כל עוד לא נתקל בקבוצה אנגלית במפעל, אני מאמין שנגיע עד גמר בע"ה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/8/09
  14. A. Arshavin Member

Captain Gerrard8,
    עושה רושם שלליון יש אחלה מחליף לבנזמה, ליסנדרו לופז שכבש שלושער מול אנדרלכט. כמו כן הם גם החתימו את בפאטימי גומיס מסט. אטיין, שגם הוא חלוץ נהדר.

15. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נראה כאילו ליון התחזקה רבות מהעונה שעברה. מהמר עליהם לראשות הבית.