ליברפול 2009/2010- הודג'סון הוא המנג'ר החדש

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by Scouser Tommy, Jun 17, 2009.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מתחיל לחשוב שאנחנו צריכים למכור את אלונסו. אני מסתכל על הסגל הזה ויש בו פשוט יותר מדי חורים. אם נצליח להביא מחליף ברמה טובה מאוד כמו אקווילאני, מאוטיניו וכו' - זה יכול להיות מאוד משתלם. אנחנו פשוט זקוקים קיצוני שמאלי כמו אוויר לנשימה וחייבים עוד איכות בספסל, אתה פשוט לא יכול לסמוך על שחקנים כמו לוקאס ו-וורונין. אז על ספירינג אני סומך מאוד וחושב שהוא בכיף יכול להיכנס למשבצת של לוקאס, אבל צריך עוד שחקן בין אם בנוסף אליו ובין אם לפניו בהיררכיה. חלוץ במקום וורונין אני חושב שחייבים, אנ'גוג חביב מאוד אבל עדיין לא מספיק טוב לדעתי, אולי לעתיד.

בקיצור, יותר מדי חורים. אולי למכור את אלונסו רק ישדרג אותנו.

Last edited: Jul 17, 2009
  2. Cup of Tea Liverpool, UK

זה הכל תלוי ברפא. אם הוא אומר לתקשורת את כל האמת ובאמת איך שהוא רואה את הדברים, אז אנחנו בבעיה. אם לא, ואני מאמין שהוא לא מטומטם ולא מכניס את התקשורת ללב הקבוצה אז הוא אכן יביא מחליף לאלונסו ואולי יהיה אפשר להשתמש בלוקאס כדי להוריד את המחיר של אותו קשר אחר (לדעתי, ספורטינג ליסבון/רומא ירצו מאוד לקבל אותו.) ואז ישאר כסף להביא שחקן כנף ברמה להרכב שיתחרה עם ריירה וזה יזיז את באבל להיות מחליף של טורס יחד עם אנגוג (נזכרתי, גם בבאבל אפשר להשתמש כדי להוריד מחירים בצורה דראסטית), או חלוץ מחליף טוב לטורס (מה האופציות? ואני לא מדבר על נגרדו!!!) שיחזיק אותו בשיא ואז באגף שמאל נישאר עם ריירה ובאבל/בניון.

3. Dimitar Berbatov Member

טומי, אתה אופטימי וזה יפה. אולי אני לא הכי מעודכן בסאגת אלונסו אבל נראה שריאל מתבצרת בעמדה שלה ולא תשלם את הסכומים שאתם דורשים, ובסכומים שריאל מוכנה להוציא על אלונסו אתם לא תצליחו למלא שלוש עמדות קריטיות מאוד - קשר 50/50 ליד מסצ'ראנו, קיצוני שמאלי וחלוץ (פחות קריטי מהשתים הקודמות, אבל חשוב). בטח בסכומים שמתרוצצים בשוק. ספאלטי לא פראייר, אקווילני שחקן נהדר והוא לא יימכר ב-15 מיליון פאונד.

הקיץ הזה הולך לכם הפוך לגמרי, בטח ממה שראפא תכנן. אני זוכר כאן תסריטים אופטימים (ובצדק) בתחילת הדיון, שהנה רונאלדו עוזב את אולד טראפורד, גם טבז בדרך החוצה, עם שני חיזוקים נכונים אנחנו יכולים וצריכים לעשות את זה. and then came perez,
    ופתאום אפילו באנקר כמו מסצ'ראנו לא נראה בטוח

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא חושב שנביא חלוץ ו/או קיצוני שמאלי.
    וורונין יהיה הגיבוי לטורס, ובאבל יהיה הגיבוי לריירה.
    אם אלונסו יילך, נביא לו מחליף, וזהו.

5. Cup of Tea Liverpool, UK

ועל זה הוספתי ואמרתי שיש לנו קלפי מיקוח בדמות שחקנים שיהוו חיזוק משמעותי לקבוצה שרוצה להתרומם מחדש כמו רומא. ולכן אם נשתמש באחד מהם, הוא יעלה מקסימום 15M פאונד. ובמקרה כזה אנחנו יכולים להרשות שחקן אולי לא Top Class אבל שחקן יותר טוב מבאבל שיתחרה עם ריירה על מקום בהרכב.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קיץ הפוך? בטח לא מה שבניטז תכנן?
    מה בניטז תכנן?
    מחצאי ציטוטים לי נראה שבניטז בכלל לא תופס מאלונסו שחקן שחייבים להשאיר, אלא כזה שיש לו מחיר והוא לא יתנגד לקבל את המחיר הזה עבורו.
    על מאסצ'ראנו הוא אמר שהוא לא מוכן לשמוע הצעות, אפילו לא ב-50 מיליון פאונד.
    מאסצ'ראנו באמת יישאר, ואם אלונסו יילך זה יהיה במחיר גבוה, על שחקן בן 28 שאי אפשר להגיד עליו שהוא הראה יציבות בקריירה שלו בליברפול.

7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

SGJC, אתה צריך להוציא מהראש שלך את כל הטריידים האלה. כמה טריידים כבר נעשים בכדורגל העולמי? רואים טריידים ברמות האלה אולי פעם בקיץ וגם פה הייתי לארג' איתך. הם צריכים אשכרה לרצות את לוקאס ובאבל, אחרת זה בדיוק כמו שריאל מנסה לדחוף לנו כל מיני מחליפים כדי להוריד את המחיר של אלונסו, ותסכים איתי שזה מעצבן מאוד, נכון?

ברבאטוב,
    כתבתי תסריט אופטימי (ובכוונה הוספתי 'אם'), אני לא מתאר לעצמי שממש נצליח להביא שלושה שחקנים כאלה בו זמנית. מבחינתי הכי חשוב זה קיצוני שמאלי כמו שהסגל נראה עכשיו, ואני מעריך שיש לנו כמה מיליונים בודדים בקופה של הקבוצה(גם בניטז אמר את זה למי ששכח, ואני ממש לא חושב שסיימנו את הקיץ מבחינת מכירות ולפחות דוסנה יימכר) - כך שגם אם אקווילאני או מחליף אחר יעלו בסביבות ה20 מיליון פאונד, יהיה בסביבות הסכום הזה בשביל לשים על קיצוני שמאל איכותי.

אני פשוט מסתכל על הסגל שלנו עכשיו ולדעתי הוא לא מספיק עמוק וטוב בשביל המטרות שלנו(שלי) העונה.

8. Dimitar Berbatov Member

SGJC, על איזה קלפי מיקוח אתה מדבר?
    בכל מקרה, לא יודע על איזה קלפי מיקוח את מדבר על כל העיסקאות הסיבוביות שאתה מדבר עליהן הסיכויים שהן יצאו לפועל נמוכים. לא הייתי בונה על זה.

Liverpool-Forever, מה בניטז תכנן? קודם כל, בהתחשב בעובדה שליברפול נלחמת בשיניים על אלונסו (למרות שאני מאמין שבניטז לא טיפש והוא לא ילחם באלונסו, אם אכן הספרדי יעדיף את הזוהר המדרידאי) לא הייתי אומר שבניטז לא תופס מאלונסו שחקן שחייבים להשאיר.

דבר שני, אני לא חושב שכך תכנן בניטז את הפגרה הכל-כך חשובה הזאת לקראת העונה אולי החשובה ביותר של ליברפול בשנים האחרונות. כשהוא נלחם על שניים מחמשת השחקנים הטובים ביותר שלו, במקום להוסיף את החלק שחסר בפאזל שייתן את הגרוש ללירה שחסרה לליברפול בשביל האליפות. אבל תמשיך להתמם

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב "שניים מתוך חמשת השחקנים הכי טובים" זאת פרשנות שלך שאתה משליך עליו.
    אני לא יודע מה זה נלחמת בשיניים על אלונסו, הצבנו מחיר ועד שריאל לא משלמת את המחיר הזה אנחנו לא משחררים את השחקן, זה משהו יוצא דופן? זה מה שעושות קבוצות שמחזיקות בשחקן על חוזה. למה לשחרר אותו בפחות מהמחיר שקבענו שהוא שווה?

אני לא יודע מה בניטז תכנן, לדעתי ג'ונסון ועוד חלוץ/קיצוני כגיבוי. זה שהיו פה אנשים שרשמו שהם רוצים את סילבה/יאנג/אטו וכו' זה לא אומר שזה מה שהיה בראש שלו.

10. Dimitar Berbatov Member

אם כך אז גם מרטין אוניל לא נלחם בשיניים על גארת' בארי. גם הוא רק הציב עליו סכום (שכמו במקרה של אלונסו, סכום שגדול מהשווי האמיתי שלו ושקבוצה כמו ריאל ששפכה כמויות של כספים לא תשלם אותו), שום דבר יוצא דופן. give me a break מבחינתי זה להלחם בשיניים

בנוגע לפסקה השנייה, אז אתה בדעת מיעוט. אני לא חושב שאתם צריכים את אטו או וייה. אבל כן, שחקן כמו יאנג או סילבה הוא בגדר חובה. אתה רואה את ליברפול זוכה באליפות עם ריירה/קויט ובניון כקיצונים? אני לא, ואני חושב שגם לדעת אחרים זה לא מספיק

ולגבי השניים מחמשת השחקנים הכי טובים, תמצא לי חמישה אנשים שחושבים אחרת.

Last edited: Jul 18, 2009
  11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברבאטוב, זה קויט וריירה/בניון, קויט זה הבאנקר בהרכב פה.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי מה הוכחת בנושא של אוניל-בארי. זה רק מחזק את הטענה שלי.
    יש שחקן בקבוצה, מציבים עליו מחיר, ואין סיבה למכור במחיר נמוך מזה. לפי כמה גבוה המחיר אתה יכול להבין כמה חשוב השחקן למאמן ולתוכניות שלו.
    על מאסצ'ראנו בניטז אמר שגם הצעה של 50 מיליון פאונד לא תספיק, על אלונסו הוא דרש מריאל מדריד 30-35 מיליון פאונד.

בקשר לשחקני האגף, העובדה היא שבשנה שעברה היינו קרובים לאליפות עם שחקני האגף האלה. מה שמנע מאיתנו לסיים מקום אחד גבוה יותר זה כל מיני תוצאות תיקו ביתיות מול קבוצות נחותות. הפיתרון לתוצאות כאלה הוא שיפור משחק האגפים ההתקפי, ובנושא הזה החתמנו את גלן ג'ונסון שישחק במקום ארבלואה. ללא ספק זה חיזוק משחק אגפים בצורה משמעותית. אפשר גם לדון על מרכז השדה במשחקים מהסוג הזה, והעובדה היא שאנחנו עולים עם אלונסו-מאסצ'ראנו, שני שחקנים שכמעט ולא תורמים התקפית בכל מה שקשור בבעיטות איכותיות מרחוק או בפריצות לרחבה. אולי באמת מכירה של אלונסו תעזור לנו להביא שחקן קישור מרכזי שיידע לאיים על שער היריבה. אלונסו מוסר נהדר ומנהל משחק מצויין ובכל זאת יכולת הבעיטה שלו מרחוק די גרועה ופריצות לרחבה זה משהו שלא קיים אצלו בכלל, הוא קשר מאוד סטטי ולא נייד וזאת הסיבה שבכלל רצינו להיפטר ממנו בקיץ שעבר לטובת בארי שהוא עדיף בתחומים האלה.
    אני רוצה שאלונסו יישאר, אבל אני מסוגל גם לראות את החולשות הגדולות במשחק שלו שבמידה והוא יעזוב זאת תהיה ההזדמנות שלנו להביא שחקן שיהיו לו את האיכויות האלה.

13. yonmu Member

(אני לא ממש מעודכן אז תסלחו מראש) -
    ליברפול הביאה מחליף להיפייה במרכז ההגנה? בעונה שעברה לליברפול היתה הגנה מצוינת, עם ארבע בלמים ברמה גבוהה (קראגר, אגר, סקרטל והיפייה), שוער מעולה גם אם לא אחד מהטובים בעולם, ומגנים טובים מאוד, לפחות בחלק ההגנתי, יחד עם גיבויים סבירים לפחות מהספסל (אאורליו וארבלואה עם אינסואה ואחד שברח לי השם שלו). הבעיה לדעתי היתה (ונשארה) בעומק של הקישור וההתקפה. מסצ'רנו, אלונסו, וג'רארד מהטובים בעולם כל אחד בתפקידו, אבל מלבד לוקאס (ובניון במידה מסוימת) אין שום גיבוי. הקישור הימני סגור עם קויט ובניון, אבל הקישור השמאלי בינוני מדי עם ריירה ובאבל המוכשר-אבל-טיפש. החוד - טורס אולי החלוץ הטוב בעולם, אבל מי המחליף שלו? נמת'? אנ'גוג?

אחרי רכישת גלן ג'ונסון (במחיר מוגזם בהחלט לדעתי, אבל אני לא מכיר את השחקן כל כך טוב) ליברפול יכולה וצריכה למכור מגן או שניים, וכמו כן להיפטר מלוקאס, מבאבל (אם הוא לא פרץ עד עכשיו קשה לי לראות אותו פורץ בעונה הבאה, למרות שאני ממש מקווה לאכול את הכובע) ואולי גם מאל-זאהר ונמת'\אנג'וג אם צריך יותר כסף. בלם לספסל במקום היפייה, קשר מרכזי מחליף במקום לוקאס לצד ספירינג הצעיר, קשר שמאלי שיתחרה עם ריירה על מקום בהרכב (או יותר טוב, יוריד אותו לספסל), וחלוץ מחליף (בהנחה שוורונין לא טוב מספיק).

סך הכל ההרכב של ליברפול מעולה (אולי הטוב ביותר באנגליה), אבל בספסל יש יותר מדי חורים.

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחליף להופייה אין כרגע, יש את מרטין קלי מנבחרת אנגליה עד גיל 19 ואולי הוא יהיה הבלם ה-4. שמועות היו בהקשר של דיסטאן.
    בגדול הספסל בקישור וההתקפה "התחזק" רק עם החזרה של אנדריי וורונין מהשאלה.
    באבל ולוקאס הם עדיין הגיבוי ה-1 לעמדות הקישור.

15. Cup of Tea Liverpool, UK

כי עם נאני, טוסיץ', גיגס הקשיש וג'י סונג זה יהיה ממש הליכה בפארק ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx ).
    לארסנל יש את וולקוט, ארשבין, נאסרי ו-ולה שמשחקים באגף בד"כ אז זה אומר שהם יקחו את הליגה? לא, כי אין להם הגנה.
    האגפים זה לא כל מה שעושה את הקבוצה גם אם רונאלדו ומסי משחקים שם ביחד (ואין לי ספק שאתה מודע לזה). אבל אם השחקנים שלך באגף תורמים מספיק ויש לך הגנה חזקה ויציבה, שוער טוב וקישור דומיננטי ואיכותי אז אתה יכול לקחת את הליגה גם אם האגפים שלך לא מושלמים.