אני חייב לתת עוד קליפ אחד אחרון של קראוץ'. המספרת שלו נגד גלא עם שדר ערבי - אחד המצחיקים ביותר. כאביר אל קראוץ'! :aaarofl: http://www.youtube.com/watch?v=EdODXiPxLIA
חייבים להמשיך בעונה הבאה עם ה4-5-1 . להכניס עוד חלוץ לצד טורס יהיה טעות פטאלית . מבחינתי , ההרכב לעונה הבאה צריך להראות כך : ------------ריינה/קבאליירי------------- -דוסנה--אגר--קראגר/סקרטל--ארבלואה- -----------לוקאס/חדש--מסצ'--------- ---באבל------ג'רארד-------חדש------ -------------אל ניניו------------------ לטעמי אין סיבה להוריד את באבל לספסל , בסוף העונה הוא הראה שב4-5-1 הוא מתפקד מצוין (בניגוד ל4-4-2 בו הוא היה חלש אימים) . שחקן לאגף ימין בדחיפות , אני מאוד מקווה שבניטז לא בונה על זוועת קויט לעוד עונה , אחרת מצבנו קשה .
אתם יודעים, לפעמים אנשים מתלהבים והם שוכחים שהם בטלוויזיה/רדיו. זה בערך מה שקרה לשדר הזה.. מסכים לגמרי כשאלונסו יכול לשחק ברוטציה עם לוקאס והקשר ההתקפי הימני יהיה אשלי יאנג (בכסף מהמכירות של קראוץ' ואחד השוערים או שניהם- לא לשכוח את דיוויד מרטין)..
מצטער לאכזב אותך , אבל אתה צריך לצאת מהסרט , אשלי יאנג לא יהיה באנפילד העונה , ואני מוכן לחתום על זה . אוניל גם ככה לא רוצה לשחרר לנו את בארי (וכמו שזה נראה עכשיו הוא גם מצליח) , והוא אמר לא פעם שהוא כועס על בניטז על הדרך שבה הוא הביע את ההתעניינות בבארי , אז למה לו לשחרר לנו את אחד הכשרונות הכי גדולים של הכדורגל האנגלי ? וגם אם כן , המחיר שהוא ייקח עליו יהיה הזוי לגמרי . חוץ מזה , אלו רק דיבורים באוויר , הרי בניטז לא אמר כלום בנוגע ליאנג , ולא קושרנו אליו אליו בכלל . הרבה יותר ריאלי נגיד שסילבה יגיע אלינו . חבל לי אגב שבניטז כנראה מוותר על בנטלי (ככה זה נראה למראית עין). לדעתי אפשר להביא אותו במחיר סביר בהחלט , והוא יכול להתאים מאוד לסגנון המשחק שלנו בעונה האחרונה . נקווה שרפא יתעורר ולא ייתן לפרגיות "לגנוב" אותו מתחת לאף שלנו .
מבחינתי, הסקאוזרים לא יאיימו על האליפות כל עוד יש כ"כ הרבה בעיות בהנהלה. הכל מתחיל משם, משם מגיע הכסף, אם שם יש בלאגן, זה מחלחל לשחקנים ומשם ליכולת הקבוצתית, משם לאוהדים וזה הופך לתסכול עז. קבוצה כה כשרונית עם כ"כ הרבה נשמה, לא ייתכן שכל העונה אתם תהיו מנותקים מהליגה. קראתי לא מזמן על שאוהדים מתארגנים והולכים לקנות את הקבוצה. לעשות ניסוי בקנה מידה גדול מאוד, עד כמה זה ריאלי מישהו יודע? אני מעמיד את עצמי כסקאוזר לשנייה, ועל עיוור אני בעד ההצעה הזאת. הכל עדיף משני גלמים בהנהלה שחושבים שFOOTBALL משחקים על יארדים.
בעיקרון יארד זה קנה מידה (כמו מטר) וגם בכדורגל אתה שומע שדרים אומרים ש"הבעיטה החופשית היא 25 יארד מהשער" אבל אני מסכים שהרעיון הכללי מאוד קוסם לעיניי האוהדים המתוסכלים. ריאלי? לא. גם אם האוהדים יגייסו מספיק כסף כדי לקנות את המועדון (וזה כמעט בלתי אפשרי) זה לא אומר שימכרו להם אותו. יש לנו רדנק מטקסס (היקס) שיושב על המועדון כמו תרנגולת הדוגרת על ביציה (סליחה טוטנהאם). העניין הוא שהמוניטין שלו חשוב לו יותר מכל דבר אחר ועד שהוא לא "יתקן" את העוול ויגרום לעצמו לצאת קצת יותר מכובד מהסיפור הזה הוא לא ירפה מאחיזתו במועדון מה שעשוי לקחת שנים עם בניית האיצטדיון וחובות בגודל של כל ארה"ב של נדבר על עוד כמה קיצים כמו זה שבהם אנחנו צריכים למכור שחקנים כדי להביא חדשים.
לא ריאלי, צריך המון כסף שמה לעשות אין באפשרותם של הסקאוזרים להשיג. תומר, אפשר להוציא מבאבל הרבה יותר כשהוא משחק כחלוץ ואת זה ראינו העונה בפעמים המועטות שהוא שיחק כחלוץ (על הנייר זה לא קרה, אבל בפועל כן).
בנוגע לדיבורים על המערך,רציתי לראות מה דעתם של אנשים כאן על באבל כקשר התקפי ימני? הוא נתן שם כמה מהלכים מרשימים העונה,בטח יותר מרשימים מהחיוורון באגף שמאל. גם הוא הוכיח שכשהוא פוגש מגנים לא ברמה כמו לוקאס ניל נגיד אז הוא יכול עלשות קסמים עם הכדור. ובמחשבה מהירה אני מזהה מגנים שמאליים הרבה פחות חזקים מאשר מגנים ימניים בליגה שלנו. לדעתי יכולה להיות אופציה מעניינת שתפנה מקום לקיצוני שמאלי ברמה כמו סילבה או מישהו אחר.
גם ככה אין יותר מדי "פירות" ויתרונות בהצבת באבל באגף, אבל בצד שמאל לפחות הוא חותך המון פעמים לאמצע בעזרת המהירות וההטעיות שלו ומגיע למצבים טובים ליד השער. בצד ימין הוא לא יוכל לעשות זאת, לטעמי זו תהיה טעות.
באבל נתן חצי עונה נהדרת (בטח בהשוואה לפתיחת העונה החלשה שלו) ולא בתור חלוץ, אני חושב שזה סותר את הטענה שלך. באבל שחקן שתפור על ה 4-3-3 שאייאקס משחקת, והשנה, כשליברפול בעיקר במשחקי הצ'מפיונס עברה לשחק עם חלוץ בודד, זה הורגש ובאבל נתן יופי של יכולת כשיחק בשמאל. עד כה אני מאוד מרוצה ממדיניות הרכש של ליברפול. בניטז נשאר מקובע על בארי שוילה דורשת עליו 20 מיליון פאונד (והלוואי שהמהלך יצא לפועל, בזבוז כסף והחתמה מיותרת) במקום לקנות דחוף שני קיצונים (אלא אם כן הוא בונה על פנאנט/קויט/בניון) וחלוץ (אלא אם כן הוא בונה על וורונין). אני לא יודע למי אני צריך להודות, לבניטז, להנהלה של ליברפול, אבל המשיכו כך!
כמעט כל הגולים של באבל העונה באו מעמדה של חלוץ מטרה, אז אני לא חושב שזה סותר אותו. ודבר שני לא יודע על איזה הופעות טובות אתה מדבר,מול אינטר מאיקון פשוט אכל אותו בשני המפגשים,מול ארסנל באמירייטס הוא היה רחוק מלהרשים כנ"ל מול צ'לסי בשני המפגשים להוציא את הגול הנהדר שלו (שגם בא מבעיטה מאמצע המגרש). אם כבר הופעות טובות במערך החדש אז זה בליגה מול ווסטהאם ובולטון אבל המגנים שלהם זה לא מדד לכלום. אני חושב שהפתרון האופטימלי מבחינת ליברפול זה לתת לו עונה הפעם בצד ימין. הוא לא טוב מספיק כדי להיות חלוץ פותח כי יש את טורס,מצד שני הוא טוב מדי בהשווה לשאר השחקני קישור של ליברפול ולהוריד אותו לספסל לחכות שטורס יהיה לא כשיר זה גם ביזבוז וגם תוקע את ההתפתחות שלו. לנצל את המהירות,הטכניקה והכוח שלו בריצות על האגף ואיומים על השער,הפעם מימין כי בשמאל זה לא הלך בלשון המעטה. ראשית בוא נתחיל מזה שהעניין עם בארי למרות הכל ממש לא סופי ורשמי. בזבוז כסף אה.. אפשר לחשוב שקאריק או האראגריבס שווים את המחיר ששילמתם עליהם.. ככה זה היום עם האנגלים אין מה לעשות. החתמה מיותרת? מה בדיוק מיותר בזה אם אלונסו הולך? מה כ"כ דחוף פתאום בשני קיצוניים? אתה הרגע אמרת שבאבל נותן הופעות טובות בצד שמאל במערך החדש. קיוצני וורלד קלאס נוסף צריך אין ספק ואני לא בטוח בכלל שלא יגיע אחד כזה,השמועות החמות ביותר מדברות על סילבה ובנטלי. כנ"ל לגבי חלוץ על אחת כמה וכמה אחרי שקראוץ' הולך. נמשיך כך,אל תדאג.
על בנטלי שמעתי דיבורים רציניים בכיוון של טוטנהאם, ולא שלכם. הארגריבס לוקח את בארי, עובדה. מה שליברפול צריכה יותר מכל הוא קיצוני ימני איכותי, אבל מלבד בנטלי שכבר כתבתי עליו שורה, וסילבה שהוא בכלל לא משחק בצד ימין, אין ממש מקושרים.
לא מסכים איתך . אולי הוא לא כבש , אבל קרה לא פעם שהוא חתך מאגף שמאל לאמצע ושחרר בעיטה עוצמתית שעם עוד קצת ליטוש וזה גול . ב4-5-1 הוא שיחק טוב מאוד . בין אם בצד שמאל ובין אם בצד ימין . כמו שכתבתי קודם , לא צריך יותר מקיצוני וורלד קלאס אחד נוסף , כי באבל יכול למלא את החלל בצד השני (ולא משנה איזה צד זה) בצורה טובה מאוד .
ליברפול באמת לא מתחזקת כראוי בינתיים. הבאת בארי במקום אלונסו לא תהווה שדורג משמעותי לסגל (אם בכלל), ולכן אם בארי יעלה יותר (והוא יעלה יותר, ככל הנראה) ממה שליברפול תקבל עבור אלונסו זה לא יהיה צעד חכם. כרגע ההגנה של ליברפול מסודרת (כולל השוער) הקישור האחורי גם מסודר מלבד סאגת אלונסו-בארי, אבל ליברפול צריכה גם חלוץ מחליף (אלא אם קויט או וורונין מספיקים). באבל, ג'רארד, וטורס אלה 3 שחקנים ל4 עמדות, כשאין להם מחליפים רציניים על הספסל. אפילו אם בנטלי, יאנג, או סילבה יגיעו אלים - פציעה רצינית אחת של טורס, ג'רארד, או הרכש ואתם מחוץ למירוץ האליפות. בצ'לסי ובמניו זה ממש לא ככה. על אסנל (פברגאס) עוד אפשר להתווכח, אבל גם היא לא זכתה ביותר מדי אליפויות בשנים הספורות האחרונות.