ליברטאדורס 2012: זכייה היסטורית של קורינתצ'יאנס!

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by idans10, Feb 7, 2012.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

להוציא את מחזיקת הגביע האחרונה וכרטיס אחד יוצא דופן בארגנטינה, שחייבת להיות שונה, הדירוגים נקבעים לפי הישגי הקבוצות בזירה המקומית בעונה הרלוונטית להעפלה לגביע ולא על פי העבר. כלומר בשלב הראשון ההתאחדות המקומית קובעת את הדירוג היחסי מבין הנציגות שלה. אח"כ הקונמבול מחלקת את הדרגים בהתאם לדרגים הפנימיים בשיטת שוויונית יחסית (אם אתה לא מקסיקני), כשהשנה הוחלפו 4 הליגות שהן לא ברזיל או ארגנטינה שיקבלו נציגה בדרג הראשון לעומת שנה שעברה.

Last edited: Mar 16, 2012
  2. Ricky van Wolfswinkel Member

אז זה אומר שלא משנה כמה הבוליביאניות וונצואליות יהיו גרועות ונטולי רקורד הן תמיד יקבלו מקומות במקום קבוצות פאר?
    זה באמת מפגר.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא, זה לא מה שזה אומר.

Last edited: Mar 16, 2012
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ג'וניור מצליחים להגיע לתהום גם כשממש לא מצפים מהם לרדת עוד יותר נמוך. רק קרלוס באקה וחואן דויד ואלנסיה עזבו את הקבוצה שהוכתרה כאלופה, הבעיה שאף שחקן ראוי לא הוחתם בעמדות שלהם, בעיקר של באקה. בדיעבד, אולי זו היתה טעות מצידו של באקה לא להקשיב להנהלה שאמרה לו לצאת לאירופה אחרי הליברטאדורס, כי באקה לא משחק בבלגיה וג'וניור נראית כמו האיצטדיון של אנביגאדו. מצד שני, אפשר היה להבין את באקה שרצה כבר לצאת ומי יודע אם היה מקבל הצעות בעוד חצי שנה. כך או כך, ג'וניור מושפלת ומודחת בשלב הבתים באחד הבתים היותר קלים בטורניר. נותרו לה שני משחקי בית שגם אם היא (ואני בספק) מנצחת אותם, היא לא תעפיל. פשוט ביזיון.

במשחק היו שלושה גולאסוס - לבוליבאר כבשו לורחיו אלבארס (30) וג'אסמני קאמםוס (39), לג'וניור צימק לואיס קרלוס רואיס בדקה ה-68.

במשחק נוסף עלתה לאנוס לראש הטבלה לאחר ניצחון חוץ חשוב באקואדור 0-2 על אמלק. מאריו רגיירו כבש צמד בדקות 5 ו-87.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://files.laesquinaverdolaga.webnode.es/system_preview_small_200000024-9300d93fa6/escudo-atletico-nacional.Xxxאתלטיקו נאסיונל (קולומביה) - גודוי קרוס (ארגנטינה)http://www.somosdeltomba.com.ar/media/img/escudos_pequenos/ARG/godoy_cruz_antonio_tomba.Xxx

03:00 שעון ישראל, איצטדיון "אטאנאסיו חירארדוט", מדיין
    שופט: הבר לופס (ברזיל)

אתלטיקו נאסיונל תעלה הלילה למשחקה הרביעי בשבלב הבתים, כאשר ניצחון על גודוי קרוס הארגנטינאית יבטיח לקבוצה מקום בשמינית הגמר, שני משחקים לפני הסיום. בליברטאדורס הקבוצה נראית נפלא עד כה וצברה 7 מתוך 9 נקודות אפשריות כשהיא כובשת 10 שערים בשלושה משחקים, בהחלט נתון מרשים. בליגה לעומת זאת, נאסיונל כבר צברה 4 הפסדים ב-9 משחקים ואחרי שחצי ליגה עברה, היא כרגע מחוץ לתמונת הפלייאוף. לגמרי לא ברור ההבדלים המהותיים בין משחקי הליגה לזה של הקופה, בייחוד בעיקר שכמעט כל ההפסדים היו כאשר שיחקו שחקני ההרכב הראשון. החבר'ה יודעים שניצחון על גודוי לא רק יעלה אותם שלב, אלא גם ירים להם קצת את המורל לקראת הקלאסיקו ביום ראשון.

בהיבט המקצועי יזנח המאמן אסקובאר את מערך ה-4-3-2-1 ויעבור ל-4-2-2-2, כשהחלוץ שיצתוות בחוד לדורלן פאבון המצויין יהיה קרלוס רנטריה. החלוץ יפתח על חשבונו של הקשר הדפנסיבי, אלחנדרו ברנאל, שמצידו יוסט לעמדת המגן הימני על חשבונו של אלקין קאז'ה, השחקן הגרוע של הקבוצה בתיקו 2-2 האחרון בליגה עם קינדיו. בהתקפה מלבד רנטריה סומכת נאסיונל כמובן על הטריו נפלא - פאבון (מלך שערי הקופה), מקנלי ומוסקרה. במשחק הראשון לפני שבועיים קיבלנו יופי של כדורגל בין שתי הקבוצות במשחק שהסתיים ב-4-4 עם שער שיוויון של הארגנטינאים בדקה ה-90.

ההרכב: פסוטי; ברנאל, טולה, הנריקס, דיאס; מחיה, קורדובה; מקנלי, מוסקרה; רנטריה, פאבון

http://www.futbolred.com/contenido/libertadores/noticias/fasedegrupos2012/IMAGEN/IMAGEN-11313541-2.Xxx
    ברנאל במשחק הראשון מול גודוי. יעבור לשחק כמגן ימני במקום קאז'ה המאכזב.

גודוי קרוס מגיעה למשחק בידיעה שהפסד יצמצם משמעותית את הסיכויי של הקבוצה להעפיל, בהתחשב עוד שעליהם לעבור משחק חוץ לא פשוט באורוגואי וכן משחק בית מול אוני' דה צ'ילה החזקה. את התיקו 4-4 מול נאסיונל קיבלו בקבוצה ברגשות מעורבים. לצד השמחה משער השיוויון שהושג בדקה ה-90, הקבוצה איבדה בבית 2 נקודות יקרות שעלולות לעלות לה ביוקר. למרות היתרון על נייר וכן יתרון הביתיות, בגודוי לא מתכוונים לוותר המשחק כמו שאמר המאמן נרי פומפידו:"אנחנו מקווים להשיג תוצאה טובה במדיין, אבל ניצחון שם יהיה נפלא. יש לנו את הכלים לנצח קבוצה מצויינת כנאסיונל גם במגרש שלה ולהתקרב למאבק העליה."

גודוי תחסר כמה שחקנים חשובים מבחינתה, שנשארו הארגנטינה עקב פציעות - רובן ראמירס החלוץ המצוין, סלמר גארסיה וניקולאס אולמדו. פומפידו מתלבט מי מבין השחקנים יחליף את ראמירס שכן ההתלבטות היא בין פאקונדו קאסטיון או אלבארו נאבארו. השוער סבסטיאן טוריקו אומר:"יש לנו קבוצה טובה ועוד שלושה משחקים לפנינו, כך שאני עדיין אופטימי לגבי סיכויי העלייה שלנו, אבל קודם צריך לנצח במדיין קבוצה שהיא מצויינת."

ההרכב המשוער: סבאסטיאן טוריקו; חורחה קורבלו, לאונרדו סיגאלי, ניקולאס סאנצ'ס, ניקולאס סבאיוס; פדריקו לרטורה, אריאל רוחאס, מרסלו קארדוסו, דיאגו ויז'אר; אלבארו נאבארו, לאנדרו קארוסו

http://www.mdzol.com/files/image/39/39422/47ddb44920728.Xxx
    "אל ריפלה" קארוסו. היה מצויין במשחק הראשון מול נאסיונל

Last edited by a moderator: Mar 22, 2012
  6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני הבנתי שפומפידו ימשיך עם המערך ממשחק הליגה האחרון של הקבוצה: 3-5-2. אותם שחקנים שציינת, רק מבנה שונה.

הקבוצה נראית רע מאוד לאחרונה והתוספת של עוד בלם אולי תעזור לו לחזק את ההגנה ולהקטין את החורים מול ההתקפה המצוינת שלכם. לדעתי במערך הזה, בעיקר מכיוון שהמגנים-קשרים באגף (סבאז'וס וקארדוסו) לא התקפיים כל כך, עדיף לעלות עם קאסטיז'ון הנייד על חשבון נאבארו. הראשון גם נתן משחק טוב מהספסל בליגה עכשיו, בעוד השילוב של נאבארו וקארוסו בלעדיו לא צלח כך אומרים.

קיבלתם משחק בהזמנה לצאת מהמיני משבר שאתם עוברים, מול יריבה בתקופה רעה וללא שניים מהכוכבים שלה, אבל לארגנטינאים אין מה להפסיד ואם יחזיקו מעמד בהתחלה הלחץ יהיה עליכם.

Last edited: Mar 22, 2012
  7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אם שחקני הכנף לא תוקפים ואני מניח שהם לא יתקפו במשחק חוץ קשה, לנאסיונל יכולה להיות בעיה מאוד קשה עם מערך של בעצם 5 בהגנה. כל המשחקים בלא טובים השנה הגיעו מול קבוצות שבאו לסגור את המשחק והיקשו על החיים של נאסיונל, אבל גול אחד מהיר וגודוי תהיה חייבת לתקוף. לי זה נראה קצת יותר ממיני משבר ואני בכלל לא רוצה לחשוב על כל תוצאה מלבד ניצחון היום, אבל אין ספק שמשחק בבית מול גודוי בהחלט אמור להיות זה שנצא ממנו (מצד שני גם מדיין וקינדיו טרם ניצחו לפני שפגשו אותנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx )
    מצד שני, זו עדיין גודוי קרוס, קבוצה לא רעה בכלל כשלעומת זאת לנו יש בעיה קשה מאוד בהגנה וחלוצים פחות טובים מלאנדרו קארוסו חגגו עלינו, ככה שאני מלא באופטימיות מאוד זהירה היום.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לוקח את המשפט האחרון שלי בפוסט הקודם שכתבתי למשחק היום. גודוי קבוצה לא רעה וההגנה שלנו פשוט זוועה. שוב נפצע לנו שחקן ונטש את המשחק כבר בדקה ה-25, אבל מדובר בשחקן הכי חשוב שלנו וראינו כמה חוסר יצירתיות היה כשהוא יצא. מקנלי פשוט לא מצא את עצמו כשלא היה לו עם מי לבצע את הדאבל פסים וגם למוסקרה, למרות הצמד, לא היה משחק מבריק. כשכובשים אחרי 2 דקות, הייתי בטוח שנתפוצץ עליהם, אבל ההגנה שלנו פשוט קטסטרופלית ולדעתי מדובר פה כבר בעניין מנטלי, זה כבר לא יכולת מקצועית. מרוב שיש לחץ מכך שאנחנו לא מנצחים, אנחנו לא מנצלים את ההזדמנויות הטובות שלנו (מוסקרה חצי ראשון) וכשאנחנו סופגים, אנחנו נכנסים לפאניקה, שוכחים מתוכנית המשחק ומתחילים להגביה מהאגפים.

סה"כ גודוי שיחקה לא רע, נלחמה, צופפה יפה את המרכז (לא הבנתי למה לא לנסות את טוריקו מרחוק) וביזבזה המון זמן, אבל הנקודה שהשיגו משאירה אותם בחיים. בחצי השני היו להם פחות הזדמנויות, אבל שתיים מהן ממש מצויינות כשהם החטיאו בשלומיאליות. אצל נאסיונל אני יכול להגיד בפה מלא שמדובר כבר במשבר, זה כבר לא מיני משבר. אני כבר איבדתי את הספירה לגבי מספר המשחקים שלא ניצחנו בהם ואני חושב שאסקובאר צריך לבדוק שינויים בהגנה, אולי לנער קצת את טולה והנריקס, כשגם פאריד דיאס לא נקי מאשמה. זה היה אחד המשחקים היותר גרועים שראיתי השנה מנאסיונל, זה נראה כאילו בלי פאבון הם אבודים. ואפרופו פאבון, הוא צפוי להעדר בסביבות 10 ימים, אבל אני מודה שלא נשמתי כשראיתי אותו על האלונקה. אם יש משהו שיכול להחריב לנו את הטורנירים, אלו הפציעות. אז אנחנו עדיין לא הבטחנו עליה, ואני מציע לשחקנים לעשות את זה במשחק הבא במדיין מול פניארול כי אם לא, אני לא רואה אותנו מוציאים נקודות בסנטיאגו ביכולת הזו.
    לגבי השופט לופס, לא יודע מאיפה הקריצו את הליצן הזה, היה נראה שהוא איבד שליטה על המשחק ובלי שום קשר גם לא שרק לנו שני פנדלים ברורים בחצי הראשון. משום מה יש להגנה של גודוי הרגל לתפוס את החלוצים של היריב ברחבה ולהוריד אותם בצורה שלא ממש נראית גבולית. אבל נאסיונל כולה לבו לעצמה בטענות, אם 30 דקות לסיום במצב של 2-2 היא לא כובשת שער ניצחון.

9. Muurad Member

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עידן, אני רק יכול לומר שנאסיונאל לא מאכזבת את הצופה הנייטרלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx עוד משחק מהנה מבית היוצר של נאסיונאל וגודוי קרוס, שחבל שהן לא משחקות כל שבוע אחת מול השנייה. היציאה של פאבון פגעה בכם מאוד, והיא גם מצטרפת לעוד פציעות מהן סבלתם או עדיין סובלים, אבל עדיין האמנתי לאורך כל המשחק שתנצחו.

ההחלטה של פומפידו לעלות עם קאסטיז'ון הצדיקה את עצמה ולא רק בגלל הגול. שתי ההגנות נראו על הפנים, גודוי קרוס חיפו על זה במשחק מלוכלך שעבד להם הפעם.

מוקדם יותר ולס נתנה משחק טוב מול דפורטיבו קיטו, שהתבנקרה מצוין וכמעט סחטה תיקו "לא מוצדק".

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כבר נשבר לי מהפציעות האלו, זה פשוט לא עוזב אותנו ודווקא כשהיינו במומנטום אחרי המשחק עם פניארול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx. אבל הפעם זה לא ואלנסיה או ואלוי הניתנים להחלפה, לצערי נאסיונל מזכירה לי את הקבוצה של ג'יו מורנו, שכשהוא היה נעדר, כאילו השחקנים לא ידעו מה לעשות עם עצמם. גם אני האמנתי אחרי ה-2-2 שבחצי שעה נשים את הגול המנצח, אבל מה לעשות שהטעות היחידה של אסקובאר היתה להביא את פאנו שאפילו כבר לא נספר בשביל הקופה קולומביה, במקום להביא איזה חלוץ תותח עם קבלות. גם אלבארס וגם רנטריה הם חלוצים סבירים, אפילו טובים בימים מסויימים, אבל אין להם את הקילר אינסטינקט שיש לפלקאו לדוגמא (יחי ההבדל כמובן), שהם יהיו לך במקום הנכון רק כדי להשתלט על ריבאוד או לדחוק מהקו (רק אלוהים יודע איך רנטריה לא הגיע לכדור רוחב של ברנאל בחצי השני). מעניין לראות את מי יעלה אסקובאר בקלאסיקו בראשון. בלךי פאבון ועם שחקנים עייפים, אבל מצד שני הקבוצה חייבת לנצח כדי קודם כל להחזיר את הביטחון שאבד.

12. gilad16 Member

אוקיי, פלומיננזה לוקחת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

גלעד, אני מציע שתעצור פה.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ראינו בינתיים איזה נאסיונל טובה יותר :aaa021:

14. itay7 Member

טוב, השופטים הכריעו את אליאנסה. לא טעות ראשונה נגדם, אפילו נשיא ההתאחדות התלונן על-כך לקונמבול, ועכשיו השער שהביא לנסיונל ניצחון היה אחרי אופסייד ברור. האמת שאותו מקרה גם יצא לא מזמן בארגנטינה, ודיברו על-כך בשידור, שגם פה היה כדור עומק, 4 שחקנים של נסיונל באופסייד, בלם מרחיק לא טוב, ואז נסיונל מנצלת את זה ומבקיעה, ששני השחקנים שהשתתפו במהלך היו בנבדל בעת הכדור עומק ההוא (וגם אם לא, עדיין הבלם הרחיק בגלל אותם שחקנים).

האמת שאליאנסה שיחקו לא רע, ברבע שעה האחרונה של המחצית הראשונה הם היו חייבים להבקיע לדעתי, אבל עדיין חסר לצעירים מקדימה מחץ, וזלאטן היה לבד מדי.

15. skyday20 Member

אוניברסידד דה צ'ילה לוקחת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx