ליברטאדורס 2012: זכייה היסטורית של קורינתצ'יאנס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏7/2/12.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לקחו הימור, לא חכם לדעתי, והפסידו 80 אלף אירו בתור התחלה ואולי יותר בהמשך. בוקה זה לא מועדון שזורק 2.5 מ' אירו תחת לחץ, מעט מועדונים עושים זאת. מה שמצחיק זה שסביטה טס לברזיל לראות את המשחק פשוט לא יוכל לשחק...

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אייאקס מתקפלת בסוף וסביטאניץ' יוכל לשחק בגומלין ביום רביעי, אך יידרש להגיע לתחילת האימונים מיד בתחילת השבוע הבא (כלומר אין לו פגרה).

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הזויים ההולנדים האלו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx הכישלון של הנבחרת עלה להם לראש.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בדיון ההולנדי לא חסרות ביקורות מצד האוהדים פה על ההנהלה של המועדון, זה לא ממש קשור אבל סתם התעסקות בקאקי.

אגב, סביטאניץ' צפוי להיות על הספסל בכל מקרה, פשוט הוא האופציה הראשונה משם לחיזוק ההתקפה ככה שלבוקה היה חשוב להביא אותו. מעבר לכך שאני בטוח שהחיבור המצוין שלו למועדון, הסגל והאוהדים (הבחור אהוד מאוד על כל הגורמים) גרם להם לרצות לצ'פר אותו בלי קשר לצד המקצועי (הוא תכנן לנסוע לברזיל גם כצופה בכל מקרה).

5. Don Joan Roman Member

המשחק מחר בשעה 3:45 בלילה?

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כן.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

גמר הקופה ליברטאדורס 2012 - משחק הגומלין (1-1 בראשון)

http://3.bp.blogspot.com/-RTlAzPdz1uI/TgvxhsIvC1I/AAAAAAAAuy4/8fNn5a2Y9Ws/s320/escudo-corinthians-50x50.Xxx קורינתצ'יאנס (ברזיל)-בוקה ג'וניורס (ארגנטינה)http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/27539_114762418559332_7652_q.Xxx

בלילה שבין רביעי לחמישי, 03:50 שעון ישראל
    איצטדיון: "פאקאמבו", בסאו פאולו
    שופט: ווילמר רולדאן (קולומביה)

הראשון של קורינתצ'יאנס או השביעי של בוקה? את התשובה נקבל מחר בבוקר באיזור השעה 6:30 שעון ישראל, כשבוקה ג'וניורס וקורינתצ'יאנס ייפגשו למשחק הגומלין בגמר המפעל, הפעם בסאו פאולו שבבראזיל. המשחק הראשון כאמור שוחק לפני שבוע בבומבונרה בבואנוס איירס, שם הצליחו הבראזילאים להוציא תוצאה מצויינת של 1-1 כאשר הילד רומאריניו כובש את שער השיוויון בדקה ה-85. כאן זה המקום להזכיר שכל תוצאת תיקו שתיפול במשחק הגומלין, תשלח את שתי הקבוצות להארכה ואח"כ לדו קרב פנדלים מאחר ורק בגמר הגביע, שיטת שערי החוץ מתבטלת ויש הארכה. קורינתצ'יאנס לא רק רוצה לזכות בתואר, אלא גם לעשות זאת ללא הפסד ועד כה היא עומדת על 13 משחקים כאלו. תוסיפו לכך שהקבוצה ספגה רק 4 שערים (וזה כשבבומבונרה ההגנה לא היתה במיטבה) ותבינו למה יהיה כל כך קשה לבוקה לקחת את התואר בפאקאמבו, שצפוי להיות מלא ב-41,000 צופים.

מבחינת תמונת ההרכב, לא צפוי שום שינוי במערך של המאמן טיטה שפתח לפני שבוע בבומבונרה. "אין לנו שום כוונה לשנות את השיטה שכל כך הצליחה לנו במשחקים קודמים. ננסה לתקוף את בוקה בחוכמה", אמר טיטה. לפי הבדיקות הרפואיות, צפוי לפתוח החלוץ ז'ורז' הנריקה, שיצא במחצית הראשונה עקב פציעה בבומבונרה אבל הספיק להיות כשיר למחר, אלא אם יוחלט אחרת באופן חריג. המאמן טיטה אישר ואמר:"הנריקה כשיר ויפתח מחר במשחק. הוא התאמן השבוע והוא מוכן לשחק. אם תיווצר בעיה כלשהי, מי שיחליף אותו יהיה רומאריניו". ברוב משחקיהם שיחקו הטימאו ללא חלוץ רחבה טבעי, כאשר הם פותחים בעצם עם שני חלוצי כנף כמו הנריקה ואמרסון ומקבלים תמיכה במרכז מהקשרים ההתקפיים דאנילו ואלכס והשיטה צפויה להישמר גם מחר. לטימאו צפוי מאבק עיקש מאוד מול אחת הקבוצות הטובות בהיסטוריה של דרום אמריקה וכזו שכבר עברה מגרשים לא פחות קשים מפאקאמבו. הטימאו קצת יותר פייבוריטים אולי עקב הביתיות והם רחוקים ניצחון מינימלי אחד מתואר היסטורי, אבל בוקה ומאמנה פאלסיוני מספיק מנוסים במעמדים הללו וצפוי משחק מעניין וחם שלא מן הנמנע שבסופו של דבר יוכרע מהנקודה הלבנה.

ההרכב: קאסיו; אלסאנדרו, צ'יקאו, לאנדרו קאסטאן, פאביו סאנטוס; ראלף, פאוליניו, אלכס, דאנילו; אמרסון, ז'ורז' הנריקה (רומאריניו)

http://pub.tv2.no/multimedia/TV2/archive/00979/Romarinho_979448i.Xxx
    רומאריניו מקפיץ מעל אוריון את השיוויון לפני שבוע. קורינתצ'יאנס בעמדה טובה לזכיה היסטורית בליברטאדורס

לאור איך שהמשחק התפתח בבוקה לא יצאו מרוצים מהתיקו הביתי מול היריבה הברזילאית, אך במועדון הפאר מבואנוס איירס בטוחים ביכולתם להכריע את הגמר גם במגרשה המאיים של אלופת ברזיל החזקה. עוד לפני שמגיעים למשחק עצמו, בוקה הייתה צריכה להתמודד עם שתי מיני דרמות בשבוע שחלף מאז המשחק הראשון, כשאחת נגמרת עם חיוך והשנייה עם עצבים ותסכול. ב-30 ביוני תמו חוזיהם של דאריו סביטאניץ' ופאקונדו רונקאגליה, שניים מהשחקנים היותר מוערכים על הקהל בזכות ההקרבה שלהם. במקרה הראשון, השחקן נדרש לחזור לקבוצתו (אייאקס) ורק לאחר מו"מ מלא תהפוכות הושג ברגע האחרון האישור על הארכת החוזה בשבוע. במקרה של המגן הסיפור היה מורכב יותר, השחקן סיים חוזה וכבר סגר בפיורנטינה, לכן דרש ביטוח מיוחד למשחק, כשהביטוח שהושג לא תאם את הציפיות החליט השחקן להצטרף למשחק כצופה בלבד נכון לעכשיו. בין רונקאגליה למועדון יש מתח כבר הרבה זמן, בשל השכר הנמוך שמקבל השחקן וההצעה הלא מחמיאה לשדרוג, אבל חבל שהפיצוץ הגיע על הרגע המכריע הזה.

אז מלבד הישיבות מסביב לשולחן המו"מ במועדון גם דאגו לעבוד על הדשא. פאלסיוני, מאמנה השמרן של בוקה, לא צפוי לעשות שינויים בהרכב אלא אם יכפו עליו (רונקאגליה) ובטח שלא במערך. בוקה תמשיך במערך היהלום המסורתי שלה, שהשינוי הצפוי היחידי הוא כניסתו של פרנקו סוסה לאגף ימין של ההגנה במקומו של רונקאגליה. שינוי שעלול להתגלות כקריטי אם לוקחים בחשבון את היכולת החלשה מאוד שמציג סוסה בבוקה מאז נחת מצרפת, שגם הקשר הימני לדסמה לא מצליח להתרומם עד כה. במרכז ההגנה קארוסו, שהחליף בהצלחה את אינסאוראלדה הפצוע, ימשיך ללוות את סקיאבי הקשיש. עם ההגנה היא הצד החזק של בוקה, ההתקפה קצת יותר מדאיגה את פאלסיוני. בבוקה מצפים ממואוצ'ה הנמרץ להתחיל ולנצל את המצבים הרבים אליהם הוא מגיע כל משחק, כמו גם מסילבה להיות יותר מעורב. אך כמובן שמעל הכול מרחפת רוחו של ריקלמה, שהתחושה היא תמיד שהכול תלוי בו. רומן הציג עונה טובה עד כה, אבל אם יעלם ברגע האמת הזה כל המחמאות עלולות להיזרק לפח.

בשבוע החולף הצד הארגנטינאי של המפגש שמר על שקט יחסי מול פרובוקציות ומלחמה פסיכולוגית רבה מהצד השני, פאלסיוני הסכים רק להתייחס לנושא כשאמר שהוא סומך על הניסיון של שחקניו. מי שכן ניסה לעקוץ קצת, כמובן, הוא החלוץ האורוגוואי סאנטיאגו סילבה שהביע תקווה לכבוש בברזיל (כמו שעשה ברבע) אחרי שבמשחק הראשון מנעו ממנו גול בצורה לא חוקית עם היד מקו השער. חוץ ממנו השחקנים שכן הסכימו לדבר הביעו ביטחון ושקט ביכולת שלהם לחזור מברזיל עם הגביע היקר.

הרכב משוער: אוריון; סוסה, סקיאבי, קארוסו, קלמנטה; לדסמה, סומוסה, ארביטי; ריקלמה; מואוצ'ה וסילבה

http://i49.tinypic.com/24vjp0m.Xxx
    אחרי שמנעו ממנו, חוקית ולא חוקית, לכבוש בבומבונרה, סילבה מגיע רעב לברזיל

תודה לפרנקו (FRANCO) על תרומתו לסיקור מהזווית של בוקה.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא תופס מרונקאגליה יתר על המידה, אבל סוסה הוא אסון שכמעט עלה ביוקר לבוקה מול אוניון אספניולה ולא מעט משחקים נוספים. אמנם אני לא מצפה ממאמן כמו פאלסיוני, או בכלל מרבית המאמנים במצב הזה, להמר, אבל עדיין אני הייתי מעביר את קלמנטה ימינה ונותן את הבמה בשמאל לסאנצ'ס מיניו הצעיר. קצת התקפי, אבל נראה לי השילוב הכי מוצלח בטח מתי שרונקאגליה לא נמצא.

לא ציינתי אותו בסיקור, אבל שימו לב לארביטי שנמצא בכושר מצוין ויכול להיות ההבדל בשביל בוקה בין גביע לאכזבה. עד שהגיע לבוקה הוא תמיד היה הכוכב של הקבוצה, עכשיו הוא ממשיך להצטיין רק ככינור שני ובלי אור הזרקורים עליו.

אני בטוח שיהיה צמוד, אבל ואמוס טימאו :aaa021:

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא יודע מה לעשות. רוב הסיכויים שאני אראה את הגמר באופן מלא, בכל זאת גמר הליברטאדורס, אבל זה ממש מבאס שסידרו לי משחק מסקרן של הפלייאוף הקולומביאני על אותה שעה.

לגבי המשחק, שאין לי מושג מה יהיה. מצד אחד הטימאו עם הביתיות, אבל מצד שני בוקה כבר עברו מגרשים קשים לא פחות ובבומבונרה הם פיספסו ניצחון. ההיגיון אומר שייגמר תיקו וככל הנראה נלך לפנדלים, מבחינה אישית (ובניגוד לאליאס אין לי כלום נגד בוקה ו/או פאלסיוני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) אני מקווה שהטימאו יחגגו תואר ליברטאדורס ראשון, מגיע להם.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לסומוסה יש שם של קצב, מה שעוזר לו עם ההרתעה במרכז השדה, אבל הפעם הוא בטח לא התכוון לגרום לפציעה של...אוריון. בוקה מאבדת את השוער המצוין שלה והאורוגוואי סוסה נכנס לשער. בינתיים משחק מאוד טקטי עם מעט מאוד מצבי בעיטה, הרבה מאבקים פיזיים במרכז השדה, כשההגנות לא משאירות כמעט מרווחים. בדקות האחרונות קורינתצ'יאנס מתחילה להשתלט יותר ויותר על מרכז השדה.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא ממש מכיר את סוסה (השוער), אבל מה שחשוב מבחינתה של בוקה זה שהוא נכנס טוב למשחק, למרות שהמצבים שהוא לקח לא היו הכי מסוכנים ובכל זאת, להכנס לראשונה (לא נראה לי שהוא שיחק העונה) במשחק חוץ במעמד כזה....לא פשוט והוא יכול לקנות את עולמו היום. סה"כ אני מסכים עם מה שכתבת בנוגע למשחק והאמת שדי צפינו את זה. אני מעריך שבחצי השני באיזור הדקה 60-70 כנראה ייכנס רומאריניו במקומו של הנריקה כדי להציל את המולדת. בוקה כמו שחשבתי, לא מהקבוצות שמתגוננות במשחקי חוץ ודווקא ניסתה פה ושם לתקוף את שערו של קאסיו אבל כמו שאמרת, מצבי הבקעה טובים אין בינתיים, לשתי הקבוצות.

12. Muurad Member

מי אם לא הוא.. הייתי צריך לשם כסף שהוא יבקיע היום.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בינתיים אמרסון הוא זה שמעלה את הטימאו ליתרון, אחרי שקיבל שם מסירה נהדרת בעקב (לא שמתי לב ממי). עכשיו בוקה חייבת לכבוש וחייבת להיות יותר מסוכנת, למרות שבינתיים הם רק מקצצים את הרגליים לברזילאים.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סוסה שיחק מספר פעמים בחצי שנה האחרונה והציג יכולת טובה, במועדון בונים עליו לעתיד ממה שהבנתי (25 זה צעיר לשוער).

טעות ראשונה של אחת משתי ההגנות, שהציגו משחק מצוין עד כה, נגמרת בגול.

אגב קאסטאן, בניגוד למשחק הקודם, היום הוא באמת נותן הופעה ענקית.

15. Muurad Member

דאנילו.

אין חיה כזו כמו דאנילו. משחק כצו צב, תאכלס לא שחקן מי יודע כמה - אבל כל משחק גדול הוא מתייצב כמו גדול בשביל קורינתיאנס אם זה בישול או שער.. לא יכול להסביר את התופעה הזו... כמעט כמו התופעה של אמרסון כמגנט לתארים.