ליברטאדורס 2012: זכייה היסטורית של קורינתצ'יאנס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏7/2/12.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני רק מופתע מכך שדווקא אחרי המשחק הזה, בו היה הכי טוב על המגרש (גם אם אף שחקן לא התעלה בצורה יוצאת דופן) ומעורב בשני הגולים של הקבוצה, אתה מגיע למסקנה הזו.

אם כבר להוציא את ריקלמה מההרכב, מה שלא באמת יקרה בקרוב כי הוא ריקלמה ואפילו ריקלמה בכושר טוב, אני דווקא הייתי שם את סאנצ'ס מיניו באגף שמאל ומקדם את ארביטי בכמה מטרים קדימה במקום ריקלמה. במשחק הזה ספציפית, הכניסה של הילד הביאה לשני מצבי כיבוש תוך דקות ספורות.

2. benos Member

למרות שהוא היה טוב, בוקה לטעמי לא הרשימה והייתה מאוד פגיעה מאחור, מה גם שבחלק הקדמי היא הייתה אנמית לפרקים ארוכים, זה סבבה שהקבוצה מורידה הילוך בהתקפה אבל מצד שני כשהיא אנמית גם בהגנה זה נראה רע. כשריקלמה משחק בוקה פחות דינמית בהתקפה וחסר לה שחקן שתורם למשחק ההגנתי בנוסף לעובדה שהקבוצה תלותית יותר ביכולת שלו. שני המשחקים האחרונים של בוקה שראיתי היו מול פלונימננסה והפינצ?ה, למרות שבוקה לא הייתה מבריקה בהם היא הייתה מאוד יעילה ותכליתית למרות שלא היה שחקן מוכשר כריקלמה זה היה בולט שהתוכנית משחק של חוליו עובדת, קרי ההגנה לא נותנת סנטימטר לנשימה ואילו ההתקפה עוקצת.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.footytube.com/channels/chan_thumbs/sml/4-ca-velez-sarsfield-111.Xxx ולס סארספילד (ארגנטינה) - אתלטיקו נאסיונל (קולומביה) http://files.laesquinaverdolaga.webnode.es/system_preview_small_200000024-9300d93fa6/escudo-atletico-nacional.Xxx

02:00 שעון ישראל, איצטדיון "חוסה אמלפיטאני" בבואנוס איירס
    שופט: חוסה קינטאנה (פאראגואי)

ולס סארספילד תעלה הלילה (02:00 שעון ישראל) למשחק הגומלין מול נאסיונל הקולומביאנית במסגרת שמינית גמר הליברטאדורס בידיעה שאם היא לא סופגת, היא מעפילה לשלב הבא, הודות לניצחון המינימלי שהשיגה במדיין לפני כשבוע. למרות זאת, המאמן גארקה מזהיר משאננות:"הניצחון בשבוע שעבר לא מבטיח לנו דבר. זה רק 0-1 ואנחנו משחקים מול קבוצה שהיא מסוכנת גם בבית וגם בחוץ ואסור לנו לחשוב שהסיפור סגור". ולס ספגה בסוף השבוע מכה קשה לשאיפותיה בטורניר המקומי, כאשר הפסידה 0-2 לארחנטינוס והיא מפגרת ב-2 נקודות אחרי המוליכה בוקה. מצד שני, בולס מנסים לשמור על שני המפעלים במקביל וגארקה נותן לשחקני ההרכב הראשון לשחק כמה שאפשר בשתי המסגרות ובינתיים הוא במצב טוב בשתיהן. מבחינת תמונת ההרכב, לפי הצפי גארקה ימשיך עם ההרכב שניצח בקולומביה, למעט איבן בז'ה, כובש השער, שככל הנראה יפנה מקומו לאוגוסטו פרננדס שחוזר מפציעה. התלבטות נוספת של גארקה היא האם להציב בקישור את קאבראל או את פדה אינסואה. בניגוד לסגירה של ולס במשחק במדיין, בבית מול האוהדים סביר להניח שישחקו יותר פתוח והתקפי, מה שיצריך זהירות יתר ממתפרצות האורחים.

ההרכב המשוער: מרסלו בארוברו; פביאן קוברו, סבאסטיאן דומינגס, פרננדו אורטיס, אמיליאנו פאפה; אוגוסטו פרננדס, פרנסיסקו סרו, ויקטור סאפאטה, אלחנדרו קאבראל (פדריקו אינסואה); חואן מנואל מרטינס, לוקאס פראטו

http://www.somosfortineros.com.ar/media/galeria/176/1/3/3/7/o_velez_sarsfield_augusto_fernandez-4057331.Xxx
    אוגוסטו פרננדס חוזר להרכב על חשבונו של כובד השער במשחק הראשון, איבן בז'ה

אתלטיקו נאסיונל מגיעה למשחק על כל הקופה מול ולס סארספילד, לאחר שהודחה השבוע מהפלייאוף בליגה המקומית וכל שנותר לפרוייקט הגאלאקטיקוס לפני שהוא מתרסק לחלוטין, זה להציל מעט מהכבוד ולהעפיל לרבע הגמר. נאסיונל שיחקה גרוע במשחק הראשון מול ולס דווקא בבית ולא הצליחה לפצח את ההגנה הארגנטינאית שעמדה יפה מאוד מול הקולומביאנים וגם כשהם כבר הגיעו למצבי הבקעה, השוער בארוברו סיים כמצטיין המשחק. למרות שהיא מגיעה למשחק חוץ ולמרות שהיא בפיגור, התוצאה בהחלט ניתנת למחיקה ובמידה שנאסיונל תכבוש יותר משער חוץ אחד, הלחץ יעבור לולס. ב-3 משחקי חוץ עד כה, כבשה נאסיונל 9 שערים, בהחלט מאזן נדיר, אבל אסור לשכוח שולס זו רמה אחרת ועובדה שהיא עצרה במשחק הראשון את נאסיונל ללא שערים בפעם הראשונה בטורניר. מבחינת תמונת ההרכב, השחקנים של נאסיונל קיבלו שבוע חופש ולא שותפו בהפסד ללה אקידד ביום שישי למעט דיאגו אלבארס, שההתלבטות של המאמן פלופו היא בינו לבין הקשר מוסקרה. במידה ומוסקרה יעלה, פאבון יהיה חלוץ יחיד ובמידה ואלבארס יעלה, פאבון יתופקד לצידו כחלוץ תומך.

הרכב משוער: גסטון פסוטי; אלחנדרו ברנאל, כריסטיאן טולה, אלכסיס הנריקס, פאריד דיאס; סבאסטיאן פרס, אלכסנדר מחייה, ג'רסון קורדובה; מקנלי טורס, לואיס מוסקרה (דיאגו אלבארס); דורלן פאבון

נערך לאחרונה ב: ‏8/5/12
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם ההרכב של ולס יהיה זה שציינת עם קאבראל באגף שמאל, אז גארקה שוב בא לסגור את המשחק ולסמוך על ההברקות של מרטינס למעלה. כמו שזה נראה במשחק הראשון, זו לא תכנית רעה כל כך כי מרטינס מסתדר מצוין עם ההגנה שלכם.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שמע, אני מבין את הרצון לעלות, אבל אתה רוצה להגיד לי שגם בבית שלו הוא ישחק ככה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לפי ההרכב, כן...

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גארקה הזמין את זה הלחץ של נאסיונאל ב-20 הדקות הראשונות עם ההרכב הנסוג, אבל לאט לאט ולס יוצאת יותר קדימה ועם יותר שחקנים. משחק לא מדויק של שתי הקבוצות עד כה, נאסיונאל עדיפה אבל גם לא מדויקת וגול אחד של ולס יכול לשבור אותה מנטלית (גם אם הצורך לכבוש 2 לא משתנה).

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

גארקה קצת הפתיע אותי לרעה כאן, זה קצת הימור לתת ליריב שלך לשלוט בבית כשאתה מוביל ביתרון מינימלי. המצב וחצי של ולס הגיעו בעיקר מטעויות הגנתיות איומות שלנו, אבל כמו שאמרת, גם לנו חסר דיוק - מוסקרה ודורלן עוד לא הופיעו. דווקא מאבילס הורטאדו אני מרוצה וגם מהקשרים האחוריים מחייה וקורדובה שעושים אחלה עבודה. על ההגנה עדיף שאני לא אדבר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

החוסר דיוק קשור גם למשטח הדשא שנראה לא טוב. המפגש הכפול עדיין פתוח לגמרי, אם המשחק ימשיך ככה יש יותר סיכוי שפאבון יכניס בסוף את אחד הכדורים של מקנלי מאשר שער מקרי של ולס, אבל לולס יש את הכלים לעקוץ.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אז ולס עוקצת אחרי עוד מחדלים בהגנה, אבל אנחנו עדיין צריכים שני שערים כדי להעפיל...הבעיה שאנחנו אפילו לא מנסים.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

גולאסו של מוסקרה! יאללה, 25 דקות כדי לשים עוד אחד ולהעפיל.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

1-1 בסיום, אנחנו בחוץ ובתמונה הכוללת הקבוצה שהגיעה לה להעפיל גם עושה את זה. אנחנו את הרבע גמר הפסדנו בשבוע שעבר במדיין, אבל כשכל העונה נראית כמו שהיא נראית, כנראה שזה המקסימום שאנחנו יכולים להוציא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
    הצד החיובי של העניין הזה, הוא שהגנת הגבינה שוייצרית שלנו, נמנעה ממפגש והשפלה מול גאנסו וניימאר.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

צמד המפגשים בין ולס לנאסיונאל אכזב אותי, שתי קבוצות שיכולות לשחק הרבה יותר טוב.

ליברטאד מדיחה את קרוס אסול בקלות מפתיעה יחסית ותחכה בחצי למנצחת בין ה-U דה צ'ילה לדפורטיבו קיטו. להתחשב במצב של ה-U, סיכוי לא רע שתהייה לנו הפתעה אחת לפחות בחצי.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא יצא לי לראות את משחקי הלילה, אבל האמת קצת הופתעתי מאוניון אספניולה לרעה. באמת חשבתי שהם יכולים להדיח את בוקה. בסופו של דבר בוקה עם כל הניסיון שלה במעמדים הללו מנצחת גם בחוץ 2-3 משערים של אינסאורלדה, מאוצ'ה וריקלמה ומעפילה בצדק לשלב הבא.

טאו גוטיארס סיים את העונה ולא בגלל פציעה. החלוץ הקולומביאני כבש בניצחון לאנוס 1-2 מול ואסקו דה גאמה בבית, משחק שהברזילאים ניצחו לבסוף מהנקודה הלבנה. גוטיארס יכול לשחק רק בליברטאדורס ועכשיו כשלאנוס עפו, הוא יהיה מחוסר עבודה עד לסיום הליגה הארגנטינאית. אגב אליאס, הוא מושאל עד לסוף הטורניר או לסוף דצמבר?

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

טאו קיבל גם מחמאות על ההופעה שלו בלי קשר לגול. מושאל עד יוני, עכשיו אולי בלאנוס ינסו לרכוב על תקדים סילבה בבוקה והמשך פראטו בולס כדי לקבל אישור לשתף את טאו בליגה. לנשיא לאנוס יש השפעה יחסית ב-AFA, אבל הטיעונים שלו חלשים אפילו מאלו שהיו לולס ובטח מאלו שהיו לבוקה ככה שהסיכויים קלושים.

גם אני לא ראיתי את המשחקים, אבל לא הופתעתי מאף אחת מן התוצאות הסופיות. אוניון קבוצה חביבה אבל לא מספיק "רעה" וחסרת ניסיון, מה גם שיתרון הביתיות שלה, למרות המספר הרב של אוהדים שהגיעו למשחק, הוא ממש שולי ובשביל בוקה מדובר באווירה ידידותית אחרי המשחקים בארגנטינה ובכלל במרבית היבשת.

על פי כל כלי התקשורת ריקלמה סיפק משחק גדול, לא ראיתי עוד את התקציר המורחב אבל רק מצפייה בגולים רואים בישול אחד שהוא או גאוני או מקרי לחלוטין (יש לי הרגשה שגאוני), בישול חכם נוסף ושער נחמד.

גם אלופת ברזיל נמנעת מהדחה מפתיעה ומביסה את אמלק בבית.