ליברטאדורס 2012: זכייה היסטורית של קורינתצ'יאנס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏7/2/12.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מבחינת החיסורים של ולס - טוביו גם ככה לא שחקן הרכב ורק יהיו בעיות בהגנה חסרונו יהיה משמעותי. קאנטרוס שחקן מצוין ומגוון שנותן המון אופציות מהספסל או בהרכב, אבל לצערה של ולס הם כבר התרגלו לשחק בלעדיו לאור הפציעות הרבות, וכמעט תמיד שוליות ולזמן קצר, שהבחור סובל מהן בחודשים האחרונים. אבל הפציעה של פרנאנדס היא כבר משמעותית, בז'ה עשה קפיצת מדרגה נהדרת לאחרונה והוא שחקן מוכשר, אבל אין לו את היכולות ההתקפיות של פרנאנדס, כן יש לו בעיטה מסוכנת מרחוק אמנם, וזה יגביל מאוד את משחק ההתקפה של ולס כשבצד השני נמצא סאפאטה המוגבל התקפית גם הוא.

אם זה אכן ההרכב, הבעיה הזאת (חסרונו של פרנאנדס) תגרום ליכולת של אינסואה, שישחק במרכז היהלום עם נטייה שמאלה כנראה, להיות קריטית למשחק ההתקפה. והבעיה היא שאינסואה, שנראה טוב מאוד במספר משחקים, מאוד לא יציב. אופציה נוספת והגנתית יותר, היא שאלחאנדרו קאבראל ישחק במרכז לצידו של סרו במקומו של אינסואה (אז סאפאטה יעבור לשחק קשר שמאלי נטו), או שקאבראל פשוט ישחק במקום סאפאטה כקשר מרכזי שמאלי ואינסואה יותר מקדימה - האופציה הטובה לולס בעיני.

בחוד אני לא מבין את ההתלבטות, אבל אובולו בתקופה פחות טובה ואולי בגלל זה גארקה נותן קרדיט לפראטו שלדעתי נופל ממנו ופחות מתאים למשחק.

אני בטוח שיהיה משחק טוב

נערך לאחרונה ב: ‏1/5/12
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

סנטיאגו אסקובאר הלך אבל נאסיונל ממשיכה להפסיד. זה כנראה היה משחק הבית האחרון שלנו בליברטאדורס, אני לא רואה אותנו הופכים את התוצאה בארגנטינה, הסיכויים להערכתי הם 10-90 לארגנטינאים. עוד משחק שבו לא יצרנו יותר מדי מצבים מסוכנים, סה"כ ולס סגרנו מצויין את הרחבה ולא נתנו לנו לבצע את הדאבל פסים כמו שבד"כ אנחנו עושים. באופן מפתיע, בפעמיים שדורלן כן השתחרר והגיע לאחד על אחד מול בארוברו, השוער הארגנטינאי הוכיח את עליונותו. ולס לא תקפה יותר מדי, אבל כן השיגה את השער היקר והיפה שכבש בז'ה (לטעמי לגסטון יש חלק באשמה) וגם קיבלה פנדל שלמזלנו אותו גסטון הדף נהדר והשאיר לנו סיכוי קלוש.

מבחינת המערך, אני לא אבקר כאן את פלופו שמונה 24 שעות לפני המשחק, אבל נשבר הזין לראות קבוצה כמו נאסיונל משחקת בבית עם 3 קשרים אחוריים. זה נתם לנו יופי של משחקים מול פניארול וגודוי בחוץ, אבל בבית השיטה הזו לא עובדת, לא בליברטאדורס ולא בליגה. בבית אנחנו צריכים לכבוש ועם 3 קשרים אחוריים זה מאוד קשה. וכל פעם הסיפור חוזר על עצמו: אחרי 40 דקות של משחק, אסקובאר/פלופו רואים שזה לא עובד, מוציאים את סבאסטיאן פרס ומכניסים את קינטרו היצירתי, אז למה לא מהתחלה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx בלי שום קשר, אתמול כולם היו חושך בקבוצה, גם דורלן היה לא מדוייק, אבל גם היה היחיד שניסה. מקנלי ומוסקרה לא דומים לכלום, על ההגנה עדיף לא לדבר והחלוצים מעודדים מהספסל. קבוצה ב-7.5 מיליון דולר. רואים שזה כבר לא קשור לכדורגל, הביטחון של השחקנים בקרשים, פעולות הכי פשוטות שלפני חודשיים הם היו עושים בעיניים עצומות, היום לא הולכות, יש בעיה מנטלית קשה מאוד שאני מקווה שהמאמן החדש ישקם. לא יודע עדיין מי יישאר, אם זה תלוי בי, יש לפחות 6 שחקנים שחייבים ללכת. יש את הגומלין שבוע הבא בארגנטינה שאני לא מאמין שישנה משהו, למרות שלנאסיונל כן יש את הכלים לנצח שם, אבל לא באווירה ששוררת עכשיו בקבוצה. ואולי עדיף ככה, כי להתבזות אח"כ מול סאנטוס, ממש לא בא לי (רק לחשוב על ניימאר מול האין הגנה שלנו מעורר בי חלחלה).

שאלה לאליאס: עוד לפני שהשדרים בחרו בבארוברו לאיש המשחק, רשמתי לעצמי לשאול אותך עליו. הוא לא נדרש ליותר מדי עבודה אבל הוא השרה ביטחון על ההגנה ולקח את הכדורים שהיה צריך באופן שהייתי רוצה לראות מהשוער שלי. באמת עשה עבודה נהדרת. הוא נחשב לשוער טוב בארגנטינה (הכוונה לאחד שיש מצב שישתחל לסגל הנבחרת, לאו דווקא כשוער ראשון, אפילו כשני או שלישי) או שיצא לו משחק טוב איתנו? סה"כ הוא לא צעיר וראיתי שהוא שיחק בקבוצות כמו הוראקן ורפאלה, לא בדיוק הטופ הארגנטינאי. אני מת על פסוטי אבל האמת, הייתי חוטף עכשיו את בארוברו.

במשחק נוסף, ליברטאד הפאראגואית משיגה שער חוץ יקר ומסיימת בתיקו 1-1 במכסיקו מול קרוס אסול. בהחלט תוצאה מצויינת לפאראגואים שצריכים לגמור את הסיפור בגומלין.

3. itay7 Member

בקיצור, המינוי הזה היה חתיכת פלופ(ו)...
    משחק בין קבוצה קולומביאנית לארגנטינאית עם שדר ברזילאי ומוסיקה של פוטבול אמריקאי, ממש קיבוץ גלויות...

מישהו מוכן להסביר לי מה העמדה של איבן בז'ה? נשבע שכמעט כל משחק אני רואה אותו במקום אחר...

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

איתי, פלופו הוא מינוי זמני עד שיחליטו על מאמן קבוע. מאחר ואנחנו ממש לקראת סיום, מן הראוי היה לתת לאסקובאר לסיים את הסמסטר אבל כמו שאמרתי, הם כנראה חשבו "להציל" אולי את הליברטאדורס. לא שאני מצדיק את ההנהלה, אלא מנסה לחשוב על היגיון בצעד שלהם.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הייתה לי הרגשה שגארקה ילך על מערך הגנתי, הוא מסוג המאמנים שלא מהמרים יותר מדי במשחקים שכאלו ובטח שבחוץ. בסיכומו של דבר זה גם השתלם לו. נרדמתי מוקדם, אז לא ממש ראיתי את המשחק.

הוא שוער ליגה טוב שהגיע לולס על תקן מחליף לפני כמה שנים, אבל הצליח להדיח את מונטוז'ה (שוער טוב גם הוא) ולתפוס את מקומו בהרכב ובצדק. יש טובים ממנו בארגנטינה ומחוץ לארגנטינה, לנבחרת הוא לא יגיע, אבל ולס סגרה לעצמה את העמדה הזו לפני הרבה זמן ועם שני שוערים טובים.

במקור ובעיקרון הוא קשר ימני, אבל הוא אכן מילא מספר תפקידים אחרים כמו קשר שמאלי, קשר מרכז-אגף ומגן ימני לעתים. שחקן לא רע בכלל.

-------------

מה זה "להציל"? מה פלופו יכל להכין ביומיים שיהפוך את התמונה? החלטה לא נכונה וגם לא הומנית שמנעה משני שותפים בעבר להפגש במשחק (גארקה ואסקובאר) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/12
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קודם כל תודה על התשובה. לגבי פלופו, אני לא צריך להגיד לך לפעמים מה שינוי של מאמן יכול לגרום לקבוצה. המצב עם אסקובאר הגיע לתחתית של התחתית. כשאמרתי להציל לא התכוונתי שהוא יעלה עם מערך ושחקנים חדשים אבל אתה ראית מספיק כדורגל בחיים שלך כדי להבין שלפעמים מאמן חדש או אחרי הזעזוע עם הליכתו של אסקובאר, יכול מוראלית להרים את הקבוצה ולו רק למשחק שהיה הלילה. לצערי זה לא קרה, אני גם לא מסכים עם העזיבה (אגב, ממה שהבנתי אסקובאר הציע ללכת וההנהלה קיבלה את זה), אבל אני גם יכול להבין אותם שהם קיוו לגרום לזעזוע דווקא לפני משחק הבית מול ולס בתקווה שאולי ייצא מזה משהו טוב. לא יצא ובעוד שבוע בדיוק נחזור להתכונן לקלאוסורה.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הקטע הוא שאני לא מאמין באמרה (אמונה) הזו של הזעזוע, אולי לאורך זמן עם העבודה של המאמן החדש, אבל בטח לא כשזה נעשה רגע לפני המשחק. האמונה הזו מתבססת על כך שזוכרים את זה רק מתי שזה עובד.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

משחק מהנה למדי בין בוקה לאוניון אספניולה החביבה והמפתיעה אמש, בוקה הייתה אמנם עדיפה במעט אבל הצ'יליאנים לא עשו להם חיים קלים והיו קרובים להפתיע במספר הזדמנויות. התקפה יפה ומדויקת של בוקה דקה לסיום נגמרה בשער ניצחון של סאנטיאגו סילבה הבלתי נסבל, אבל התוצאה משאירה מקום לתקווה אצל הצ'יליאנים. השער הראשון של בוקה הגיע אחרי מהלך קבוצתי מרשים בניצוחו של ריקלמה שגם סיים אותו יפה.

בברזיל המפגש בין ואסקו ללאנוס נגמר בתוצאה דומה, שגם פה הביתיים היו עדיפים, אבל המשחק עצמו לא היה מהנה באותה מידה. אמלק וקורינתצ'ינאס מסיימות בתיקו 0 באקואדור, תוצאה לא רעה לברזילאים להתחשב בכך ששיחקו בעשרה שחקנים דקות ארוכות.

נערך לאחרונה ב: ‏3/5/12
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תעזרו לי, יכול להיות שסקוטי באמת ניסה להגיע לכדור והאדום לא מוצדק?

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא מבין איפה הדילמה שלך, זה אפילו לא צהוב. עבירה גבולית בהחלט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

לא ראיתי את המשחק, אבל תוצאה מצויינת לאספניולה והנה אני מהמר, הם עוברים את בוקה בגומלין. אני חושב שהם הפתיעו הרבה אנשים בזה שהם עברו סיבוב אחד, אבל הם כנראה באמת קבוצה טובה.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא יודע, אם הייתי חייב הייתי מהמר דווקא נגדך (נגד הצ'יליאנים). זה לא בדיוק האצטדיון הכי ביתי או הקהל הכי מלחיץ, ומבחינה מקצועית לבוקה יש יתרון באיכות וגם יתרון משמעותי בניסיון.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דפורטיבו קיטו מכה קשות את אוניברסידד דה צ'ילה, מחזיקת הסודאמריקנה, למרות ששיחקה ב-10 שחקנים החל מהדקה ה-30 (בדקה ה-60 מצבת השחקנים התאזנה). 4-1 לקבוצה מאקואדור, שמציבה לצ'יליאנים רף גבוה לגומלין. אל צ'אבו אלוסטיסה ממשיך את הכושר הטוב משלב הבתים, כובש צמד ועולה לראשות טבלת מלך שערי הליברטאדורס עם 8 שערים ב-7 משחקים.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

על פניו נראית תוצאה מאוד מפתיעה (לא הניצחון אלא הפרש השערים), אבל לא ראיתי את המשחק ואני לא יודע אם היא אכן משקפת. מצד שני, קיטו כבר ניצחה את ולס סארספילד 0-3 בבית כך שבהחלט מדובר בקבוצה ביתית מצויינת, אבל כך גם אוניברסידד והסיפור רחוק מלהסתיים. 0-3 בצ'ילה למקומיים שיספיק להם לעלות, זה לא משהו דמיוני.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גם אני לא ראיתי את המשחק, העדפתי את המקסיקני, ואני מסכים עם כך שהסיפור לא גמור. אבל למרות זאת, קיטו היא קבוצה שיודעת לסגור מצוין "ולשחק טקטי" במשחקי החוץ, שפעמיים כבר ראיתי אותה מציבה בונקר רציני עם יציאה מהירה מהאגפים דרך ניימאר המקומי (מרטינס) ומקבילו באגף השני (נראה לי פארדס השם) שחוברים לאלוסטיסה המסוכן (ככה שיחקו במקסיקו וארגנטינה).

לגבי היותה קבוצת בית חזקה, בניצחון על ולס קרדיט גדול צריך לתת גם לשופט, שאם אני זוכר נכון היה קולומביאני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx, שבסיומה של מחצית בשליטת ולס העניק פנדל מפוקפק למקומיים שסיימו את העבודה במחצית השנייה. אבל לא רק ולס סבלה שם ואי אפשר להתווכח עם מאזן ליברטאדורס של 4 ניצחונות בבית עם הפרש שערים של 14-1! גם לגובה יש משקל כמובן.

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/12
  15. benos Member

ראיתי עכשיו את המשחק של בוקה מול אוניון, לא משחק מרשים של ההגנה של בוקה שמול קבוצות חזקות יותר הציגה משחק הגנה עדיף, אני חושב שלבוקה עדיף לוותר על ריקלמה, צ?אבס אמנם שחקן פחות טוב אבל התרומה הכוללת שלו לקבוצה עדיפה מזו של ריקלמה, במיוחד בקבוצות של פאלסיוני שמבוססות על משחק טקטי וכימיה קבוצתית. טוב יעשה פאלסיוני אם יכניס גם את מאוצ?ה למשחק בסנטיאגו, הוא חי על שטחים מתים ואוניון תהיה חייבת לתקוף, שילוב של פיבוט קלאסי כמו סילבה עם חלוץ מהיר יכול לעשות הרבה כאבי ראש לצ?יליאנים.