ליברטאדורס, גמר 2011: סנטוס מחזיקת הגביע!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏7/2/11.

1. Muurad Member

בנוגע לחוקים ברור - אבל זה שיש חוקים זה אומר שהם צודקים ואין מה לעשות עם זה? זה עדיין חוק מטופש.. אם זה בחוקים ההרחקה מוצדקת, אבל היא לא צודקת, כי על דבר כזה לא צריך לקבל צהוב ובכלל צהוב שני ואדום - ועוד אחד לפני המשחק אולי הכי חשוב של העונה של להיות או לחדול. הוא אפילו לא עשה את זה כמו שכטר למשל ועיצבן את הקהל במגרש של היריב(אם אני לא טועה זה מה שהשופט ציין אז באוסטריה), אלא בקהל שלו בגלל שזרקו לו אחת ליד הרגל.

בנוגע למסכה, כמו שרשמתי הספונסר שלו חילק אותם לאוהדים במתנה שבאו למשחק, וכשהוא כבש אוהדים זרקו לו כמה על הדשא - אז הוא שם אותה על הפנים לכמה שניות.. אגו יש לו בשמיים בלי קשר אבל אני לא רואה איך המצב הזה יומרני מבחינתו.. הוא רק רצה לשמח את הקהל.

נערך לאחרונה ב: ‏7/4/11
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני חצי דרך עם איתי, החוק מטומטם לדעתי, אבל רק על זה שהוא שם מסיכה של עצמו הוא צריך להיות מורחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אם כבר חוקים שצריך לחוקק, זה משהו נגד החגיגות של סאנטיאגו סילבה...

בכלל לא עקבתי השבוע אחרי המשחקים, אבל אני רואה כל מיני תוצאות מוזרות, אם למישהו יש כוח לסכם את מצב העולות הבטוחות כבר אני אודה לו, אני קצת מתעצל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

בבית 1:
    ליברטאד הבטיחו את המקום הראשון כבר בחודש שער. סן מרטין נמצאת במצב שבו היא תלויה בעצמה וניצחון בבית על אונסה קאלדאס יבטיח לה את המקום השני. גם לסן לואיס אפשרות להעפיל.

בית 2:

בפורטו אלגרי, הקבוצה הביתית גרמיו מנצחת 2-0 (לוסיו ובורז'יס) את האורחת הקולומביאנית מבאראנקייה, ג'וניור. במשחק השני בסנטה קרוס, אוריינטה פטרולרו הרסה את כל התקוות האחרונות התאורטיות של לאון הואנוקו להפריע לאחת המובילות, עם 2-0. עוד שבוע, גרמיו תוכל גם לסיים במקום הראשון אם תנצח בבוליביה, וכמובן הקולומביאנים לא יצליחו את לנצח את הפרואנים.

בית 3:

באצטקה של מחיקו, אמריקה מצליחה למחוק פיגור וגם לנצח עם שערים של המחליפים ויסנטה מתיאס וואוסו ודניאל מארקס. הניצחון ממש קריטי כי במשחק האחרון עוד שבועיים בבירת אורוגוואי, יספיק אפילו תיקו כדי להגיע לשמינית הגמר.

החגיגות של אל מורו סנטיאגו גארסיה מול פלומיננזה. טוב לראות שויודס מקבל דקות משחק.

בית 4:
    עוד פראגוואית עושה חיל בליברטאדורס, זוהי סרו פורטניו שבה רוברטו נאני, מלך השערים של הטורניר ממשיך להפציץ, וזאת הפעם השביעית ונגד טאצ'ירה. לשער השני אחראי הצעיר איוואן ארתורו טורס. על סנטוס יש פה מישהו אחר שידווח עליהם. ביום שלישי הקבוצה מונסואלה תסע לשחק אצל קולו קולו ולה סיכוי אחרון וממשי להמשיך בטורניר. הבית עוד רחוק מלהסתיים.

בית 5:

אוניון אספניולה התחילה טוב עם נגיחה של סבסטיאן חאימה לרשת של אלופת ונסואלה. אך בהמשך למעשה עם מהלך המשחק, איבדה גם את הסיכוי להעפיל לשלב הבא. לזה דאגו לואיס אנחלו פניה וחוסף מרטינסה. הכל תלוי באדומים מקאראקס, וגם תיקו מול ולס סרספילד בשבוע הבא עשוי להבטיח את שמינית הגמר.

בית 6:

הפסד ראשון של אינטרנסיונל בליברטאדורס, וזה מגיע במשחק חוץ בטוסלה גוטיירס נגד חאגוארס של מדינת צ'יאפאס. אנטוניו סאלאסאר בסיבוב הכניע את הקבוצה הברזילאית בשער היחיד במשחק. התיקו (המפתיע?) של אמלק בקוצ'אבמבה נגד חורחה וילסטרמן מסבך את העניינים ונותן למכסיקנים הזדמנות טובה להבטיח מקום בשמינית הגמר, עוד שבועיים במשחקם בבולוביה. האלופה המכהנת תארח את האקוודוריאנים.

בית 7:
    הכל כמעט חתום, לקרוזיירו שנמצאת בכושר טוב יספיק רק תיקו בלה פלאטה עוד שבוע כדי להבטיח מקום ראשון ולתת למארחת את המקום השני. טולימה וגוואראני בחוץ.

בית 8:
    בשבוע הבא פניארול שכבר העפילה תוכל להבטיח את המקום הראשון אם קיטו וגודוי קרוס יתחלקו בנקודה כל אחת. מצב כזה ישאיר את הקבוצה ממנדוסה בחוץ, שחייבת לנצח באקוודור.

בקיצור שש קבוצות בשלב הבא: גרמיו, קרוזיירו, אסטודיאנטס, פניארול, ליברטאד וג'וניור באראנקייה.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

יואב, תודה רבה על התקצירים והניתוחים, http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx האמת שהכנתי את שלי באותו הזמן אבל אני אעלה את זה בכל זאת בצורה קצת שונה עם הטבלאות של הבתים ומה מצפה לכל קבוצה במחזור האחרון.

סיכום ביניים לקראת סיום השלב הראשון:
    ברוב הבתים שוחקו כבר חמישה משחקים, כלומר נותר עוד סיבוב אחד, למעט בית 5, בו שיחקו רק 4 משחקים ונותרו עוד שני סיבובים. חלק מהקבוצותכבר הבטיחו את מקומן בשלב הבא והשאר ייקבעו במחזור האחרון. בואו נעבור בית בית ונראה מי עלתה ומה נותר עוד לנאבקות:

בית 1
    1. ליברטאד (פאראגואי) 11 נק' 6+
    2. אוניברסיטאריו סאן מארטין (פרו) 6 נק' 2-
    3. סן לואיס (מכסיקו) 5 נק' 1-
    4. אונסה קאלדאס (קולומביה) 4 נק' 3-

מחזור אחד נותר לסיום שבו נאבקות 3 קבוצות על הכרטיס השני, לאחר שליברטאד הבטיחה את העפלתה. במחזור האחרון תארח ליברטאד את סן לואיס, בעוד שסן מרטין תארח את אונסה קאלדאס. הפרואנים תלויים בעצמם וניצחון שלהם יעלה אותם ללא קשר למשחק בפאראגואי. סן לואיס צריכה לנצח בפאראגואי ולקוות שסן מרטין לא תנצח ואונסה קאלדאס, האכזבה הגדולה של הבית, עדיין ללא ניצחון ועדיין עם סיכוי להעפיל. ניצחון שלה בפרו ואיבוד נקודות של סן לואיס, יעלו את הקולומביאנים לשלב הבא.

בית 2
    1. ג'וניור באראנקייה (קולומביה) 12 נק' 2+
    2. גרמיו (בראזיל) 10 נק' 6+
    3. לאון דה הואנוקו (פרו) 4 נק' 4-
    4. אוריאנטה פטרולרו (בוליביה) 3 נק' 4-

הבית הזה סגור מבחינת העולות ועל מה שנותר לראות זו מי שתסיים ראשונה. כצפוי, ג'וניור באראנקייה וגרמיו פורטו אלגרה הבטיחו את עלייתן לסיבוב הבא. ג'וניור היתה עם מאזן מושלם שנהרס אתמול עם ההפסד בבראזיל 0-2 לגרמיו, אבל עדיין תלוייה בעצמה לסיים במקום הראשון, אם תנצח במחזור האחרון בבית את לאון. גרמיו יוצאת לבוליביה וניצחון שלה בתוספת איבוד נקודות של ג'וניור, יעלו אותה מהמקום הראשון.

בית 3
    1. אמריקה קלוב (מכסיקו 9 נק' 1+
    2. ארחנטינוס ג'וניורס (ארגנטינה) 7 נק' 1+
    3. נאסיונל מונטבידאו (אורוגואי) 7 נק' 0
    4. פלומיננסה (בראזיל) 5 נק' 2-

בית פתוח לגמרי שבו ההכרעה תיפול ברגע האחרון. אמריקה תתארח באורוגואי אצל נאסיונל בעוד שארחנטינוס תארח את פלו. תיקו של ומעלה של המכסיקנים יעלה אותם, במקרה של הפסד הם יצטרכו לקוות לאיבוד נקודות של ארחנטינוס כדי לא למצוא עצמם בחוץ. הארגנטינאים יעלו אם ינצחו את פלומיננסה, או במקרה של תיקו רק אם אמריקה תנצח באורוגואי. נאסיונל תעפיל אם תנצח את אמריקה או במקרה של תיקו, רק אם פלומיננסה לא תנצח את ארחנטינוס ביותר משני שערים. הסיכוי היחיד של הבראזילאים להעפיל הוא לנצח בארגנטינה ולקוות להפסד בית של נאסיונל.

בית 4
    1. קאראקאס (ונצואלה) 9 נק' 0
    2. אוניברסידד קתוליקה (צ'ילה) 8 נק' 1+
    3. ולס סארספילד (ארגנטינה) 7 נק' 2+
    4. אוניון אספניולה (צ'ילה) 4 נק' 3-

3 קבוצות נאבקות על שני כרטיסים, כאשר אוניון אספניולה איבדה כל סיכוי להעפיל. במחזור האחרון תלויה קאראקאס בעצמה וניצחון ביתי שלה על ולס סארספילד או א]ילו תוצאת תיקו, יעלו אותה לשלב הבא. במקרה של הפסד, יעלו הונצואלים רק אם אספניולה יפתיעו בדרבי הצ'ילאני את קתוליקה בחוץ. קתוליקה מבחינתה תבטיח את העפלתה אם תנצח בבית את אוניון אספניולה. במקרה של תיקו או הפסד, יקוו הצ'ילאנים של ולס לא תנצח את קאראקאס בחוץ, כדי להמשיך לשלב הבא. ולס סארספילד תעפיל אם תנצח בקאראקאס בעוד שתיקו יעלה אותה רק במקרה ואוניון אספניולה ינצחו את קתוליקה.

בית 5
    1. סרו פורטניו (פאראגואי) 8 נק' 5+
    2. קולו קולו (צ'ילה) 6 נק' 1-
    3. סאנטוס (בראזיל) 5 נק' 0
    4. דפורטיבו טאצ'ירה (ונצואלה) 2 נק' 4-

הבית היחיד שרק 4 משחקים שוחקו עד כה, כלומר יש עוד 6 נקודות בקופה. סרו נראית בעלת הסיכויים הטובים ביותר להבטיח את עלייתה כמעט בוודאות במחזור הבא, אם תנצח בבית את סנטוס, בעוד שקולו קולו תארח את טאצ'ירה וגם תעשה צעד משמעותי במקרה של ניצחון. הבראזילאים חייבים להוציא לפחות נקודה בפאראגואי כדי להגיע עם סיכוי סביר למחזור האחרון, אז יארחו את טאצ'ירה. הפסד בפאראגואי עלול לחסל סופית את סיכוייהם, ניצחון מצד שני, עשוי לשים אותם עם רגל וחצי בפנים. לטאצ'ירה אין הרבה ציפיות, צריכה 6 נקודות בשני משחקים וגם אז לא בטוח שתעפיל מאחר ותהיה תלויה בעוד תוצאות. בקיצור, אחרי המחזור החמישי התמונה תתבהר קצת יותר.

בית 6
    1. אינטרנאסיונל (בראזיל) 10 נק' 9+
    2. חאגוארס (מכסיקו) 9 נק' 1-
    3. אמלק (אקואדור) 8 נק' 1+
    4. חורחה ווילסטרמן (בוליביה) 1 נק' 9-

עוד בית שבו 3 קבוצות נאבקות על 2 כרטיסים, כאשר הבוליביאנים כבר מזמן בחוץ. אינטר כמובן תלוייה בעצמה ומארחת את אמלק במחזור האחרון, כך שניצחון או תיקו שלה יעלה אותה שלב. במקרה של הפסד, יצטרכו הבראזילאים לקוות שחאגוארס לא ינצחו בבוליביה בהפרש שיגרום להם לעקוף אותם בטבלה. מאחר וכרגע לאינטר יש יחס טוב בהרבה משל המכסיקנים (10+), קשה לראות את זה קורה. חאגוארס תעפיל אם תנצח את ווילסטרמן, או במקרה של תיקו אם אמלק לא תנצח בבראזיל. במקרה של הפסד, צריכה חאגוארס להחזיק אצבעות לניצחון של אינטר. האקואדוריאנים יעפילו אם ינצחו את אינטר או במקרה של תיקו, אם חאגוארס יפסידו בבוליביה.

בית 7
    1. קרוזיירו (בראזיל) 13 נק' 16+
    2. אסטודיאנטס (ארגנטינה) 10 נק' 1+
    3. דפורטס טולימה (קולומביה) 5 נק' 5-
    4. גואראני (פאראגואי) 0 נק' 12-

הבית סגור וחתום כאשר קרוזיירו ואסטודיאנטס הן העולות לשלב הבא. כל מה שנותר להכריע זו זהות העולה מהמקום הראשון ושתי הקבוצות ייפגשו ראש בראש בארגנטינה, כאשר הסיכוי הדימיוני של אסטודיאנטס לעלות לראש הטבלה הוא רק בניצחון של 8 שערים ומעלה. הזוי כבר אמרתי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx

בית 8
    1. פניארול (אורוגואי) 9 נק' 4-
    2. ליגה דה קיטו (אקואדור) 7 נק' 6+
    3. גודוי קרוס (ארגנטינה) 7 נק' 0
    4. אינדפנדיינטה (ארגנטינה) 5 נק' 2-

פניארול כבר עלתה לשלב הבא ותארח במחזור האחרון את הרוחו. שלוש קבוצות נאבקות על כרטיס נוסף (למרות שלאינדפנדיינטה התסריט הוא הזוי), כאשר ליגה דה קיטו תארח את גודוי קרוס וניצחון שלה יעלה אותה לשלב הבא. תיקו יעלה אותה לשלב הבא רק אם אינדפנדיינטה לא תנצח את פניארול בהפרש של 8 שערים, עוד תסריט הזוי והפסד כמובן ידיח אותם. גודוי תעלה רק במקרה של ניצחון חוץ באקואדור. כל תסריט אחר ישלח אותם הביתה ואינדפנדיינטה תיאורטית בחוץ, כי קשה לראות אותה מנצחת באורוגואי בהפרש של 8 שערים ואז מקווה לתיקו בין ליגה לגודוי.

5. Muurad Member

תודה על הסיקורים המצויינים חברים.

6. itay7 Member

תודה על הסיקורים והסדר, באמת עזר עם כל הבלאגן הזה. אני מתקשה להבין איך סן-מרטין הגיעה ממצב של עולה בטוחה אחרי שני מחזורים למצב הנוכחי, שהאמת שאני לא רואה אותם עולים בהתחשב בכושר הנוכחי שלהם.

האמת שהיה צפוי שתהיה עונה לא משהו מהזווית הפרואנית, אבל אני חייב להגיד שגם בכלליות נראה שהרמה ירדה מעונה שעברה. נקווה שבשלבי ההכרעה נראה רמה טובה יותר.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

במשחק הבית הקרוב שלה, פניארול אמורה לחגוג את חזרתה לשלב שמינית הגמר (לאחר 9 שנים אם אני לא טועה?) עם פריסת הדגל הגדול בהיסטוריה של משחק כדורגל - שבאופן לא רשמי מוחזק ע"י ראסינג כרגע.

בקיצור, דגל או לא, צריכה להיות חגיגה באורוגוואי.

8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

ב2002, פניארול גם הגיעה לרבע הגמר אחרי שהדיחה בפנדלים ואנדררס. אחר כך באה סאו קאיטאנו עם מרקוס סנה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך להיות משהו די רציני, כי לדעתי הדגל הזה של אוהדי ראסינג מכסה את כל ליכטנשטיין...

10. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקישור לא עובד לי טוב. הדף נטען, אבל הוא נטול דגלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הוא אכן משהו רציני, לטענת האוהדים האורוגוואים הדגל הוא פחות או יותר 46 מ' על 310 מ'. לפי הקישור שיואב הביא הדגל הישן של ראסינג היה 40 * 187 והחדש שהוצג בתחילת העונה היה 250 * 30 בשביל הקנה מידה.

אני חייב לומר שבעיניים שלי, הדגל הישן נראה הרבה יותר גדול ואני לא מקבל בביטחון שלם את המספרים שאוהדים מציינים. אבל האמת, למי אכפת, העיקר הפולקלור.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/4/11
  13. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

לא יהיו חגיגות נבוא לנצח 8-0 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

אני הייתי מעלה הרכב כזה

הילריו
    מארקה טוציו ולס
    פרס פז'ראנו
    רודריגס חאירו סילברה דה פדריקו נונייס

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/4/11
  14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

וגם זה לא יספיק לכם אם ליגה וגודוי לא יסיימו בתיקו.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

15. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

יגמר בתיקו לאחר שער עצמי של ישראל דאמונטה בדקה ה-90.

נ.ב.

פאטו רודריגס יבקיע שביעיה בדקות ה-1,2,3,4,5,6 ו7 וכריסטיאן פז'ראנו יבקיע את השמיני בדקה ה92 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx