אני מאמין שיש מספיק ילדים שרוצים לשחק כדורגל באיטליה. הפתרון צריך להגיע ברמת האימון בגילאים הקטנים והאקדמיות. עשו את השינויים האלה בצרפת לפני 25 שנה ו15 שנה אחר כך באנגליה ואתה רואה את התוצאות. אני רואה בכל הנבחרות הצעירות של איטליה קשרים התקפיים ברמה, קשרים אחוריים ברמה ובלמים מאוד מגוונים, גם כאלה שמסוגלים לשחק מגנים. אני לא רואה חלוצים ושחקני אגף ואני לא רואה מהירות. מהירות זה משהו שאפשר לפתח ולעבוד עליה, גם בגילאים צעירים מאוד כשלא מקפידים על עבודה מאסיבית בחדר כושר כמו בבוגרים. אגב, האקדמיות באנגליה מפוצצות בשחקנים זרים שמייצגים מדינות אחרות, כי הכסף חדר גם לשם. זה יוצר גם מצב שמחזיקים סגלים גדולים גם באקדמיות.
"המחראה" שנקראת יובנטוס נקסט ג'ן היא פרוייקט צעיר מאוד לעומת ריאל קסטיליה וברצלונה ב', שקיימות עוד מתחילת שנות ה-90 והיא דוגמא מצויינת למה הייתה חייבת להיות התייחסות לדברים של אנדראה אניילי שדיבר בדיוק על זה שבאיטליה לא דואגים לאקדמיות ולמתקנים מספיק טובים והוא מהבודדים שהקים קבוצת בת והוכיח שזה אפשרי לקדם בה שחקנים לבוגרת או ליצוא החוצה (ורק עכשיו אחרי שיובה הרשעים הרימו את הכפפה והראו שזה אפשרי גם באיטליה, קבוצות כמו אטלאנטה ומילאן הצטרפו, גם אינטר בתהליכי הקמה של כזו) אבל בסדר, תמשיך לדקלם משפטים כאילו רק באיטליה יש שילוש רשע שמקשה על הכדורגל האיטלקי להתפתח.
באיטליה אין תשתיות מספיק טובות. המדינה והעיריות לא משקיעות בתשתיות, ההתאחדות לא משקיעה בתשתיות ובעצם בשום דבר חוץ מללקק לצפרין ולקבוצות ברובן אין את הגב הפיננסי לעשות את זה למעט מספר מועדונים מצומצם. מי שכן יש לו את האפשרות נתקל בחומת בירוקרטיות וחסמים שמונעים מאינטרסים פוליטיים ולפני ש"לוחם הצדק" יקפוץ ויקרקר כהרגלו, לא, לא רק יובנטוס, אינטר ומילאן נתקלות בזה.