לברקוזן, האנובר, וולפסבורג, הופנהיים והמבורג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י eran levy, ‏12/8/12.

1. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

תודה על העדכונים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    לא ברורה ה"התעניינות" הזו בשחקן הניגרי. לברקוזן התעקשה בשנה האחרונה להשאיר אצלה את שרלה בכל מחיר, לכן אני לא רואה אותו עוזב בקרוב (אלא אם כן תגיע איזו הצעה אסטרונומית סטייל 50 מיליון יורו ואז אני חושב שהוא יעזוב), ואם יש שחקנים כמו קסטרו או סאם לגבות אותו אז לא צריך עוד אחד.

2. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה התחיל במקום אחר אבל אני אענה כאן.

וולפסבורג קבוצה של נגרים. כן ולשטוטגרט יש סגל מהחמישה הכי טובים בליגה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    אין בשטוטגרט ולו גם שחקן אחד שהיה מעיף מההרכב שחקן מוולפסבורג או שוולפסבורג היו מוכנים לשלם עליו כדי שיבוא להרכב במקום איזה שחקן שכבר יש להם. אולי, יש שני שחקנים שווי ערך בין המועדונים בכל השאר לוולפסבורג יתרון ופער עצומים. ומספיק אם נגיד דייגו (לא שאני מת עליו) - היינל.
    אם קבוצה עם סגל בין החמישיה הראשונה זה דווקא וולפסבורג. שחקנים מצויינים שסבלו ממאמן אדיוט ועכשיו לאט לאט מנסים לשקם את הפצעים.

4. aloneli Member

וואלה אני לא רואה פערים גדולים בין הסגלים.שתי הקבוצות שוות פחות או יותר מבחינת הסגל רק שוולפסבורג הוציאה יותר כסף על שחקנים.
    חוץ מדייגו,בנאליו ואולי נאלדו אני לא רואה הבדל גדול בין השחקנים שם.

5. golding מנהלים

לא שזה הופך את זה לפחות מביך, אבל ראוי לציין שבחלק מהמקומות בגרמניה חגגו בשבוע החולף חג שנקרא ?פאשינג?, דומה במעט לפורים ולכן התחפושות (יש להם אפילו קינוחים שדומים לסופגניות).

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/13
  6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

שפר לעומת בוקה/מולינארו, טראש לעומת קוויסט, אוליץ' לעומת הארניק, מאדלונג לעומת נידרמאייר, האסבה לעומת סאקיי.

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/13
  7. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

איביסביץ'?

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

איביסביץ' ודוסט באותה הרמה פחות או יותר. לכן, וולפסבורג לא הייתה משלמת כסף כדי להביא את איביסביץ' שישחק על חשבון דוסט. מה עוד שיש גם את פריסיץ'.
    לעומת זאת, אם לשטוטגרט היה כסף שאפשר להוציא הם היו שמחים לשלם כדי שדייגו יבוא וישחק במקום היינל. כמובן שאני מדבר תיאוריטית כי לשטוטגרט אין כסף ואם היה אולי המאמן היה מעדיף להוציא את הכסף על מישהו אחר ולא דייגו במקום היינל. אבל בתאוריה ובהנחה שמדובר בהיינל או דייגו אז כן.

9. aloneli Member

דוסט ברמה של איבסביץ'?
    שוב אני לא רואה פער משמעותי בין השחקנים האלו.אולי גם את שפר אפשר להכניס לרשימה אבל גם לא הוא רמה אחרת.
    בשורה התחתונה מבחינת פוטנציאל אין הבדל גדול בסגלים.דווקא וולפסבורג שיש לה יותר כסף צריכה להיות מאוכזבת הרבה יותר ממצבה כי לה יש פוטנציאל כלכלי להיות קבוצת צמרת ולשטוטגארט לא כל כך.

עדיין לוופסבורג יש קבוצה לא רעה.אני חושב שאם היא תחתים קשר עושה משחק שיאפשר לדייגו לשחק קדימה יותר וקשר ימני/מגן ימני (לפחות אחד מהם) היא תוכל להגיע רחוק יותר.מה שבטוח רק לא לשחק אותה חכמים גדולים ולבנות שוב מחדש.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

הנקודה אצל נדב שהוא נתפס לתקופה רעה של קבוצה כדי להגיד שמשחקים שמה שחקנים של קבוצת תחתית.
    טראש מול קוויסט לדוגמא, טרש מאז שהגיע לוולפסבורג הוא אפס מוחלט שאצל מגאת לא היה בקאדר (לא שזה חוכמה גדולה) ואם היה להאקינג פיתרון אחר הוא היה לוקח אותו.
    לשטוטגארט יש סגל מצויין, גם לוולפסבורג יש, לשתיהן יש סגלים שעם מאמן נורמאלי ובפורמה רגילה ששייכים לצמרת הליגה, 5 הטובות, 6 הטובות.
    לא רוצה יותר מדי להתייחס לשחקנים ספציפים, אבל שמות זה לא הכל. אוליץ' לא עשה כלום השנה בוולפסבורג, לבטח לא יותר מהיינאל בשטוטגארט. דייגו פעם ב תופס משחק, אבל הוא אכזבה גדולה וכו.

11. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינה מעשית ולאור מה שראינו השנה בדיעבד אז לא לשטוטגרט ולא לוולפסבורג סגל טוב ואף שחקן לא עשה כלום. בכלל אם נסתכל אחורה אז ברור שלמיינץ ולפרנקפורט (וכמובן עוד כמה) סגל יותר טוב שהרי לא סתם הם כל כך הרבה יותר רחוקים מכם (שטוטגרט וולפסבורג) בטבלה.
    אבל, אנחנו מדברים על "על הנייר". הסגל על הנייר. ואם אני משווה מה אני (או בכלל) מצפה מאוליץ' או דייגו, לאור מה שהם הוכיחו בעבר, לעומת מה שמצופה מהיינל (המקביל של דייגו ולא של אוליץ') או קוויסט או מי שלא תרצה אצלכם, חוץ מאולי אוביסביץ' וטסקי (וגם זה על העבר הדיי רחוק) אז הסגל של שטוטגרט מזופת ושל וולפסבורג הרבה יותר איכותי. שוב, על הנייר ולאור מה שמצופה מהשחקנים האלה לאור העבר הלא רחוק שלהם.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אני זוכר הרבה דיונים שלנו בעבר בנוגע להשוואות בין ברמן לשטוטגארט, תמיד יצאת בהצהרות בסיגנון של" ברמן לא רואה אותכם ממטר" ובסוף שטוטגארט היתה זאתי שבטבלה הסתכלה על ברמן מלמעלה.
    אתה כנראה לא לומד ונותן לתקופה רעה לקבוע דברים מסויימים.
    כרגע שטוטגארט במקום רע מאד, הכל שאלה מתי והאם הם יצאו ממנו, כי הם שווים הרבה, הרבה יותר ממה שהם הראו.
    בסיבוב הראשון ראיתי לרוב קבוצה טובה שלבטח יש לה מקום בין 7 הראשונות, אבל אז הגיעה התקופה הרעה ולבדיה כמו הרבה מאמנים גרמנים כיום לא מצליח להוציא את הקבוצה את הקבוצה מהמשבר ועושה בדרך כל טעות אפשרית.

ושוב את השוואות הבולבול נשאיר לסוף העונה...

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראשית גם וולפסבורג בתקופה רעה מאוד. אבל זו תקופה שתחלוף. במיוחד אחרי שהלך מאגאת.

שנית, אם ככה אז חוץ מהארבע הברורות גם לפרנקפורט, פרייבורג, המבורג, מיינץ והאנובר סגל הרבה יותר טוב משלכם ולעוד 5 סגל קצת יותר טוב.

תחליט. אתה רוצה לדבר על איזה קבוצה מצויה בפורמה יותר טובה או איזה קבוצה על הנייר מציגה סגל יותר טוב. שני דברים שלא קשורים אחד לשני.

14. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

רובי קרוז מדיסלדורף וסוקרטיס מורדר ברמן כנראה יגיעו ללברקוזן, שוואב ושורלה צפויים לעזוב (שוואב לשטוטגארט כנראה ושורלה לצ?לסי).
    קרוז שחקן מצוין, אבל הוא אמור להחליף את שורלה? וסוקרטיס בלם נחמד (עדיף על טורפאק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx), אני אשמח שיבוא אם המחיר סביר...
    חבל שדה ברוינה לא יבוא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

15. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

99% שגם דני יעזוב אתכם ויחזור לריאל מדריד תמורת סעיף הרכישה שהצבנו לו בקיץ הקודם, אני באמת לא רואה אותו נשאר בלברקוזן אחרי העונה הנהדרת שלו והעובדה שריאל צריכה מגן תוקף גם מצד ימין. בעייני יש לו פוטנציאל להיות אחד מהמגנים הימניים הטובים בעולם ובספרד בפרט. לפחות לפי מה שאני ראיתי הוא השתפר מאוד בפן ההגנתי שלו (בנוסף לפן ההתקפי שהוא תמיד היה טוב בו) והפך להיות מגן אחראי יותר מאשר מה שהוא היה אשתקד וגם בתחילת העונה.