לברקוזן, האנובר, וולפסבורג, הופנהיים והמבורג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י eran levy, ‏12/8/12.

1. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

ההעברה של ייראצ'ק מאוד מאוד מפתיעה אותי בוודאי לאור העובדה שהוא נתן הופעות מעולות ביורו האחרון, כולל שער הניצחון שלו מול פולין שהעלה את צ'כיה לרבע הגמר.. 4 מיליון יורו המבורג שילמה עליו ומצד המבורג היא הרוויחה פה קשר אחורי איכותי מאוד שיכול לעזור לה ובכלל נראה שפינק עשה שם עבודה טובה בכל הקשור לחיזוק הקישור, אני מניח שייראצ'ק ישחק לצד באדליי במרכז המגרש והם יצרו איזון שיכול להשפיע לטובה על המשחק של המבורג.

ראיתי לפני מס' שעות את תקציר המשחק בין וולפסבורג ושטוטגרט ואני באמת תוהה לגבי דבר אחד - הכיצד הצליח ודאד איביסביץ' להחמיץ את הריבאונד מהפנדל? זה נראה היה שהוא ממש מופתע שהכדור חזר אליו ומופתע שהוא החמיץ, היה לא בפוקוס וגם הגיב לכדור החוזר בצורה מזעזעת. לא יכול לומר בוודאות כי שטוטגרט צריכה להיות מאוד מאוכזבת מהתוצאה כי לא ראיתי את המשחק במלואו, אבל זה בהחלט צובט להפסיד משחק כזה אחרי שמחמיצים פנדל וריבאונד שכזה וסופגים בדקה ה90. בכל אופן אני חושב שהשוואבים הספיקו לשכוח את ההפסד אחרי שהעפילו היום לשלב הבתים של הליגה האירופאית - מברוק, אותי זה משמח לראות שיש לכדורגל הגרמני עוד ועוד נציגות במפעלים האירופיים. אני מקווה שגם האנובר תשלים את העבודה למרות שקשה לי לראות אותה מודחת אחרי שכבשה בחוץ 5 שערים.

2. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ודאד כבר התייחס לעניין ואמר שזה היה רגע של בלק אאוט...
    זה נדיר, אבל זה קורא גם לגדולים ביותר, אין מה לעשות, הוא עדיין בין 5 החלוצים הטובים בליגה ומי שעדיין לא הבין מוזמן לראות את דף הסטטיסטיקה שלו ואת השער מאתמול.

3. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

ומיכאל רנסינג רשמית בלברקוזן. עכשיומה יעשו עם שני השוערים הצעירים, ניקלאס לומב (שכנראה יהיה שוער רביעי השנה) ואוליבר שניצלר הסופר-מוכשר, שלדעתי יישאר בנוער.
    החתמה טובה סך הכול... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx

4. South Boy Member

מישהו מכיר את Samed Yesil חלוץ בן 18 מלברקוזן ויכול ספר איך הוא יתרונות חסרונות?
    אני מאמין שהוא בא למילואים אבל בכל זאת אם אפשר לשמוע עליו...

5. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

שחקן כישרוני ביותר, מאוד עצוב לי שהוא עוזב. בדיון של נבחרות גרמניה הצעירות יש כמה מילים עליו (תגובות של מוראד ורוזנר). אם יקבל דקות ואמון הוא יכול בקלות להיות חלוץ העתיד של נבחרת גרמניה. תראה את המאזנינם שלו בקבוצות הנוער והמילואים של לברקוזן ובנבחרות הצעירות של גרמניה ותבין למה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx. כמובן שהעסקה לא הייתה יוצאת לפועל בסכום נמוך כל כך אלמלא סמי הופייה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

6. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

רפאל ואן דר וארט בהמבורג תמורת 13 מיליון יורו שנכנסים לקופה של טוטנהאם. לפני הקיץ האחרון פסלתי את המבורג ולא תפסתי ממנה קבוצה שמסוגלת לחזור שוב לקדמה הבמה של הבונדסליגה ולתת פייט בצמרת. אני יכול לומר שטעיתי בגדול כי בקיץ עזב תורסטן פינק עשה שיעורי בית והתחזק בצורה מעולה. המבורג השנה, על אף העקיצה מנירנברג במחזור הראשון, תהיה חלק משמעותי מאוד מהצמרת לדעתי ותיאבק על המקומות לאירופה. נבנה שם מערך שכולל שחקני קישור פשוט מדהימים; ואן דר וארט, ייראצ'ק, באדליי, בייסטר, איליסביץ', באדליי, יאנסן, סאלה.. כל כך הרבה יצירתיות וגיוון. בנייה פנטסטית.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

BerndLeno השאיר בדיון ההולנדי שאלה לגבי מרקו ואן חינקל.
    אני יכול לספר לכם שמדובר בשחקן כשרוני, אבל הוא עדיין לא עושה את הצעדים הנדרשים קדימה. הוא משחק בויטסה קבוצה שבשנתיים האחרונות מתרכזת בעיקר בקידום שחקנים זרים. הנשיא, הגאורגי מייראב יורדאניה הוא חבר טוב של רומן אברהמוביץ' כך שלקבוצה יותר חשוב להשקיע בזרים מגאורגיה, מזרח אירופה ומקבוצת המילואים של צ'לסי.

לחזור לואן חינקל. מדובר בקשר, אבל לא בשחקן שמרבה להבקיע. אני חייב להודות שאני לא צופה מדי שבוע במשחקי ויטסה כך שאני מתקשה לקבוע האם הוא קשר התקפי או יותר קשר הגנתי. כרגע, ואני מדגיש כרגע, לא שמעתי בהולנד על התעניינות לברקוזן בשחקן, אבל אולי הוא נמצא ברשימה עם שחקנים אחרים. הוא לא מככב מדי שבוע בהולנד כך שאולי לברקוזן רוצה לחטוף אותו לפני שכן יפרוץ קדימה.

משהו לגבי שחקן אחר. רפאל ואן דר וארט חזר להמבורג. הבחור נמצא בירידה חדה בכושרו ולדעתי עשה נכון שחזר לקבוצה שלבטח יקבל אותו בהרבה מאד חום ואהבה. צריך לזכור שאשתו של הקשר מרבה לעבוד בשביל הטלוויזיה הגרמנית כך שברור שזה גם יתרום למשפחתו.

נערך לאחרונה ב: ‏31/8/12
  8. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

שחקני לברקוזן שזומנו לנבחרות השונות :

נבחרת גרמניה, משחקים מול איי פארו ואוסטריה - אנדרה שורלה ולארס בנדר.
    נבחרת גרמניה הצעירה (עד 21), משחקים מול בלארוס ובוסניה והרצגובינה - ברנד לינו וקארים בלאראבי.
    נבחרת גרמניה עד גיל 19, משחקים מול אנגליה וולס - דומיניק קור.
    נבחרת צ?כיה, משחקים מול דנמרק ופינלנד - מיכאל קאדלץ?.
    נבחרת טורקיה, משחקים מול הולנד ואסטוניה - עומר טורפאק.
    נבחרת יפן, משחקים מול איחוד האמירויות הערביות ועיראק - הייג?מה אוסוגאי.
    נבחרת צ?ילה, משחק מול קולומביה - ג?וניור פרננדז.

9. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

באייר לברקוזן ניצחה במשחק ידידות 1-3 את פורטונה דיסלדורף.
    סידני סאם וסיימון רולפס לא שותפו, כמו כל שחקני לברקוזן בנבחרות השונות, בעוד מיכאל רנסינג עם הופעת הבכורה שלו במדי לברקוזן, ורנאטו אגוסטו עם המשחק הראשון שלו מאז הפציעה שעבר. 
    בפתיחה, פביאן גייפר (שעבר מלברקוזן לדיסלדורף הקיץ) עצר כדור מסוכן של אגוסטו, אך בהמשך נכנע לפנדל של אותו אגוסטו. סטפן, שסחט את הפנדל קודם לכן, הכפיל מאוחר יותר לאחר בישול של דני קרחבאל, וינס הגלר כבש את השלישי במחצית השנייה, מעט לאחר שרנסינג עצר פנדל של דני שהאין. לקראת הסיום פורטונה צימקה משער עצמי של קארלינוס, המגן הברזילאי הצעיר של לברקוזן.
    הרכב באייר לברקוזן :
    רנסינג - קרחבאל (קארלינוס, 63), פרידריך, וולשיד (פוש, 46), שוואב - קאסטרו, ריינארץ (זנגה, 74), הגלר, אגוסטו (מפרת?, 74), סטפן - קיסלינג (דיורהולץ, 46).

10. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

מקסי בייסטר שוב כבש אתמול במדי הנבחרת הצעירה. הבחור בכושר מדהים. אני לא מבין למה פינק לא פותח איתו בהרכב, נכון שעברו רק שני מחזורים אבל הוא לבטח הרבה יותר טוב (ושוב, בכושר) מיונג מין סון. באופן כללי יש להמבורג קישור איכותי, כבר אמרתי את זה, אבל אם גם בשבת הקרובה פינק יעדיף להשאיר את בייסטר על הספסל אני לא אבין את זה בכלל.

11. eran levy Member

לפני שעה צפיתי בהפסד של הופנהיים לפרייבורג. כמות הטעויות ששחקני הופנהיים עשו שם היה עצום. אני לא רוצה להישמע כקטגור, אבל לא נראה לי שטים ויזה טוב לאיזושהי קבוצה. הוא נראה לא בכושר ודי רוגז וכועס כל העת. יש לו סיבות טובות לכך, אבל הוא מזכיר לי את לירן שטראובר בתגובות שלו.

באופן אישי לא אתפלל בלילות להצלחת הופנהיים, אני לא אוהב את הקונספט שלהם, אבל יש להם איכויות גבוהות בסגל ויש להם מה למכור. מה שבאבל עושה שם - הוא יכול לעשות טוב יותר, אם הופ ייתן לו את הצ'אנס.

12. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/12
  13. South Boy Member

וואו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    אין לי מילים

14. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

מישהו רוצה לספר לי מה עושה מקסימיליאן בייסטר בהמבורג? אני אשמח לקבל אותו אצלנו בשאלקה. לא מבין איך הבחור הזה לא משחק שם, באמת שלא. בכל מקרה, המבורג מחברת היום ניצחון שלישי רצוף וכמו שכתבתי בדיון המחזור - נראה שהדברים שם מתחילים להתחבר.

במעבר חד: הימורים מתי מגאת' יפוטר? וולפסבורג עם משחק שישי רצוף בלי ניצחון והיום נראה היה שמגאת' פשוט החליט לשבת על הספסל ולתת לשחקנים לשחק בלי לעשות כלום. עכשיו, אני אשמח לשמוע איך נוצר מצב בו באס דוסט, החלוץ שהגיע לוולפסבורג בקיץ תמורת 9 מיליון יורו (!) יושב על הספסל. איך מביאים שחקן בכל כך הרבה כסף והוא יושב על הספסל? איך איביצה אוליץ' לא פותח וסרדאן לאקיץ', שרק החלים מפציעה, עולה בהרכב מול שאלקה? החלטות תמוהות ולא הגיוניות בעיניי. בכלל, וולפסבורג נראתה היום מאוד אומללה, קבוצה שבאה להתגונן ולא לשחק כדורגל זו קבוצה חסרת דרך שלא תשיג ניצחון עוד הרבה זמן אם לא ישתנו שם דברים.

שני דברים נוספים שאני אשמח לשמוע זה איך נראתה היום הופנהיים, ובנוסף, בעיקר לשגרירינו בגרמניה כאן שקוראים עיתונות גרמנית וכיו"ב - מה מצבו הבריאותי של בוריס ווקסביץ'?

15. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

מגאת' פוטר. טוב, לא בדיוק פוטר, אבל הצדדים הגיעו להסכמה על "סיום שיתוף הפעולה".

נערך לאחרונה ב: ‏25/10/12