אמממ במילים עדינות...אתה שפוי?! מילאן היא זו שזכתה בליגת האלופות בזכות מלדיני העונה האחרונה שלו הייתה נהדרת..אז אין לי מושג על מהאתה מדבר..
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח 2 מגנים של ריאל ברשימה ולא יכלו להכניס את קנבארו? need i say more? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
http://www.as.com/portada/imgs/portadas/zidane15.Xxx זידאן - שחקן השנה של פיפ"א לשנת 2003. הנרי שני ורונאלדו שלישי. זידאן - 264 קולות. הנרי - 186. רונאלדו - 176. מזל טוב, זיזו. http://www.as.com/diarioas/media/200312/15/futbol/20031215dasdasftb_7_I_SCO.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
האמת היא שלאף אחד לא הגיע בצורה חד משמעית, ולמען האמת יכולתי לחשוב על עוד כמה שחקנים שראויים להיות במקום שלושת המועמדים לבחירה (שבצ'נקו, מאלדיני וסקולס, לשם ההמחשה), אבל אם כבר מבין השלושה הללו, הגיע לתיירי הנרי יותר מלזידאן (וגם מלרונאלדו). זינדין זידאן לא עשה השנה דבר שהוא חריג ממה שראינו מזידאן בשנה שלפניה, או בכל שנה מאז שקפץ להיות אחד השחקנים הגדולים בעולם. אולי הזיכרון שלי קצת קצר, אבל מישהו יכול לבוא ולתת לי משחק אחד גדול באמת שזינדין זידאן הותיר בו את חותמו השנה מעבר ליכולתו הרגילה במקרה הטוב? את המשחקים הגדולים של ריאל מול יונייטד ניצחו פיגו וראול (בברנבאו) ורונאלדו (באולד טראפורד), וגם במשחקים הגדולים בליגה אני מתקשה להיזכר בתצוגה אחת שהייתה יוצאת דופן. לגבי הנרי כמובן אין צורך ללכת כ"כ רחוק, רק עד אינטר. הנרי הוא היחיד שבאמת ראוי להיות בין השלושה שהגיעו ל"גמר", אבל הסיבה המהותית שהייתי בוחר בגללה בהנרי (שוב, מבין המועמדים האלה. אני בכלל חושב ששחקן השנה של ארסנל הוא רובר פירס, אבל הדעה שלי היא לחלוטין לא שגרתית) היא שהשנה הוא קפץ לדרג של סופרסטאר בכדורגל העולמי. לא שלפני כן הוא לא היה שחקן מדהים וגדול בכל קנה מידה, אבל השנה הוא עשה את קפיצת המדרגה הזו לשורה הראשונה כאחד מהגדולים באמת ללא שום מחלוקת. בסה"כ המקום השני משקף את הקפיצה הזו, אבל כשהוא שני לזידאן? לא השנה. אם זה היה תלוי בי, המועמדים השנה היו צריכים להיות שבצ'נקו, הנרי ומאלדיני. ביניהם, היה לי יותר מדי קשה להחליט.
מסכים איתך. בכלל החלטה פוליטית נוספת של פיפא..לחלוטין לא מוצדק שום מועמד אולי הנרי עם העונה הנהדרת(לדברי בני) שעברה עליו. המנצח שלי..קשה להחליט נדבד או מלדיני ושלכם?
גם ויירי נתן עונה מדהימה(עם הקישור של אינטר להבקיע 24 שערים ב23 משחקי ליגה ועוד באיטליה זאת לא משימה קלה..) הנרי תרם הרבה מאד לארסנל אבל הם בכל זאת לא הגיעו לשום מקום באירופה הזוכה הראוי היחיד הוא נדבד לדעתי
תבינו, ההחלטה לא מבוססת על אינטרסים!!! עיתונאים (או מאמני נבחרות, לא זוכר ואין לי ממש כוח לבדוק) מכל רחבי העולם הם אלו שבחרו את שחקן השנה. אם כבר לדבר על אינטרסים אז "פראנס פוטבול" הוא המקום. הזכיה של זידאן לדעתי לא הגיעה לו, למרות שהוא עדיין מספר 1 בעולם בתפקידו, הפרס הוא על שחקן השנה ולא על השחקן הטוב ביותר. ואינטר הגיעו השנה לאנשהו באירופה? למיטב זכרוני הם ירדו לגביע אופ"א. וארסנל מאז ינואר שעבר לא הגיעה לשפל שכזה. אז למה שויירי יהיה מועמד והנרי לא? איזה תירוץ מטופש. אתה אומר שלהנרי לא מגיע הפרס כי קבוצתו לא הגיעה לשום מקום. יאללה, תתעלם מכל השערים והבישולים וההצגות, ארסנל לא הגיעה לשום מקום באירופה וזה סופי. רבאק, תסתכל מה אתה כותב.
היו 50 מועמדויות ובחרו בינהם, לפני חודש פירסמה פיפ"א (שתוצאות הבחירות כבר היו בידיהם) את שלושת המקומות הראשונים שזכו אך לא דירגו אותם. לדעתי התואר הגיע לנדבד. ומשחקים גדולים של זידאן? ה 4-1 על ולנסיה היה משחק ענק שלו, שני המפגשים מול יונייטד היו משחקים פנומנליים שלו (אז נכון, זוכרים את השערים של ראול ושל רונאלדו אבל זידאן בנה הכל), המחצית הראשונה אתמול מול דפו (אני יודע שזה לא נחשב, פשוט לא צריך ללכת רחוק מדי) ויש עוד כל כך הרבה. כל מי שאומר שלשבצ'נקו מגיע, מה שבצ'נקו עשה שנה שעברה חוץ מהפנדל האחרון בגמר ליגת האלופות? כמעט כלום, אם כבר אז אפילו למקאיי היה מגיע יותר מאשר לשבה\ויירי\אינזאגי וכדומה.
נכון יותר יהיה להגיד שההחלטה "מנותבת" על ידי אינטרסים. פיפ"א נותנת באופן לא רשמי הנחיות כלליות למאמנים שמצביעים. אני פשוט לא מאמין שנדבד, שחקן שכל מאמן היה רוצה הרבה יותר מזידאנים למיניהם בגלל העבודה הקשה שלו, לא היה בין המועמדים עם ההחלטה הייתה נתונה לשיקולם נטול הפניות של המאמנים.
כך בוחרים את שחקן השנה בפיפ"א כשפורסמו שמות שלושת המועמדים הסופיים של פיפ"א לתואר כדורגלן השנה, היו רבים שהלינו על המועמדים ועל פיפ"א, ואפילו סיננו "מושחתים". הטענה באופן כללי אולי נכונה אבל במקרה של בחירת כדורגלן השנה צריך קודם להבין את השיטה. פיפ"א החליטה לפני למעלה מעשור כי היא לא יכולה להשאיר את בחירת התואר לעיתונאים (כדור הזהב של הפראנס פוטבול, עדיין הבחירה היוקרתית ביותר) או לקוראים (וורלד סוקר) והחליטה לייסד בחירה משלה. בפיפ"א פנו למאמנים הלאומיים של כל הנבחרות בעולם וביקשו מהם לדרג את שחקני השנה שלהם (שלושה לפי סדר: ראשון, שני, שלישי). מקום ראשון מקבל חמש נקודות, שני שלוש נקודות ושלישי נקודה, השקלול מניב את התוצאה הסופית. אבל אז צצה בעיה. בפיפ"א גילו כי מאמן טרינידד נוהג לבחור בכל שנה שלושה טרינידדים, והחליטו כי למאמן יהיה אסור לבחור שחקנים מנבחרתו. זה לא אומר שאין בחירות תמוהות. למשל, אסאלה מאסי מפיג'י קיבל השנה נקודה ממאמן איי שלמה, אולי בזכות הרביעייה שכבש מולה. רפאל מארקס, קפטן מקסיקו שמייבש את ספסל ברצלונה, קיבל נקודה ממאמן השכנה גואטמלה. אחמד חסאן המצרי קיבל נקודה ממאמן סוריה. ויש עוד דוגמאות. ב-2001 קיבל נקודה בודדת ג'ון דאל תומאסון, אז עוד בפיינורד, מבן ארצו ומאמן נבחרת ישראל אז ריצ'רד מולר נילסן. לואיש פיגו לקח את הפרס באותה שנה (למרות שהיה שישי ושביעי במשאלים של וורלד סוקר ופראנס פוטבול, בהתאמה) רק בגלל קולות רבים של מאמנים ממדינות עולם שלישי (של הכדורגל). 142 המאמנים שהצביעו השנה החליטו בצורה די צמודה זידאן, לפני הנרי ורונאלדו. אישית, הייתי בוחר במקום הראשון, לפני רונאלדו, בפאבל נדווד. גם קוראי וורלד סוקר בחרו בו, אגב. שם הגיע הנרי רביעי, רונאלדו חמישי וזידאן כלל לא בעשירייה. בבחירת פיפ"א נדווד הגיע רביעי. לסטר סמית, מאמן גרנדה, ואלפרד רידל מאמן וייטנאם, הם כנראה האנשים שמייצגים היטב את מאמני הנבחרות, בהיותם היחידים שבחרו בדיוק את מה שהתברר כתוצאות הסופיות. אבל גם מאמן פלשתין, ניקוצלה שאוואן, היה קרוב מאוד (זידאן, רונאלדו, הנרי). ובסדר אחר (רונאלדו, זידאן, הנרי) בחר אחד, אברהם גרנט.