כדורסל ישראלי :: עוד עונה חלפה, והיא האלופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י יוגב אסולין, ‏9/11/03.

1. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום ב- 20:45 בערוץ1 גמר הגביע הישראלי בכדורסל, שהפך השנה לאלוף האלופים האירופי בין מכבי ת"א מחזיקת גביע היורוליג והפועל ירושלים מחזיקת גביע יול"ב (לא הפלתי אף אחד). בעיקר יהיו שני מצ'אפים מעניינים: על המגרש- וויל סולומון מול אנתוני פארקר, שהם לדעתי שחקנים מאוד דומים אבל שונים מבחינת היציבות שלהם (סולומון לא ממש יציב) והיום נראה מי מהם יקח על עצמו את המשחק. דורון שפר לדעתי הוא גם שחקן מפתח בהפועל ירושלים וכמובן שגם מתחת לסל יהיה יופי של מאבק בין וויצ'יץ' ובאסטון לאוואג'ובי וקוז'י. קצת הרחבתי....
    המצ'אפ השני שאולי יעניין פה יותר את האנשים יהיה דווקא ביציעים- אוהדי הפועל ירושלים ואוהדי מכבי ת"א שכולנו ראינו איזה שמח הם יכולים לעשות, באיזה כמויות הם מסוגלים לבוא אפילו לשרלרואה ואיך הם משפיעים על הקבוצה שלהם ודוחפים אותה ילחמו היום על השליטה ביציעי יד אליהו ולמדורת ה"אהבה" התמידית בין שני הקהלים מצטרף השמן ששפך פיני גרשון בשבוע שעבר.
    מה התחזיות שלכם לגבי המשחק?

2. burning soil Member

הפועל כבר עמוק בתוך האדמה,השאלה אם מכבי הספיקה לרדת לקרקע לאחר
    הזכיה בגביע היורוליג,הרבה תלוי בכך,אני מניח שיהיה משחק צמוד,אבל מכבי
    כמעט ולא ניתנת לעצירה בהיכל נוקיה.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא יופתע עם ירושלים ינצחו. מכבי נדמה לי עדיין חוגגים את היותם הקבוצה הכי טובה באירופה ויש חשש לשאננות נגד מחזיקת היול"ב. סקיפר טובה יותר מהפועל ירושלים זה ברור אבל מה שראינו במוצ"ש לא יחזור על עצמו. מכבי לא תצליח לשחזר את אותה היכולת ואני צופה משחק צמוד מאוד, שקול מאוד משחק שבו ירושלים יעלו בהתלהבות אדירה במטרה לקחת את הגביע אחרי שעפו מפלייאוף הליגה. לירושלים יש כלים טובים מאוד ואם הם רוצים לקחת משהו מהמשחק הזה דורון שפר חייב להתעורר אחרי שבתקופה האחרונה נחלש לדעתי.

הולך להיות משחק ענק ועם אווירה יוצאת מן הכלל.

4. ג'רי בית הלוי Member

כה"כ http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_bigsmurf.Xxx לקהל של ירושלים על תצוגת עידוד מעולה.

ואני מצטער, אבל אני פשוט חייב: אוווו מה זה יולב קאפ? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. Ilan Member

ניצן אתה הדוגמא הקלאסית של "אוהד יורוליג". בכלל אתה יודע מה זה מכבי ת"א לא של אירופה? בכלל אכפת לך ממנה שאתה מדבר? (ואני לא מדבר על הפיינל4 שפתאום כולם מתגלים כאוהדי מכבי ת"א בכדורסל מלידה). אל תבלבל תמוח עכשיו על יול"ב קאפ כי אתם שחצנים בידיוק כמו המאמן הטיפש שלכם, שאין לי כח ורצון אפילו לצוטט אותו מהתגובות שלו אחרי המשחק.

יש בכם שחצנות (וגם כסף, גזענות, צביעות ועובדים זרים) והיא ניצחה.

6. Julian Joachim Member

יפה אמרת אילן.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

באמת כל הכבוד לאוהדים של הפועל ירושלים. לפחות ביציע היה מלחמה שוות כוחות לכל דבר מה שאי אפשר להגיד על מה שקרה בפרקט. טוב נו לא מפתיע אף אחד.

8. burning soil Member

עד למחצית המשחק היה שווה,אבל במהשך כצפוי,להפועל לא היתה תשובה לרוטציה
    של מכבי,בסך הכל היה די ברור מי תקח את הגביע,וקשה היה לצפות להפתעה,
    מילה טובה לקהלים שסיפקו אווירה טובה.

9. Diego Member

הקהל של ירושלים לא וויתר גם שראה בדקות האחרונות של המשחק שירושלים מפסידים.
    ועוד דבר! רוב הקהלים שרואים שהקבוצה מפסידה מיד עוזבים את המגרש, אבל הקהל של ירושלים נשאר עד הסוף המר.
    וזה בהחלט היה ברור שמכבי יקחו... ביחוד אחרי משחק לא טוב של שפר. ועכשיו אני רוצה לראות את הפועל ירושלים. ויל סולומון עזב אותם נראה אותם מסתדרים בלעדיו. הוא אתמול נפרד מהפועל עם 5 עבירות במשחק.
    כמו שאמרו אתמול אם שארונס היה לוקח את הגביעים לעצמו הוא היה צריך צריך לבנות עוד 4 חדרים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx .
    ומכבי באמת התחילו לברוח בחצי השני של המשחק. המחצית נגמרה ביתרון 6 למכבי.

10. Kiko Member

כל הכבוד להפועל על המשחק, במיוחד לאוהדים.
    כשהמפלצות של מכבי נימצאות בכוש כזה, ועוד ביד אליהו אי אפשר לעצור אותם.
    אה, ועוד משהו, פיני גרשון הוא בן אדם כזה קטן

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ומאמן ענק.

אין מה לעשות זאת האישיות שלו והוא יודע שבגלל האישיות שלו יש לו כל כך הרבה שונאים (ממש אכפת לו...) אבל מצד שני האוהדים של מכבי חולים עליו בזכות האופי הפרובוקטיבי שלו, בזכות האמירות שלו הוא פשוט מדליק את הקהל. אוהדי מכבי חולים עליו, השאר שונאים אותו הוא יודע את זה וממש לא אכפת לו.

הוא אולי בן אדם קטן אבל אף אחד פה לא מתחתן איתו... ממש מעניין אותי איך הוא בתור בן אדם... הוא מאמן ענק בין הטובים באירופה והאופי שלו הופכת את יד אליהו למקום יותר לוהט.

12. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל ירושלים כאלה כפויי טובה. אני רק שתדעו לא אוהד אף אחת מהקבוצות ורציתי ללכת אתמול למשחק בשביל האוירה אבל לא יצא לי... לא נורא. בכל מקרה, אוהדי הפועל גליל עליון מקללים את פיני גרשון ושוכחים מי הביא להם את האליפות. אוהדי הפועל ירושלים מקללים את פיני גרשון ושוכחים מתי הם ראו ניצחון בגביע על מכבי ת"א בפעם האחרונה ומי הביא להם אז את הגביע (חוץ מעדי גורדון כמובן).
    כשכל המשחק צועקים לו "פיני גרשון בן זונה" אז בטח שבסיום הוא יגיד "המשחק הרדים אותי" וחבל שהמעגל הזה נפתח בכלל כי הוא לא נסגר.

13. ג'רי בית הלוי Member

אילן, אפשר בבקשה לדעת איך התגובה שלך קשורה לעולם?

בוא נתחיל מהסוף, מהקטע של היולב קאפ. אני ממש לא מזלזל בהישג שלכם, להיפך, זה הישג מדהים לקבוצה ישראלית לקחת את הגביע השני בחשיבותו באירופה ועוד כשזה לא בבית שלה, והשיר הזה הוא הקנטה ותו לא. אני מאמין שכל אחד מהאוהדים של מכבי יודע טוב מאוד מה משמעות ההישג שלכם.
    בנוגע לסיווג שלי כאוהד-אני לא מתיימר להיות אוהד גדול של מכבי. "אוהד יורוליג"? אם ככה אתה רוצה לקרוא לי אז סבבה. אני עוקב אחרי המשחקים של מכבי בליגה הישראלית ומדי פעם רואה את היורוליג. אני לא מתייחס אליהם כל קבוצה לאומית וכל הבולשיט הזה, ו"אוהד"(אם אפשר לקרוא לזה אהדה) אותם רק בגלל שזאת קבוצת הכדורסל של המועדון שאותו אני באמת אוהד.

ואולי תסביר לי מה זה "מכבי תל אביב לא של אירופה"?

14. Ilan Member

פיני גרשון בכל הזדמנות שהוא מוצא מלכלך על הקהל הירושלמי. אינספור ציטוטים והתגרויות שלו בכל אמצעי התקשורת. אין לי כח לפרט אבל באמת שמה שכתבת זה שטויות.

ניצן, אוהדי יורוליג זה אוהדי הצלחות בעצם.

15. ג'רי בית הלוי Member

וגם הקהל של ירושלים הוא לא בדיוק שה תמים. הריב הזה בין האוהדים שלכם לבין גרשון(שהוא אכן דביל לא קטן) זה ריב של שני ילדים קטנים. אף צד לא חף מפשע ולהיכנס ל"הוא התחיל" זה חסר טעם.

אילן-אם אתה אומר שאוהד יורוליג זה אוהד הצלחות, ואתה אומר שאני אחד כזה, אז כנראה פספסתי משהו. ההצלחות/אי הצלחות של מכבי זה לא ממש מה שמעניין אותי.