קבוצות לא צריכות להשקיע בעונה אחת המון כסף במטרה להגיע להישגים. קבוצה צריכה להיבנות עם הזמן והקבוצות בארץ (חוץ ממכבי ת"א) לא עושות את זה. תראה, הפועל ירושלים קיבלה השנה הזדמנות לשחק ביורוליג, מה שהיה מעלה אותה מדרגה מבחינת תקציב, אבל היא ויתרה. איך קבוצות יכולות אח"כ להתלונן כנגד מכבי ת"א בזמן שהם מוותרות על הזדמנויות לצמצום הפערים ?
אתה צודק סיטי,עכשיו אוהדי ירושלים יטענו שלא היה משתלם ללכת ליורוליג,לשמר את הסגל מהעונה שעברה,ולהגדיל את התקציב,רק בגלל אולם. בעוד שקבוצה פולנית, סופוט הודחה ע"י אלופת היול"ב קאפ בדרכה לזכיה בתואר,והיא בעצמה משחקת ביורוליג, באולם גדול יותר שלא שייך לה,ונחש מה? היא מצליחה לא רע יחסית לעונה ראשונה. אבל יודע מה,בטח אוהדי ירושלים יגידו שהם נורא מרוצים ביול"ב קאפ, הרי עדיף לנצח קבוצה קיקיונית מפורטוגל.. והסגל של העונה,בכלל אין מה לדבר,סוף הדרך, ואם כבר,זה בכלל לא קשור למכבי ת"א.
אתה כל כך סותר את עצמך שזה מדהים. לשחק ביורוליג זה אומר אך ורק השקעה לטווח קצר. הפועל חייבת לבנות קבוצה במליונים כדי שלא תעשה שמה בושות, להביא שחקנים תותחים, ובקיצור לא לבנות. ומה קורה עם אחרי 3 מחזורים הפועל מובסת? אתה יודע מה ההפסד הכספי? הפועל ירושלים אם הייתה משחקת ביורוליג הייתה משחקת אך ורק בהיכל נוקיה המושמץ, מכיוון שהוא אולם הספורט היחיד שעונה (כרגע) על דרישות היורוליג. זה אומר שצריך להשכיר אותו כל פעם מחדש, כולל שיטור ואבטחה (שאת זה, אגב, מכבי תל אביב במשחקיה לא משלמת אלא המשטרה בעצמה ממנת את האבטחה, עוד בזיון שקשור בכדורסל הישראלי אבל למי כבר יש כוח). במקומונים ירושלמיים עשו חישובים והגיעו למסקנה שכל ההוצאות הללו בלבד עולות על מליון דולר! לירושלים אין את הכסף הזה! כמו שאמרתי אם לאחר 2-3 משחקים הפועל הייתה מובסת אז האולם לא היה מתמלא במשחקים הבאים, מה שאומר לשחק מול אולם 3/4 ריק לפחות, עם הפסדים כספיים עצומים. וזה עוד בלי לדבר על זה שהאולם בכלל לא נמצא בירושלים, והאוהדים היו מוצאים את עצמם נוסעים כל פעם להיכל שלא נמצא בעיר שלהם ונמצא במרחק של שעה נסיעה. מה גם שלא הזכרתי את העובדה שאת העונה שעברה הפועל סיימה עם גירעון של חצי מליון דולר כתוצאה מכל הבונוסים שהיא שילמה לשחקנים מהזכייה בגביע יול"ב, אותם בונוסים שלא חושבו בתחילת העונה בתקציב.
והפועל מפסידה פעם שלישית ברציפות בליגה, הפעם לראשון שהייתה ביום בינוני למדיי. הפועל שיחקה כל כך גרוע, אני בחיים שלי לא זוכר כזה משחק רע. הבעיות בהפועל הן מהשורש, והיה ניתן לראות את זה. ההתקפות התנהלו בצורה כל כך שלומיאלית, לא היו תרגילים בהתקפה, לא היה כלום. שחקנים מתמסרים בלי סוף בהתקפה עד שפתאום שמים לב שנותרו 4 שניות לזרוק. אחוזים פשוט מזוויעים, שפר וקנטור החטיאו כאלו זריקות חופשיות. החלטות תמוהות של המאמן, שחוץ מקימאני כל פעם ששחקן מתחיל להיכנס למשחק הוא מוציא אותו (קוז'י אחרי 2-3 ריבאונד התקפה וחלק משמעותי בחזרה למשחק בחצי הראשון יוצא בלי שום סיבה ובלי בעיית עבירות. טרמינגהאם כנ"ל בחצי השני, עד שהוא מתחיל לעשות נקודות ולהיכנס הוא פתאום יורד לספסל), בנוסף להתיקעות לא ברורה על איזורית כשהשחקנים של ראשון מתחילים להפציץ, ובכלל, משחק פשוט שערוריתי שמבייש את האריה שעל החולצה. הערב הפועל תיפרד בצורה מעשית מהיול"ב קאפ (ואם לא הערב אז באחד המשחקים נגד שאלון/וארזה), וכולי תקווה שגם מהמאמן, שחוץ מפסיכולוגיה בשקל ותבוסתנות לשמה לא הביא כלום למועדון (ואת הגביע לא המאמן הביא).
שמישהו יסביר לי משהו- מה החוקים לגבי "פסק זמן טלויזיה" שאנחנו שומעים כמה פעמים בכל משחק בשנים האחרונות? זה קצת לא פייר מכיוון שפסקי זמן כאלה מתפקדים כפסקי זמן רגילים מבחינת עצירת מומנטומים ובלימת נפילה, כך שאיך קובעים מתי זה יהיה?
איזה משחק מותח היה בליגה בין ירושלים לתל אביב . אבל בכל זאת האלופה לצערי ידועה מראש ,מה שכן הלוואי וירבו המשחקים מהסוג הנ"ל.
ישנם 3 פסקי זמן טלויזיה. אני לא זוכר בדיוק את הזמן של כל אחד מהם, אני זוכר שיש אחד 6 דקות וחצי אחרי תחילת הרבע השלישי. דודי תפסיק לזיין את השכל. מה זאת אומרת משחק מותק עאלק? זה שמכבי שיחקה לא טוב יחסית זה משהו אחד, אבל זה לא שהיא נתנה בכוונה להפועל לחזור. פיני גרשון לעולם לא יחמיץ הזדמנות להשפיל את הפועל, הוא היה רוצה לנצח אותה ב53 הפרש, לא ב3 הפרש.
תגידו דאייר, פולדש, יש מצב שתבואו למשחק החוץ שלכם ברוממה ב-6 לפברואר? אני וחבר שלי נבוא כדי לעודד את הפועל ירושלים וחשבתי שנעשה שם איזה מפגשון (אם אתם איכשהו בחופשה)
אמממ בכלליות בתאריך הזה אני בקורס, אבל בגדול יש מצב, אם יתאפשר לי. רוב הסיכויים שלא, אבל צריך לראות, נדבר כשהמועד יתקרב...
לא נראה לי שאני אוכל להגיע, למרות שאני כבר אהיה בקורס ולא בטירונות אז אולי אני אהיה יותר גמיש ביכולת שלי להוציא גימלים.
הכדורסלן גור שלף זוכה מתקיפה; ירצה 70 שעות למען הציבור שופטת בית משפט השלום בתל אביב, מרים דיסקין, זיכתה את שחקן הכדורסל גור שלף מעבירת תקיפה, והחליטה כי הוא ירצה 70 שעות למען הציבור. זאת לאחר שתקף אוהד הפועל תל אביב שקרא לעברו קריאות גנאי הנוגעות לאביו המת. השופטת קבעה כי לאחר שבחנה בתסקיר המבחן את אופיו של שלף, החליטה לחרוג מהכלל וקבעה כי ההיבט החינוכי יבוא בעונש שהטילה עליו. (ורד לוביץ') (16.01.05, 12:25) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3033209,00.html