אם אתה לוקח את התקציבים של ירושלים ושל מכבי ובודק איפה יש יותר אחוזים של מימון ע"י הבעלים (ובוא נצא מנקודת הנחה שאנחנו מדברים על כץ פדרמן ומזרחי מול קליין) אז התשובה ברורה- בירושלים. מכבי הייתה שנים בבעלות חלקית של עלית שמימנה לא מעט, ותוסיף את מיליוני הדולרים מרשות השידור, מעשרת אלפים המנויים ומעוד מקורות חיצוניים ותקבל תשובה ברורה מי משקיע יותר ביחס לאמצעיו, בטח ובטח כשאתה מסתכל מי הוא רענן כץ ומהם אמצעיו הכספיים לעומת דני קליין. ואתה יודע מה- לפני כמה חודשים התפרסמה כתבה על עלייתה של מכבי ת"א בשם המשחק. תקרא אותה, ואח"כ נדבר. מכבי קמה כאימפריה רק מכיוון ששמעון מזרחי היה הראשון בעל החזון לצאת מהביצה המקומית ולנסות לתקוע יתד באירופה. על זה מכבי קמה ועומדת מעל הליגה- שהיא הייתה הראשונה שעלתה מדרגה לכיוון המקצוענות. עבודה קשה? אולי קומבינות והפעלת קשרים. ושוב, לא הייתה דרושה עבודה קשה מדי (שוב, ביחס לליגה המקומית)- מכבי זכתה מהעובדה שהיא הייתה הראשונה שהלכה על זה.
כרגיל אצל משה אוחיון (*), הבורות עולה על כל דמיון: מונפול - מונופול הוא שלטון של חברה יחידה בענף מסוים בשוק , ואיסור על תחרות . האם מכבי ת"א או מכבי חיפה הן ספקיות הכדורגל או הכדורסל היחידות והבלעדיות בישראל? האם ישנו איסור על התאגדות של קבוצות נוספות? ודאי שלא! אלא מה: המוצר שהן מוכרות טוב בהרבה ממתחרותיה, ולכן יש לו יותר ביקוש..... אף אחד לא מונע מבאר שבע או כל קבוצה אחרת בכדורגל או כדורסל לבנות תקציב גדול יותר, לקנות שחקנים טובים יותר, להחתים מאנים טובים יותר, ולהגיע להשגים - חוץ מיושבי הראש הדפוקים של אותן קבוצות..... * ( כמה יש לך בכלכלה?? )
אני היחיד שעלתה לו המחשבה שאולי מכבי הפסידו בכוונה כדי להרגיע את הרוחות? אני באמת לא מבין איך אחרי כל כך הרבה שנים, עדיין לא למדו להתעלם מהפרובוקציות של בירנבוים.
זה די ברור שהם הפסידו בכוונה. הם כבר הובילו ב-20 הפרש, ואז פתאום הפסיקו לשחק. אם הם היו רוצים לנצח הם היו מנצחים. לא הגיוני שקבוצה לא תיקח פסק זמן כל המשחק. היום בעיתון יעקב ג'ינו אמר שהם לא לקחו פסקי זמן כי הם חשבו שהם ינצחו בלי ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx ).
אני מציג בורות? היום בחברת הטלפונים מתחרות שתי קבוצות, בזק, ועכשיו גם הוט. ועדיין, בזק מוכרזת כמונופול. למה? כי כל עוד אין בשליטת הוט סך של לפחות 25% מלקוחות הטלפון, בזק היא עדיין מונופול בתחום הטלפון. מישהו מונע מהוט להגיע ל25% אחוזים מהלקוחות? למה בזק חייבת לשלם על העובדה שהיא נגיד טובה יותר מהוט? אותו דבר בכדורסל. זה שיש עוד קבוצות(סטייל עוד חברות בשוק) לא אומר שאין למכבי מונופול בכדורסל הישראלי. אז אולי ההגדרה המדויקת של מונופול לא תופסת כאן, אבל שילטון מוחלט בשוק יש בהחלט, גם של בזק וגם של מכבי ת"א. ומכיוון שכרגע יש עדיין הגבלים עסקיים על בזק(למרות שיש עוד חברה בשוק, הוט) מן הראוי שיהיו הגבלים כלשהם גם למכבי ת"א(למרות שיש עוד קבוצות בליגה). לא מבין חלק מהאנשים כאן, משנת 69 ועד שנת 04 מכבי ת"א לקחו את כל האליפויות בליגה הישראלית, למעט 1! אתם קולטים? לא נמאס לכם שהליגה נראת כמו שהיא היום? שכולם יודעים מיהי האלופה כבר לפני תחילת העונה? וכל עוד המצב ימשך, יודעים מי האלופה גם ב5 שנים הבאות? אז אני יודע שמדובר על פורום של אוהדי כדורגל, שאני בטוח שרבים מהם לא ביקרו מעולם במשחק כדורסל, לא לדבר על משחק בליגה הישראלית בכדורסל, אבל אפילו הבנה מינמלית אין לכם? חיבים להציב תקציב מקסימום לליגה, כדי שהליגה תהיה שיוונית, חיבים, אחרת אפשר לסגור את ענף הכדורסל בארץ, כי הוא גוסס. הדבר היחיד שמחזיק אותו חיי זה ההצלחה של הישראליות באירופה, אחרת באמת הוא היה מעניין אותי כמו שמעניין אותי ענף הכדוריד.
משה, מכבי היא לא חברה עסקית ולכן לא יכולה להיקרא מונופול. אי אפשר לקרוא להטיל הגבלות כאלו או אחרות בגלל הצלחה ספורטיבית, זה שוק חופשי.
משה, אתה טועה בויכוח הזה, מה גם שהוט בכלל לא קשורה לעניין בגלל שהיא מציעה את השירות בערך שבוע באיזור המרכז בלבד.
הפרופסור לכלכלה משה אוחיון כתב: אתה מבולבל לגמריי, כותב דברים והיפוכם במשפט אחד - אני מתאפק ולא ממשיך..... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx "מן הראוי שיהיו הגבלים" - אולי גם תשבור רגליים לאצנים שכל הזמן לוקחים מדליית זהב , כי הם כל הזמן יותר מהירים וזוכים במקום ראשון?? ספורט זה לא כלכלה - ספורט זה תחרות, ואם אדם פגוע ברגלו ( ואינני חלילה מזלזל באנשים כאלו- נהפוך הוא ) לא יכול לרוץ בקצב של אצן, שלא יבוא בטענות לאצן.....
הייתי מגיב ומנסה לדבר איתכם בהגיון, אבל מי שלא מבין למה ההסכם של מכבי עם רשות השידור הוא בזיון - לא יבין שום טיעון שאציג בפניו.
בסוד שיח "תשמע, אני לא זוכר אווירה כזו בהיכל כבר שנים. אני מקפיד להגיע לכל משחק בית ולעודד המון ואני יושב כל שבוע ליד הפרקט ורואה שהשחקנים של הקבוצות היריבות פשוט מפחדים לעלות על הפרקט. אתה גם רואה שהאווירה בין השחקנים במכבי נהדרת. כמי שנפגש איתם לעתים קרובות אני יכול לומר לך שחוץ מזה שהם שחקנים מצוינים הם גם מאוד נחמדים וממש לא סנובים". (גור שלף, קפטן מכבי תל אביב) http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShAr...SubContrassID=1
וזה בדיוק מה שאני אומר המון זמן. בכל עונה קורה מצב שלפחות ישראלי אחד בכיר מאוד מתייבש על הספסל הצהוב, בעוד ישראלים אחרים שבקבוצות אחרות היו הסטארים מקבלים 10-15 דקות גג. העונה זה שלף, שנה שעברה זה היה ספר (עד לפציעה שלו הוא היה כשיר לחלוטין ושיחק בממוצע 15 שניות למשחק (כן 15!)) וחלקים רבים גם הלפרין, עונה לפני זה היה ליובין. אל תתפלאו אם עוד שנתיים גם יניב גרין יצליח לסחוט שתי דקות משחק. שימו לב שאמנם דיקסון ודדלי היו הדומיננטים אצל ראשון, אבל הם היו הזרים היחידים. לעומתם, מכבי פתחה בחמישייה של זרים, ועוד היא מתלוננת שהיא לא יכולה לשתף את פארקר, איזו שערוריה, והיא נאלצת לשחק רק עם 6 זרים מול שני הזרים של ראשון. עונה שעברה הפועל ירושלים הצליחה להעמיד קבוצת יורוליג ברמה. אותה קבוצה שפירקה את ריאל מדריד והציגה כדורסל פשוט מדהים. הבעיה היחידה היא שהיא לא הייתה יכולה להביא את היכולת הזו לידי ביטוי בזירה המקומית בגלל השלטון של מכבי. הרדיפה אחרי מכבי גורמת לקבוצות לנסות להשקיע השקעות שהן לא יכולות, זה כמו ילד קטן שמנסה לקפוץ מעל בניין, כמה שהוא ינסה הוא רק יקבל מכה כואבת יותר כשהוא ינחת. הפועל ירושלים הוכיחה בעונה החולפת שקבוצות ישראליות כן צריכות לנסות להשיג את מכבי ולא להסתכל רק על עצמן, כי גם אם הן בונות סגל מרשים בעל פוטנציאל ענק שלוקח את גביע אירופה, שום דבר מזה לא יישאר.
אז מה שאתה בעצם טוען זה שירושלים לא הגיעה לבית חצי הגמר כי היא הייתה עסוקה במרדפים אחרי קצה הזנב של מכבי? שתי ההפועליות לא יכולות להשקיע שנה אחת, להצליח באירופה, להגיע למקום כלשהו בליגה הישראלית ואז כשרואים שהאליפות נשארת בכיס של מזרחי לזרוק את הכלים ולהגיד "זהו, אי אפשר". כדי להצליח לעשות משהו צריך להשקיע לאורך שנים, גם אם הדרך לשם קשה ונראית בלתי אפשרית. איך בדיוק שמעון מזרחי הצליח להפוך את מכבי לכזאת אימפריה? הוא על השנה הראשונה קיבל קבוצה אלופה שמנצחת את צסק"א? וכל שחקן ישראלי שבא למכבי ו/או נשאר בה, שידע איפה הוא נמצא. אם הלפרין התייבש עד העונה על הספסל, הוא היה צריך לקלוט את הרמז, בדיוק כמו עודד קטש, וללכת לקבוצה אחרת כדי לחזור ליד אליהו עוד כמה שנים עם מעמד הרבה יותר גבוה, שיתן לו להיות שחקן רוטציה לגיטימי שיקבל יותר מחמש דקות למשחק. אם ליאור ליובין ויניב גרין חותמים במכבי, שידעו שהם לא באים לקבל את הדקות שהם קיבלו בקבוצות הקודמות שלהם. ושלא ילכו אח"כ לבכות לכל העולם איך מכבי דפקה אותם.
יוווו לא קלטת אותי. אני לא בא בטענות לשחקנים שבאים למכבי. קשה מאוד לסרב להצעה ממכבי (ולא, לא בגלל החולצה הצהובה), ופה מגיעים הרעיונות של אפי בירנבוים. מכבי משלמת לשחקן ה13 שלה חצי מליון דולר בעונה, שזה חצי מהתקציב של מרבית הקבוצות בליגה, איך לעזאזל אפשר להקים אלטרנטיבה לדבר הזה?? איך עם מליון דולר אפשר להתמודד עם 13 מליון דולר? תקרת שכר היא התשובה. או לחלופין חוק שיגביל מתן שכר X ליותר מ9 שחקנים בקבוצה. לגבי הקטע הראשון - נניח ואתה מתחיל להשקיע, כמו שאמרת, לטווח ארוך. בסופו של דבר מה השאיפות שלך? למה אתה תגיע? הפועל קיצרה את התהליכים האלו למעשה. אם תשקיע היום בכל הילדים בליגה ותביא אותם לקבוצה, ובעוד 5 שנים הם יביאו לך גביע אירופה, תגיע בדיוק לאותה נקודה שהפועל הגיעה בעונה שעברה. בשני המקרים הם ייגנבו מיד לאחר הגביע, או לתמנון הצהוב או לכסף הגדול מאירופה.