מבחינתי אין ספק ששינה משהו בקבוצה. גם היום לא פחד לשים את ווילבקין בספסל במאני טיים והלך לו בגדול על זה. יש יותר מחוייבות ואני חושב שצריך לחכות לפרגו ואז נראה איך הוא משלב אותו.
מעניין לראות את השילוב של פארגו ו-וילביקין, הבעיה ששניהם שחקנים מאד דומים ושניהם רוצים את הכדור אצלם ביד. אני לא פוסל שחזרה של פארגו תבוא על חשבון עוד דקות של וילביקין(אם הוא יחזור טוב כמובן).
יש הרבה שינויים קטנים, בפועל הוא ב-9 משחקי היורוליג האחרונים עם 6 ניצחונות, מצד שני הפסיד גביע. חשוב לזכור שהיו לו רק 5 משחקי ליגה, הרבה זמן מנוחה, זה סגל כמעט חדש ולגיטימי שלוקח לו זמן ולא לשכוח שספאחיה היה עם משחקים קשים מאוד בהתחלה. בראש ובראשונה עמדה מספר 2 עברה שינוי, קיצוץ בדקות של מייקל רול לטובת קנדריק ריי, דיבר׳ וזוסמן מופיעים ליורוליג, אלכס טיוס חוזר לעצמו, ג׳ייק כהן נמחק מהרוטצייה, קוליארו בחמישייה ואוברייאנט מקבל חופש פעולה, גם הסקור ההגנתי השתפר, בעיקר בזכות דקות שמקבלים שחקני הגנה כמו זוסמן וטיוס.
דווקא בגלל שלא ראיתי את המשחק אני נשאר עם הרגליים על הקרקע. דווקא בגלל שזה משחק אחד אני נשאר צנוע. הניצחון היום הוא כמעט היסטורי (ניצחון שלישי בהיסטוריה על אדמה מוסקבאית), אבל רק לפני יומיים כולם פה קברו את הקבוצה. פתאום ספרופולוס הוא גאון כשמול בודצ'נוסט כבר קבעו שהוא לא הוסיף דבר למכבי. חבר'ה תירגעו טיפה. אם אני מנתח עכשיו את מה שקרה הניצחון הזה הושג בעיקר בגלל שני דברים. קבוצתיות, וזוסמן. עם כל הכבוד לכולם לדעתי אין היום למכבי מנייה בטוחה בהתקפה. גו טו גאי אמיתי. זה יכול להיות נקודה חיובית, אבל גם שלילית. מבחינתי ווילבקין היה אמור להיות השחקן המוביל בטח אחרי פציעת פארגו, והוא לא. מה שכן וזה דבר מאד חשוב. האם זוסמן מתחיל לאט לאט באמת לפרוח? שוב, זה רק משחק אחד. יש לבחור פוטנציאל, אבל לדעתי הדרך שלו לתהילה עוד מאד מאד ארוכה. היום קיבל שלושים דקות משחק, ובצדק, אבל זה לא מבטיח לו מול ברצלונה את אותו דבר. האם הקהל יהיה מוכן לקבל את זה? אני כן, אבל אחרי שריקות הבוז שספרופולוס קיבל אני חושש שהאוהדים הפכו עכשיו את יובל הצעיר לבאנקר בחמישייה. בעיניי זה לא ככה. אני חושב שהניצחון הערב ניצחון גדול מאד, אבל זה רק משחק אחד. רק במחזורים הבאים נדע אם הקבוצה באמת תוכל לאיים על מקום המקום השמיני.
המשחקים הקרובים- ברצלונה, פנאתנייקוס באסקוניה בחוץ ואולימפיאקוס. עם סריה כזאת של משחקים פשוט חובה לנצח את ברצלונה אם באמת רוצים להישאר בתמונת העלייה. בכל מקרה, אם זה יקרה זה יהיה אדיר.
הניצחון אתמול נתן הרבה. בגדול, סטטיסטית, צריך להגיע ל15 ניצחונו כדי להעפיל להצלבה (יכול להיות שגם 14 יספיקו). מכבי עם 7. גראן קנריה, דאורשפקה, ז'לגריס - כולן בבית, כולן נחותות ממכבי. זה אמור להוביל את מכבי ל10 ניצחונות. ברצלונה, פאו, אולי', אפס אנדולו - כולן בבית מילאנו, באסקוניה, מינכן, חימקי, פנר - בחוץ. כלומר מכאן צריך לעשות 5 מ9. לא בלתי אפשרי, אבל גם לא קל בכלל. הרבה תלוי לדעתי בחזרה של פארגו. לא רק מתי (כנראה כבר נגד ברצלונה) אלה איך.
קשה מאוד. אפשר לומר שלולא הבעיטה בדלי נגד בסקוניה הכל היה פתוח לגמרי, עכשיו הסיכויים קטנים. איך שאני רואה את זה רק נגד קנאריה ודרושפאקה מכבי פייבוריטים. נגד ז'לגיריס אולי הביתיות תצמצם את פערי הרמות שלדעתי קיימים. צריך לקוות שבודנצ'וסט, שנגדה מכבי עשתה את העבודה, תפתיע עוד קבוצות שנמצאות במאבק על הפלייאוף. אגב, בשנתיים האחרונות הקבוצות שסיימו במקום השמיני היו עם 16 ניצחונות.
נהניתי מהמשחק. ברבע הראשון זה היה נראה בדרך הבטוחה ל-30 הפרש, אבל מכבי שיחקו יוצא מן הכלל ורשמו את אחד הניצחונות הגדולים שלהם באירופה. זה היה ללא ספק המשחק הטוב ביותר של הקבוצה מאז הניצחון על מדריד בגמר של 2014. ולמרות זאת, הסיכוי של מכבי להעפיל לדעתי נע בין 15-20%. למרות יתרון במשחקי הבית ולמרות ההגרלה היותר נוחה בחצי השני של הסיבוב, מכבי כיום לא בעמדה של לרשום ניצחונות בטוחים על שום קבוצה, בשום מקום. ואני לצערי לא רואה את מכבי מסיימת את הסיבוב עם עוד 7 ניצחונות במינימום. הסיבוב הראשון הקשה די סוגר כאן את הגולל על הפלייאוף. אבל זה לא משנה. המשחק ברוסיה הוכיח שמכבי עם המאמן הנכון (ספראופולוס) ועם תיקונים קטנים ונקודתיים בעמדות ספציפיות, יכולה בהחלט להיות קבוצה שתלחם על הפלייאוף ואולי אף מעבר. אבל כאן אנחנו נחזור לשאלת המי קובע והאם למאמן יש SAY בבניית הסגל. את זה כנראה נדע רק בשנה הבאה. בינתיים מכבי חייבת לנצל את העונה הזו כדי לתת את הביטחון הדרוש ליובל (משחק מעולה ברוסיה) וגם לאבדיה, גם במחיר הפסדים, בוודאי בליגה המקומית.
אני לא כל כך מתעסק במה שקורה בעוד איזה חודשיים. אני רוצה לראות אם מכבי יכולה לפתוח מומנטום חיובי. קבוצה שניצחה במוסקבה גם יכולה לנצח בחוץ את מילאנו למשל. הקטע הוא שאין לי מושג איזו מכבי נראה מול ברצלונה. הלחוצה שבקושי מנצחת את בודצ'נוסט או המשוחררת שמנצחת במקום שעל הנייר אי אפשר היה לנצח בו (ממשיך להדהים אותי כמה מעט קהל יש לצסק"א). על הנייר אפשר להגיד הרבה, אבל אף אחד פה האמין שיש לנו סיכוי לנצח במוסקבה אז בוא נחכה עם התחזיות שלנו. לך תדעו, אולי ננצח את פנר בחוץ ונפסיד בבית לדרושאפקה ....
אני לא מנבא פה תחזית, אלא מסביר שלדעתי מכבי לא תעלה. הניצחון במוסקבה לא אומר דבר מלבד העובדה שלמכבי יש בסיס טוב עם מאמן טוב שיכול לעשות משהו בשנה הבאה אם יידעו לתקן דברים נקודתיים. גם בודוצ'נוסט ניצחה את צסק"א, אז זה אומר שיש להם סיכוי כלשהו? לא אגיד שצסק"א זילזלה, אבל הם גם לא בדיוק נאבקו ועדיין ניצחון יפה. אני לא מסתכל לעוד חודשיים כי אין לאן להסתכל. מכבי צריכה לנסות ולקדם את הצעירים זוסמן ואבדיה ואולי אפילו נימרוד לוי במשחקים שנותרו כי אין לה מה להפסיד. הסיכוי שנגיע לפלייאוף הוא קטן מאוד. וניצחון במוסקבה לא מבטיח לך דבר במכבי הנוכחית, גם לא ניצחון בית על דארושפקה.
שטויות בעיני, גישה לוזרית, יובל זוסמן ה-3 הכי טוב בקבוצה שלך אז הדקות שלו מובטחות, בעצם הוא ה-3 הטבעי היחיד למעט אבדיה ואחד משחקני ההגנה בקבוצה, בנוסף גם קלעי טוב והוא מקבל את הדקות בזכות ולא בחסד. אפשר להשאיל את אבדיה ולוי ולא לוותר על המשחקים. בנוגע לעלייה, מרחק של ניצחון - ניצחון וחצי מעלייה, קבוצות מאוד בינונית מתחרות עם מכבי ת״א, אני מסתכל על ברצלונה ואולימפקוס ולא מתלהב, פנר׳, צסק״א וריאל נחלשו בשנה - שנתיים האחרונות. מכבי ת״א שיחקה נגד צסק״א וריאל ואנחנו רק בתחילת הסיבוב השני, פנר׳ - ברצלונה - אולימפקוס - אנדולו אלה המשחקים הקשים וכולם בבית, יתרון גדול. תסביבו מומנטם טוב של הצהובים, חזרה של פארגו, יש ליריבות שלה צרות, פנתייאקוס במשבר ראשון אחרי הרבה שנים, בסקוניה וזלג׳ריס עם קו קדמי איכותי אבל קו אחורי חלש, מילאנו עם קו אחורי איכותי וקו קדמי בינוני, באיירן מינכן נמצאת איפה שהיא נמצאת ואתה מסתכל על סגל השחקנים ולא מוצא היגיון. במחזור הקרוב לדוגמא, אם מכבי ת״א תנצח בבית את ברצלונה שזה לגמרי 50-50 היא תעשה צעד משמעותי כי כל היריבות שלה למעט באסקוניה/מילאנו ופנת׳/זלג׳ריס שמשחקות אחד נגד השנייה בדרך להפסיד, צסק״א מארחת את באיירן, פנר׳ נגד גראן גנאריה, אולימפקוס מארחת את חימקי, יתרון גדול מאוד. חבל שלא חושבים שם על חיזוק...
מצטער, אתה כנראה מנותק מהמציאות. גישה לוזרית? גישה ריאלית לחלוטין. ויותר מכך, אם למכבי באמת היתה כוונה רצינית, הם כנראה היו מתחזקים מזמן ברכז ולא מחכים חצי עונה לפארגו. אתם כולכם כל כך מסונוורים מהניצחון (הבאמת מרשים יש לומר), שאתם חושבים שהגופיות עם הסמל של מכבי יעשו את העבודה. למרבה הפלא, זה היה המשחק הכי קל של מכבי ביורוליג, ואם אתה חושב שמשחקי הבית יתנו עכשיו איזשהו יתרון למכבי, אתה טועה. כי מכבי הנוכחית היא לא משחק בטוח בשום מקום מול שום יריבה. אף אחד לא אמר שמכבי צריכה להרים ידיים מראש ולתת לזוסמן, אבדיה ולוי לשחק, לא אומר לוותר מראש. אבל אם מישהו חושב שיש למכבי יותר מ-15-20% אחוז סיכוי לעלות, או שחי בלה לה לנד או שלא ראה מספיק את הקבוצה הזו בשנים האחרונות ונמצא יותר מדי בשנת 2005. זה יפה שאתה מנית את שאר הקבוצות כבינוניות/לא חזקות בשביל מכבי, אבל בפועל מכבי עדיין רחוקה מהם שניים-שלושה ניצחונות וזה שוב, מבלי שיש לנו שום משחק בכיס. זו אותה קבוצה שחירבנה העונה במכנסיים בבית מול קבוצות נחותות בהרבה מבארסה וגם מומנטום חיובי לא ייתן לך יותר משני ניצחונות רצוף, פשוט כי הקבוצה הזו לא שם. באופן כללי, יעקב, למרות שאני תופס ממך בחור רציני שמבין מה שהוא אומר, יש לך נטייה להפריז בסופרלטיביים גם לגבי שחקנים ומאמנים למרות שבפועל הם לא כאלו. כנ"ל לגבי מכבי. נתנו חרא של משחק בבית מול בודוצ'נוסט ויכלו גם להפסיד, אז הניצחון הגדול על צסק"א לא אומר שהם הולכים עכשיו לדרוס. ומול בארסה זה לא 50-50, יותר כמו 70-30 לקטלונים.
ברצלונה פייבוריטית גדולה נגד מכבי. הניצחון בצסקא עם כמה שהוא מדהים לא מוחק את התבוסות לריאל, אולימפיאקוס, זלגיריס וברצלונה מהשבועות האחרונים.