כדורסל - הישראליות באירופה 2019/20

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏28/9/17.

1. Jefecito Member

נוריס קול בא לעבוד אבל בודצ'נוסט קבוצה חלשה מאוד. אם היא מובילה רק ב3 נק' אחרי מחצית כזאת רעה של מכבי זה אומר הכל.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. רוברטו באגיו31 Member

בינתיים ההתנהלות של המאמן היווני מזכירה יותר מדיי את של ספאחיה, וזו ממש לא מחמאה .
    מכבי נראית גרוע כמו בתקופה של ספאחיה, משחק מאוד לא אינטיליגנטי וחכם, זורקים יותר מדיי שלשות בלי מחשבה .
    זה שטאריק בלאק הוא לא השחקן המוביל והמרכזי של מכבי, זה כישלון של המאמן היווני .
    הוא בקושי מקבל מסירות בהתקפה, ובמעט שהוא כן מקבל הוא מוציא מים מהסלע .

החילופים של המאמן היווני הזויים כמו של ספאחיה...זוסמן עושה פעולה התקפית יפה ושנייה אחרי הוא מוציא אותו.

ועד מתי נצטרך לסבול את קיין על הפרקט כל כך הרבה דקות ???

דרך אגב, נוריס קול שחקן נהדר וגם בזמן אמיתי לא הבנתי למה שיחררו אותו .

3. Jefecito Member

קיין כ''כ לא שייך לרמות האלה לא יעזור, מסכים איתך.
    לגבי קול, אין ספק שהוא שחקן מעולה אבל לדעתי הוא הוא יכול להיות טוב שהוא כוכב של קבוצה כמו שיש לו היום ופחות בקבוצה עם כוכבים לידו.

4. Roma מנהלים

מקום 8 עם פנא, אולמפיאקוס ובאיירן מינכן. בהתחשב בכך שהשחקן היווני טוב יותר בהרבה מהישראלי אז הייתי נותן למכבי את המקום ה-10\11 בשכר השחקנים שהולך לשחקנים ששווים שכר :)

התקציב הוא לא הבעיה במכבי, החלוקה שלו דווקא כן.

yakov_y ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוף רבע שלישי, 59-60 לחבורתו של קול.
    אז אחרי מאבק קשה אנחנו עולים ליתרון ארבע נק', אבל כמה צפוי שזה שוב לא עוזר. @רוברטו באגיו31 , אתה רוצה לדעת למה בלאק לא מקבל מספיק כדורים? כי אין למכבי רכז נורמלי ברמה הנחוצה. אם לקיין יש מחליף רציני הוא יישב יותר בצד, אבל גם לו אין.

רבע אחרון נפתח.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לבודצ'נוסט נגמר הקול...

Roma ו-Jefecito אוהבים את זה.
  7. Jefecito Member

קבוצה טיפה יותר טובה מנצחת פה דו ספרתי (פעם חמישית שלי בערך שאני כותב את זה על משחק של מכבי).

8. DRORIKO Member

נוריס קול לא נוריס קול בודצ'נוסט זאת עדיין קבוצה שברבע הרביעי מפסיקה לשחק כדורסל, פשוט מפסיקה.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולכן היא אולי עדיין איכשהו בתמונה לשלב הבא, אבל ככה לא תתקרב למקום השמיני. חוץ מהניצחון לא ראיתי הערב שום דבר.

10. Jefecito Member

בדיוק. על הנייר היא בתמונה אבל מעשית אין לה סיכוי.נגד קבוצות כמו בודצ'נוסט מספיק רבע אחד טוב וזה ממש לא סוג הקבוצות שמכבי צריכה להתקשות מולה.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואחרי דקות ארוכות חלשות היא אפילו לא מצליחה בדקה האחרונה לסיים את העניין בקלות. מעייף הקבוצה הזאת. 81-76 בסיום.

12. כינוי כי הכח זהו כח

והעיקר ווצ'יץ' האפס הזה אומר שהתקציב של מכבי הוא בדירוג בין 10-14 ביורוליג בראיון עם האוזמן(מכבי מדורגת במקום השמיני מבחינת תקציב שכר יחד עם באיירן, אולימפיאקוס ופאו). רק מעצים את הכישלון שלו בתור מנהל ספורטיבי או איך שלא קוראים לתפקיד שלו. היה דבר אחד או שניים נכונים שאמר בראיון אחד על החוק הרוסי שהוא בעייתי(לא מקבל את התירוץ שזה מה שמונע ממכבי להצליח ביורוליג אלא רק מקשה). בכללי ראיתי היום את הראיון, האוזמן היה פשוט מצויין בראיון, שאל שאלות נוקבות, ביקר את ההתנהלות של ווצ'יץ', שאל אותו על הטעויות הקשות שנעשו ובחלק לא קטן מהשאלות לוויצ'יץ' לא היה מה לומר. חבל לי רק שהאוזמן לא שאל אותו על יובל זוסמן ובכללי שילוב פרוספקטים צעירים שמכבי כושלת בזה מדי עונה...
    הדוגמה הראשונה היא דראגן בנדר שווצ'יץ' קרא לו הצלחה, עם כל הכבוד לזה שנבחר רביעי(אם אני לא טועה) בדראפט ושמכבי עשו 5 מיליון שקלים עליו לא יצא ממנו כלום, הוא אפס אין לי מושג על מה עבד שם, היה חרא ברמת גן(סבלתי ממנו ומנמרוד לוי קשות בעונת השיתוף פעולה, לא מסוגל לראות את נמרוד לוי משחק עד היום בגלל מה שעשה ברבע גמר נגד קריית גת), היה חרא במכבי והוא על תקן אוויר בפיניקס. אחריו נדבר על דני אבדיה שלא רואה שנייה בליגה והשאלה שלי היא הוא הוכיח שיכול לשחק עם גדולים ממנו למה לא לשלוח אותו במסגרת הכרטיס הכפול לאיזה הפועל כפר סבא, ככה הוא חווה דקות משחק בבוגרים ומתאמן במכבי' השנה הוא סתם מתייבש על הספסל של מכבי (כמובן שבנוער אין לו מה לחפש כי הוא 10 רמות מעל כולם, אותה דעה יש לי על ים מדר). רציתי לכתוב על זוסמן אבל כתוב שהוא משחק לא מעט בליגה אז הלך, הוא אישית מאכזב אותי, ציפיתי ממנו להרבה יותר העונה זאת עונה שנייה שלו במכבי אחרי עונה טובה ברעננה בגיל 18 בלאומית. בנבחרת הוא נתן משחקים טובים בגביע העולם ופשוט נעלם. במשחקים האחרונים בנבחרת היה חושך במכבי הוא משחק 25 דקות בממוצע וקולע 4 נקודות למשחק וזה מטריף אותי כי יש לו כל כך הרבה, יש לו סייז, הוא בגובה טוב לעמדה שלו, יש לו קליעה מצויינת, הוא יודע לשמור והוא פשוט לא מצליח להביא תפוקה. עקרונית אם שואלים אותי מכבי עושה עבודה מצויינת בנוער שלה ויש לה לא מעט כשרונות שיוצאים משם כמו אלבר, דני,רזיאל חיון. הבעיה היא במעבר בין הנוער לבוגרים כי בבוגרים המערכת דפוקה מדי כדי להתרכז בפיתוח שחקנים צעירים. דבר נוסף שהסכמתי עם ניקולה חלקית בראיון זה על החשיבות העבודה מחוץ למגרש כי בזה הוא צודק אבל לא לגמרי כי נסיון משחק זה גם אספקט קריטי לדעתי(ולדעתי בקבוצה אחרת אפילו בליגת העל הוא היה מקבל את זה, למרות שהכרטיס הכפול היה אופטימלי בגלל הסיבה שציינתי קודם). לא אהבתי את הביקורת שניקולה העביר על העבודה של שחקנים ישראלים כי לדעתי אם יש לך פוטנציאלים כל כך גדולים אתה צריך להיות אחראי על העבודה שלהם (ובנוסף השחקנים שהיו לפחות בעתודה לא נראו כאילו הם עובדים קשה פחות, אם אני לא טועה יעקב כתב שהוא מכיר את אבא של יובל זוסמן ויודע כמה הוא עובד קשה).
    אגב בואו נדבר על עוד משהו שהאוזמן אמר, על איך ניקולה לא לוקח אחריות על כלום, כל איך הגישה של מכבי לוזרית וכולם אשמים במצב שלה.
    באמת שהראיון גרם לי להבין פחות מה התפקיד שלו חוץ ממה שהאוזמן הציע בסוף כמי שמקבל את האש...
    הוא אומר אני יש לי סיי בהבאת מאמנים ומצד מאמנים מגיעים בניגוד לדעתו, אומר שיש לו סיי בהבאת שחקנים אבל שחקנים יכולים להגיע לדעתו. גם דובר על הקטע של הבאת רכז מחליף לפארגו(שהוא אמר שחוזר שבוע הבא אבל בכמה אחוזי יכולת הוא יחזור אחרי פציעה כזאת) והיום בדף הפייסבוק שלו אהרל'ה ויסברג כתב שבמשך 90 ימים היריבות של מכבי תל אביב החתימו 27 שחקנים ואילו מכבי תל אביב לא הצליחו למצוא שחקן אחד לעמדה הכי חשובה לדעתו של ה-sports director. על השחקנים הישראלים וויצ'יץ' אמר כמה בא לו לראות שחקנים ישראלים וכמה זה חשוב לו, ולקהל ועכשיו זה בולשיט מסיבה פשוטה כי אני לא מאמין שלו אכפת ולאוהדים של מכבי אכפת, אכפת להם רק מהניצחון ולכן הסגל הישראלי שלהם בנוי מאבדיה, זוסמן, ג'ונדי, ג'ייק כהן ואלכס טיוס(עכשיו זה סגל ישראלי מצויין וקצר להחריד) אבל הוא בנוי מג'ונדי שהוא מתאזרח, ג'ייק כהן נחשב ישראלי אבל הוא לא שחקן שהוא איזשהו סמל שיישאר בלב יותר מדי זמן לדעתי(למרות שהוא ישראלי מצויין, הטענה היא לא על האיכות הישראלים אלא היחס של מכבי לחשיבות הישראלים מבחינת הקבל) ואלכס טיוס שהוא מתאזרח מהסוג הכי גרוע מבחינת לקרוא לו שחקן ישראלי(בזכות כל מיני פציעות שונות בשריר החשק), אז שלא יגידו שאכפת להם מהישראלים...
    עוד נקודה טובה מהראיון הוא היחס לכך שמכבי כל שנה מחליפה חצי קבוצה במקרה היציב וזה לא קורה בקבוצות חזקות יותר...
    זה מה שעולה לי לראש מהרגע להרגע. אגב בקשר לשיתוף הפעולה עם רמת גן, מכבי לא רכשה את רמת גן חלק לא קטן מהסגל היה שלנו כמו ינעם אירם, עודד שעשוע, עמית תמיר והם הביאו את זלמנסון(לא שיחק הרבה), קוואמה וון, דראגן בנדר, נמרוד לוי(אם לא שני אלה היינו יכולים לעלות אותה עונה), בן אלטיט(כבר אז ראיתי שאין בו יותר מדי) וגל גילנסקי(שכבר אז היה לא רעה בפירורים שקיבל), עקרונית צוות האימון היה של מכבי אבל זה לא היה משהו מיוחד אלה היו מאמנים מהנוער של מכבי תחילה אורן אהרוני שהתפטר בגלל שבמכבי כעסו שהעדיף לנצח על לשתף את בנדר ווליקו פרוביץ' שלפי מה שהבנתי הוא מאמן מצוין בגילאים צעירים אבל הוא מאמן סופר חלש בבוגרים.
    וואו יצא לי ארוך מדי תכננתי משהו קטן

13. yakov_y YNWA

1. קיין, ריי, רול וקליארו אלו שחקנים שאפילו בליגה הישראלית הם לא הטובים בעמדות שלהם.

2. הפער מהפלייאוף הוא רק 2 ניצ׳ אבל... 7 קבוצות מתחרות על המקום הזה, לסיכום, גם מאזן של 50 אחוזי הצלחה לא יספיק, צריך עוד 10 ניצחונות ב-13 משחקים, אין סיכוי.

3. סגל שחקנים חלש, המון בעיות, אין מספיק שחקני הגנה בסגל, קו קדמי נמוך, סגל לא מאוזן, אין פליימקר, אין גארד איכותי אלא 3 גארדים זרים ובינוניים אפילו לליגה הישראלית והכי חשוב אין סמול פוורורד איכותי.
    הזוי שאין חיזוק, נשאר רישום של זר אחד והגיע הזמן לרשום.

4. הייתי מוותר על ישראלים לעונה הבאה, הייתי מחזיר את רוצ׳סטי, לנדסברג ואלכסנדר כישראלים בכירים.

5. כואב הלב על אבדיה, מילא זוסמן ולוי, חייבים לעזוב שם, אפילו את לוקה דונצ׳יץ׳ היה הורס שמעון מזרחי בגלל הניהול שלו.

14. DRORIKO Member

ראיתי את הדקות האחרונות של המשחק. זה נראה שקיין זורק בהגנה. וזה הרי היה אמור להיות הטיקט הראשי שלו.

15. Telkiyski Member

אוהדי מכבי קיללו את פרנקל בגלל הפיינל פור.
    מה עם מחאה נגד בורתמיאו המושחת מהמפעל הפרטי שלהם?
    אה בעצם ב"יורוליג" זה לטובתם שיש פיינל פור אז לא צריך לעשות מחאה

*/aaarofl