סיכום הפועל י-ם: 1. אין ספק שתמיר בלאט הוא הבן המועדף וזה בלתי נסבל אבל עד עכשיו הוא טוב מאוד, כמות הדקות מוגזמת אבל כל משחק עד עכשיו הוא בין טוב מאוד למצוין, בטח עם הישראלים של ירושלים שמציגים יכולת נוראית בשכר מופרז. מדד הפלוס מינוס זה אחד השקרים הכי גדולים שקיימים. 2. בראון במשחק ענק אבל היחיד שהיה מצוין, הרבה שחקנים פרווה, לא רואה שום שחקן למעט אוחיון שבקושי שיחק שהיה רע, אולי אליהו, כל השאר פרווה.
למרות השיפור של בלאט במחצית השניה הוא היה פשוט גרוע בראשונה ולא ראוי לכל כך הרבה קרדיט-לא שזה יזיז לקטש משהו, אוחיון חסר ביטחון לגמרי ולא יוצא מיזה, אליהו סוף סוף חזר קצת לימים הטובים. צ'ורצ'ביץ ובר טימור חייבים לשחק יותר. מהשחקנים שאני יותר אוהב בקבוצה ממצבת הישראלים. עם כל זה באטלר ובראון הביאו את הניצחון. זה משחק שיכול לגרום למומנטום טוב אם בירושלים יפיקו לקחים מהמחצית הראשונה כי לחזור מ11 הפרש במשחק חוץ כזה זה לא יקרה הרבה. 12 מ15 זריקות מוצלחות מהעונשין, זה גם לא יקרה כל יום.
yakov_y, בלאט מזעזע. הוא עד עכשיו נע בין טוב למצוין? לא יודע איזה משחקים ראית. חלש מאוד, היה טוב מול נגרי הרצליה בלבד. אני לא מתרגש ממשחקי הגארבג' טיים בליגת ווינר, אני רוצה שהוא יוביל ויככב באירופה ובמשחקים על התארים. אם בר טימור היה מקבל קרדיט כזה גדול בעמדת השוטינג גארד ובראון בתור רכז מוביל היינו קבוצה יותר טובה. אותי מעצבן שהוא מקבל העדפה לא מטעמים מקצועיים והוא באנקר ללא קשר ליכולת שלו בזמן ששחקנים אחרים צריכים להוכיח את עצמם ואין להם פרוטקציה. אני לא מוכן לקבל שחקנים כאלה. בדיוק כמו שאליהו קיבל שנים על גבי שנים קרדיט והוא לא הצדיק אותו, הוא לא התאמץ להרים את הרמה שלו כי הוא יידע שלא משנה מה מקומו מובטח. בלאט שחקן צעיר שצריך להילחם על המקום שלו ולא לקבל 30 דקות ללא תחרות. וכן אני מת שהוא יצליח ויוביל אותנו לתארים אבל לא ככה.
לא מבין את הזילזול, הקבוצות שמשחקות באירופה הם עם הסגלים הכי חזקים נכון להיום. חולון קבוצה מעולה, נכון שיש בעיות בסגל אבל נסחפו פה לגמרי עם הביקורות על חולון וירושלים, מוזמנים לספר לי מי טובה מהם.
אני מסכים עם הביקורת על קטש אבל בלאט ? היה טוב נגד אילת, מעולה נגד ראשון, אחר כך משחק מעולה בהרצליה והיום היה טוב. אני טועה במשחק ספיציספי ? מסכים לגמרי עם טימור והבן המועדף, קטש לוקח הימור גדול עם בלאט שיכול לחסל לירושלים את העונה וגם עושה רושם שקטש עקשן אבל תמיר בלאט ? נהדר עד עכשיו, שיכנעתי את טלקיסקי בנוגע אליו אשתקד.
נחשו מה? הרומנים שניצחו הערב את נס ציונה לא עלו אפילו כלאקי לוזר בסופו של דבר. שלוש קבוצות שהודחו במוקדמות היורופקאפ הפסידו בהפרש קטן יותר מקלוז'-קרבאנוס, דן בוש ודניפרו, שכנראה אחת מהן תהיה באותו בית של נס ציונה.
גם באמברג פותחת בהפסד במשחק הבית שלה, 89:88 לפואלדנובה. שתי הפייבוריטיות של הבית מפסידות, אולי זה טוב אבל גם יכול להיות רע כל העניין שהבית אולי נפתח וכל קבוצה יכולה לסיים בכל מקום. נחיה ונראה.
yakov_y, אתה טועה לטעמי לפחות, אין משהו חד משמעי. הייתי במשחק מול ראשון לציון ובלאט היה השחקן הגרוע במגרש. נכון לקראת סוף המשחק שהיה כבר 25+ הפרש הוא שיפור סטט' אבל אותי זה לא קנה. נכנסו לפיגור הזה בגלל הגנה חלשה שהוא מוביל וחוסר הניהול משחק שלו תקע אותנו בהתקפה. בלאט יצא יירד ההפרש ל-10 הוא נכנס בום עלה שוב ל-18 בשניות - פעמיים רצוף. שאר המשחקים לא אתייחס כי לא ראיתי את כולם עד הסוף אבל בחלקים שראיתי לא בדיוק התרשמתי. הוא שחקן עם פונטציאל ואני מאמין שגם יצליח אצלנו אבל אותי זה קצת מכעיס, לבר טימור מגיע הרבה יותר קרדיט ממנו אבל הוא לא הבן של ושיחק בפרוקיט "שחקן ישראלי" אז הוא לא מקבל. האמת גם אם הוא היה טוב, זה לא מספיק טוב, אני רוצה גארד תותח ומוביל.. תשאל את אוהדי מכבי כולם יודעים שהמפתח להצלחה זה שחקן בצבע תותח על ורכז מבריק. לשכנע את טלקיסקי זה לא ממש קשה. תיהיה קצת אנטי מכבי,זהבי,מיץ',דון שימון וכל מה שקשור לזה ואתה כבר בן מועדף אצלו.
באמברג משחקת בליגת האלופות? וואלה. איך הליגה הזאת השנה? יש שיפור ביחס לשנים הקודמות? עכשיו אני קורא שלא אחר מטייריס רייס משחק אצל הגרמנים.
גם ריקי היקמן. ונחש מה? הם באותו בית של הפועל ירושלים שמע, מצד אחד עזבה את המפעל הקבוצה כנראה הכי טוב שהייתה שם וכמעט בלתי ניתנת לעצירה-מונאקו, ומצד שני הגיעו לליגה קבוצות יורוקאפ כמו ליטבליקס ובאמברג. משחקות שם כל קבוצות הצמרת של הליגה הגרמנית חוץ מאלבה ברלין, משום מה גם ביוון ויתרו על היורוקאפ ואת אאק אתונה, פאוק סלוניקי ופרומטיאס(שסיימה שלישית בעונה שעברה) תמצא העונה רק בליגת האלופות. תוסיף את הקבוצות הספרדיות שמציקות בכל שנה לריאל וברצלונה שמשחקות במפעל-טנריפה, מורסיה ופואלדנובה. ומתורכיה יש לך את בשיקטאש ובאנטויספור המאיימות. באמת ליגה משוגעת ויותר מעניינת מהיורוקאפ, למרות שחייב לציין שגם היורקאפ ישתדרג עם קבוצות מהיורוליג כמו ולנסיה, מלאגה והכוכב האדום. גם קאזאן, לוקןמוטיב קובאן וגלאטסראיי שם. מפעל ברמה גבוהה יותר היה ונשאר, אבל לא באופן דרמטי כמובן.