כדורסל - הישראליות באירופה 2019/20

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏28/9/17.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הגזמה פרועה. מכבי לא בנתה סגל מושלם, אפילו לא טוב מאוד, אבל מכבי בנתה קבוצה בשביל לשקם את העונה הקודמת ולנסות ולחזור לטופ 8 ועד עכשיו היא עומדת בציפיות. מי שציפה לנצח ביוון או רוסיה קבוצות שגם בימינו הגדולים לא תמיד עשינו את זה, חי בסרט. נכון שלפעמים ההגנה שלנו יכולה להראות הרבה יותר טוב, אבל אותי יותר מעניין כרגע שיש שחקנים שמראים מחוייבות הרבה יותר גדולה מזריקת הזין של שנה שעברה ולמרות שדווקא אתמול כן יכולנו לעשות יותר, באופן כללי עד עכשיו אנחנו עומדים במבחן התוצאה הן באירופה והן בליגה.

ספציפית לגבי אתמול, זה היה בעצם סוג המשחקים הכי מעצבן שיש. מה הכוונה? משחק חוץ קשה, כשאתה רואה שהיריבה לא הגיעה מוכנה וחדה למשחק ובמקום לנצל את זה, אנחנו נראים יותר גרוע מהם ומגישים להם כל הזמן את הניצחון על מגש. הרי בשביל לנצח שם, לא מספיק שהם יהייו גרועים אלא שמכבי גם יהיו טובים כי על הנייר הם משמעותית טובים מאיתנו. זה היה מסוג המשחקים שגם עוד 3 שעות לא היינו מדביקים את הפער ושזה היה מסוג המשחקים שפאו הובילה באיזור 10-15 כשהיא שיחקה חרא! וכשכבר עשינו מאמץ ועצירות, הספיקו לנו טעות או שתיים כדי שהם יענישו. מתחילת החצי השני המשחק הזה היה כבר אבוד מראש.

שנית, ספאחיה חייב לעשות משהו עם ההגנה הזוועתית מאחורי הקשת. הרי זו לא מקריות שקבוצות חוגגות עלינו באחוזים טובים. אז סבבה, אין בעיה להמר מדי פעם על האחוזים של היריבה אבל לא כשמשחק רביעי רצוף תופרים לנו ת'תחת. וזה מבלי להזכיר את ערב הקליעה השחור והמסורתי שלנו ברבע השלישי. שורה תחתונה, שני הפסדים מתקבלים על הדעת וגם מחר זה מבוא להפסד שלישי. מניח שמחר כבר נראה טוב יותר, מחזיק אצבעות להפתעה שמול הקהל הביתי בהחלט יכולה לקרות.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. zivmay Member

הסגל של פנא לא כלכך מפחיד, לטעמי גם לא קרוב לזה של הגדולות.
    לא הייתה סיבה למכבי להראות כאלה חלשים ורכים בהגנה. עם יותר מאמץ זה היה נגמר בניצחון, אבל יש שם הרבה טיפשות בשילוב של זריקת זין.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אמרתי, ספציפית למשחק של אתמול אני לא מתווכח איתך. לא עניין של סגל מפחיד, הם לא הפסידו השנה בבית והם קבוצה חזקה. בטח יותר ממכבי. עם זאת, מסכים שנראינו זוועה וממש לא היתה סיבה. זה היה משחק שלא היינו מנצחים גם אם היינו משחקים עוד יומיים. אבל באופן כללי, אחרי חודשיים, הקבוצה כרגע עומדת במטרות שלשמן היא נבנתה וגם מבחינת ההופעות שלה. בגדול הקבוצה נראתה טוב גם בהפסדים המעצבנים על חודו של סל (שאני זוכר לפחיות שניים כאלו) ומנגד נראינו כמו סמרטוטים ללא סיבה במשחקים בברצלונה ואתמול. אין מה לעשות, לא נגיע לפיינל פור וזו גם לא המטרה. אנחנו צריכים לכוון ל-1-8, כאשר ריאלית גם אם נשאר בחוץ (איזור מקומות 9-11) זה לא בדיוק כישלון.

4. גלץ Member

לא ציפיתי לניצחון אבל יש גם דרך להפסיד. אין שום סיבה למכבי להיראות חרא במשחק כזה. עם כל הכבוד לפנא, בניגוד למשחקים נגד ברצלונה צסקא ואולימפיאקוס הפעם כן ציפיתי שמכבי תהיה קרובה לפחות.

מכבי זאת לא קבוצה ענייה כמו הכוכב האדום שאפשר להגיד אחרי משחקים כאלה שהיריבה מפלצתית ואין מה לעשות(אני ממש לא בטוח שננצח את הסרבים בארץ). בינתיים לא רואה הבדל משנה שעברה(שנה שעברה היו שני ניצחונות על פנר וניצחון על אולימפיאקוס ביוון, יותר מרשים).

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אתה לא רואה הבדל משנה שעברה?! :blink::blink::blink:

6. גלץ Member

אולי ביכולת כן, אבל התוצאות דומות. ליגה ישראלית זה לא מדד.
    אסביר בפירוט יותר מאוחר

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/17
  7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אה?! זה לא מזכיר את השנה שעברה לא בניהול, לא בהרמוניה בחדר ההלבשה, לא ביכולת, ולא בתוצאות. רק לסבר לך את האוזן, בשנה שעברה מכבי ניצחה 10(!) משחקי יורוליג מתוך 30. כבר עכשיו אנחנו עם 7 ניצחונות מתוך 13. ממש עזר לנו לנצח את אולימפיאקוס בפוקוס ואת פנר בגארבג'...גם בליגה אנחנו נראים הרבה יותר טוב מאשתקד ושוב, לא רק בגלל התוצאות אלא באיך שהקבוצה מתנהלת. לא רק שזה לא כמו שנה שעברה, זה הרבה יותר טוב מהמצופה עד עכשיו לאור הקריסה המוחלטת שהיתה אשתקד.

8. Telkiyski Member

היורוליג השנה חלש משנה שעברה.
    ריאל מרדיד עשו איזה 6 הפסדים רצוף, כולל למכבי ולכוכב האדום.

גם יתר קבוצות הבינתיים חלשות.
    ולנסיה, אנדולו, מלאגה ואלה.

גלץ אוהב/ת את זה.
  9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא מסכים שהוא חלש. אל תשכח שריאל סובלת המון מפציעות, זה לא שהקבוצה עולה בהרכב הכי חזק שלה. הכוכב מעמידה קבוצה מוכשרת מאוד וגם מכבי טובה משמעותית מאשתקד. כמו ש @Roma אמר, תמיד יהיו את ראשי החץ של המפעל, עוד כמה בינוניות והשאר בד"כ מתחלפות. מכבי עם 7 ניצחונות לא כי היורוליג נחלשה או הליגה הישראלית, אלא כי במכבי סוף סוף הבינו מה צריך לעשות בשביל להעמיד קבוצה סבירה פלוס.

10. גלץ Member

גם אני חושב ככה, טלקיסקי, ועדיין מכבי מתקשה גם נגד הקבוצות החלשות שם.
    באמת אני לא אומר את זה בהתרסה או משהו אבל מכבי תל אביב מתאימה בשנים האחרונות ליורוקאפ , לא יהיה בושה לבלות שם עונה שתיים.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זו ממש לא התרסה. מכבי של שלוש השנים האחרונות ממש לא היתה קבוצת יורוליג ואתה יודע מה? גם לא בטוח שיורוקאפ. השנה היא הבחלט שייכת לשם, פשוט לא לצמרת הגבוהה שהתרגלנו לראות אותה. זה הכל. באותה מידה, יכולנו גם לנצח את אולימפיאקוס פה והכוכב שם (ממש לא היה רחוק) ואז אנחנו כבר ב-4-9, אז מה היית אומר?

12. Telkiyski Member

גם שנה שעברה, עם כל הזבליות שלה, מכבי עדיין סיימה ב"יורוליג" איזה מקום 10-12. זה לא שהם סיימו שם במאזן 3-27.
    עדיין היו במפעל שנה שעברה 2-4 קבוצות גרועות ממכבי (מילאנו אני זוכר היו פחים).

פשוט זו הרמה של הליגה הזו.

יש את ה5-6 קבוצות הטובות (צסקא, ריאל, פנר, היווניות) ואז כל היתר שבתכלס יורוקאפ יותר מתאים להן באמת (במברג, מלאגה, ולנסיה), אבל צריך בכל זאת ליגה של 16.

13. גלץ Member

מבאס אותי להתעסק במה היה קורה אם, אחי.
    אפשר גם להגיד מה היה קורה אם ספאנוליס היה משחק, אם הכוכב הייתה משחקת נגד מכבי בכושר של היום(אחרי הניצחון במדריד), אם ולנסיה הייתה באה עם התותחים.

אפילו לולנסיה שכולם אונסים אותה הם כמעט הפסידו ואנדולו הנאנסת השניה עשתה פה בית ספר למכבי(ואני בכלל לא מדבר על ברצלונה צסקא וכאלה שזה תמיד תבוסות משפילות).

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/17
  14. Telkiyski Member

אגב, גם נגד מכבי שמתי לב שתמיד איכשהו אצל היריבה שחקנים מרכזים פצועים.
    ריאל באו עם הנוער בערך, פאו אתמול בלי קלאתס, אולימפיאקוס באו בלי ספנוליס,חימקי בלי הגיל הזה, ולנסיה באו בלי 5 שחקנים, פילזן גם באו בלי איזה כוכב שלהם.

בנוהל.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

14מקום מתוך 16 עם 10 ניצחונות מתוך 30, אבל מי מסתכל בכלל על הסטטיסטיקה...