כדורסל אירופי 2021/22

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏22/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

לא יודע מה אתה רוצה.
    אמרתי דברים מאוד פשוטים.

אם הידיעה שקרית (ואני בכל זאת מניח שהיא שקרית) - מדובר בעוד כתבה של כתב החצר של המועדון.
    ואם הידיעה אמיתית, צריכה להישאל השאלה איפה היו ראשי מכבי ש"דואגים לטובת" הכדורסל הישראלי כל השנים האלה?
    אז פתאום בשנת 2015 מסתבר שיש בכוחה של מכבי לדאוג לכרטיס נוסף לישראל ליורוליג? לא סיפרתם לי פה לפני שנה שנתיים שמה שמונע מאיתנו כרטיס נוסף למפעל הבזיוני שלכם זה "הדירוג הנמוך של ישראל"?

הדומגאות עם חולון וחיפה לא רלוונטיות. עבור קבוצות בסדר גודל כזה ההשתתפות במוק' היורוליג היא באמת הרפתקאה שאין בה היגיון.
    הרי היה מדובר בטורניר מגוחך שכלל 8 קבוצות (לפחות 1 או 2 מהן ברמה של קאזאן או חימקי או משהו כזה) שבסך הכל אחת מהן (אחת!!) מקבלת את הכרטיס המיוחל לשלב הבתים.
    אז באמת בוא נתלונן על זה שחולון וחיפה העדיפו לוותר מראש.

אם היו מאפשרים לחיפה וחולון להיכנס אוטומטית לבתים של היורוליג (בלי המוקדמות חסרות הסיכוי האלה), אני מניח שהיו קוראים דברים שונים (לפחות באחד המקרים).

ובלי קשר, אני בעד לתת עוד כרטיס לליגה הישראלית. שיהיו לישראל שני כרטיסים ליורוליג. פשוט ככה, בלי שריונים.

ובפעם ה-19, מה שבאמת הכי הכי עצוב ומגוחך פה זה המפעל הרקוב הזה ,יול"ב, שהפך את הכדורסל האירופי לסופרמרקט.
    מחר תבוא בני הרצליה ותיקח בישראל 3 אליפויות רצופות ותתן למכבי בראש מדי עונה(בסדרות בשבילכם), ועדיין מי שתלך ליורוליג זו מכבי.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ברור. במוקדמות הן לא יכולות להשתתף, אבל אם הן היו נכנסות לשלב הבתים, מקבלות גרוש וחצי מענק אז פתאום הן היו מוצאות משקיעים מפה ועד הודעה חדשה, מיליונים היו נזרקים מכל כיוון והיו 200 בעלים פרטיים שעומדים בתור רק כדי לרכוש אותן. כל הכבוד לארז שעוד יש לו סבלנות אליך.

3. Telkiyski Member

עידן, מישהו ביקש ממך להגיב?
    לא אמרת לפני איזה חודש שאתה לא מגיב לי?
    מה קרה?

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לשמחתי אורי אלון בחור רציני. כך לפחות אני מקווה, אבל כרגע אני מאמין לו. הוא רוצה באמת להיות חלק מהיורוליג, והוא מבין שהדבר כרוך בכסף. בעולם מושלם גם אני רוצה יותר 'ספורטיוביות', כאוהד אייאקס אני רואה מדי שנה מה ההשפעה של הכסף בליגת האלופות, אבל ברגע שקבוצה כמו גאלאטסטאיי מתמוטטת ולמעשה פושטת את הרגל באמצע התחרות אז הספורט לא מנצח.

אני מקווה שירושלים תצטרף ליורוליג ואז אולי יבינו שמה שמכבי עשו במשך שנים ראוי לטיפה יותר קרדיט, אבל לפעמים מאד קשה להוציא את השנאה מהאנשים...

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אז למה הפועל ירושלים עם תקציב מכובד יחסית (יותר מחיפה וחולון) וויתרה על השתתפות ב-ב-ת-י-ם! (אפילו מקום של כבוד בערך של היורוליג בויקיפדיה על הסירוב הזה). כי דני קלין לא טיפש - לבנות קבוצה ביורוליג, לארח בנוקיה (אז לא היה ארינה) זה מתכון להתרסקות כלכלית לקבוצה בלי מולטי מיליונר מאחוריה או לפחות איזה חברת ענק (שגם היא יכולה לקרוס..). אתה כנראה לא מבין את ההוצאות של העניין - תחשוב על זה שמכבי הפסידה 2 מיליון אירו בשנה של זכייה (פדרמן אמר, לא אני) דמיין את חיפה או חולון מפסידות סכום כזה. ובמקרה שלהם המצב היה יותר חמור כי השתתפות ביורליג לא הייתה מכניסה להם עם כל הכבוד עוד 7000 מנויים שיקזזו קצת מההפסד. אורי אלון יודע שבהתחלה הוא יפסיד כסף מהשתתפות ביורוליג אבל יש לו את הכיסים העמוקים לכך והוא מקווה שבטווח הארוך זה ישתלם (יגדיל בהדרגה את מספר המנויים, זכויות השידור יגדלו).

השתתפות ביורוליג זה הרפתקה לא הגיונית עבור 95 אחוז מקבוצות הליגה. וזה לא משנה מאיפה מתחילים. הבתים זה נקודה טיפה יותר טובה אבל עדיין אתה הולך אל הוצאות מטורפות. אקוניס, קליין, רוזן, דורסמן אף אחד לא כזה מפגר כזה לעשות את זה לעצמו. האנשים האלה רחוקים מלהיות אלון או רקאנטי/פדרמן.

ביום שיהיה עוד אורי אלון בקבוצת כדורסל בארץ אז תראה עוד אחת שמכוונת ליורוליג. לגבי הרצליה אתה טועה, תסתכל קצת על שיטת השירונים ותבין שמכבי לא יכולה להפסיד 3 פעמים ברצף אליפות בסדרות ולהשאר ביורוליג.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

צודק. טעות שלי. אבל שוב, שאפו לארז שממשיך להתדיין עם הבועה שבה אתה חי.

7. Telkiyski Member

גם הכדורגל האירופי די מת בגלל הכסף.
    ליגת האלופות הפכה למפעל סגור של בערך 6 קבוצות (מתוכן 3 מעל השאר).
    גם כשקבוצה כמו אתלטיקו או דורטמונד "תעקוץ" משהו, יבואו ויקחו לה מיד את השחקנים הטובים שלה.
    אם בכדורגל קבוצה כמו איאקס ידעה עד לפני 18 שנה שאם תגדל דור טוב של שחקנים מקומיים היא תגיעה רחוק בליגת האלופות, היום היא יודעת שהיא יכולה מקסימום לחלום על שמינית גמר ליגה אירופית.
    ההבדל הוא שלפי ג'ורדי בורתמיאו לאיאקס יש מקום בליגת האלופות כל עוד יהיה לה כסף וקהל.
    לפי ג'ורדי בורתמיאו גם יונייטד הייתה צריכה להשתתף השנה בצ'מפיונס.

אז נכון שכדורגל הקבוצות באירופה הוא גם די מגעיל כבר, אבל לפחות באירופה אני ידוע שאם במקרה איכשהו קבוצה כמו קייבו תיקח אליפות - היא גם תהיה בליגת האלופות.
    אצל ג'ורדי ברתומיאו מכבי ראשון יכולה לקחת את אליפות ישראל עם סוויפ מהדהד על מכבי בסדרת הגמר ומה שיהיה חשוב באמת זה שגלדסטון יכתוב אחרי זה ששנה הבאה שון דאוסן עובר למכבי ישחק ביורוליג (סליחה הוא יכתוב את זה כבר בהמלך או לפני הסדרה בטח).

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה צודק בגדול אבל שוב ההשוואה לליגת האלופות - קייבו תרצה מאוד להשתתף בליגת האלופות, גם אם תפסיד 6 מ6 את מענק העלייה על סך עשרות מיליוני אירו היא תקבל. עכשיו תחשוב על קבוצה שהולכת למפעל שהיא יודעת שהיא רק יכולה להפסיד בו כסף ולא להרוויח שקל מהמפעל עצמו. במקסימום היא יכולה להתפלל לחוזה שידור סביר מערוץ 22/55/11 ולבוסט של מנויים - ואם גם זה לא קורה, ברוכים הבאים לפשיטת רגל.

ואני מסכים איתך (אוהד אייאקס, להזכירך) בנוגע לכדורגל. זה מה יש, אתה יכול לבחור לא לראות יורוליג כמו שאני בוחר (באמת) לא לראות ליגת האלופות מהרגע שאייאקס עפה. אותי לא מעניין טייק 23423 של ברצלונה נגד ריאל בסופר דופר קלופר קלאסיקו, אבל אני לא מתלונן על כל העולם ועל קבוצה שאני שונא במיוחד. זה המצב, אפשר לקבל ואפשר לסגור את הטלוויזיה או לחפש לראות משהו אחר.

(ולגבי הכדורגל, המצב לדעתי פי כמה יותר חמור - ברצלונה וריאל מתנהלות עם חובות של מיליונים וממשיכות לקנות כל שחקן שזז כי יש להם בנקים ומדינות מאחוריהם בעוד שפורסמות' וריינג'רס נענשות ונעלמות בגלל חובות של אולי 5% מהחובות של ריאל ובארסה. אתה רואה, כל ענף והזיפט שלו).

de Middenweg ו-idans10 אוהבים את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, אנחנו באותה הספינה :D
    אני האחרון שהולך להגן על שתי קבוצות ספרדיות שחיות בגלל הבנקים הספרדים (שלא פשטו את הרגל בין היתר בגלל המסים שאני משלם פה בהולנד), אבל אני גם יכול להבין שלא רוצים ליגה עם קבוצות שלא יכולות להתמודד כלכלית עם המצירות ובאמצע העונה מתפרקות. אז התחרות גם נפגעת ומאבדת המון נקודות זכות. בקטע הזה אני יכול להבין את בורטמיאו מצוין למרות שגם אני מוכן לראות את מכבי מחוץ ליורוליג אם היא לא האלופה.

idans10 אוהב/ת את זה.
  10. Telkiyski Member

מה זה "לא יכולות להתמודד כלכלית"?
    לכמה קבוצות זה כבר קרה חוץ מלגלאטסראי?
    לא כל קבוצה שנכנסת ליורוליג מחליטה להחתים שחקנים שהיא לא יכולה לשלם את המשכורות שלהם.

יודעים מה?
    נזרום איתם על השריונים הבזיוניים האלה ("ליגה פרטית").
    שיחליטו שמתוך 24 משתתפות 10 מקבלות את השריון המחליא הזה,אבל שהשאר ייקבעו לפי הישגים ספורטיביים. זה כזה קשה? זו בקשה כזו בלתי אפשרית?
    שיחליטו שאחד מ-14 הכרטיסים הנותרים הולך לקבוצה ישראלית, אחד מהם הולך לליגה הגרמנית, שניים הולכים לליגה הצרפתית. משהןו כזה.
    זה כזה קשה?
    אפשר לחשוב איזו מעמצמה כלכלית היא פרוקום סופוט או זגורלץ (או אלופת פולין התורנית שבאה מדי שנה להעביר כמה חודשים בשלב הבתים הראשון של המפעל הזה).

אשכרה אלופת פולין בעונה ביורוליג סיימה את שלב הבתים הראשון עם מאזן שלילי של 1-9. תפסיקו לספר סיפורים על כמה אתה צריך להיות אימפריה כדי להתברג במפעל הדוחה הזה. היה כזה אסון אם במקומם זו הייתה ירושלים או מכבי חיפה (אני סתם זורק)?

תעשו לי טובה. אין שום סיבה שהליגה הגרמנית, הליטאית או הסרבית ישלחו לשם שתי נציגות (או שפולין תשלח אחת) בעוד שישראל לא תוכל לשלוח למפעל הזה אף קבוצה שאינה מכבי ת"א.

אם תיארוטית הפועל ת"א, הפועל ירושלים, מכבי חיפה או אפילו חולון עם האולם החדש שלה יקבלו הזדמנות להיכנס לטורניר הזה ה ייתן להן גם דחיפה של מנויים וזכויות שידור כמו שנאמר פה. לא חייבים לקפוץ מעל הפופיק.

אם צ'דביטה זאגרב, נפטונאס הליטאית או לימוז' הצליחו להחזיק מעמד ביורוליג, אז תרשו לי להאמין שגם מכבי חיפה או הפועל חולון לא יתרסקו אם יתנו להם הזמנות להיכנס לשלב הבתים של המפעל. גלאטסראי זה לא דוגמא לכלום.

אתם מנסים לצייר איזו תמונה כאילו כל 24 המשתתפות ביורוליג חייבות להיות מכבי ת"א, צסקא או מינימום קוצ'ה לבורל.
    וואלה לא.

נערך לאחרונה ב: ‏13/5/15
  11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בבקשה, אם לא צריך בכלל כסף איך אף קבוצה ישראלית לא רוצה ולא דוחפת כמו אורי אלון להשתתפות ביורליג? איך ירושלים טרום אורי אלון מוותרת על הזדמנות לשחק בשלב הבתים של היורוליג?

ורק לסבר את האוזן: סופוט 6 מיליון דולר תקציב, צבידטה 7.5 מיליון דולר תקציב, בגרמניה שלוש קבוצות עם תקציב של 10 מיליון דולר ומעלה ( באיירן, אלבה וברוז באסקטס).

ירושלים (לפי אותו מקור ) עם 8 מיליון אירו תקציב ומכבי עם 16 מיליון אירו (18 מיליון דולר). קבוצות כמו ראשון ואילת טוענות שיש להם רבע תקציב מהפועל ירושלים - אתה רוצה לעשות החישוב לבד או שאתה יודע מה המשמעות?

(אגב אורי אלון טען שבמידה וירושלים תכנס ליורוליג הוא יכפיל את התקציב. שיש כיסים עמוקים אפשר אין בעיה להסתכן.).

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אורי אלון, בשתי שיחות בעונה שעברה עם ג'ורדי - השיג לירושלים כרטיס למוקדמות היורוליג מבלי להופיע בגמר הליגה הישראלית כבר עשור. ואף אחד באירופה לא התלונן, כמו שאתה רואה, אין יותר מדי "קופצות" על המציאה שנקראת יורוליג. ועכשיו בעוד שיחה או שנייים (ואליפות לא תזיק) הוא גם יכניס אותם אולי לשלב הבתים. ואני לא חושב שאורי אלון וג'ורדי ישבו במארבים ביחד בלבנון שככה ג'ורדי מפרגן לו. מה מונע מג'ף רוזן ודורסמן לעשות את אותן שיחות? שום דבר, הם פשוט לא מעוניינים.

13. Telkiyski Member

אלוהים, למה כדי להיכנס למפעל הבכיר ביבשת צריך לדעת איך לנהל "שיחות" עם מי שצריך במקום לדעת שאם תצליח בליגה המקומית שלך?
    זה נראה לך הגיוני שאם ראשון מחליטה מחר שהיא רוצה להיכנס ליורוליג היא יודעת שעדיף לדעת איך לדבר עם ג'ורדי מאשר לקחת פה אליפות בארץ?
    אשכרה במצב שנוצר נראה לי שאורי אלון מעדיף להתחבב על ג'ורדי מאשר לקחת אליפות.
    זה כזה מגוחך.

והתקציב של צ'דביטה לא מעניין כל עוד היא עולה לשחק עם 10 ילדים קרואטים (מרגשים ככל שיהיו שהם נותנים למכבי בראש בהיכל מנורה).
    כנל לגבי סופוט (אגב, סופוט לא השתתפה השנה ביורוליג, אלא קבוצה בשם זגורלץ)
    הקבוצות האלה משחקות עם אמריקאי וחצי וגל השאר זה שחקנים צעירים מקומיים.
    ומה עם התקציב של נפטונאס אימת אירופה הליטאית??

בכלל, על סמך מה פולין שולחת כבר שנים אוטומטית את האלופה המקומית לשלב הבתים של היורוליג?
    מתישהו בכלל בכל העונות האלה הייתה קבוצה פולנית שהעפילה לטופ 16 המהולל?
    די זה מפעל בדיחה.

אני לא רוצה שנציגים של קבוצוצ ישראליות יצטרכו "לעשות שיחות" עם המלך ג'ורדי ברתמיאו כדי שאולי יעשו לנו טובה ויתנו להם כרטיס לשם.
    אני רוצה שלישראל יהיה כרטיס אוטומטי לשלב הבתים של המפעל הזה שהקבוצה שתזכה בו תקבל אותו על סמך הישגים בליגה המקומית פה. זה הכל. בלי שיחות ובלי התחנפויות ובלי "בוא ג'ורדי תראה כמה כסף יש לי".
    אם נפטונאס וזגורלץ יכולות אז גם קבוצות ישראליות שאינן מכבי יכולות.

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה יכול להתלונן על הדרך עד מחר. לא מתווכח איתך על זה. הוויכוח הוא על טענות מגוחכות שקבוצות בליגה הישראלית מתות לשחק ביורוליג שבפועל אפילו היורקאפ הוא מעמסה אדירה עליהן. מה מונע מג'ף רוזן לדבר עם ג'ורדי ולהגיד לו לי מגיע יותר מאורי אלון כי אני נתתי לו בראש בסדרה ? איך ירושלים מגיעה מרחק שני משחקים מהיורליג בשנה שעברה מבלי להיות בגמר ישראל כבר עשור אני לא רואה את חולון וחיפה מתרעמות על כך שירושלים נמצאת שם ולא הן? זה פשוט - כי הן לא רוצות. זה המצב. לא צריך להיות מעצמה כלכלית אבל אתה צריך להיות קצת עם כיסים לפחות לגרד את ה5-6 מיליון דולר. וגם זה בשביל הבלחה חד פעמית. אין פה את זה, מה לעשות, אין פה. אתה מתאר פה איזה דרך ספורטיבית שלא יכולה להיות קיימת כי אין פה פידבק מהצד השני - זה לא עובד כמו בכדורגל, תזכה באליפות, תקבל כסף, תעפיל לליגת האלופות, תקבל עוד כסף. זה עובד הפוך תגיע ליורוליג = תפסיד כסף. מי שרוצה מוזמן לנסות. אם קבוצה ישראלית משיגה כרטיס למוקדמות מבלי להתקרב לאליפות ישראל, כנראה שאין יותר מדי קופצות על המציאה בניגוד לכדורגל ששם רק תן את ההזדמנות לשחק באלופות. ביום שקבוצות יכניסו כסף מהשתתפות ביורוליג ולא יפסידו, אז אולי אפשר יהיה להפוך את הדיון הזה למשהו יותר ריאלי.

15. Telkiyski Member

היורוקאפ לא נותן שום דבר. לא חשיפה, לא מנויים, לא זכויות שידור. אז ברור שקבוצות כמו חיפה וחולון לא יהיו כזה מתות להשתתף בו.
    ולגבי עניין ההפסדים מעצם ההשתתפות ביורוליג אני מסכים איתך.
    אבל אני מניח שגם ראשי נפטונאס וזגורלץ לא רדפו אחרי ג'ורדי כדי להיכנס ליורוליג, אלא הן פשוט קיבלו את הכרטיס ומימשו אותו.

אני מניח שאם חולון, חיפה או הפועל ת"א יקבלו מתישהו בתסריט הזוי כרטיס ישיר לבתים ביורוליג, לפחות שתיים מהן יילכו על זה.

נניח שג'ורדי מודיע מחר שהפיינליסטית בגמר הליגה הישראלית מקבלת כרטיס ליורוליג וחולון זוכה בו, עם האולם החדש. אתה באמת חושב שהם יגידו "לא תודה אנחנו לא רוצים להיות בבתים של היורוליג"? במקרה הגרוע אתה מסיים את שלב הבתים עם 1-9 כמו מה שעושה מדי שנה אלופת פולין ולא קרה כלום.
    במקרה הטוב אתה נאבק עם לימוז' או צ'דביטה על מקום רביעי בבית וטופ 16.

מצב נושא:
הנושא נעול.