כדורסל אירופי 2021/22

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏22/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

את ה700 אלף שליאור קיבל כשחקן יורוליג בכיר במכבי הוא לא ממש הצדיק אבל זאת לא הנקודה. לא חושב שלמישהו היה ספק שלליגה הישראלית הוא טוב וכנראה גם טוב מאוד.

אליהו שחקן פנים ישראלי ומעצם ההגדרה הוא הטוב ביותר כי אין פשוט כאלה בנמצא. לגבי מקל? לא רואה שכרגע אוחיון או דאוסן פחות טובים ממנו אבל זה עניין של טעם. מה גם שמקל כבר לדעתי לא יתקדם במשחק שלו (שון כן). ובהתחשב שבעובדה שלירושלים יש את ליאור, יותם, בר, פישר, מנקו ולמכבי יש את פארמר, רוצ'סטי, יוגב, פניני, יבזורי, סיל - בתכלס אף אחת לא צריכה אותו (הוא גם לא נכנס בחוק הצעירים כי הוא בן 27, יתרון אדיר שיש לדאוסן למשל).

כמובן שזה לא משנה כי שתי הקבוצות כל כך אובססיביות אחת לשנייה שרק מהרצון של לא לראות אותו משחק בשביל הצד השני שתיהן ינסו להחתים אותו (במכבי אולי במקום פארמר/רוצ' כי זה לא עובד ביחד. בירושלים סתם פשוט).

שתיהן לא צריכות אותו. ירושלים לא צריכה מחליף לרונלד (יש את טימור) ומכבי לא צריכה אותו כי היא כבר מפוצצת ישראלים.

idans10 אוהב/ת את זה.
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

@הרצליה עד המוות וזו בדיוק הנקודה שאני מנסה להסביר @Roma שלא מבין: בשביל הליגה הישראלית בטח שהוא טוב, אבל בשביל זה הוא גם לא אמור לקבל 400K דולר.

לגבי ירושלים, כמו שאמרתי, אני דווקא כן הייתי לוקח את גל אבל על חשבון יותם, לא איתו. אני חושב שבנקודה הזו, הוא כיום טוב בהרבה מיותם, הרבה יותר אסרטיבי ויכול עם ההרכב הנוכחי של ירושלים לעשות דברים טובים יותר מאשר יותם. אם האחרון לא ישוחרר, אז באמת שאין טעם להביא את גל. למכבי כאמור אין מה להביא אותו ושאר הקבוצות לא יכולות להביא אותו. ביורוליג הוא כבר לא ישחק, אולי בקבוצות דרג 4 (וגם לא בטוח. לא מקצועית ולא כלכלית) וכרגע אני גם לא רואה קבוצות בכירות ביורוקאפ לוקחות אותו. אז מה נשאר?

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הגב של יותם גמור. יש לו לדעתי פריצת דיסק והוא כבר לא יחזור להיות מה שהיה. אבל בשבילהם (בעיקר הקהל) הוא אהוב מאוד, ולא יודע עד כמה רוצים שם "לדחוק" אותו החוצה. הבאה של מקל תשאיר לו פירורים ואני לא יודע איך יקבל את זה. לא הוא ולא המערכת. אם יעשו את זה ויתנהגו בשיקול קר ומקצועי, הם יהיו מאוד דומים למכבי - מה ששומט את הקרקע ל"ייחוד" שלהם, אבל מה שמאוד מדאיג אותי.

4. Roma מנהלים

אני לא סוגד לליאור אליהו אבל כן יודע שהוא הישראלי הכי טוב בליגה. יוגי שחקן שאני מאוהב אוהב אבל אין לו את הכישרון של אליהו למרות כל הלחימה הוא רכז די מגובל לטעמי.
    גם אני ואתה יכולים להביא אליפות במתכונת הנוכחית אבל זה לא אומר שעדיף לא להשקיע. עם ליאור ומקל ושאר הישראלים הבכירים הסיכוי שלך גודל משמעותית אז כן שווה להשקיע.
    אתה מבין שהמחיר של הישראלים קופץ בצורה משמעותית בגלל החוק הרוסי והיצע נמוך ואין מה לעשות המחירים לא שפויים.

מקל פחות טוב מדאוסון ויוגב אוחיון? על יוגב יש וויכוח. לגבי דאוסון, מכיר אותו אישית, הוא עדיין לא שם.

יותם שחקן גמור ללא ספק.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אתה מבין שאם מכבי וירושלים לא משלמות לליאור שקל מעל 100 אלף דולר הוא תקוע?

6. Nike2013 Member

להזכירך, מכבי הם אלו שקפצו ראשונות על המציאה והציעו לא פחות מ - 700K לעומת ירושלים שהציעו - 500K. לפי מה שהבנתי, סוכנו הקודם של מקל פנה למכבי ת"א לפני מס' שבועות, אבל מכבי סירבו. אורי אלון לא כזה טיפש ולמרות שמקל נחשב לישראלי בכיר איכותי (שמיוחצן ונכון שלא עשה הרבה בשנים האחורונות), הוא לא ישפוך עליו יותר מדי כסף. אל תשכח שיש כאן עניין של מיסוי.

ירשולים לא צריכה את מקל בשלב הזה, אולי בעונה הבאה. כרגע יש את טימור שמשתפר ולא הייתי רוצה לחתוך לו בדק' משחק ואלפרין? נראה שמדובר בשנתיים האחרונות שלו לפי הפרישה, אז מקל יכול לבוא בחשבון, אבל שוב, לא נראה לי שזה כזה קריטי כמו סנטר.

במרץ גייטס אמור לחזור, אבל כל עוד לא נהיה עדיין באירופה, אפשר להטיס אותו שוב לאיזה קבוצה עד סוף העונה. ובעונה הבאה ג'ק כהן אמור לחזור... יהיה מעניין מה יעשו איתו.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נייק, לדעתי לא יעברו עוד הרבה ימים עד שיגיעו הדיווחים על כך שמקל מבוקש בירושלים. זה כל כך ברור שזה יקרה. יותר מזה, לא אופתע אם במכבי מדברים עכשיו על ויתור פארמר והחתמת האוברייטד הישראלי. לא מן הנמנע ששוב נראה מלחמה על שחקן שעושים ממנו יותר מאשר הוא שווה באמת. לכולנו פה ברור ששתי הקבוצות הישראליות הבכירות לא יוותרו אחת לשנייה. מספיק שמישהו מפליץ באחד משני הערים ותוך שנייה השני עונה...

אני באמת אופתע אם מקל לא ינחת בארץ.

אגב טור נחמד ואני מסכים עם הכותב.
    מה קרה הפעם, גל? - kick
    ברור לי שמקל שחקן לא רע, אבל הבחור לא בדיוק הצליח בקבוצות מחו"ל. בארץ נלחמים עליו בעיקר בגלל החוק הרוסי.

8. Nike2013 Member

מקל מבוקש בירושלים המון זמן, אין על כך עוררין, אבל אני לא חושב שיציעו לו הצעות כספיות אסטרונומיות שלא מגיעות לו, כי סה"כ הוא לא עשה הרבה בכדורסל חוץ מעצם השתייכותו לקבוצת NBA שזה הישג לא רע ואותה עונה עם מכבי חיפה שהייתה טובה מבחינתו. מקל שחקן טוב סה"כ, גם בנבחרת ראו את זה, אבל אותם סוכנים דאגו לנפח אותו והאמת שזה רק פגע בקריירה שלו.

שיבוא בשנה הבאה מצידי, לא חושב שהשנה זה מה שחסר לנו.

9. Roma מנהלים

"יחזור לשחק כדורסל ברמה אליה הוא שייך באמת, וזה בקבוצה בינונית בליגת ווינר וגם שם לא בתור שחקן מוביל" "מקל גם לא חייב לשחק בנבחרת"
    שימשיך בהגזמות. אחת הכתבות היותר גרועות שראיתי. יש לו כמה נקודת נכונות אבל הכל נעשה בהגזמה לא מוצדקת.
    נכון מקל נכשל טוטלית ויש סביבו יחסי ציבור מטורפים שמהדרים אותו יותר מידי אבל עדיין לעשות אותו יחזקאל סקוורר או עודד ברנדווין זה הגזמה. הוא בין הישראלים היותר טובים שיש לנו בנבחרת. בדיוק כמו אליהו, הם מקבלים שכר מופרז בגלל ביקוש והיצע אבל אין ספק שהם לא עוד שחקן ישראלי ממוצע.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בגדול אין ויכוח איתך, אבל מצד שני, כשגם ככה הרמה של הישראלים זוועה, זה לא כזה קשה. רק לנסות להשוות את מקל, אליהו או יוגי לשפר, קטש, ג'מצ'י, מיקי, הנפלד וכו' זה עלבון בפני עצמו.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  11. Roma מנהלים

מסכים איתך הרמה נמוכה אבל בוא נגדיר את זה עדין הפחות גרועים(יוגי,מקל ואליהו) יקבלו את המשכורות הגבוהות גם אם לא מגיע להם באמת כי זה המצב. בגדול, גל מקל בין השחקנים הישראלים הכי טובים כיום וכרגע זה מה שיש ואת צריך לקחת(הפועל\מכבי) זה לא שקטש ומיקי מחכים בצד.

12. Roma מנהלים

קודם כל יששששששששששששששש!

ניצחון 78:82 קריטי במיוחד מול א.א.ק אתונה והסיכוי לעלות לשלב הבא חי וקיים! חבל שניז'ני(נפטונאס ניצחה 75:82) לא עזרה לנו אבל יש עוד סיכוי בשבוע הבא לעלות.
    נצטרך לנצח במחזור הסיום את וולגוגרד ולקוות שנפטונאס תנצח ביוון את א.א.ק אתונה או שניז'ני נובגורוד תגבור על גלאטסראיי ברוסיה.

הולך להיות קשה ממש, אנחנו צריכים ניצחון חוץ שלנו, לא דבר פשוט בכלל, ועוד ניצחון שלא תלוי בנו והקבוצה העדיפה לטעמי במשחקים האלו צריכה להפסיד אבל נקווה לנס.

13. yakov_y YNWA

הזוי השיטה הזאת, זה כל כך לא תלוי בהפועל ירושלים, ניצחון של ירושלים בכלל לא אמור להספיק אבל הפסד של ירושלים כן יכול להספיק, שיטה הזויה.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי הבעיה הכי גדולה של ירושלים היא המשחק הביתי של היוונים. לי יש הרגשה ששם הסיכוי להפתעה מאד קטן. בכל מקרה ירושלים התאוששו אחרי פתיחת עונה גרועה באירופה.

15. DRORIKO Member

היו הרבה ביקורות על ירושלים,וכולן היו מוצדקות. ירושלים בשנים הטובות שלה היתה דורסת בית כל כך אפור, לא מתעוררת בדקה ה-92. אבל מה זה משנה, בסוף עלינו, אנחנו נראים הרבה יותר טוב מבתחילת העונה ויש לנו מה למכור בסיבוב הבא. כמובן שצריך עוד חיזוק, אבל אני בטוח שאורי אלון שוקד על כך.

אה כן-יש! יש! יש! יש! מכבי מחכים לכם :)

מצב נושא:
הנושא נעול.