תודה רבה על המחמאה, אני בהחלט נהנה לראות שחובבי כדורגל נוספים אוהבים לקרוא גם על הכדורגל הקולומביאני. לגבי השכר והתקציבים: בליגה הקולומביאנית התקציבים של הקבוצות לא כ"כ גבוהים וגם שכר החקנים המובילים לא מהגבוהים (למרות שאין פרסומים על סכומים ורוב ההעברות בליגה הם השאלות עם אופציה לקנייה.) אחת הקבוצות היותר עשירות, הוא הקבוצה שאני אוהד, אתלטיקו נאסיונל, שרכשה ב-2008 את ג'יובאני מורנו מאנביגאדו ב-2.5 מיליון דולר, סכום עתק לכדורגל הקולומביאני. רוב התקציבים של הקבוצות הבכירות נובע מהמכירות של הכוכבים שלהם לליגות מחוץ לקולומביה (ארגנטינה, מכסיקו או אירופה). יש הרבה מאוד קולומביאנים בארגנטינה ובמכסיקו, בעיקר בגלל הכסף (לא שבארגנטינה זה כזה יותר משמעותי מקולומביה, במכסיקו עוד יש הבדל בכסף). הסיבה העיקרית שהם יוצאים מחוץ לקולומביה ובעיקר לליגות הללו, היא הרצון שלהם להגיע לאירופה ובעזרת הליגות האלו, שיותר מוכרות באירופה משאר הליגות בדרא"מ, הם מקווים להחשף. מקרים כמו איבן קורדובה, מריו ז'פס, חואן פאבלו אנחל, אוסקר קורדובה וכו', הם חלק מהדוגמאות שהגיעו לאירופה אחרי שעברו בליגה הארגנטינאית. במכסיקו מדובר יותר בסיבה כלכלית למרות שגם שם הליגה לא רעה. (דפורטיבו פריירה מכרה כרגע את כוכבה הגדול ושחקן השנה ב-2008 בליגה הקולומביאנית לסאנטוס לאגונה ממכסיקו ב-4.5 מיליון דולר).
היום ב-3 בלילה אנחנו משחקים באיצטדיון של דפורטיבו פריירה במשחק אימון מול נבחרת האיטי (מה לעשות, זה מה מצאנו ברגע האחרון.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ). אני לא יודע כמה אינדיקציה המשחק הזה ייתן, כי סה"כ הכל כל תוצאה לא תשקף את המוקדמות שיהיו לנו במרץ אבל לראות את החברים משחקים עוד משחק ביחד ועושים עוד אימונים ביחד, בטח לא יכול להזיק. המאמן לארה זימן את רוב הסגל המלא (חסרים 2-3 שחקנים) וההרכב המשוער להיום: מיגל קאלרו ---------- חואן קאמילו זוניגה לואיס אמראנטו פראה מריו ז'פס פאבלו ארמרו ----------- פרדי גוארין פביאן וארגאס חואן קרלוס טוחה מקנלי טורס ----------- הוגו רודאז'גה רדאמל פלקאו גארסיה
גוארין צריך להיות שחקן טוב אבל זה לא מוזר ששחקן שלא רואה יותר מדי מגרש בינתיים בפורטו מקבל הזדמנות בהרכב ?
בעיקרון אתה צודק, ואם המצב שלו מבחינת דקות משחק לא ישתפר עד מרץ, לא נראה לי שהוא יפתח מול בוליביה ו-ונצואלה. מאחר ולארה מכיר מצויין את הנבחרת הזו (אימן 90% מהשחקנים שעברו דרכו את הנבחרות עד גיל 17 ועד גיל 20) וכמובן מכיר את היכולת האמיתית של גוארין (חבל, כי הוא יכול מאוד לעזור לפורטו) אני מניח שעל סמך זה הוא מזמן אותו. מצד שני רודאז'גה, שהיה הכוכב הגדול של לארה באליפות 2005 שבה זכינו, לא זומן ע"י למשחקים הראשונים של לארה מול פאראגואי ובראזיל מאחר ולא היה בכושר טוב באותו זמן. ומה תגיד על קאלרו?? (כבר ציינת בפניי את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx )...שוער טוב שכבר עבר זמנו ולכולם ברור שהוא לא יהיה בדרא"פ במידה ונעפיל (יש לפחות 5 שוערים טובים ועדיפים עליו כרגע) אבל הוא בקשרים טובים עם לארה ולא הרבה אוהבים את הזימון שלו. הוא זומן גם למפגשים מול פאראגואי ובראזיל אבל בתור שוער שני. לדעתי יש להכשיר כבר עכשיו את אוספינה (עצר השבוע פנדל מול ליון, אבל ניס עדיין הפסידה 3:1) ובינתיים המאבק על האפודה יהיה בין אגוסטין חוליו (שכרגע מוביל) לרובינסון זאפאטה מסטיאווה. הציבור בקולומביה לא אוהב את הזימון של קאלרו (עוד זוכרים לו את הקופה האחרון המזעזע, בו קיבל 9 !! שערים ב-2 משחקים) אבל מאחר ויודעים שמדובר במשחק ידידות, לא עושים יותר מדי רעש. לא נראה לי שקאלרו ישחק במוקדמות, גם אם חוליו ייפצע חלילה או יושעה. כפי שאמרתי, יש מספיק מחליפים טובים.
במשחק חלש בעיר פריירה לעיני כ-18,000 צופים, ניצחנו בלי קושי מיוחד את נבחרת האיטי 2:0. לדעתי היה עדיף לשחק מול הנבחרת הצעירה או מול אחת הקבוצות הקולומביאניות החזקות שוודאי היה משמש הכנה יותר רצינית מאשר המשחק עם האיטי. עם כל הכבוד לנבחרת הסימפטית מהקריביים, הם לא ממש סיכנו את השער הקולומביאני וגם הפנדל שקיבלו (אותו הדף ללא קושי מיגל קאלרו), היה מתנה שנתן להם השופט אוסקר רואיז. קולומביה היתה מזעזעת במחצית הראשונה, שלטה במגרש אבל ללא הרבה הזדמנויות ליד השער, בעיקר בגלל המערך המוזר של 4-3-1-2 (למה לשחק עם 3 קשרים דפנסיביים???). בדקה ה-14 הוכשל פאלקאו גארסיה כ-18-20 מטרים מהשער ו-ולדימיר מארין סובב ברגל שמאל כדור נפלא לבין החיבורים שפגע במשקוף, בגב השוער ונכנס. בדקה ה-39 פרץ אחד משחקני האיטי לרחבה ופשוט התנגש בלואיס פראה מה שגרם לשופא רואיז לשרוק לפנדל תמוה שלר היה ולא נברא. זה לא ממש שינה מאחר והשוער של האיטי שהגיע לבעוט, בעט בעיטה כ"כ חלשה למרכז שמיגל קאלרו לא התאמץ אפילו כדי להדוף. במחצית השנייה קולומביה תקפה הרבה יותר והגיעה להרבה יותר מצבים מסוכנים ולא היה חסר הרבה שהיא תרד עם ניצחון גבוה אבל יכולתסיום חלשה של החקנים וכמה הדיפות לא רעות בכלל של השוער (כולל מספרת מדהימה של רודאז'גה שאיכשהו השוער לקח) השאירו את התוצאה בעינה. בדקה ה-60 שיחרר מקנלי טורס קרן קצרה לפאלקאו שהחזיר לו מיד את הכדור, ומקנלי בעט מזוית קשה מחוץ לרחבה בצד ימין כדור מסובב וחזק, שום דבר שהשוער יכול לעשות וזה כבר 2:0. המשחק הזה לא ממש אינדיקציה למוקדמות המונדיאל אבל אני מאוד מקווה שהם לא יחזרו על ההצגה מאתמול, כי פשוט חבל על הזמן של כולנו. והגיע הזמן שאחרי שנתיים שיש לנו בעיות בהתקפה, יבין המאמן לארה שכנראה הרכב של 3 קשרים דפנסיביים, מה לעשות, לא ממש מצדיק את עצמו. ההרכב למשחק: מיגל קאלרו (דויד אוספינה 47') ---------------------------- חואן קאמילו זוניגה לואיס אמרנטו פראה מריו ז'פס (כריסטיאן זאפאטה 73') פאבלו ארמרו ---------------------------- פרדי גוארין (אבל אגילר 48') ולדימיר מארין (חואן קרלוס טוחה 68') פביאן וארגאס מקנלי טורס (הוגו רודאז'גה 61') --------------------------- וואסון רנטריה (קרלוס דרווין קינטרו 51') רדאמל פלקאו גארסיה
תגידו יש לי שאלה, עד לפני שנתיים השוער קורדובה שיחק במדי אנטליהספור שבטורקיה, הוא עבר לשם לאחר שהעיפו אותו מבשיקטאש בטענה שהוא מכר משחק. איפה הוא היום? הוא פרש מכדורגל? אני זוכר שמדי פעם היה יוצא לי לראות את הבת שלו בדאנס בארים הכי מפוארים בטורקיה.. חיים טובים היו להם באיסטנבול...
אם בשיקטאש טענו דבר כזה, אין להם מושג בגרוש במי מדובר. אוסקר אחד השחקים ההוגנים שיצא לי לראות ויצטרכו ממש להראות לי הוכחות כדי שאני אאמין דבר כזה עליו. תדע לך שבקולומביה יש לא מעט אנשים שבחרו אותו לשוער הגדול ביותר בהיסטוריה של המדינה, לפני רנה היגיטה. כיום אוסקר משחק במיז'נאריוס בוגוטה ובתחילת העונה דובר אפילו שיגיע לשנת פרישה בבוקה ג'וניורס. הוא בן 39 וכבר לא אותו דבר, אבל תמיד ייזכר כאחד בגדולים. פריד מונדראגון, אגב, שעשה אצלכם חיל, משחק בקלן הגרמנית ומפגין יכולת טובה (בן 38). אני לא יודע אם אתה זוכר את המגן השמאלי, גוסטאבו ויקטוריה, ששיחק גם אצלכם והיום הוא באמריקה קאלי מקולומביה.
ויקטוריה היה שחקן טוב, אבל הוא לא החזיק מעמד יותר מדי אצלנו. אחרי גלאטסראיי הוא עבר לעוד כמה קבוצות טורקיות קטנות אם אני לא טועה, ואף שיחק שם די הרבה זמן. בקשר לפאריד מונדרגון, ללא ספק שוער שנחשב לאגדה אצלנו,הוא בא עלינו בעונת 2002 במקומו של טאפארל, ובהתחלה אף היה נחשב לאיטי מדי... אח"כ הוא חזר לעצמו וללא ספק הפגין יכולת מעולה בשער שלנו. בן אדם עם אישיות כ"כ טובה שלא מפסיק לבכות אחרי כל אליפות או זכייה אחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx כל פעם שהוא בא לבקר באצטדיון שלנו "עלי סאמי יין", הקהל לא מפסיק לשיר I LOVE U MONDI קורדובה ת'אמת התחיל בטורקיה קריירה מטורפת הוא באמת הפגין יכולת מעולה בשער, בקשר לשער המוזר מול גלאטסראיי אני ינסה למצוא וידאו ביוטויב ואני יעלה אותו לאתר... היה ממש בלאגן במשחק ההוא, זה היה דרבי של גלאטסראיי נגד בשיקטאש, שבשיקטאש הובילה 1-0 ואז גלאטסראיי הפכה את התוצאה ל 2-1. אז כמובן סילקו אותו והוא עבר לאנטאליהספור.
עידן, קודם כל, כל הכבוד על היוזמה ועל הדיון הנהדר. תענוג לקרוא. קראתי עד כמה אתה מתרשם מהשוער אוספינה ועל התקוות של הקולומביאנים ממנו, אבל ממה שיצא לי לראות, ואני עוקב אחרי הליגה הצרפתית מקרוב, לפחות כרגע הוא רחוק מהציפיות. כמו שציינת, הוא לקח פנדל מבנזמה ביום ראשון, אבל גם חטף שער שלישי אומלל בגלל יציאה גרועה. גם בניס בונים על אוספינה כשוער ראשון לשנים הבאות, בעיקר אחרי שהוגו לוריס נמכר לליון, אבל בקרוב מאוד אני מאמין שלטיזי יחזור להרכב. כרגע הוא והקבוצה שלו משלמים שכר לימוד של עונה ראשונה, בתקווה שהסיפור שלו לא יזכיר את זה של אוסקר אוסטארי בחטאפה.
תודה רבה על המחמאות תומר, http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx תמיד כיף לי לשמוע כמה אנשים נהנים מהדיון על כדורגל שלא הרבה בארץ מכירים. אתה צודק לגבי השער השלישי, אכן יציאה אומללה של דויד. כמובן שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד ואסור לשכוח גם שבכל זאת מדובר בניס, שההגנה שלה זה לא החלק החזק, אבל אני עדיין מאמין באוספינה. אני עוקב אחריו מגיל 16 וראיתי כל משחק שהוא שיחק (גדל ושיחק בקבוצה שאני אוהד, אתלטיקו נאסיונל וכבר בגיל 18 ערך בכורה גם בנבחרת). אסור לשכוח שבכל זאת מדובר במשחק אחד מול ליון וגם זוהי השנה הראשונה של אוספינה לא רק מוחץ לארצו אלא הוא מעולם לא שיחק בקבוצה אחרת פרט לנאסיונל. יוצר לי לדבר עם כמה אוהדי ניס בחו"ל והם דווקא די מתרשמים ממנו ואני באמת מקווה שיצדיק את הציפיות ולא יהיה מעין פלופ. סה"כ לקולומביה יש עבר מאוד מאוד מוצלח של שוערים (אפריין סאנצ'ז, שוער הנבחרת בשנות ה-50 שנבחר בחודש שעבר לאחד מחמשת השחקנים הגדולים של קולומביה בכל הזמנים, פאריד מונדראגון, רנה היגיטה, אוסקר קורדובה, רובינסון זאפאטה, אגוסטין חוליו, מיגל קאלרו).
אני חושב גם שאחת הבעיות היא שעם לוריס עזב את ניס אחד השוערים העולים בכדורגל האירופאי ואוספינה נמדד בדיוק על ההשוואה כמו שתומר ( איפה אתה? מתגעגעים!) אמר וזה לדעתי קצת משקר, כי אסור לעשות השוואות. דווקא עם שוערים צעירים צריך סבלנות, לא כל שוער הוא איקר קסייאס. באיירן לדוגמא עושה כרגע מהלך דומה עם רנזינג, רק הזמן יראה, אם זה המהלך הנכון מצד ניס. מה שכן אם הם מאמינים באוספינה, אז הם חייבים להמשיך לתת לו אשראי ולחזק אותו.
אני בהחלט מסכים איתך, מה גם שלניס יש את לטיזי, שוער טוב בעבר שעל סף פרישה ולדעתי הם צריכים לתת לאוספינה את הכפפות, לרוץ איתו שנה-שנתיים ואולי להרוויח פירות ממכירה שלו למועדון גדול יותר, כי אין לי בכל ספק שהוא יתקדם למועדון גדול. אוספינה מאוד צעיר (20) וכבר נכלל בסגל נבחרת קולומביה, שהיא נבחרת עם מבחר של שוערים ככה שזה לא פשוט, בטח בשביל בחור צעיר שגם יוצא פעם ראשונה מחוץ לארצו. אין לי בכלל ספק שאוספינה רק ישתפר עם הזמן.
קראתי משהו האמתי באיזשהו מקום אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. אחרי משחק גביע הליברטדורס נגד הקבוצה הבוליביאנית אוורה לקו שחקני והצוות הניהולי של קבוצת בואיקה צ'יקו בקלקול קיבה רציני. הם אכלו בשר במסעה בעיר הבירה לה פאז ומאז, הקאות, כאבי ראש ועוד. אלברטו גאמרו המאמן אמר: " אנחנו כולנו נמצאים עכשיו בטיפול רפואי, אפילו הפיזיותפיסט"
כן, קראתי על זה....היום (שבת) יש להם משחק קשה מול אינדפנדיינטה סנטה פה. מעניין אם יצליחו להעמיד את הקבוצה הראשונה למשחק, למרות שאני חושב שכן, כי לא שמעתי בעיתונות הקולומביאנית שיעלו את הקבוצה השנייה. אבל בהחלט מקרה תמוה מאוד שמצריך אולי בדיקה מכיוון ההתאחדות הדרא"מ.