כדורגל קולומביאני-los Cafeteros

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏31/1/09.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

נכון. הקבוצות שכבר עפו מהליגה משחקות עם הסגלים החזקים (נאסיונל עלתה אתמול בהרכב החזק) וגם הקבוצות שמשחקות בפלייאוף מנצלות את פגרת הנבחרת כדי לשתף את הבכירים שלא זומנו לנבחרת. כמובן שעדיין הן מעדיפות לשלב את הצעירים כאן יותר מאשר בליגה אבל בכל מקרה לקראת השלבים הסופיים במפעל הקבוצות לוקחות זאת יותר ברצינות מאחר והזוכה מקבלת גם כרטיס לסודאמריקנה.
    אגב אליאס, ג'קסון מרטינז חזר אתמול לראשונה מהפציעה שעבר ובעצם חיסלה לו את הטורניר וכבש שער שניצחון 3:0 על איטאגי.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/09
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ב-4 ביולי ייערך באיצטדיון אטאנאסיו חירארדוט שבמדיין, משחק הפרידה של אחד מגדולי החלוצים בקולומביה ודרום אמריקה ולבטח אחד הצבעוניים בעולם, פאוסטינו "אל טינו" אספרייה. טינו אמר כי למשחק הוזמנו כוכבים רבים ששיחקו איתו ונגדו באירופה כמו טאפארל, ורון, מאלדיני, רונאלדיניו קנאבארו ועוד וכמובן שחקני נבחרת קולומביה הגדולה של 1994 ושל 1998 (ולדראמה, אלבארז, אריסטיזאבאל, סרנה, לוזאנו, היגיטה ועוד). המאמנים יהיו פליפה סקולארי ופרנסיסקו מאטוראנה.
    אספרייה בן ה-39 שיחק במשחקים האולימפיים בברצלונה 1992 עם קולומביה הצעירה ובמוקדמות הגביע העולמי למונדיאל 1994, 1998 וחלק מ-2002. שיחק במונדיאל 1994 ומשחק אחד ב-1998 לפני שנזרק ע"י המאמן דאז, הרנאן דאריו גומז בגין הפרת משמעת. השתתף גם בקופה אמריקה 1993 ו-1995 וכבש סה"כ 20 שערים ב-57 הופעות בנבחרת.
    בקולומביה שיחק אספרייה בקוקוטה דפורטיבו, אתלטיקו נאסיונל ודפורטיבו טולואה.
    מחוץ לקולומביה שיחק בפארמה האיטלקית, ניוקאסל האנגלית, פלומיננזה ופאלמייראס הבראזילאיות, אסטודיאנטס הארגנטינאית, אטלאנטה המכסיקנית ואוניברסידד דה צ'ילה.
    http://www.futbolred.com/contenido/otras-ligas/noticias/jun5jun12/IMAGEN/IMAGEN-5418027-2.Xxx
    אל-טינו. גם כיום היה מוסיף ביכולתו לנבחרת לאור ממוצע השערים הדל שלה במוקדמות.

קטע וידאו עם חלק מהשערים והשטויות של פאוסטינו אספרייה

:aa1: - עוד אחד מכוכבי 1994, פרדי רינקון, שכבר הספיק גם להסתבך עם האינטרפול, מונה למאמנה של סאו חוסה מהליגה הבראזילאית השנייה במחוז סאו פאולו.

נערך לאחרונה ב: ‏12/6/09
  3. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

עוד שחקן גדול שעליו גדלתי בשנות התשעים הגדולות, שעוד יכולתי לצפות ממש ככה קצת ממנו. אקווה שיהיה שידור ישיר בצלחת הפרטית.

נערך לאחרונה ב: ‏12/6/09
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חלוץ מדהים, שאילולא השטויות שעשה, אני בטוח שהיה מנצל הרבה יותר מהפוטנציאל האדיר שהיה לו ומגיע לקבוצה מהדרג הראשון באירופה. האיש שהנחיל למילאן את הפסדה הראשון אחרי 50 ומשהו משחקים בליגה ב-1993. לדעתי בערוצים הקולומביאנים באינטרנט יהיה שידור.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אודינזה מחליטה לבנות מושבה קולומביאנית. לאחר שכריסטיאן זאפאטה הבלם הפך לאחד מעמודי התווך של הקבוצה ואבל אגילר גם כן שייך אליה (אם כי מושאל להרקולס הספרדית), רכשה הקבוצה הקיץ את ויקטור איבארבו, כוכבה הצעיר של אתלטיקו נאסיונל שכנראה ימשיך להיות מושאל אליה והזמינה לבדיקות רפואיות את מדינה הימני של אינדפנדיינטה מדיין, חואן גיז'רמו קואדראדו, במטרה לרכוש את הכישרון בן ה-21 שזומן לראשונה לנבחרת לפני כשבועיים לקראת המשחקים מול ארגנטינה ופרו (אם כי לא שיחק). רוב הסיכווים שאם קואדראדו עובר את הבדיקות, הוא יחתום בסופו של דבר אם כי הסכום עדיין לא ידוע. מדובר במגן טכני מאוד ומהיר, בדומה לחואן קאמילו זוניגה מסיינה.
    אפרופו זוניגה, אודינזה מעוניינת לרכוש גם אותו לאחר שהרשים בשנה האחרונה במדי סיינה, אבל מאחר וגם יובנטוס מתעניינת בשחקן, ייבחר זוניגה כנראה באופציה של הקבוצה מטורינו.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הליגה חוזרת מפגרת הנבחרת וביום שבת ייפתח הסיבוב השני בשלב הקואדראנגולארס כאשר במוקד בית א' תארח הראשונה דפורטס טולימה את השניה אונסה קאלדאס כשלה אקידד ובויאקה ינסו כל אחת לנצח במשחק ביניהן כדי לא לאבד את האופציה להעפיל כבר עכשיו.
    בבית ב' נמצאות ג'וניור באראנקייה ודפורטיבו קאלי במצב של להיות או לחדול כאשר יארחו את קוקוטה ואנביגאדו בהתאמה ועם פיגור של 3 נקודות מהן בטבלה.

יום שבת:
    דפורטס טולימה-אונסה קאלדאס (02:20 שעון ישראל).
    בויאקה צ'יקו-לה אקידד (04:15).

יום ראשון:
    ג'וניור באראנקייה-קוקוטה דפורטיבו (23:30).
    דפורטיבו קאלי-אנביגאדו פוטבול קלוב (02:00).

לצפייה בטבלאות הבתים.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אמש התקיים המחזור הרביעי בבית A של הפלייאוף הקולומביאני והעניינים מתחממים לקראת שני מחזורי הסיום שבסופם תעלה הראשונה לגמר הליגה. (הצפייה בתקצירים בלחיצה על כותרת המשחק)

http://www.footytube.com/channels/chan_thumbs/sml/4-once-caldas-manizales-457.Xxxאונסה קאלדאס-דפורטס טולימה 0-2http://www.footytube.com/channels/chan_thumbs/sml/4-deportes-tolima-461.Xxx
    שוב טולימה כנראה בועטת בדלי בפעם המי יודע כמה (כמעט כל עונה הם משחקים מצויין ופשוט נופלים בפלייאוף), כאשר הפסידה במשחק המפתח במניזאלס 2:0 מול אלופת הליברטאדורס ב-2004. המשחק היה טוב עם הזדמנויות לשני הצדדים כאשר בדקה ה-18 כבשה קאלדאס גול חוקי לחלוטין, כשג'ון ויאפארה דחק מקרוב פנימה אך הקוון פסל את השער בטענה שגויה לנבדל. במחצית השנייה המשיכו שתי הקבוצות לתקוף ובדקה ה-61 מדינה מקבל הזדמנות טוב להעלות את האורחים ליתרון אבל השוער לאנדאזורי עוצר מצויין. קאלדאס יוצאת למתפרצת שבסופה בועט החלוץ הפרואני, יוהאן פאנו, מתוך הרחבה כדור שפוגע ברגל של אחד ממגיני טולימה וקופץ מעל לידיו המושטות של קאסטיז'ו, 1-0 לקאלדאס. השער עורר עוד יותר את המקומיים שחיפשו להבטיח את ניצחונם ובדקה ה-70 סגר האורוגואי חורחה קאסאנובה את הסיפור עם בעיטה חזקה ויפה מ-30 מ' אל החיבורים וקירב את קאלדאס לגמר ואולי אליפות ראשונה מאז 2003.

http://www.futbolred.com/contenido/mustang/noticias/fecha18apertura09/IMAGEN/IMAGEN-5186625-2.Xxx
    שחקני קאלדאס מברכים את יוהאן פאנו (17), כובש השער הראשון.

http://www.footytube.com/channels/chan_thumbs/sml/4-boyaca-chico-463.Xxxבויאקה צ'יקו-לה אקידד 0-1http://www.terra.com.co/addon/img/deportes/15f97d7equidadp.Xxx
    בויאקה צ'יקו נשארה בחיים ועם סיכוי לשחזר את הגמר בדיוק מלפני שנה כאשר ניצחה אמש בטונחה את לה אקידד 1:0 משער ניצחון שכבש כוכבה הארגנטינאי, מיגל קאנאו בדקה ה-85. ללה אקידד, הקבוצה שעלתה לראשונה ב-2007 ומאז הפכה להפתעה בקולומביה כאשר מגיעה כל עונה לפלייאוף ופעם אחת אף לגמר, עדיין נותר סיכוי קלוש להגיע לגמר אבל קשה להאמין כאשר היא מרוחקת 4 נקודות מהמוליכה ו-2 משחקים לסיום שלב הבתים.

לצפייה בטבלאות הבתים, נא ללחוץ כאן.

היום יושלם המחזור הרביעי בבית B, כשג'וניור באראנקייה ודפורטיבו קאלי עם הגב לקיר, יארחו את קוקוטה דפורטיבו ואנביגאדו פוטבול קלוב בהתאמה.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אמש הושלם המחזור הרביעי גם בבית B בפלייאוף הקולומביאני ושם מסתמן מתח עד למחזור הסיום (עוד 2 משחקים נותרו), כאשר כל ארבע הקבוצות עם 5 נקודות. (התקצירים בלחיצה על כותרת המשחק)

http://www.bdfa.com.ar/imagenes/escudos/junior_p.Xxxג'וניור באראנקייה-קוקוטה דפורטיבו 0-3http://www.bdfa.com.ar/imagenes/escudos/Cucuta_p.Xxx
    ג'וניור הגיעה למשחק כשהיא יודעת שכל תוצאה מלבד ניצחון ביתי עלול לסיים עבורה עונה טובה מוקדם מהצפוי ולא היתה לה כל כוונה שזה יקרה. גיבור הערב היה החלוץ בן ה-24, טאופילו גוטיירז, שמבוקש ע"י מספר קבוצות ארגנטינאיות וכנראה שנראה אותם באחת מהן בסמסטר הבא. לאחר מחצית מאופסת עלו שחקני ג'וניור בטירוף וכבר כעבור 5 דקות סחטו כדור עונשין מ-11 מטרים לאחר נגיעת יד של שחקן קוקוטה ברחבה. גוטיירז בעט פנימה ושיחרר הרבה לחץ אצל האוהדים. בדקה ה-69 מסירת רוחב מצויינת של קרלוס רואיז מוצאת את גוטיירז ברחבה והאחרון לא מתקשה לגלגל פנימה את שערו השני ולהעלות את הקבוצה מבאראנקייה ל-2:0. בדקה ה-74 הורחק חלוצה של קוקוטה, ליונארד פאחוי בצהוב שני מוצדק ובדקה ה-81 סגר גוטיירז את הסיפור עם שער יפה בפריצה שהשאירה אותו באחד על אחד עם קאסטז'אנוס, שוער קוקוטה. שלושער גדול לגוטיירז וניצחון גדול לג'וניור שמעפילה לראש הבית.

http://www.futbolred.com/contenido/mustang/noticias/cuadrangulares409i/IMAGEN/IMAGEN-5441387-2.Xxx
    טאופילו גוטיירז (מימין). ולחשוב שהחלוץ הכישרוני הוזמן למשחקי הנבחרת מול ארגנטינה ופרו אך לא שותף.

http://www.bdfa.com.ar/imagenes/escudos/depcali_p.Xxxדפורטיבו קאלי-אנביגאדו פוטבול קלוב 1-2http://www.bdfa.com.ar/imagenes/escudos/envigado_p.Xxx
    דפורטיבו קאלי, עוד אחת מהגדולות של קולומביה, היתה באותו מצב של ג'וניור וגם היא היתה חייבת לנצח בביתה את אנביגאדו המפתיעה כדי לא להיות מודחת מוקדם מהצפוי. השחקנים בירוק פתחו את המשחק בסערה וכבר בדקה ה-9 עלו ל-1:0 משער של סרחיו הררה הוותיק אחרי מסירה מצויינת של הארגנטינאי, פאבלו באטאז'ה. 4 דקות מאוחר יותר, כבש הררה את שערו השני בנגיחה, אבל השער נפסל בטענת נבדל לא כ"כ מוצדקת. קאלי המשיכה ליזום ולתקוף ובדקה ה-27 החל באטאז'ה במהלך שמצא את "קאראצ'יטו" דומינגז באגף שמאל והאחרון העביר מסירת רוחב לעברו של הררה, שגילגל מול שער חשוף את שערו השני במשחק, 2:0 קאלי. במחצית השנייה ניסתה אנביגאדו לחזור אבל בתוך 5 דקות איבדה שני שחקנים בכרטיסים אדומים: לואיס פרז המגן בצהוב שני (מוצדק) והחלוץ הוותיק, חורחה סרנה, באדום ישיר (מעורר מחלוקת, אפשר היה להסתפק בצהוב). בדקה ה-60 הפיחה אנביגאדו תקוות כאשר החלוץ הצעיר, דורלאן פאבון, פרץ לרחבת קאלי והכניע את בלאסקז, 2:1, אבל יותר מזה לא יכלו האורחים לעשות וגם קאלי שומרת על סיכוייה להגיע לגמר.

הטבלאות לאחר המחזור הרביעי

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/09
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ההצלחה של באטאז'ה מפתיעה אותי, גורם לחשוב כמה עוד כשרונות מתבזבזים בארגנטינה בגלל שהם לא מקבלים דקות או שפשוט מתקשים להתמודד עם הלחץ בקבוצות מסויימות. אני שמח שקאלי עדיין בתמונה אבל ביכולת הזו ללכת עד הסוף כמעט בלתי אפשרי.

עידן - פסוטי כבר סגור אצלכם? אתמול ראיתי את המשחק של הקבוצה שלו והוא היה מצויין, התאקלמות חלקה והרווחתם שוער טוב.

ועדיין לא נתקלתי בידיעה בנושא גוטיירז

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לגבי באטאז'ה, כשהביא אותו המאמן ריקרדו מרטינז, גם הוא לא נתן לו הרבה דקות וגם אם כן, באטאז'ה תמיד היה המוחלף הראשון. מאז ש"צ'צ'ה" הרננדז לקח את הקבוצה השנה, הפך באטאז'ה לברומטר שלה וברוב המשחקים שראיתי השנה את קאלי, הוא פשוט היה מצויין. אולי זה כמו שאתה אומר, מרוב כל הכישרונות הארגנטינאים, יש את אלו שלא מקבלים מספיק הזדמנויות למרות שהם מוכשרים גם כן. שחקן יותר מוכר בארגנטינה, עומאר פרז, עושה חיל כבר מספר שנים בקולומביה ובקבוצות הגדולות. לגבי קאלי אתה צודק, הם לא מרשימיםפ בלשון המעטה ואם אני צריך להמר, אז ג'וניור נראית לי כהכי בשלה להגיע לגמר מהבית הזה.

לגבי גוטיירז, הפירסומים בקולומביה אומרים שהוא בוודאות עוזב את ג'וניור ורוב הסיכויים לארגנטינה (לא אמרו באילו קבוצות מדובר), אבל ייתכן וגם ייצא למדינה אחרת. חלוץ פשוט פנטסטי שהוזמן לראשונה לנבחרת מולכם ומול פרו.

פסוטי כבר סגר אצלנו ואתה בהחלט מעודד אותי לגבי יכולתו. הרבה אוהדים העדיפו שנחתים שוערים קולומביאנים שלא חסרים לנו, בעיקר בגלל גילו של פסוטי, אבל אני מאמין שהוא יצדיק את הבחירה של קאבררו. עכשיו קאבררו מתלבט האם להחתים את פדה היגוואין או את מאג'יולו. אני ממתין להתפתחויות, אבל אני מאוד מרוצה מההתחלה של קאבררו.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן בוידאו של אספריה אין על השער שלו מול ארגנטינה ב-5:0.

ובגול ב-2:25 בבעיטה חופשית נגד ווימבלדון, הייתי במשחק : )

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

עומר, כל שנותר לי הוא רק לקנא בך שראית את החלוץ הפנטסטי הזה ב-LIVE...........
    אילולא השטויות שלו וגם קצת חוסר מזל, יכול היה להגיע רחוק הרבה יותר. השער מול ארגנטינה (הרביעי כמובן) בהחלט היה משהו מדהים. אני רק חושב מה היה קורה אם אותה נבחרת מדהימה שראינו ב-5 בספטמבר 1993 היתה ממצה את הפוטנציאל שלה באותו מונדיאל ב-1994. אני חושב שגם השחקנים עצמם נלחצו מאותו לילה שבו הפכו תוך 90 דקות למועמדים לזכייה.

13. ofiro Member

שלום לך עידן, קודם כל , כל הכבוד על האשכול המבורך הזה שמאפשר לנו להתעניין בליגה הזאת! יש לי חבר שבא מקולומביה והוא הסביר לי על הכדורגל שם טיפה, אין ספק שהכדורגל הזה מאוד מעניין.
    עכשיו למה שרציתי לומר- שמעת שוארגאס מבוקה ג'וניור עבר אתמול לאלמריה הספרדית? שחקן שאני מאוד אוהב (ראיתי כמה משחקים של בוקה, וגם בפוטבול מנג'ר! ). מה אתה אומר על זה? התקדמות או שבעצם הוא עבר לקבוצה חלשה מדי באירופה?

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

היי אופיר,

קודם כל תודה רבה על הפירגון והמחמאות. אין ספק שהליגה הזו מעניינת וצבעונית, ואני מקווה שדרך הסיקורים והתקצירים שאני מעלה כאן מדי שבוע, תוכלו להכיר ליגוןת מעניינות אחרות שלא מקבלות חשיפה, בטח לא בישראל. בתור אחד שצופה ב-4-5 משחקים בשידור ישיר בשבוע, אני בהחלט חושב שהליגה מספקת מתח וכדורגל מהנה ברוב המשחקים וגם שערים מדהימים אם תעקוב אחרי התקצירים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx . כל שאלה שתהיה לך בנושא אני מאוד אשמח לענות עליה.

לגבי פביאן-ברור שמבחינת הליגה מדובר בהתקדמות עבורו, למרות גילו המתקדם (30), בכל זאת הליגה הספרדית ואולי גם מבחינת השכר. מבחינת רמת המשחק, לא חושב שבגילו זה יתרום לו יותר מדי, הוא בעצמו רצה להשאר בבוקה, הוא מאוד אוהב את המועדון ושיחק שם ברציפות מ-2003 למעט עונה אחת. הוא ביקש הארכת חוזה ושכר שכנראה בבוקה לא יכלו לעמוד בו ולכן חתם באלמריה. אתה בטח זוכר שהיו עליו גם שמועות בשנה שעברה על המעבר למכבי ת"א, שאם היה קורה אני מעריך שהוא היה תורם המון, בטח יותר מדולי ג'ונסון, אבל הוא גדול על הליגה הישראלית. לכאורה כל מעבר מדרא"מ לליגה הבכירה באירופה הוא מעבר טוב, אבל אני לא יודע כמה משמעותית תהיה תרומתו בקבוצה קטנה וחלשה כמו אלמריה. בקולומביה פירסמו אגב שגם פנרבחצ'ה ומאלאגה התעניינו בו. בכל מקרה אני מאחל לו בהצלחה למרות שבקולומביה לא ממש מתים על השחקן הזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/09
  15. ofiro Member

למה לא מתים עליו? לפי מה שאני יודע הוא משחק בנבחרת.
    קבוצה ששמתי עליה עין בליגה זה דפורטיבו קאלי .. ראיתי שתי משחקים שלהם ופשוט החלטתי שהם הקבוצה שאני מעדיף בליגה הזאת. למרות שאני מבין שהם לא ממש מצליחים השנה