כדורגל קולומביאני-los Cafeteros

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏31/1/09.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, חדשות טובות לחבר שלך שאוהד את דפור קאלי. ההנהלה בדקה ומצאה כי במשחק ההפסד ביום ראשון מול לה אקידד, שיתפו אקידד שחקן בן 20 על תקן החוק של עד גיל 18. בקולומביה יש חוק שכל קבוצה חייבת לפתוח בהרכבה עם לפחות שחקן אחד עד גיל 18 וזאת כדי לקדם את הצעירים. התברר כי אקידד שיתפו את השחקן על תקן גיל 18 אך ת. הלידה האמיתי שלו הוא פברואר 1989, משמע הילד בן 20. קאלי מבקשת ניצחון טכני וסיכוי מאוד טוב שגם יקבלו אותו. מנהל הליגה אמר כי הדיון ייערך בשבוע הבא וכרגע אקידד צריכה להוכיח כי השחקן אכן מתחת ל-18 (אין לי מושג איך הם יעשו את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). קצת כואב לי עליהם, כי על המגרש הם ניצחו בצורה מעוררת כבוד את קאלי, אבל אם הם אכן לא מילאו את החוק, הם ראויים לקבל הפסד טכני.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/09
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לאנשים הקצת יותר בוגרים בגיל, השם אדולפו "הרכבת" ואלנסיה בוודאי מצלצל מוכר. חלוץ העבר הנהדר של הנבחרת, ששיחק במדיה בין השנים 1992-1998 והיווה חלק מהנבחרת הקולומביאנית הטובה בכל הזמנים שכללה גם את ולדראמה, רינקון, אספרייה, אלבארז ושות', מונה השבוע למאמן החלוצים של קבוצת נעוריו, אינדפנדיינטה סנטה פה דה בוגוטה. המינוי הוא לא מקרי, שכן מאמן סנטה פה הוא לא אחר מאשר הרנאן דאריו גומז, עוזר מאמן קולומביה בין השנים 1987-1994 ומאמן קולומביה שהוביל אותה למונדיאל האחרון שלה ב-1998 ואח"כ הוליך את אקואדור למונדיאל הראשון שלה אי פעם ב-2002. ואלנסיה אומר בראיון שגומז הוא בשבילו כמו אבא והיווה את השיקול המרכזי להסכמתו של ואלנסיה להתמנות לתפקיד. ועם באבות ובנים עסקינן, אחד מהחלוצים בסגל של סנטה פה, הוא החלוץ בן ה-17 חוסה אדולפו ואלנסיה, בנו של ה"רכבת" הנושא את אותו השם כמו אביו. ואלנסיה מאושר מהעובדה שיוכל לעבוד עם בנו וגם לפקח עליו ולעזור לו ולשאר חלוצי הקבוצה מניסיונו האישי. ואלנסיה שיחק ב-1993 בבאיירן מינכן וזכה איתה באליפות ולאחר המונדיאל ב-1994 שיחק באתלטיקו מדריד תחת מאמנו, פרנסיסקו מטוראנה, אך שניהם לא ממש הצליחו שם. התחנה הבאה של ואלנסיה היתה רג'ינה האיטלקית, פאוק סאלוניקי היוונית וב-MLS שיחק בקבוצת ניו יורק מטרוסטארס. בקולומביה שיחק בכמה קדנציות באינדפנדיינטה סנטה פה, אמריקה קאלי ואינדפנדיינטה מדיין ולקראת סיום הקריירה עשה גיחה קצרה במראקייבו מונצואלה ובלוצ'נג מסין עד לפרישתו הסופית מכדורגל ב-2004. סה"כ שיחק 283 משחקים בקבוצותיו השונות וכבש 129 שערים ובנבחרת שיחק 37 משחקים וכבש 14 שערים (כולל שניים במונדיאל 1994).

http://www.bestiariodelbalon.com/nucleus3.22/media/2/20081109-tren.Xxx
    חוסה אדולפו "אל טרן" ואלנסיה במדי אתלטיקו מדריד. ינסה להביא מנסיונו ולעזור כמאמן החלוצים של סנטה פה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/2/09
  3. benos Member

James Rodriguez scored very nice long range shot in Banfield's 3-1 win over Rosario central, the kid is just 17.
    Did he play in the U-17 or U-20 NT? why he play in Argentina and in his homeland?

נערך לאחרונה ב: ‏28/2/09
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גם אני הופתעתי מכך שהוא קולומביאני.
    הוא נקנה מקוקוטה שנה שעברה לכן הוא בארגנטינה, שייך לסגל הנבחרות הצעירות, על פי הידיעה הזאת מאולה:
    http://www.ole.clarin.com/notas/2009/02/28...l/01867804.html

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חאמס רודריגז היה אחד מכוכבי הנבחרת עד גיל 17 ששיחקה באליפות דרא"מ ובאליפות העולם ב-2007 (הוא ונזארית' היו הכוכבים הגדולים). לא ברור בדיוק מדוע הוא לא זומן לנבחרת עד גיל 20 לאליפות שהסתיימה לפני שבועיים (כנראה שהיה פצוע למיטב הבנתי) אבל אין ספק שמדובר בקשר התקפי מוכשר שיכול היה אולי לעזור לנבחרת אם היה משחק לצד חבייר ריינה. אני מקווה שימשיך לשחק טוב בבאנפילד (הבנתי דווקא שהוא לא מקבל מי יודע כמה הזדמנויות) ואולי יוכל לעבור למועדון גדול יותר.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הוא יקבל דקות מעכשיו, המאמן שהביא אותו עזב מעט אחרי שהוא הגיע ולכן עד עכשיו הוא לא קיבל הזדמנות, אבל אחרי שני משחקים טובים אני לא מאמין שישאירו אותו ברסרבה. בעיתון גם כתבו שהוא הזר הצעיר ביותר בארגנטינה כרגע, למרות שאני בכלל לא בטוח כי יש צ'יליאני בגיל הזה ברסרבה של ארחנטינוס לדעתי.

עידן - תבדוק איך השדרנים בקולומביה הגו את השם שלו בתקופת קוקוטה, כי אני די בטוח שזה יהיה בצורה האנגלו-סקסית: ג'יימס. שווה בדיקה.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חחחחח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx הוא בקושי שיחק בליגה, וכשראיתי אותו בפעם הראשונה זה היה עם הנבחרת. קראתי לו ג'יימס רודריגז במשך שבועיים עד המשחק הראשון שראיתי ושם השדרנים הוגים אותו כחאמס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx . נראה לי גם תמוה בהתחלה, אבל מסתבר שזהו שמו. די ברור לי שבכל מדינה שיגיע אליה ייקראו לו קודם ג'יימס, אני בינתיים אשאר עם המקור הקולומביאני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx .

נערך לאחרונה ב: ‏1/3/09
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מממ...מוזר...בחיים לא שמעתי מישהו שקוראים לו ככה, גם השדרנים בארגנטינה נשארים בינתיים עם הג'יימס...הוא מגיע מאנביגאדו או קוקוטה ? בכל מקום רשום משהו אחר...

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

נולד בקוקוטה ושיחק באנביגאדו, אבל כמו שאמרתי, בקושי ראינו אותו משחק בליגה אלא רק במדי הנבחרת עד גיל 17. אני מאוד מקווה שיתנו לו עכשיו לשחק יותר, ממה שהספקתי לראות מדובר בקשר כישרוני מאוד. לגבי השם שלו, נראה מה יהיה. הקולומביאנים הוגים את זה חאמס, מוזר, אבל מי אני שאתווכח איתם?? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

סבב הליגיונרים השבועי:

אנגליה
    ------------
    צ'לסי-וויגאן אתלטיק 1:2-הוגו רודאז'גה נכנס כמחליף בדקה ה-70 במצב של 1:0 לצ'לסי. וויגאן עוד הספיקה להשוות בדקה ה-82 אבל הפסידה באכזריות בה-90 משער ניצחון של למפארד.

איטליה
    ------------
    אודינזה-לצ'ה 0:2-הזברות מנצחות בבית את לצ'ה כאשר הבלם כריסטיאן זאפאטה, שמשום מה מתופקד כמגן ימני, רושם עוד 90 דקות מוצלחות בדרך אולי לקבוצה בכירה יותר בשנה הבאה.

אטאלאנטה-קייבו 2:0-ניצחון חוץ יפה מאוד לצהובים במשחק לא פשוט. מריו ז'פס הוותיק רושם 90 דקות במדי קייבו.

אינטר-רומא 3:3-במשחק דרמטי בסאן סירו, מחלצת אינטר המוליכה תיקו מרומא, אחרי שכבר פיגרה 3:1. המצטיין היה החלוץ הצעיר מריו באלוטלי שכבש צמד, הרנן קרספו הוותיק הישווה את התוצאה לאינטר בדקה ה-79. הקולומביאני איבן קורדובה שיחק 90 דקות בעוד שהקולומביאני השני בקבוצה, נלסון ריבאס, כלל לא נכלל בסגל.

סיינה-גנואה 0:0-סיינה לא מצליחה לגבור בביתה על גנואה ומסיימת בתיקו נטול שערים. המגן הימני, קאמילו זוניגה, רושם 90 דקות במדי סיינה.

צרפת
    -----------
    מונאקו-סט. אטיין 2:2-כוכבה הצעיר של מונאקו, הקולומביאני חואן פאבלו פינו, נפצע בשבוע שעבר ולכן לא נכלל אמש בסגל.

סושו-ניס 0:1- ניס שוב מפסידה, הפעם בחוץ לסושו. השוער הצעיר בן ה-20, דויד אוספינה, שוב רושם 90 דקות במדי ניס. למרות ההפסדים האחרונים, בניס מאוד מעריכים את אוספינה ובונים עליו לעתיד ולראייה המקום שתפס בזמן האחרון על חשבונו של ליונל לטיזי הוותיק.

ואלנסיין-ליל 0:2-ניצחון קליל לואלנסיין, הקשר הדפנסיבי קרלוס סאנצ'ז, ממשיך את היכולת הטובה שלו ואמש שיחק 75 דקות במדי ואלנסיין.

סדאן-מונפלייה 1:1 (ליגה 2)-מונפלייה מוציאה תיקו בחוץ עם סדאן, החלוץ הקולומביאני ויקטור מונטאניו, רושם 88 דקות במדי מונפלייה.

גרמניה
    ------------
    פ.צ. קלן-ארמניה בילפילד 1:1- פאריד מונדראגון משחק 90 דקות בשערה של קלן, שגם הודיע על התעניינות בשוערה הצעיר של ניס, דויד אוספינה, כמחליף עתידי למונדראגון בן ה-38.

נירנברג-מיינץ 05 (ליגה 2) 0:0-קשרה הקולומביאני של מיינץ, אלקין סוטו, נכנס בדקה ה-45 אבל לא הצליח לגרום לשינוי אצל קבוצתו שהוציאה נקודה בחוץ ומתבססת במקום השני בליגה השניה.

ספרד
    ----------
    אתלטיקו מדריד-ברצלונה 3:4- לואיס אמראנטו פראה לא היה שותף לניצחון הגדול על ברצלונה. פראה כזכור נפגע בראשו בצורה לא קלה מול סביליה במחזור הקודם וייעדר כחודש מהמגרשים (יחמיץ גם את משחקי נהבחרת בסוף מרץ, ככל הנראה).

אתלטיק בילבאו-סביליה 2:1-ניצחון חוץ נאה לסביליה, שמתבססת במקום השלישי בליגה הספרדית. קאנוטה כבש את שני השערים. בהגנת סביליה שיחק 90 דקות הבלם אקיבאלדו מוסקרה שכנראה חוזר לעצמו ולהרכב הקבוצה.

עידכונים נוספים בהמשך...

נערך לאחרונה ב: ‏2/3/09
  12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לציין שלטעמי לפחות קורדובה היה אחד מהשחקנים החלשים במגרש והחוליה החלשה בהגנה של אינטר.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא ראיתי את המשחק, אבל אני מתאר לעצמי שאם הקבוצה קיבלה 3 שערים, אז ההגנה בטח לא הצטיינה.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בורדיסו וסנטון היו סבבה דווקא, הגולים באו אחד באשמתו המלאה(באפטיסטה סובב אותו), אחד באשמתו החלקית(דה רוסי ברח לו וכבש בנגיחה) ואחד בכלל באשמת מייקון. בכל זאת היו לו כמה טעויות, אחת שהביאה את ווצ'יניץ' לאחד על אחד שבלי בורדיסו זה היה 3-0(האחד על אחד היה במצב של 2-0).

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

למרות שזה לא הנושא פה כבר התחלתם אז אני אמשיך, שחם אתה חושב שהיכולת החלשה שלו נובעת אולי מהרוטציה שמוריניו עושה בהגנה (לפחות ממה שאני שם לב) ?