עוד לא ראיתי אף מרד צרכנים ישראלי שהצליח. אנחנו אוהבים את החיים הטובים ומוכנים לשלם עבור כל פינוק אפשרי. זו הסיבה שהדלק התייקר כאן בעשרות אחוזים בחודשים האחרונים ואיש לא הפסיק למלא את מכוניתו. זו הסיבה שמנויי ערוץ הספורט בכסף עברו בלי שאיש ידבר על כך. זו הסיבה שכל ייקור מחירים וגזירות מיסוי עוברות במדינתנו בקול דממה. זה יהיה הדין גם לגבי המונדיאל. ישראל לא בנויה למרד צרכנים כי אנשים כאן עיפים, חלשים ומוכים היסטורית. ההתארגנות נגד צ'רלטון מגוכחת. מדובר בחברה מסחרית שרוצה ובצדק מבחינתה להרוויח מהמכרז. היא שילמה מיליונים שאף ערוץ אחר לא היה מוכן לסכן. הם לא הפראיירים שלכם. לכו תפגינו נגד אנטנות סלולריות בכל רחוב זה הרבה יותר מוצדק מאשר לדבר שטויות כנגד יזם עיסקי שסיכן מיליונים ביושר ורוצה להרוויח את כספו בחזרה. צ'רלטון לא דופקת את העם-מי שדפק את העם זה ערוץ הספורט שגובה מנוי ולא נותן בתמורה פייט על מכרזים שווים, ערוץ 1 שגובה אגרה ושם על כולנו זיין. קריאות לחרם לא יעזרו-על דברים יותר משמעותיים מכמה מאות שקלים זה נכשל. למה אין מרד נגד האלימות? השחיתות? האנטנות? תאונות הדרכים? כי אנחנו עם מחורבן שבו כל אחד דואג רק לעצמו. חיסכו ממני את דיבורי הסרק הטפשיים שלכם על התארגנות להחרמת השידורים-זה לא יעבוד ולא עובד גם כרגע.
לומר שמרד צרכנים לא יצליח זה לגיטימי מאוד, כי זה לא ממש עובד בארץ. לומר שההתארגנות נגד צ'רלטון מגוחכת מיסודה, עם זאת, זו בדיחה. אנשים נהגו לקבל משהו בחינם, עכשיו דורשים מהם על זה מאות שקלים. זכותם לנסות ולהתארגן נגד זה אם הם רוצים. אם זה יצליח... זה כבר משהו אחר. במידה שצ'רלטון לא היתה קונה את שידורי המונדיאל, מה היה קורה? אנחנו יודעים את זה כולנו - הערוצים האחרים כן היו קונים את זה בסוף, ובמחיר נמוך יותר. אבל לצ'רלטון משתלם להוציא סכומים גדולים בעיקר כדי למנוע את השידורים מהאחרים ולתפוס מקום ב'קונצנזוס' של שידורי הספורט. והמטרה, הידועה מזמן, ערוץ בתשלום מתחרה לערוץ הספורט. אז להאשים את ערוץ הספורט וכו' בכך שהם פשוט לא מוכנים להיכנס למלחמת מחירים עם חברה שלא יודעת גבולות, זה לא ממש רציני.
ברק רום, זה שהכל הולך בכסף היום, לא אומר שגם הכדורגל צריך להיות ככה. בושה שככה אתה מדבר בכלל. אתה צודק בדבר אחד- אנחנו מדינה מגעילה, שכל אחד דואג רק לתחת של עצמו. בארה"ב עושים הפגנה על כל דבר קטן ויוצאים עם שלהם. אנחנו אולי בחיים לא נצליח לעשות הפגנה כמו שצריך, כי רק מי שלא יכול להרשות לעצמו את זה, או לא מוכן לשלם בסכומים האלה, ישתתף בעצומה. כל השאר, שיכולים להרשות לעצמם ומוכנים לשלם את הסכומים הללו, לא שמים על זה בכלל, והם לא ישתתפו בזה. בוריס, הייתי מקווה שמה שאתה אומר הוא נכון, למה אני לא זוכר ממש. מה שאני כן זוכר, שרק איזה שבועיים לפני המונדיאל, ספורט 5+ הודיע שהוא קנה את השידורים. ככה שזה אולי סימן קטן לאופטימיות. אגב, אני לא יודע אם כבר שלחו כאן או לא, ולכן אני שואל- מישו רוצה שאני ייתן לינקים לעצומה נגד צ'רלטון (נגד המונדיאל אני בטוח שאתם כבר חתמתם רובכם כאן)?
www.herem.tk זה האתר לחרם צרכנים נגד צ'רלטון, וכאן זה למונדיאל: www.mondial.10x.co.il בלינק האחרון כדי לחתום, אתם צריכים להרשם עם משתמש בפורום הזה שם, ואז תהיה לכם גישה ולא יהיה רשום לכם שהתפריט מנוטרל.
העיקר שאתה יודע שצ'רלטון נכנסת לרשימה של מחדלים שקיימים בארץ שבניהם נמצאים דברים חמורים כמו האנטנות וכו'... אין מקום בכלל להשוות את זה לאלימות ולתאונות דרכים,אני מתפלא שבנאדם מבוגר אומר כזה דבר. זה שיש בעיות אחרות במדינה זה לא אומר שהבעיה הקטנה הזאת,שבעיני אוהדי הכדורגל,שהם חלק גדול מהמדינה,היא מאוד משמעותית,לא צריכה להעסיק אותנו ואנחנו צריכים להתעלם ממנה.
ברק ברק, למה לבלבל אותנו עם אמירות דמגוגיות מבלי לטרוח ולבדוק אותן?? מרד נגד האנטנות הסלולאריות: היה ועוד יהיו , לא מזמן הורדה אנטנה סלולארית בגבעתיים, שלא לדבר על המאבק החריף שמנהלת ראש עיריית הרצליה גרמן ביחד עם התושבים, כנגד החברות הסלולאריות על מיקום האנטנות... מחירי הדלק עולים בכל העולם, ותראה לי מישהו שיכול לא לנסוע ברכבו ועדיין ממשיך למלא דלק ולנסוע כאילו אין מחר. אין ברירה אז ממשיכים למלא דלק ולנסוע(ואגב על פי מספר מקורות גם בחברות מסויימות החליטו לקצץ בהוצאות רכב ) ולמי שיש ברירה נוסע בתחבורה הציבורית. תאונות הדרכים - על עמותת אור ירוק שמעת, דוח שיינן? גם היו הפגנות כנגד האלימות ובלא מעט מקומות הורים מתארגנים ושומרים על האיזורים בו מבלים ילדיהם. לגבי השחיתות לא חסרות מחאות, אמנם בכל הדברים זה לא מספיק אבל יש נסיונות. המצב אותו תיארת הוא אמנם נכון בחלקו על כך שהפכנו לעם בו כל אחד דואג לעצמו, אבל עדיין יש בעם הזה אנשים שכן מנסים לשנות ולא נכנעים לנורמות הפסולות הנהוגות. חרם צרכנים אמיתי כמו בארה"ב לא היה עדיין אבל יש פה ושם נסיונות. אגב לא כל חרם חייב להפיל חברה לקרשים, מפסיקה לעיתים מחאה שקטה בכדי לגרום לחברה להפסדים לא מבוטלים. היהירות שלך ברק לגבי כך שאנשים ישלמו עבור המונדיאל כפי שהם משלמים עבור כל פינוק וכפי שהם משלמים כעת אינה במקום. אגב היכן הנתונים לגבי כמות ההזמנות של אלו שכן מזמינים בכל מחזור ? חבל מאוד שצ'ארלטון אינה חברה בורסאית כך יכולנו לדעת בדיוק את הרווחים שהיא מפיקה שאתה מתגאה בהם כל כך. למי ששכח את המשחק מול צרפת לא שידרו בסופו של דבר כי לא נכנעו לדרישות מטורפות של מחזיק זכויות השידור. כך שהיה תקדים לכך, ולא מן הנמנע שגם הפעם לא רק ערוצים מסחריים לא יכנעו לדרישות מחזיקי הזכויות, אלא גם הציבור עצמו שמשום מה הפעם לא יסכים להיפרד מכמה מאות שקלים עבור כמה משחקי כדורגל, אז אולי מבחינתך ברק, אלו דברי סרק אבל לרבים וטובים הדברים הללו מאוד משמעותיים וכן משפיעים על איכות החיים בארץ הזו,אמנם לא ברמות של תאונות הדרכים, השחיתות והאלימות אבל כן בדברים הקטנים וטובים. אז אם אתה רוצה לטמון את ראשך בחול ולטעון כי הכל שטויות ושצ'ארלטון (אשר הצליחה בצורה מעוררת השתאות לפצל את מחזורי הליגה בארץ למספר ימים מרשים מאוד ולגרום לדילול הקהל מהמגרשים כאילו כל מגרש הינו משולש ברמודה) פשוט מנסה להחזיר את ההשקעה, אז אולי תתעלם מהדיון . רק שתדע שיש הרבה מאוד אוהדי כדורגל שקצו בכל "ההתעללות" שנעשית להם בכל הנוגע לשידורי הכדורגל, בין אם מדובר בצ'ארלטון כשהמונדיאל הוא גולת הכותרת כרגע, או ערוץ 5+ שטענותיך כלפיו כבר נשמעות מגוחכות למרות שבאמת יש לגביו המון טענות מוצדקות(אגב אני לא מבקר את איכות השידור של צ'ארלטון לעומת זו של 5+ מהסיבה הפשוטה שמעולם לא צפיתי במשחק ששודר ע"י צ'ארלטון), ובין אם מדובר בערוץ הראשון שמשקיע רק במכבי תל אביב ובתוכניות האירוח הנהדרות, ביחוד זו של יוני רועה. אז אנחנו אוהדי הכדורגל הפוטים כן נמשיך לעסוק בעניין הזה ולקוות שהדברים יחזרו לשפיות, ועוד דבר לא רק ערוצי הספורט והערוץ הראשון אשמים, אשמה גדולה מאוד חלה על שתי החברות המחזיקות בנו- יס והוט העושות כמעט ככל העולה על רוחן מבחינת המחירים שעולים ועולים מהסיבה הפשוטה שהחברות הללו מפסידות מיליונים על גבי מיליונים. בגלל השקעות מטורפות בפרסומות (ביננו את מי מעניין המסך הרחב של יס..), שירות לא טוב והשקעה במקומות הלא נכונים(במכירות, במקום בלקוח עצמו שעם היה מטופל כמו שתריך לא היה צריך כל הזמן לעבור מחברה לחברה). אבל כאן ממש שכמעט אין ברירה למי שרוצה לראות טלויזיה ולא רק את הערוצים המובילים אלא גם מעט ספורט או סרטים. והברירה היחידה היא לעבור לאחר תום המבצע (עוד שיטה נפלאה- "נגמרה תקופת המצע כעת המחיר הוא רק 255 ש"ח גם הוא זול בהרבה מהמחירון, אז מה אם שילמת השנה 204- ש"ח בלבד אתה היית לקוח חדש"..)או לעבור לשימור וכו'.. .ובראש כולם עומדת המועצה לשידורי כבלים ולווין שאולי היא מוגדרת כגוף המפקח על החברות הללו, אבל נראה כי הם פשוט מפקחים על כמות הכסף שהחברות הללו גורפות מהלקוחות וככל שהכמות עולה המועצה מרוצה יותר.. אז אנחנו נמשיך וננסה לגרום לכך שהמחירים יהיו שפויים יותר. בין אם יתעלמו מאיתנו ובין אם לאו , לי לפחות זה תרום ואני מאמין שהחרם הקטן שלי ושל עוד כן יובילו לשינוי.
אני חושב שצ'ארלטון מגזימה במחירים ובאמת הספורט מתחיל להיות לעשירים בלבד ברק אתה עובד שם וברור שתגן עליהם אבל לא יכול להיות שהמונדיאל יעלה כמה מאות שקלים ואפילו עם החבילה של HOT זה לא משתלם כי חבילת הספורט עולה במחיר כזה עדיף לראות באינטרנט או באיזה פאב מאשר לשלם לצ'ארלטון אני לא הזמנתי ולא יזמין מצ'ארלטון שום דבר ולכול אלה שמארגנים את החרם תמשיכו ככה בסוף נפיל את החברה הזאת
למה דמגוגי? אני חושב שברק צודק לחלוטין. בוא נגיד וצ'רלטון חס ושלום כן ישדרו את המונדיאל. כרגיל, מלא טלפונים יציפו את נתן זהבי ברדיו, יתלהמו, יצעקו, ואז יגרדו את התחת - מקסימום לא יראו את המונדיאל. לא יותר מזה. זה יהיה יום עצוב מאוד לחובבי הספורט הישראלים משתי סיבות, בעיקר עם צ'רלטון יקחו מחיר מופקע עבור התענוג. עבורי, אגב - הבעיה נכון להיום עם שידוריה של צ'רלטון (והם תקפים לשני השירותים שהיא נותנת), אינה דווקא המחיר - מבחינתי 20 שקלים למחזור בליגה האנגלית הוא בהחלט מחיר סביר, למרות שלשלם כמה מאות שקלים על טורניר שלם זו כבר הגזמה חצופה. הבעיה היא באיכות המוצר.הכיף העיקרי במונדיאל הוא לא רק הכדורגל, אלא גם האווירה מסביב. כאן אני באמת חושש למוצר של צ'רלטון. בהיעדר פרשנים ראויים, כתבות צבע ואולפן ראוי צ'רלטון פשוט לא מצליחה לתרגם את ההתרגשות לו ראוי משחק כדורגל, וזו כבר בעיה רצינית, בעיקר עם תחרות כמו מונדיאל.
אנשים חסר לכם קצת מושג על מצבה של צ'רלטון כיום. צ'רלטון היא לא חברת ענק דורסנית שסתם גובה מחיר עתק עבור שידורי המונדיאל. צ'רלטון בכלל לא עושה כסף! הם הפסידו מיליונים בשנתיים האחרונות והם בקשיים. אחרי המונדיאל סביר להניח שצ'רלטון תיעלם מהמפה, אמנם לא היה מרד צרכנים אבל הקהל היה אדיש וגרם לחברה הפסדים כספיים. תמחיר המונדיאל הקרוב הוא רק נסיון של צ'רלטון למזער נזקים. המטרה צריכה להיות גרימת הפסדים מקסימליים לצ'רלטון על מנת שכל חברה שאפילו תעז לחשוב על שידורי ספורט בתשלום תירתע מהאופציה מידית.
במצב כזה, איכות הפרשנים וכל האווירה שמסביב זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים לדאוג לו. העיקר שנוכל לראות את המונדיאל כולו על מסי הטלויזיה שלנו.
תמשיך לדבר לקיר עם הנאומים הדמגוגיים האלה, העובדה היא שבכל העולם, גם במדינות שמשלמים על הליגות המקומיות, יראו את המונדיאל בחינם והמדינה הדפוקה הזאת היא היחידה בעולם שאנשים צריכים לקרוע את התחת כדי לראות מונדיאל. זאת כבר סיבה מספיק טובה לחרם. ועל הסיבות האחרות לא נתחיל לדבר כי האטימות נשפכת ממך או שפשוט צ'רלטון השתילו אותך פה ואתה באמת לא מאמין בבולשיט שקופץ מכל הודעה שלך. אין ספק שאתה עובד בחברה מאוד אוהבת אדם...
למה אין דיון לקראת המונדיאל? במשחק שמשודר כרגע ביורוספורט, קוסטה ריקה מובילה 2-1 על צרפת(בהרכב חזק כולל הנרי) לקראת סוף המשחק, 2-2 גול של סיסה. אנלקה!!! כבש את הראשון. קאמבק? דקה 87, שער אדיר של הנרי עם העקב שהוא אפילו לא התכוון אליו :aaa7: