אולי לנו זה נראה מהצד קצת טיפשי (למרות שאני אישית חושב שזה ממש לא), אוהדי בילבאו בעצמם מעדיפים לא לזכות בתואר, מאשר שהמסורת תישבר. אני מאוד מקווה שבארסה לא תשים ספונסר, ואני גם לא בטוח שזה יקרה בשנים הקרובות, כל עוד לאפורטה הוא המנהל. בארסה הצליחה לאחר כמה שנים נוראיות, להגיע למאזן שנתי של - 0, אומנם ללא רווחים, אך גם ללא הפסדים כפי שהיה בשנים של החמור גאספרט.
באופן מסויים אני מבין את העיקרון של בילבאו. האוהדיים שלה מאוד מזדהים עם הקבוצה. הם יודעים שברגע שיזרמו זרים הם ייקחו את הצביון של הקבוצה ואף עלולים להגיע למצבן של רוב קבוצות הצמרת, שרוב שחקניהן הם זרים. לכן הם דבקים בעיקרון הזה ולדעתי זה יפה. ואור, תחשוב על זה ככה - אמנם אין הישגים, אבל ההוצאות הן על המשכורות נטו וככה הקבוצה אפילו רווחית.
זה לא רק על משכורות נטו, גם בילבאו קונה שחקנים, הבעיה היא שאין הרבה שחקנים באסקים ואם הם חייבים שחקן בעמדה כלשהי המבחר שלהם קטן והמחיר גבוה.
או שהם הולכים לליגות הנמוכות, מביאים שחקן זול אמנם בגרושים, אבל שהסיכוי שיפתח לשחקן כדורגל ראוי בליגה הספרדית הראשונה הוא לא גבוה במיוחד. כמובן שיש גם חסרונות בשיטה, אבל האוהדים, הם מן הסתם ישארו מרוצים. חוץ מזה שלבילבאו בסך הכל יש מסורת של קבוצת צמרת בכדורגל הספרדי, רוב הזמן לפחות. היא לא מתפרקת, למרות המדיניות, ומצליחה לשמור על עצמה. הבעיה שמחכים שם להתרוממות.
הכוונה הייתה בהשוואה לכל השוק, אפשרות הבחירה של בילבאו מאוד מוגבלת יחסית לקבוצות עם מדיניות רכש חופשית.
יש הרבה שחקנים באסקים טובים גם בסוסידאד ואוסאסונה ויש גם במחוזות אחרים. אתלטיק זו לא נבחרת. אגב גם אטלטיקו מדריד ממוצא באסקי. ציטטתי את עצמי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/huh.Xxx
איך אתלטיקו מדריד ממוצא באסקי? הרי באסקי זו הגדרה למי שגר בחבל הבאסקים, ז"א הגדרה גאוגרפית, איך לעזעזל אתלטיקו מדריד שמוצאה במדריד היא ממוצא באסקי? ואצל סוסיאדד ואוססונה משחקים זרים.
לאום זה כל מה שמאחד קבוצה על פי מאפיינים אתניים - זה יכול להיות מנהגים, סמלים, מסורת, היסטוריה - אפילו דגל. על פי הגדרה הזו הבאסקים, ששורשיהם בחבל הבאסקים הם לאום לכל דבר.
יכול להיות שהמקור של אתלטיקו זה באסקים, שלפני 100 שנה תושבים ממוצא באסקי במדריד החליטו להקים את אתלטיקו... ד"א, סתם לידע כללי, את ריאל מדריד הקימו 2 אחים קאטלונים, וסנטיאגו ברנבאו היה גם קטלוני