ישראל Vs בלגיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Ice Cream, ‏18/8/11.

1. Ice Cream חסה

כמה זמן משדרים ומסקרים בכזו רמה את הכדורגל האירופי? 15 שנים? בדיוק הזמן עבור דור חדש לגדול על בקהאם, ראול, רונאלדו פנומנו ושות' במקום על רענן דרעי, עבד רבאח ואייל אלמושנינו. עכשיו גם סוכנויות הטיולים בעולם (יש לזה שם יותר טוב בטח, נו איסתא למיניהן...) הבינו את השוק ויש אפשרות להציע נסיעות למשחקים, כך שכן- יש לזה השלכות, ואני לא אתפלא אם גם בצ'כיה ודנמרק התמורות האלה קורות, שלא לדבר על למשל סין, קוריאה ויפן שהאוהדים שם נוהרים לאירופה וקשה לי להאמין שלא על חשבון הליגות המקומיות.

וקשה לי להאמין שהדרישה שלך מבחורות תהייה שהיא רק תראה טוב, בניגוד לכדורגל למשל (וגם שם יש את הפרמטר של הקונצרט- הניצחון מובטח, תוכל לאכול שם גם טוב ותוכל לצפות בפנינת אדריכלות ובאירוע נוצץ במיוחד, לא רק כי מסי ונאני יודעים לעשות טריקים יפים יותר מרפאלוב ושכטר).

2. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

דה לה האסה,

בארסה, ריאל וליגת האלופות קיבלו חשיפה דומה גם לפני 5 שנים. גם אז ה"טרנד" הבולט ביותר היה נסיעה לקאמפ נואו; רק 5 שנים לפני כן הישראלים גם גדשו את היציעים באולד טראפורד (כאשר היונייטד זכתה בטרבל). הזיקה לכדורגל העולמי ואהדת קבוצות אירופיות היא תופעה שהייתה קיימת עוד מהתקופה בה התחילו לשדר ליגות מהעולם- וזה היה לפני יותר מ10 שנים.

לפיכך, קשה לי להאמין שירידה של 41% בכמות הצופים של המשחק המרכזי בתקופה של 5 שנים, או צניחה של 30% ברייטינג של הנבחרת, הן תוצר של "פינוק" וגלובליזציה בלבד. כפי שכבר ציינתי, הבעיה של ליגת העל אינה טמונה בכך שהאוהדים הישראליים מזדהים גם עם קבוצות מחו"ל, אלא בכך שהם לא מזדהים עם קבוצות מקומיות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/8/11
  3. אלי מתחן Member

גם לפני 10 שנים אנשים היו טסים בהמוניהם למשחקים באנגליה, פחות לברצלונה יותר ללונדון.
    אתה לא יכול לטוס כל שבוע למשחק בחו"ל. זה אירוע של פעם בשנה.
    משחק בארץ זה משהו שאתה יכול לעשות באופן ספונטני. מה אני מנסה להגיד שזה לא תחרות. כדורגל מאירופה וכדורגל מהארץ אמורים למלא משבצת אחרת כל אחד.
    חוץ מזה שחצי ממה שאמרת אלה דברים שאתה יכול לשנות. זה שהפכו משחקי כדורגל בארץ לחוויה שהיא חצי סיוט זה לא אומר שזאת עובדה קבועה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/8/11
  4. vasisualy Member

אציין מראש שיש הרבה מה לשפר (בלשון המטה). אבל לא הייתי אומר שזה סיוט. דוגמה קטנה. היו לי 2 מנויים, והלכתי למשחקים עם ילד הגדול. לפעמים הייתי לוקח את הקטן. ופעם אחת שניהם נשארו בבית. אז אמרתי לאשתי שהיא יכולה פעם אחת לנסוע למשחק. היא ממש לא שרופה על כדורגל, אך הסכימה. היא עדיין ממש לא שרופה ולא ממש אוהדת של בית''ר. אבל יש לי עכשיו 4 מנויים... ותאמין לי שאשתי די מפונקת ולא היית הולכת אפילו לחצי סיוט.

5. אלי מתחן Member

פעם נתתי לאחי הקטן לאכול בונזו, הוא אמר שזה טעים. מסקנה : אנשים אוהבים לאכול בונזו.
    זה בערך מקביל למה שרשמת עכשיו.

6. vasisualy Member

או שאתה באמת לא מבין, או שאתה מתחכם ומעדיף להעמיד פנים כאילו לא מבין. אז או שאתה מנסה להבין, או שאין על מה לדבר בכלל.

7. אלי מתחן Member

זה שלאשתך אין בעיה ללכת למשחקים, מעיד אך ורק על אשתך, לא על אף אחד אחר. מה לא ברור פה?

8. vasisualy Member

או שאתה באמת לא מבין, או שאתה מתחכם ומעדיף להעמיד פנים כאילו לא מבין. מה לא ברור פה?

9. אלי מתחן Member

טוב בוא אני אנסה להבין.
    אני טוען שהתנאים במשחק כדורגל בארץ הם סיוט. קשה להגיע לאיצטדיונים, תורים בכניסה גם כשאין כמעט אוהדים, חם בקיץ גשום בחורף, מזנונים שמוכרים לך קולה מבקבוק בפי 10 מהשווי שלה.
    ואתה מבטל את הטענה שלי בזה שאשתך לא חושבת שזה סיוט.

אמרתי לך, גם אח שלי אוהב לאכול בונזו, לשים לך בבאגט או בפיתה?

10. vasisualy Member

לא. אתה לא מנסה להבין. אתה רק מתחכם.

11. סמואל אטו Member

אני מבין שאתה בקטע של התחכמויות, סבבה.

תרצה או לא תרצה, פעם אנשים גדול על בית"ר,מכבי חיפה,הפועל ומכבי והיום ילדים גודלים על מסי,אינייסטה וויין רוני.
    פעם אנשים היו שומעים שירים ושערים ופעם בשובע היה איזה שידור מהליגה האנגלית.
    פעם כל שסק היה מלמיליאן והיום כולם נשארים בבית ופותחים את הטלויזיה כדי לראות פרסומות שמפמפמים על מסי ובארסה.

אנשים רואים איך הכדורגל בחו"ל מתנהל ואת החרא שאבי לוזון מוכר להם ובורחים לספה בבית.
    למה לי לבוא לראות את גיא צרפתי משחק כדורגל אם אני יכול פשוט לראות את מסי וצ'אבי מחליפים עוד דאבל םס?
    למה לי להשקיע 500 שקל על כרטיס עונתי כשבאותו כסף אני יכול לשלם לצ'ארלטון עבור הליגה הישראלית,האנגלית,הגרמנית,האיטלקית והאלופות לכל העונה?

12. אלי מתחן Member

גם לפני 10 שנים יכלת לראות את זידאן ופיגו ואפילו בחינם. וגם אז אנשים הלכו לראות את גיא צרפתי.
    גם הקולנוע הישראלי היה במצב של הכדורגל הישראלי, הוא יכל להמשיך שנים עם סרטי בורקס ולהשאר מוצר שחלק מאוד קטן מהאוכלוסיה אוהב.
    במקום זה אנשים טובים לקחו את העניין ברצינות ואנשים הולכים לראות סרטים ישראלים לא פחות מאשר סרטים זרים. נכון שליאור אשכנזי הוא לא ברוס וויליס, כמו שקובי מויאל הוא לא צ'אבי אלונסו.

13. סמואל אטו Member

אם נתעלם מהעובדה שזה פשוט לא נכון, אתה לא באמת מצפה שדברים יקרו תוך יום נכון? אם מחר קורנפיין ישיג 200 מיליון שקל לחשבון הנבמק של בית"ר, היא ל תהיה אימפריה כמו מכבי חיפה סתם ככה.

זה בדיוק מה שאני טוען.
    אנשים לא באים כי הכדורגל בארץ זוועה והם יכולים לראות את ברצלונה בבית.
    אם יהיה פה ניהול נכון אפשר להחזיר את הקהל למגרשים עם ריבית, ולעקוף את בלגיה בסיבוב.

14. אלי מתחן Member

איך זה לא נכון? אתה רוצה תמונות שלי יושב מול הטלוויזיה ורואה משחק כדורגל מאירופה לפני עשר שנים?
    לא משנה מה תעשה, כמה הניהול יהיה טוב, רמת כדורגל כמו ברצלונה לא תקבל פה.
    רמת הכדורגל היא שולית, תאמין לי שגם אם הקבוצות פה היו הרבה יותר טובות, כשתוכנית סיכום המחזור לא זמינה לכולם, העניין בכדורגל יורד. ככה גם עם זה שהמשחק המרכזי משודר בערוץ 11 ולא בערוץ פופולרי.

15. Ice Cream חסה

מצד אחד אתה מתלונן על זה שאין שידור בערוץ לא פתוח לכולם ומצד אחר בזה שכשיש שידור בערוץ שפתוח לכולם (גם לאלה שאין להם כבלים או רק עידן+) הוא לא מספיק פופולרי וחדשני? ערוץ 2 הוא ערוץ עם תקציב גבוה יותר (תתפלא! אגרה והמדינה משלמת יו נואו) והוא יכול לשלם ולהשקיע בעמדת שידור ובסיקור המשחק בניגוד לערוץ 2 או 10, שבכלל על סף פירוק.