ישראל Vs בלגיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Ice Cream, ‏18/8/11.

1. Ice Cream חסה

לאוהדי הפועל פתח תקווה הייתה בעיה מסוימת עם אפי צפריר, לאוהדי סנט פאולי בניגוד אליהם, לא היו תנאים לתרום כסף.

לבית"ר יש התחייבויות של 25 מיליון שקל שהיא לא מצליחה לכסות והפועל פתח תקווה וסכנין בקושי משיגות תקציב מינימום, על מה אתה מדבר?

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמיד אפשר למצוא סיבות למה לא. לדעתי אתה מריר משום מה כלפי האוהדים בארץ למרות שהם לא האשמים במצב.
    כל הטופיק הזה המגמה שלך נעה לכיוון אחד והיא אשמתם של האוהדים. מסכנים הטייקונים שמשקיעים 0.0001% מההון שלהם בקבוצה בזמן שיש אוהדים מסורים שלא גומרים את החודש ועדיין מגיעים למשחקים.

אני מעריך מאוד אנשים כמו שחר או איזי שרצקי שבאמת משקיעים בקהילה ומשקיעים גם בנוער אבל הם המיעוט בכדורגל שלנו. רוב הטייקונים מחפשים לעשות את סיבוב הפרסום שלהם, לקבל כמה כתבות, ללטף לעצמם את האגו ולהשאיר אחריהם חורבות.

הסיבה שבית"ר י"ם שקועה בחובות לא קשורה לאוהדים שלה אלא למנהלים שלה. לא רואה סיבה למה עם ניהול נכון קבוצה בליגת העל צריכה להיכנס לחובות. בטח קבוצה כמו בית"ר י"ם.
    גם סכניין והפועל פתח תקווה מצויות בחובות של הבעלים הקודמים.

מכיוון שקשה לי להאמין שהמודל של בעלות בידי אוהדים תצליח בארץ כרגע אני חושב שהשילוב הנכון הוא למצוא אנשים כמו שחר שתהיה להם בעלות על 49% מהקבוצה כש51% יהיה בידי האוהדים. ככה הקשר עם הקהילה ישמר ואפשר יהיה לבנות גם קבוצות איכותיות.

DeLaHaza, מי לדעתך ישמור על הקבוצה יותר, הטייקונים או האוהדים? מי יחשוב פעמיים לפני שהוא מוביל את הקבוצה לחובות או לפירוק, אצל מי בסוף היום תעמוד טובת הקבוצה אצל האוהדים או הטייקונים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/8/11
  3. אלי מתחן Member

למה להם לתרום כסף? הם רוצים להשקיע את הכסף בקבוצה. לא לתת אותו לכל מני מנכ"לים מושחתים שיבזבזו אותו על משכורות שלהם ושל חברים.

4. סמואל אטו Member

למה בליגות המנוכות אין אוהדים?
    הפועל ירושלים,מכבי יפו,הפועל כפ"ס?

מה בדיוק אתה מנסה להסביר פה?
    המחשבה שלך עדיןי מעוותת לחלוטין.

האוהדים זה הסיבה היחידה שהכדורגל הוא מה שהוא נהיה היום.

200 איש בשביל התחלה זה לא טוב?
    בארסה התחילה מ-11.

5. Ice Cream חסה

למה ששחר ירצה שאוהדי חיפה יתערבו לו בניהול הקבוצה? הוא יקום וילך במצב כזה... וככה אני חושב לגבי כל אחד מהטייקונים.

ההתחייבויות שבית"ר גוררת אחריה נבעו רק מחוסר מזל, אם ברוכיאן ובן שושן היו גם הם מממשים את הציפיות שתלו בהם וכמו יצחקי היו אטרקטיביים למכירה אז לבית"ר לא היו בעיות, וכן- בית"ר בבעיה בעיקר בגלל ניהול כושל של קורנפיין.
    סכנין והפועל פתח תקווה הן קבוצות שפשוט אין להן מאיפה להשיג כסף, פשוטו כמשמעו. שמעת את אוהדי סכנין מנסים ליזום רכישה של הקבוצה? בכלל המנטליות בקבוצות הערביות היא בעייתית עם 30 מנהלים (10 אומרים ככה ו-10 אומרים ככה כמו שאמר מזרחי לגבי אח"י נצרת, וגם בסכנין המצב לא שונה), וכל חבר הנהלה כזה מקבל בטח שכר...

אטו- יופי, מתוך 200 קבוצות יש 10 קבוצות עם 1000 אוהדים. ברוב הקבוצות יש 50 אוהדים, ועדיין משחקים כדורגל.
    את החלק השני לא הבנתי.

אלעד- למה MAN (נותן החסות הרשמי) לא התנו בכלום את התרומה שלהם ואוהדי הפועל פתח תקווה בגלל מיליון וחצי שקל היו צריכים לעמוד על שלהם עד הרגע האחרון לפני הירידה? מה ההוכחה בכלל שאפי צפריר הוא מושחת? כי הוא לוקח שכר והמפרק מינה אותו למנכ"ל? למה לאוהדי סנט פאולי לא היה אכפת לתרום מכספם?

האוהדים בארץ הם גרועים לא פחות מהעסקנים והטייקונים אם אני חושב על זה עכשיו. הם אלה שבאים בדרישות על כל שקל שהם מכניסים והם אלה שיכולים להבטיח ולא לקיים, וזה לא רק אוהדי הכדורגל, גם בחור אחד שניסה להריץ פרויקט חברתי במגזר הערבי והתבסס על השקעה מצד כמה משפחות שכבר הבטיחו לשים את הכסף זרק את הפרויקט לטימיון בגלל שכולם ברגע האמת התחילו לעשות פוזות...

כך שכן, אני סוגד לבעלי ההון והטייקונים ומאמין להם בעיניים עצומות שטובת הקבוצה שלי לנגד עיניהם, חד משמעית.

6. אלי מתחן Member

אין ספק שטובת בית"ר הייתה בראש מעינייו של גאידמק.
    למה שאוהדי הפועל פ"ת יתנו כסף לגוף שהם לא מאמינים בו? בגלל שזאת הקבוצה שלהם? שהקבוצה תלך לקראתם ותתן להם חלק מהבעלות. מה הם בדיוק יקבלו בתמורה? הכסף שלהם ילך לאנשים שהם לא סומכים עליהם.
    למה האוהדים בארץ יותר גרועים מבמדינות אחרות? למה בכל תחומי התעשייה והכלכלה אנחנו מצליחים לבנות מוסדות פיננסים וחברות מצליחות ורק בכדורגל הכל נראה כמו מדינת עולם שלישי. אנשים אולי לא מיליונרים, אבל הם גם לא מטומטמים.

7. סמואל אטו Member

נו ו...? איך זה משנה את מה שאני אמרתי?
    אם לא היה את הכסף בקבוצות ליגת העל והלאומית שמגיע בזכות האוהדים,אז אף אחד גם לא היה משחק בקבוצות היותר קטנות.

בגלל שמספקים להם חרא של כדורגל,חרא של ניהול,חרא של איצטדיונים,חרא של התאחדות,חרא של נבחרת,חרא של שחקנים.
    למה שהאוהדים פה לא יהיו גרועים? איזה סיבה יש להם להיות טובים?

8. אלי מתחן Member

רמת הכדורגל היא שולית. מעולם לא היה פה כדורגל טוב, אבל הוא היה הרבה יותר מחובר לאוהדים.

9. סמואל אטו Member

העולם התשנה.
    היום רמת הכדורגל זה דבר מאוד קריטי.

10. אלי מתחן Member

במה העולם השתנה? הירידה בכמות הצופים היא לא מגמה כלל עולמית. כל הזמן מדברים על זה שהכדורגל פה טוב כמו בבלגיה, ושם יש הרבה יותר צופים פר משחק.

11. סמואל אטו Member

העולם השתנה.
    היום ילד יכול לראות את ברצלונה בשידור ישיר ורואה כדורגל איכותי מהו.
    ברגע שהוא רואה את זה ואז מגיע למשחק בליגה הישראלית ורואה שחקנים שבקושי יודעים לתת פס הוא מפסיק להגיע למשחקים כי מבחינתו זה לא שווה את זה.

12. N כמוני Member

ייתכן שהרמה בליגה הישראלית ירדה, אבל כמו Mister Joe Cool אמר את ברצלונה אפשר לראות גם בבלגיה, ועדיין יש שם יותר צופים. יש פה בעייה עמוקה שאנשים פה רוצים להתנתק מכל מה שישראלי. זה נכון לא רק לכדורגל, אלא גם בדברים אחרים. הטירוף סביב חנויות H&M, סיקור נרחב של כל מה שקורה בהוליווד, האזרחויות האירופאיות/אמריקאיות/קנדיות שכל אזרח שני במדינה רוצה להוציא.

13. gilad16 Member

תגידו אתם כי אני באמת לא יודע, אם פותחים דיון על מספר הצופים, כמה עולה כרטיס ממוצע למשחק בליגה הישראלית וכמה בבלגיה ובהשוואה להתייחס גם לשכר הממוצע במדינות?

אני הולך בעיקר למשחקים של הליגות הנמוכות, שהכניסה חינם עד 20 ש"ח, אבל התחושה שלי היא שבליגת העל המחיר גבוה מאוד ביחס לתמורה. שהתמורה זה לא רק איכות המשחק, אלא גם התנאים ביציעים ובאצטדיון בכלל. ביותר מדי מגרשים בקיץ האוהד השכיח נצלה בשמש ובחורף נרטב בגשם לדוגמא, וזה רק קצה הקרחון.

זה דבר שיכול להסביר את העדר הקהל במקום, או לצד, תופעת ההתנתקות מכל מה שישראלי (לדעתי לא קשור) או רמת הקבוצות.

14. Ice Cream חסה

בימקא אנשים ישבו על הברושים בגשם, בשמש, בשלג ובאינעל הדינאק, כן, הדרישות נהיו גבוהות יותר והדור הזה יכול לנסוע לקאמפ נואו, לאכול שם סושי ולאונן על מסי ועכשיו הסטנדרטים שלו לא מאפשרים לו ללכת לקרית אליעזר לאכול בייגל'ה ולאונן על ערן לוי. אבל אם נחליף את ערן לוי בוויאם עמאשה, סמוך על אוהדי חיפה שהם יבואו כמו טטל'ה לרכוב על גל ההצלחה.

N כמוני- אתה חושב שבבלגיה אין מקדונלד'ס, אין H&M וילדים בני 3 הולכים עם חולצה של הוברט וטושר ולא של מסי ורוני?

15. אלי מתחן Member

כי רק היום המציאו את הכדורגל העולמי, ולפני יומיים שידרו אותו בפעם הראשונה. זאת תופעה חדשה שהכדורגל הישראלי צריך להתמודד איתה. הכדורגל הישראלי אף פעם לא היה טוב כמו האירופאי. אבל גם החברה שלך לא נראית כמו אנג'לינה ג'ולי, אני לא רואה אותך עוזב אותה רק בגלל שיש בנות יותר יפות בעולם.
    כדורגל מקומי הוא לא מתחרה של הכדורגל העולמי, הוא תוצר מקומי משלים למה שאתה רואה בחו"ל.

זה לא שונה מההיסטריה שהייתה סביב איקאה מתי שפתחו את הסניף בפולג.
    ומה עם זמרים ים תיכוניים שממלאים אולמות ורמזור שיש לה רייטינג מטורף.