אחד הדברים שהכי מציקים לי בישראלים זה הנטייה להטיף מוסר. בחדר כושר, במכולת, על הכביש, תמיד יהיה הזר שירגיש שיש לו את הזכות לומר לך איך ומה לעשות, על דעת עצמו. אנחנו מטיפי מוסר צדקניים ברמה מגעילה ממש. הנטייה הזו, לחשוב שאנחנו יותר טובים מכולם, זה פשוט מסוג הדברים שמשגעים אותי. Van, סלח לי אבל איפה אתה גר ששם קורים דברים כאלה?
דבר אחד יש לי להגיד-אם הייתי יכול, הייתי עוזב בלי לחשוב בכלל, ככל הנראה לאוסטרליה. בעצם לא ככל הנראה, לאוסטרליה. התרבות שם, האנשים הם כאלה טובים ואדיבים, וזה מתחיל בדבר הכי קטן כמו לעצור במעבר חצייה וזה ממשיך עד לדברים הכי גדולים. בישראל האנשים בחיים לא יגיעו למצב כזה, כי הם פשוט לא כאלה. בנוגע לדתיים, בעיקר מהסוג שVAN תיאר, הקיצוניים-צריך לבודד אותם, לא להיתקרב עליהם פשוט, הם לא רוצים להיתקרב, לא רוצים לנסות להבין, והם שונאים אותך כי אתה לא מאמין במה שהם מאמינים ויגידו לבן שלהם ליזרוק על אימא שלך אבנים בגלל שהיא כופרת מגעילה וזנותית, כי היא לא מיתלבשת כאילו היא בחרמון. אין מה לעשות מול דברים כאלה, פשוט להיתרחק מהם כמה שיותר.
אתם לא מבינים דבר אחד בסיסי: כל אדם וכל סביבה חוששים מזרים, וזה הבסיס לגזענות. כל אחד הוא גזען, במידה פחותה או במידה מרובה. זה טוב? לא, בוודאי שלא, אבל זה חלק מטבעו של האדם. קחו כמה דוגמאות,לחלוטין לא הזויות: 1. אשכנזי הולך לגור בשכונה של אתיופים, איזה חיים יהיו לו? 2. אתיופי שוכר דירה ברמת אביב ג' - עוד לפני שהוא מכניס את חפציו לדירה, בעל הדירה מקבל 700,000 טלפונים בסגנון של "למה השכרת לכושי? " ...או "ערך הדירות יירד ב 50 אחוז". 3. ערבי שוכר דירה בחולון, כמה זמן יקח עד שיציתו לו את הדירה? 4. יהודי שוכר בית בטייבה ,כמה זמן יקח עד שיציתו לו את הדירה? 5. בחורה חילונית שוכרת דירה במאה שערים, כמה זמן יקח עד שיציתו לה את הדירה? גם בחו"ל זה ככה, בכל מדינה, ואל תבלבלו את המוח ששם זה יותר טוב. בערים שרוב אוכלוסייתן מהגרים, כמו ניו יורק, לוס אנג'לס, מיאמי, יותר נוחות מעצם טיבם ל"לא אמריקאים". אבל פותח הדיון חושב שהוא חי בפינלנד, מדמיין שהוא מוקף פיורדים ששרים לו שירים של ג'ון לנון, ומסלסלים עשן סגול כלשהוא. כשהוא יתעשת ,ויבין שהוא חי במדינה קטנה שמוקפת אויבים, עם הגב לים, הוא יפסיק לדבר לא לעניין. לרדת מהארץ? כן, הייתי עושה את זה אתמול, מה אתמול - לפני שנים. למה? בגלל חוסר התרבות, בגלל החשש הקיומי, בגלל האפשרויות הכלכליות, בגלל שכל המערכות כאן רקובות , נגועות בסרטן השחיתות והקומבינות. אחרי 47 שנים, אחרי שנתתי 3 שנים בסדיר, ו 20 שנה במילואים, מגיע לי לחיות את שנותיי האחרונות בניו ג'רסי, בעיירה קטנה שרובה יהודים וישראלים משכילים. הייאוש שם הרבה יותר נוח.
מסכים בהחלט עם כל מילה. מטבע האדם הוא לא להכיר בשונה ממנו ולדחות אותו. כמובן שיש יוצאי מן הכלל ויש דרגות שונות עד לקיצוניות כמו שהסברת שעלולים לשרוף לך את הבית אם רק תעז לשים את כף רגליך שם. אבל היות ורוב האנשים בעולם אינם מסוגלים להכיר באחר והשונה מהם קשה לתאר מצב של הרמוניה מושלמת.
xavi6, אני הולך לשאול אותך משהו עם הסיכון של לצאת מעט בוטה. אני אוהב את הכתיבה שלך כי אני רואה בה משהו מאוד ריגשי וחזק, אבל אני חייב לומר שגם קיבלתי רושם שאתה בן אדם מעט בוטה לפעמים, משתמש בקללות קטנות גם כשלא ממש חייבים, לפעמים אפילו מתחמן פה ושם (אמרת למשל משהו בדיון של צה"ל פה, על איך אפשר לצאת משירות וכו') וזה בסדר מבחינתי כי זו צורת ביטוי, אני גם לא אסיק מכך עליך כבן אדם כי זה בסך הכל פורום כדורגל ואם אני רוצה אני נרשם בשם בר רפאלי ואני כוסית על. אבל רק אומר לך, שאחד הדברים שהבנתי בטיול שלי ללונדון, זה שישראלים... הם מרגישים קצת יותר מדי בבית בחו"ל. אתה מדבר על אוסטרליה, ושוב אני אחזור על החלק של אני לא מכיר אותך באמת, אבל משום מה באופי שהצטייר בעיניי, עם כל הכנות, קשה לי לדמיין אותך מנהל חיים תקינים באוסטרליה. כי למטבע יש שני צדדים, ובמקום כזה גם תידרש לתת יחס קצת שונה ממה שאתה רגיל אליו, ואל תהיה בטוח שהשינוי הוא כל כך קל, בטוח ומובן מאליו. אני חולה על לונדון. אני מעריץ כל פינה בעיר (כמעט) ואני יכול לומר שאני מרגיש אפילו חובה לגור בעיר יום אחד. אני גם אקח סיכון ואומר שאני חושב שאני מרגיש קשור ללונדון קצת יותר משאתה לאוסטרליה. אבל לא לתמיד. כי (באיזשהו מקום לצערי) תמיד יישאר "גיא הישראלי" בתוך גיא הלונדוני, זה שבקיץ לא יבין איך אין ים, ויתגעגע לחברים, ואולי אפילו טיפה לפרובינציאליות שאני מתעב, וללכת להסתובב בדיזנגוף ביום שישי בבוקר, ולישון בצהריים של שבת אחרי החמין של סבתא, עם המוספים של יום שישי. כי זה נחמד, אפילו מעורר הערצה עבורי להסתכל על האנגלים צוחקים בפאב, השירה באצטדיון וללכת לרויאל אלברט הול לראות את האומנים שאני אשכרה שומע יום יום. אבל זה לא אני, ולפעמים זה קצת מבעס אותי, אבל אני יודע לפחות שאני לא חי בהכחשה. טוב, לא הכחשה מלאה לפחות.
אם כבר דיברת על הכחשה,אני יכול לומר לך שאני אחד שחי ב"הכחשה" נולדתי למשפחה מרוקאית שלא מהטובות והמשובחות בישראל לצערי ולכן אומצתי על ידי אשכנזים. לכן היום אני מרגיש עצמי כאשכנזי לכל דבר וסולד מהתרבות והשורשים שלי בגלל מה שהיה לי בעבר.
צ'אבי, סלח לי אבל אתה פשוט מזיין את השכל. אין גזענות באוסטרליה? הצחקת אותי. המדינה עם הכי הרבה מהגרים בעולם, ובכל זאת זאת אילו ששולטים הם רק הלבנים הוותיקים. מה עם האבוריג'ינים? מה עם היוונים? שמעת על המהומות שהם עשו לפני כמה שנים בגלל האפלייה ממנה הם סובלים? אבל מה פתאום, באוסטרליה אין גזענות... ולכל המצדדים בירידה מן הארץ, Fuck you all. הייתי בערך 70 פעמים בחו"ל בכמעט 17 שנותיי, בכ-20 מדינות שונות בחלקים שונים של העולם (אירופה, צפון אמריקה, המזרח הרחוק) ולא ראיתי מקום שהייתי יותר רוצה לחיות בו (לחיות זה להעביר בו את כל החיים שלי, יש הרבה מקומות שהייתי מוכן לבלות בהם כמה שנים מחיי). אם מסתכלים על ה-Overall, פשוט לא יהיה לי שם יותר טוב, וגם -כמו שגיא אמר- תמיד ישאר בי החלק הישראלי שהוא בשום פנים ואופן לא שלילי. למרות שקשה לראות את זה, יש לנו תרבות, יש לנו מנהגים, יש לנו דרך חיים והיא לא רעה בכלל. אולי המצב הבטחוני לא משהו, אבל אני מרגיש שאחרי שנתיים ברוקיז הקנדיים אני אשתגע לחלוטין. אולי המצב הכלכלי לא משהו, אבל אם אני אעבור לברלין אני אהיה מליונר? אולי אני שונא חלק מהאנשים, אך לא נראה לי שגם בהונג-קונג אוה?ב את כולם. אני רוצה שהילדים שלי יהיו ישראלים, וגם בניהם, כמו שהמשפחה שלי קיוותה 2000 שנה. אמנם אני עדיין ילד, אבל אני לא טיפש (אני מרשה לכם לחשוב אחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) ואני מבין מה טוב ומה רע, ושלא קיים באמת טוב ורע מוחלט. חיים, אותך אני מבין, אתה כבר עברת (סטטיסטית. אין לי שום כוונה להרוג אותך לפני גיל 104) את אמצע החיים, לפעמים צריך שינוי. אבל ירדן, לעבור לחיות באוטרליה? לא מובן.
השביתה גרמה לך ( חלילה! ) לנזק מוחי? 47 כפול 2 זה 94. תחזיר לי ה 10 שנים שגנבת לי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx יאללה, בואו נקים עיר בניו ג'רסי, תאמינו לי, גן עדן שם. ASOCCERVILLE , הולך?
אני את הבגרות שלי במתמטיקה בכר עברתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx חיים, שתזכה לחיים ארוכים.
אני לא רואה את עצמי חי בשום מקום חוץ מישראל בשום שלב בחיים. טיילתי בהרבה מקומות באירופה וארה"ב וכולם נראו לי יפים ונחמדים, ואפילו מקומות יותר טובים לגור בהם, אבל אני יודע שבשום מקום אני לא ארגיש קשור. זה פשוט מאוד. "ישראל היא המדינה היחידה שבה אם אתה שונא פוליטיקאים, שונא פקידים, שונא את המצב, שונא את המיסים, שונא את איכות השירות ושונא את מזג האוויר, סימן שאתה אוהב אותה." משפט כ"כ נכון.. בעיקר הקטע של מז"א. שונא את החורף החם ונטול השלג פה..
בשלבים מסויימים של החיים אני רוצה לחיות בחו"ל, רצוי בלונדון אבל גם מקום אחר באנגליה יהיה נחמד. למה? כדי לדעת איך זה. לדעת שניסיתי. שראיתי קצת מעבר לשלב הביקור. אבל בסופו של דבר כן, חוזר לארץ כמו גדול.