ישראל- עם מלא שנאה?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Ampelmann, ‏11/12/07.

1. Andrea21 Member

אז אתה אומר שישנם דתיים שהיו מוכנים להתבוללות?

2. לא מצאתי כינוי Member

הבנתי, זה כולם גזענים, ורק אתה, הנאור, המתקדם, ההומני. ok.

יש פה כל כך הרבה אנשים שרק מתלוונים על המדינה ומתפלצפים על הדתיים ה"גזעניים", היהודים כלפי הערבים, הערבים כלפי היהודים, וואטאבר,
    למה אתם לא עוזבים את הארץ? לכו לגרמניה, מדינה נאורה שמתאימה לכם. אין גזענות(כן בטח), כולם פתוחים כלפי זרים, אתם מוזמנים.

3. Andrea21 Member

אני גר באוסטרליה

4. לא מצאתי כינוי Member

אתה מוזמן להשאר שמה.
    להתלונן מרחוק זה הכי קל.

נערך לאחרונה ב: ‏12/12/07
  5. Olli Member

אני לא מכיר אותך, אבל אני יכול לומר לך שאתה פשוט כותב שטויות. כל כך הרבה שטויות בכמה הודעות בודדות!
    מה הקשר אם הם מוכנים להתבוללות או לא?! יש אנשים עם עקרונות מסויימים, והם לא רוצים לשבור אותם.
    מפריע לך במה שהם מאמינים? לך תקים לך דת משלך. אף אחד לא יכעס, תאמין לי. רק מעניין אותי כמה אנשים יאמינו לשטויות שתספר להם.

נ.ב

עכשיו הספקתי לראות שאתה כתבת שאתה גר באוסטרליה.
    תישאר שם, ואל תתלונן על מה שהולך בארץ הדפוקה הזו.

6. Andrea21 Member

אני נשאר אל תדאג,דביל.

7. Andrea21 Member

זה עיקרון גזעני.

8. Gerrard Member

טוב חלאס זה נהיה קרב איגרוף, תסכימו לא להסכים ותעברו הלאה.

9. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

להגיד שאני לא רוצה שהבן שלי יתחתן עם מוסלמי/נוצרי/בודהיסטי זה לא גזענות,זה נובע מתוך עקרון דתי ומתוך זה שאני מאמין שזאת הדרך היחידה שהדת שנקראת יהדות תישאר בעולם ממש לא מתוך מחשבה שהמוסלמים/נוצרים/בודהיסטים הם נחותים ממני או משהו כזה.
    אם זאת צריך לאמר שסביר להניח שיש כאלו שלא רוצים שבנם יתחתן עם 'גוי' מסיבות גזעניות,בדת יש המון ערכים מעולים של עזרה לזולת ולחלש ועוד המון המון דברים אבל יש הרבה דברים שניתנים לפרוש ומובלים לגזענות יותר מאשר מובילים לגזענות,הגזענות אגב גם מהעובדה,שתרצו או לא אתיופים ונורדים נראים שונה,ויהודים והמוסלמים נמצאים בתרבויות שונות,הדברים הללו,ההבדלים הללו טבעיים ומותר להגיד וזאת האמת,אנחנו והמוסלמים שונים,אנחנו לא אותו דבר לא אותו גזע אפילו אם תרצו אבל האם זה אומר שאנחנו או הם שווים יותר? זאת כבר שאלה אחרת והיא הבעייתית.

10. THE STRETFORD END Member

2 יהודים דתיים אשכנזים שגרים בישראל,מנסים להרוג אחד את השני על הכביש,נדחפים אחד לפני השני בתור לבנק,
    מה שווה הדת?מה שווה שהם דומים אחד לשני?

11. VaN Member

אני אענה דרך התגובה הזאת גם לOlli,
    אם העקרון הוא עקרון דתי, והדת מורה לנו על כיוון גזעני אז העקרון הוא לא גזעני?
    מהדת אפשר להפיק הרבה דברים טובים, אבל לא צריך להיתו עיוורים, כשאנו מצווים לא להתחתן עם גויים, אנחנו מצווים להבדל מהם, מחשיבים עצמנו ל"עם נבחר", כמו שכתב אמפלמן, ביטוי שמראה שלפי הדת אנחנו מעל העמים(הגזעים) האחרים, כל אלה מראים על דת שמבדילה את עצמנו משאר הגזעים ולהבדל מהם -> עקרון גזעני.

אני מאוד מסכים עם Gerrad שהבעיה היא בחינוך, מבחינתי הגישה של רוב המורים לא נכונה אבל כמובן שגם התנאים שנותנים להם רחוקים מלהיות אידאליים בשביל להעביר מסר חינוכי שבאמת יכול להסית לפחות חלק מאיתנו מהגזענות ולהקל על עולים חדשים את הקליטה.

כשנישאל אוהד בית"ר למה הוא לא רוצה את עבאס סואן בקבוצה שהוא אוהד, הוא אמר שאין קשר לגזענות, יש פה עניין של עקרון. בדיוק כמו העקרון שאוסר על דתיים להתחתן עם גויים, אם אתה מסכים איתי שהסיבה של אותו אוהב היא בעצם גזענות אז אין סיבה שלא תסכים איתי שבתנ"ך יש עקרונות גזעניים.

12. Olli Member

זה שנאמר עלינו שאנחנו 'עם נבחר' לא מעיד על גזענות.
    הנאצים טענו שהם הגזע העליון ושכל השאר Untermensch (מגרמנית, תת-אדם) ולכן צריך לשעבד אותם ולהרוג אותם.
    ביהדות אין אמירה כזו או אחרת שהאחרים הם לא טובים. ביהדות אומרים שאנחנו העם הנבחר, מכיוון שה' בחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו. אין איזכור כלשהו שאנחנו "גזע עליון" וכל השאר שווים כקליפת השום. אין איזכור שצריך להרוג את כל מי שהוא לא יהודי. זה מה שמוכיח, שהדת, על אף הסתכלות חיצונית ומהירה, אינה גזענית.

לגבי מה שהזכרת על האוהד בית"ר, זו גזענות. להבדיל מהדת.
    מה שנאמר על האיסור להתחתן עם גוי, הוא דמגוגיה זולה. זה שיהודי לא התחתן עם גוי, בא מהסיבה הפשוטה שצריך להימנע מנישואים עם הגויים כדי לשמור על צביון יהודי במשפחה בפרט, ובעם ככלל.
    אין באיסור ולו רבב של גזענות, אני לא יודע מאיפה הבאתם אותה.

13. VaN Member

אם אתה מבדיל את הגזע שלך חיצונית קובע שהוא עליון, וכמובן שאם ה' בחר בנו מכל העמים העם שלנו הוא אכן העליון. ברגע שה' בוחר עם הוא מיד הופך לעם העליון, משמע שכל שאר העמים נחותים ממנו.
    היהדות כמו כן, קובעת שיש להרוג את מי שמפציץ עבודה זרה בתוך העם, זה אומנם לא אומר שיש לרצוח כל אחד שלא נולד מהגזע הנכון, אבל זה כן מתייחס לחיים שלו כפחות "שווים" מאשר הערך הכל כך עליון שנותן ה' לחיי האדם.

מה עם ההבדלות שלנו מכל שאר הגזעים, איסור על קיום יחסי מין עם הגויים, אתה לא רואה בזה משהו גזעני? כשדתיה הפרה את החוק הזה לא מתייחסים אליה כטמאה?
    ואני יכול למצוא לך עוד יסודות גזעניים ביהדות, יסודות נוראיים לדעתי, כשאישה נשואה ולא דתיה עולה לאוטובוס בבני ברק היא חייבת לעשות זאת דרך הדלת האחורית ואם לא היא פשוט יוציאו אותה מאוטובוס באלימות.

אם אתה לא מוצא קווי דימיון, אז אולי לא כדאי למשוך את הדיון הזה אבל קשה לי להאמין שזה אכן כך.

---
    בקשר לסוגיית אוהד בית"ר, המטרה של אותו אוהד היא לא לאפשר לסואן להכנס לקבוצה שלו היא גזענית בגלל שהוא לא רוצה שהוא" ילכלך" לו את הקבוצה, אם אתה רוצה אתה יכול להגיד את הצביון היהודי של הקבוצה שלו ואולי גם בעם שלו, ועם זאת הוא גזעני. אז למה האיסור להתחתן עם גויים הוא בסדר?

14. Olli Member

אני לא אענה לך על ההודעה האחרונה, מכיוון שאפשר להתפלסף על הנושא שעות ורצוי שנסיים עם זה כבר. חרגנו מהנושא שבעקבותיו פתחו את הדיון.
    רק דבר אחד:
    זה שכמה חרדים מפגרים עשו את מה שעשו לא אומר שכולם ככה. זאת למרות שאני גם לא מסכים עם החרדים ברוב ראיית עולמם. בדת, אין דבר כזה שאומר שנשים צריכות לעלות בדלת האחורית של האוטובוס. זה נוהל מגעיל ומשפיל שעובד כבר תקופה לא קצרה בבני-ברק.
    עוד דבר, דע לך שתפיסת עולמם של הדתיים הלאומיים (כיפות סרוגות) שונה מתפיסת עולמם של החרדים.
    לכן, אתה יכול להתווכח על ההיבט הדתי הרבה בתור אחד שרואה את הדברים מבחוץ, אבל להחמיץ הרבה פרטים שלא ידעת עליהם וחשבת שהם עובדים ככה בדת כי שמעת תמיד דברים רעים על חרדים הזויים שעושים מעשה נורא (שזה בדיוק חילול ה'- חילוני בוחן את הדתי ורואה מעשה רע שהוא עושה, וזה גורם לו לומר "אם אלו הדתיים, מה הדת שווה". בגלל זה אני אומר שהחרדים שעשו זאת הם דפוקים בשכל.)
    הדתיים הלאומיים דוגלים בשמירת הדת ובמקביל מקבלים בידיים פתוחות את השינויים שמביא העולם (להבדיל מהרפורמים, שמשנים דברים בדת ברוח הזמן). אצל החרדים זה עובד שונה. הדתיים פשוט ליברליים- לא כמו החרדים.
    ותאמין לי, שהזרם הדתי לאומי בארץ לא היה מסכים לרעיון האוטובוסים הטיפשי הזה אם הוא היה נשאל עליו- הן מן הבחינה הדתית, ואין מן הבחינה ההגיונית.

15. VaN Member

אני אמנם חילוני,, אבל אני לא חיי בבועה. אני חיי עם דתיים שביום כיפור זורקים עליי אבנים, כי אני לא מאמין במה שהם מאמינים, סבתא שלי מורדת בכוח מאוטובוס מאותה סיבה, אנשים מעירים לאנשים שסביבי לגבי צורת הלבוש שלהם ושוב מאותה סיבה. ואני לא מדבר דווקא על חרדים.
    אני לא שופט אף אחד לפי האמונה שלו, אלא לפי המעשים, אני רואה גזענות אצל חלק הדתיים, ואצל חלק מהמנהיגים שלהם ולכן אני שופט אותם.

אם סטינו מהנושא אז באמת כדאי להפסיק, אבל הניתוק הזה בין הדתיים לחילוניים לדעתי לפחות כן קשור לנושא.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/07