ישראל באליפות אירופה 2007: כישלון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏10/6/07.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם היינו חוטפים בכל משחק שישייה, הייתי טוען שזה חשוב מאוד שעלינו. זה נסיון ענק לשחקנים הצעירים. אי אפשר לדעת מתי תהיה הפעם הבאה שנעפיל לטורניר כזה ויש סיכוי גדול מאוד שבעוד 20 שנים אנחנו נסתכל לאחור ונגלה שזה הטורניר היוקרתי היחידי שנבחרת ישראלית הצליחה להעפיל אליו, פרט למונדיאל בשנת 1970. חוץ מזה, זה יתן גדולה לשחקנים ויתן להם המון רצון לעבוד קשה ולהתקדם, עכשיו שהם יודעים לאילו רמות גבוהות שחקנים בגילם יכולים להגיע. אני מקווה שהטורניר הזה יפתח דלת לאחד השחקנים האלה. מספיק, מבחינתי, שאחד מהם יצא לאירופה בעקבות הטורניר הזה וההעפלה כבר עשתה את שלה.

2. BeitaReaLiverpool Member

אגב, אם ישראל הייתה באיחוד האירופי אין לי שום ספק שלפחות עשרה שחקנים מהנבחרת הזאת והבוגרת כבר היו בחו"ל.
    פשוט ישראלים נחשבים זרים, אז לקבוצות ממוצעות עדיף להביא ברזילאי טוב או אפריקאי חזק כזר.

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא לעלות ולחטוף , לעלות ולהנות .
    כמובן שהתבוסה הזו ביזיונית אבל היא לא מול סתם נבחרת , מול אחת הכשרונות אם לא הכשרונית באליפות הזאת.

4. manchiz Member

עצוב, אכזבה גדולה. אני מעריך שגיא לוי יחטוף עכשיו חבל על הזמן מהתקשורת הישראלית. במיוחד על המשחק מול בלגיה ועל איך שנראינו היום. נקווה שהשחקנים צברו ניסיון מהאליפות הזאת, ובואו לא נשכח, כל הכבוד על עצם העלייה.

5. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

חבל מאוד,סגל מצוין פשוט גיא לא השתמש עם השחקנים בצורה טובה בטורניר ושינה את ההרכב לא פעם
    אחת וחבל,אבירם בורכיאן שהיה באמת חסר בשני המשחקים האחרונים היום שוב לא שותף למה ? ולמה כן
    שותף עומר פרץ שהוכח ככישלון במשחק הראשון נגד הולנד ? דרך החשיבה של גיא לוי בטורניר היא מתחת
    לכל ביקורת ומגיע לו לחטוף את כל האשמות מהתקשורת.

6. Number 8 Member

לא סתם נבחרת? אחלה. נבחרת כשרונית? אחלה. יש דרך להפסיד.
    נגד הולנד הצגנו משחק טוב, הפסדנו ויצאנו מאוכזבים ובצדק. נגד בלגיה, שיחקנו נגד יריבה שמהדקה ה-20 הייתה עם עשרה שחקנים, תקפנו, היינו יותר טובים, החמצנו מספר הזדמנויות, שלטנו עד הדקה ה-70 ואז בום, בלגיה הבקיעה והפסדנו את המשחק. נגד פורטוגל אין מה לדבר, לא היינו במשחק, חטפנו ארבע בראש ובמזל לא קיבלו עוד שתיים בדרך.

עדיין מגיע לנבחרת כל הכבוד על שהגענו לאליפות אירופה, אבל יש דרך לא לעלות לשלב הבא ולחזור הביתה עם הרבה כבוד לעומת דרך לחטוף שישה שערים בשלושה משחקים, בלי אף נקודה, בלי אף שער זכות. האמנתי שאנחנו יכולים לעשות יותר מזה אבל מסתבר שטעיתי. גיא לוי האש העיקרי והוא צריך לעשות חשבון נפש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/6/07
  7. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לכמה שטענו פה שיש לנו סגל מצויין - תסתכלו בנבחרות הולנד ופורטוגל, יחד עם איטליה ואנגליה, ונבחרות אחרות בהשוואה לשחקנים שלנו, ותגידו לי אם הסגל שלנו באמת מצויין כ"כ או לא.

מול צרפת הפתענו כי התגוננו הרבה זמן ויצאנו למתפרצות קטלניות והבאנו את השער-שניים [בסיכום הדברים] שהיינו צריכים.

במשחקים שהיינו צריכים ליזום מהלכים התקפיים, לא יזמנו ולא עשינו את זה, וזה ההבדל בין נבחרת של חצי-גמר האליפות לנבחרת שהולכת הביתה עם 0 נק' ו-0 שערי זכות.

8. שגיא Guest

פורטוגל הכי הרשימה אותי עד כה. אני לא באמת מאמין שמישהו ציפה מישראל לעלות. נכון, גם אני ציפיתי לקצת יותר מהנבחרת, ואני לא מדבר על נצחונות, אלא על יכולת, כי מלבד הבזקים של יכולת טובה מול הולנד (דווקא בהרכב הכי תמוה מבחינתי), ישראל לא עשתה הרבה מול בלגיה, והיום מול פורטוגל היא נראתה פשוט חסרת אונים. זה לא סוד שאנחנו כלל לא ברמה של הנבחרות האלו. הערב, כל שחקן של נבחרת פורטוגל עשה מה שבא לו. עם יתרון של פיזיות ומהירות כלכך רציני, אין פלא שהמשחק נגמר בתוצאה כזו. גיא לוי העתקש להביא לנבחרת הזאת שחקנים כלכך אפורים כמו ליאור ז'אן ועומר פרץ, כשכולנו נוכחנו לדעת שמה שבאמת קובע עד כה זו היכולת הטכנית, למרות שגם בא אין לנו סיכוי להתקרב לנבחרות האלו. אי אפשר לסכם את הטורניר הזה ככישלון מבחינתי, כי למען האמת, ההצלחה הגדולה היא בעצם ההגעה, הרי אין שום סיכוי שאנחנו אחת מ8 הנבחרות הטובות באירופה בגילאים האלה.

זהו, נגמר. ממשיכים הלאה.

9. מכבי או מוות!!! Member

לכל אחד מאיתנו יש שני צדדים השמח והעצוב.
    מצד אחד אני שמח מאוד על הששתפות במפעל הזה בכלל,על הכרת הנבחרת והשחקנים בעולם,על ההתלהבות של השדרנים האנגלים מטגה,סהר,שפונגין וכו'.
    מצד שני אני עצוב מאוד על זה שבאנו לטורניר ולטעמי לא קיבלנו בית קשה או לפחות נבחרת אחת שהיינו יותר חזקים ויציבים ממנה - בלגיה אבל כשלנו מולה,לא השגנו שער זכות אחד,לא נקודה לא כלום,אנחנו רק רשומים בדפים כנבחרת שישחקה באליפות הזאת.
    אבל אני אופטימי וחושב שזה הישג ענק רק להפעיל לאליפות אירופה הזאת מה שלא עשינו שנים,זה גם קידום מצוין לצעירים,בקיצור היה כיף ונחמד אבל חבל.

10. Don Joan Roman Member

לא יודע מה איתכם אני מרוצה.
    אולי אחריי התבוסה הזאת יבעטו את גיא לוי מהנבחרת, רב עם דרור קשטן על תמוז ועמית בן שושן ולא נותן להם לשחק בגרוש, מבקש ממנו אישית לא לזמן את ברוכיאן ומתעלם ממנו 2 משחקים רצוף, מגיע לו.

ד"א העבירה של בונדר היא עבירה שגובלת בפשע, כל חטאו של נאני המדהים היה שהוא לא ספר אותו, הכניסה המגעילה הזאת הייתה חייבת לזכות אותוב כרטיס אדום וכל איחולי ההחלמה לנאני.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/6/07
  11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

דווקא פורטוגל לא הרשימה כ"כ עד כה.
    יש לה אוסף שחקנים מצויינים, אך ב-2 המשחקים הקודמים הם שיחקו בצורה די בינונית, ואין לחשוב שהרביעייה מול ישראל זה פרמטר כלשהו. יש להם שחקנים עם יכולות אישיות מצויינות וזה מה שהביא את הניצחון, ככה זה כשאתה משחק מול נבחרת נחותה שגם על הסיכוי הקטן של האפשרות להיות בבייג'ין לא נלחמה. ועובדה - פורטוגל מחוץ לחצי הגמר.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לוי: לא נכשלתי באופן אישי, אממש את החוזה:
    "לא נכשלתי באופן אישי. גם בנוגע לחילופים לא טעיתי. מי שעושה את החילוף זה השחקן. אם הוא טוב, החילוף טוב. אם לא, יגידו שהמאמן טעה. נתנו צ'אנסים לכולם ועשינו את הדברים הכי נכונים. אני מתכוון לממש את החוזה. התחלתי לחבב טורנירים כאלה ואולי נגיע לשבדיה".

טוטו תמוז התחמם הערב החל מהדקה ה-10 אבל לא שותף. לוי לא התרגש: ""הוא לא הושפל. זה כדורגל מקצועני ושחקן צריך לעמוד לרשות המאמן בכל זמן שירצו. גם אם הוא צריך להתחמם 90 דקות".

הוא ראה את אותו הקמפיין שאנחנו ראינו?

13. Don Joan Roman Member

בן אדם תלוש מהמציאות בדיוק כמו אבא שלו, אם טוטו תמוז לא שחקן ראוי לנבחרת הצעירה יא חתיכת מאמן כושל למה זימנת אותו? למה ליכלכת על קשטן שהוא לקח לך את החלוץ הכי טוב שלך? אה חתיכת אפס.

14. מילובאן 23 מירוסביץ' Member

מה שאותי מדאיג בכל הסיפור הזה הוא היו"ר הביזיוני לא פחות מגיא לוי, הבטיח בכל ראיון איתו שגיא לוי ימשיך לקמפיין הבא, ואמר להם להקליט את זה, אני באמת מקווה שהוא לא יקיים את זה.

15. Igi Member

הו, סופסוף קצת התייחסות למהלך הזה!
    דני בונדר יצא היום שחקן מלוכלך ולא יעזור כלום. אני זוכר שגם מול ריינג'רס כשפירפרו אותו באגף כמו מים הוא שלח רגליים לכל עבר והכשיל כל מה שזז. פשוט מגעיל מה שהוא עשה היום וחבל שלא הורחק ל-13 משחקים.

לגבי הנבחרת - לא ראיתי ממש את המשחק כי לא עבד לי השידור באינטרנט חלק,אבל הבנתי שהייתה תצוגת אימים. אני את שלי כבר כתבתי באמצע השבוע. המשחק היום רק הוכיח לי שצדקתי.

נערך לאחרונה ב: ‏17/6/07