ישראל באליפות אירופה 2007: כישלון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏10/6/07.

1. Igi Member

כמובן שיצחקי, סרור וסהר אשמים שהם לא ניצלו את המצבים שלהם, וכמובן שארבייטמן אשם שהוא לא היה חכם מספיק כדי לבעוט לפינה ולא על השחקנים הבלגיים, וכמובן שכל הקבוצה יחדיו אשמה בזה שהם כמעט ולא שיחקו כדורגל במחצית השנייה. אבל פה בדיוק הייתה צריכה להגיע השפעתו של לוי.

מאמן צריך להבין את המצוקה של הקבוצה שלו ולנצל את הרגעים בהם אפשר לעשות שינוי שישדרג את שחקניו. מצטער ,אבל אני פשוט לא מוכן לקבל את זה שהמאמן הלאומי(של הצעירה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx) חושב שחילוף של מגן שמאלי במגן שמאלי פחות טוב ישדרג בצורה כלשהי את צורת המשחק במחצית השניה ,,בזמן שהיריבה משחקת ב-10 שחקנים והנבחרת כמעט ולא מגיעה למצבים. אני גם לא חושב שהשחקן הכי טוב בקישור של הנבחרת היה צריך להיכנס רק 10 דקות לסיום כאשר כל השחקנים כבר הפסיקו לרוץ מרוב התייאשות(שזה בכלל מחדל בפני עצמו), וכו' וכו'... אני יכול להמשיך בדוגמאות האלה אבל זה כבר חסר טעם לצערי.

לגבי זה שאין לו מחליף ישראלי מספיק ראוי - כמה עצוב, ככה נכון. זאת בדיוק הסיבה שאני לא בטוח שצריך להעיף אותו אחרי האליפות.

וברור שזה לא דור שהוא איזה עילוי מיוחד, ואין פה שחקנים שכמותם לא נראה גם עוד כמה עשורים בנבחרת שלנו, וכן, כנראה שבאמת לא יותר מחמישה שחקנים יהפכו להיות משהו מיוחד בסדר הגודל שלנו(ומצד שני, מתי היה לנו דור שונה?)... קרא לי אופטימיסט, אבל כקבוצה, אני חשבתי שזו תהיה ה-נבחרת שסופסוף תשיב לנו קצת נחת.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/07
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, בוא נתחיל עם המינוי של גיא לוי.
    האם לדעתך הוא היה מקבל את המינוי אם אביו לא היה גברי לוי? כי מי שמתסכל על הקרירה של גיא לוי רואה בעיקר עונות איומות של בלאגן וירידות ליגה ( כמו בהפועל חיפה, או הפועל כפר סבא ).
    לא היה לגיא לוי לא את הנסיון ולא את הרזומה כדי לקבל את המינוי המאוד יוקרתי שהוא קיבל.
    אז נכון, גם המאמן שהיה לפניו היה מאמן שהתקבל בעיקר בגלל קומבינות ( משה סיני ) ועדיין זה לא נוגד את העובדה שגיא לוי קיבל מינוי שלא מגיע לו.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני בהחלט חושב שלגיא לוי מגיע יותר ממילה טובה על העובדה שהוא הצליח לעשות מה שרבים אחרים לא הצליחו, וזה להעלות את נבחרת ישראל עד גיל 21 לטורניר גדול.

אבל, כאחד ששואף תמיד מעצמו ומהקבוצות שהוא אוהד להכי גבוהה, כאחד שלא אומר לעצמו מה אנחנו ישראל הקטנה והעלובה יכולים לעשות מול האימפריה מבלגיה, כי זה פשוט לא ככה, אני מאוכזב קשות מגיא לוי.

כי כמו שאמרתי בעבר, מי שראה את המשחקים באליפות עד כה ראה משחקים חלשים, ראה נבחרות שלא עומדות על הרגליים בגלל העומס שהיה על השחקנים שלהם בכל העונה, ולכן לא פלא שבסיכום השבוע הראשון של האליפות מ4 משחקים, מ8 נבחרות שונות, קיבלנו במצטבר 2 שערים.
    מדובר על טורניר של ילדים, כאלה שהם עדיין לא בשלים לא מנטלית ולא פיזית, שהם עדיין בתהלכי התפתחות.
    כל אלה גורמים לנקודת הפתיחה של השחקן הישראלי הממוצע באליפות הזאת להיות הרבה יותר קרובה למקביל שלו מהולנד, איטליה וספרד.

הראה מה זה נבחרת בלגיה? מדובר על נבחרת של ילדים ( כמו כל הטורניר הזה ) שאחרי ההרחקה רעדו לה הרגלים והיא הלכה אחורה.
    תאמין לי שאם הנבחרות באליפות הזאת היו רמה מעל ישראל ( וזה לא ככה ) אז הציפיות שלי היו פחות גבוהות. אבל אחרי שראיתי את שני המשחקים של הנבחרת חיבים להגיד שההבדלים לא כאלה גדולים, ולדעתי לא קימים, ואם היה לנו מאמן התקפי או אחד שיודע לקרוא את המשחק על הקווים ( גיא לוי הוא אף אחד מהם ), כזה שמבין שאנחנו משחקים מול הולנד הצעירה ולא הולנד של ואן ניסטלרוי, סיידוף ורובן, אז לדעתי היום עדיין היינו עם סיכוי לעלות לחצי הגמר.

ואמיר, מצחיק אותי שאנשים אומרים שהציפיות שלנו גדולות מידי, כי את הציפיות האלה קבע אותו גיא לוי לפני האליפות כשאמר שהם באים לאליפות כדי לזכות בה...

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר ע - אתה צודק ברוב הדברים שאתה אומר, אבל אי אפשר שלא לבוא בטענות לגיא לוי. מאמן צריך לדעת להיות דינמי. הוא היה צריך להבין שהוא משחק כדורגל במציאות, לא במחשב. מה שהיה טוב לפני שנה, יכול להיות שלא טוב עכשיו, כי זה לא משחק מחשב שהנתונים על כל נשמרים.
    ליאור ז'אן לא משחק באופן קבוע במכבי תל אביב, אז איך זה שיש לו מקום בנבחרת בקשר האחורי הגרזן, בזמן ששחקן מפתח בקבוצה שסיימה שנייה בליגה לא משחק בעמדה הזו? אני אפילו לא מדבר על שירן ייני, שאת מספר המשחקים שהוא שיחק אני יכול לספור על יד אחת. עומר פרץ לא רק שלא משחק באופן קבוע במכבי תל אביב, הוא אפילו לא הביא תוצרת במשחקים שכן שיחק, אז איך זה שהוא מועדף על פני עמית בן שושן, איתי שכטר או גילי ורמוט? ושוב, שניים מהם היו משמעותיים לפרקים ואחד מהם סחף לגמרי לבד את ההתקפה של הקבוצה שסיימה שנייה בליגה.
    איך זה שרמי דואני, בלם קבוע בקבוצה שסיימה רביעית וקטפה את גביע המדינה, נדחק לפינה לטובת בלם שכמעט ולא משחק בקבוצה שכמעט ירדה ליגה?

ושלא תבין אותי לא נכון, אני לא בא בטענות לגיא לוי. עצם ההגעה שלנו לטורניר הזה, הוא הישג ענקי לספורט הישראלי. אני רק מבקש ממנו שיעלה עם ההרכב הכי טוב, כדי שנוכל לדעת באמת מה אנחנו שוים. בשיא הכנות, אני חושב שהיה אפשר להוציא מהטורניר הזה יותר, אם רק היינו מעלים את הטובים ביותר. ואני לא אומר שהיינו מעפילים לבייג'ין ויכול להיות שעדיין לא כובשים כובשים אפילו שער אחד, אבל לפחות היינו יודעים שמיצינו את הטוב ביותר. אני לא מרגיש שהילדים האלה מיצו את מלוא בפוטנציאל שלהם ואני מפנה את האצבע המאשימה שלי כלפי המאמן. ושוב, חשוב לי להדגיש שרק בעצם עלייתו לטוניר, מגיע לו להישאר מאמן הנבחרת הצעירה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/07
  4. HBK Member

שחיטה מצויינת קיבל היום גיא לוי בכל העיתונים
    ראשו על הצלחת היה והוא קיבל בראש טוב מאד
    מאמן שחצן מתנשא ופחדן גדול

לא מבין איך לוזון רוצה להאריך לו תחוזה

5. Patrice_Evra Member

אני לא יכול להפסיק לחשוב על כמה פראיירים אנחנו!!
    הביאו שופט שהיה לטובתנו לאורך כל המשחק..הבלגים שיחקו ב10 שחקנים מהדקה ה17 בערך..
    ובמשך שבעים דקות לא היינו מסוגלים להוציא שלוש נקודות..עזבו שלוש נקודות..אפילו נקודה לא הוצאנו..הפסדנו והכל בגלל המאמן הטיפש הזה..מה הוא עושה?!?!?!מי מכניס מגן דקה שבעים כאשר ישראל חייבת ניצחון!!!
    והוא אמר במסיבת העיתונאים אני גאה בדרך שלי..עם כל הכבוד אליך גיא לוי מה שהיה אתמול זה לא כדורגל..
    זה פשוט ב-י-ז-י-ו-ן!!!

6. Number 8 Member

לא צריך להיות גאון כדי להבין שהפסדנו את שני המשחקים בעיקר בגלל גיא לוי. נכון שלאותו הרכב שהעלה את הנבחרת לאליפות אירופה אחרי הניצחון על צרפת מגיע המון קרדיט, אבל זה לא אומר שצריך לדבוק באותו הרכב מלפני חצי שנה. נבחרת מאוחדת זה דבר טוב, אבל השתנו הרבה דברים מאז.

גיא לוי ערך אתמול 4 שינויים בהרכב כשפתח עם דואני, סרור, טגה וארבטמן במקומם של מיימון, ייני, ברוכיאן ופרץ. הרכב סביר מאוד וההרכב הכי טוב שגיא לוי יכל להציב לאחר המשחק החלש נגד הולנד, אבל במשחק קורים אירועים שמשפיעים על המשחק. נכון שטגה וז'אן היו מהטובים בנבחרת, אבל כאשר היריבה שלך בעשרה שחקנים כבר בדקה העשרים ובידיעה שחוץ מניצחון, שום תוצאה לא עולה על הדעת, הדבר הנכון לעשות הוא להוציא את אחד מהם להכניס חלוץ נוסף.
    קינן ודואני, צמד הבלמים במשחק אתמול, שיקחו בצורה קטסטרופלית. דקל קינן ירצה לשכוח את הטורניר כמה שיותר מהר. שבוע אחרי הופעתו בנבחרת הבוגרת, התברר שעליו לשפר את מהירותו מול יריבים אירופאים. בנוסף אליו, דואני שחקן איטי. שניהם רצים במקום. בגול, הבלגי התחיל מאחורי קינן בכמה צעדים ובכל זאת עבר אותו במהירות.

טעות נוספת של לוי, שוב החילופים. כמו שאמרתי, טגה סרור וז'אן היו הטובים בנבחרת, אבל אחרי שבעים דקות, הבלגים השתלטו על המגרש ובדיוק בזמן הזה גיא לוי היה חייב לעשות שינוי, הוא לא עשה ועד מהרה הבלגים הבקיעו את השער המיוחל למרות שישראל תקפה ברוב חלקי המשחק. בנוסף, לוי טעה בגדול כשאר הוסיב את טוטו על הספסל. אם תמוז מתאים לקשטן אז למה לא לגיא לוי? השופט הבלגי עמד "לטובת" הנבחרת שלנו אב לא ידענו לקחת את ההזדמנויות שהוא העניק לנו בשתי ידיים.

נכון, כולם יגידו שהנבחרת שיחקה טוב והגיעה למצבים, אבל נגמרו התירוצים. כמובן שלנבחרת מגיע המון כבוד על כך שהגיעה לאליפות אירופה, אבל עושה רושם שמדובר בדבר חד פעמי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/07
  7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא בטוח אם גיא לוי יכול לבנות יותר מדי על ההתפתחויות האחרונות במחנה נבחרת פורטוגל - היריבה הבאה של נבחרת ישראל באליפות אירופה עד גיל 21, אך כל עזרה תתקבל בברכה. ביום שישי, קיבלה ועדת המשמעת של אופ"א החלטה שעשויה לשרת את ישראל לקראת המשחק בשבת, והשעתה את מאמן פורטוגל ז'וזה קוצ'יירו.
    ההחלטה התקבלה בעקבות תקרית שארעה במשחקה הקודם של פורטוגל מול הולנד, בה פרץ קוצ'יירו לתחומי המגרש כדי להתווכח עם השופט. בכך חרג המאמן הפורטוגלי מהתקנון, שאינו מאפשר למאמנים לצאת מהשטח המוגדר להם ליד הספסל.

לטענת שופט המשחק, קוצ'יירו הוזהר כמה פעמים במהלך המשחק ומשפרץ למגרש בדקה ה-63, הורחק מיד. המאמן הפורטוגלי הודה בפני ועדת המשמעת כי התנהג באופן לא הולם ונענש בסופו של הדיון בהרחקה למשחק אחד - מול ישראל. הוא יראה את המשחק בחרונינגן מהיציע, ללא אפשרות לבקר את שחקניו בחדר ההלבשה.
    צרה נוספת שעומדת בפני הפורטוגזים היא פציעתו של הכוכב הגדול של הנבחרת נאני, שנמצא בספק למשחק. ריקרדו ואז-טה הועמד בהיכון להרכב.

8. ניז Member

אתם תראו שהערב יהיה שיחזור מדויק של צמד המשחקים הראשונים, שוב טעויות של מאמן, שוב עצבים על שחקנים אפסים... אם יגמר תיקו זאת תיהיה הפתעה לדעתי
    בהצלחה

9. מווו אני פרה Member

אני כל הזמן שומע שלישראל עדיין יש סיכוי להגיע לביג'ין
    אבל לפי מה ששמעתי בשביל להגיע לביג'ין צריך להגיע לחצי גמר אליפות אירופה עד גיל 21
    אבל אין לנו סיכוי לגמור בין 2 הראשונות ולהגיע לחצי גמר
    אז איך יכול להיות שעדיין יש לנו סיכוי להגיע לביג'ין?

10. Dimitar Berbatov Member

המצב הוא כזה, אם אנגליה תנצח את סרביה מחר ובכך תתפוסב את המקום השני בבית ב' אז ישראל אם תסיים במקום ה-3 בבית שלה אז יהיה פלייאוף על הכרטיס האחרון לבייג'ין 2008 כי אנגליה לא יכולה מסיבה כלשהי לשחק באולמיפיאדה. אבל בכל מקרה מי שריאלי יודע שהסיכוי קלוש. לפורטוגל יש עוד סיכוי לעלות לחצי הגמר והיא תנסה להשיג אותו בכל הכח למרות שהפטוגזים לא תלויים בעצמם, וגם אי אפשר להתעלם מהעובדה שהשנתון הזה של פורטוגל הוא אחד הטובים של פורטוגל בכל הזמנים, רק סתכלו על השמות : נאני, הוגו אלמיידה, מנואל פרננדז, ג'ואו מוטיניו וזה רק חלק מתוך נבחרת מצוינת. אני בספק אם בכלל נכבוש היום את השער הראשון בטורניר או שנשיג לפחות נקודה ראשונה באליפות.

11. אלי מתחן Member

לאנגליה יש מקום משוריין כחלק מהאיים הבריטיים.

12. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

ובגלל שבריטניה לא שולחת נבחרת כדורגל למשחקים האולימפיים, שתי הקבוצות שיסיימו במקום השלישי ישחקו על המקום של האנגלים בבייג'ין.

13. ACBenb Member

למישהו יש לינק למשחק היום של ישראל למדיה פלאייר? אם לא למדיה פלאייר אז למשהו אחר אני רוצה לראות את המשחק.
    במשחק של אנגליה נגד יטליה מישהו נתן לינק מצוין למשחק למדיה פלאייר וזה עבד חלק, ועכשיו זה לא פועל.

14. ניז Member

מה ההרכב שלנו?
    נאני משחק אצלם?

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ההרכב המשוער של ישראל: תום אלמדון; יובל שפונגין, דקל קינן, רמי דואני, אלירן דנין; ליאור ג'אן, אמיר טגה, עידן סרור; ברק יצחקי, עומר פרץ, בן סהר.

ההרכב המשוער של פורטוגל: פאולו ריביירו; אנטונש, סמדו, מנואל דה קושטה, ז'ואו פריירה; ולושו, מוטיניו, פרננדש, נאני; ואזטה, אולמיידה.