הניהול משחק מול הולנד היה ההפתעה הגדולה ביותר שלי מגיא לוי. גם אני הייתי משוכנע שמאמן כמו לוי יוציא את פרץ ואז שני חלוצים כתמוז וסהר שיטרידו את ההולנדים הבינוניים משהו בהגנה יגרמו למצב שאחד יהיה חופשי בסופו של דבר לתת את הגול המיוחל. חבל.
תאמינו לי פישלנו באתרי הימורים בבט אנד ווינ למשל העריכו אותנו בהתחלה נתנו לנו יחס 10 לזכות בטורניר היינו המועמדים במקום 5 לזכות בתואר והיינו פיבוריטין נגד בלגיה אבל אחרי שראו את המשחק שלנו וראו שבלגיה טובה מאוד נותנים לנו מקום אחרון לזכות בטורניר רחוק מאוד מכולם כאילו אנחנו לא שייכים לכאם עם יחס של 34 ועכשיו בלגיה פייבוריטית נגדנו שינו לגמרי את היחסים נותנים ל 1.95 ולנו משהו 3.70 אני ראיתי אתמול חלק מהמשחק של בלגיה בלגיה נבחרת חזרה מאוד שהייתה צריכה להכניס לפורטוגל שלישייה מי אנחנו בכלל שנגיד משהו עליה בארץ חושבים שזה הולך להיות המשחק הקל לבלגיה יש כמה שחקנים באיאקס ובאלקמאר שחקן אחד בליל שהגיע לשמינית הצמפיונס מה לנו יש? רק את בן סהר! חוץ מזה שהליגה שם הרבה יותר טובה ומטפחים את הצעירים יותר טוב ככה ששחקן ישראלי מוכשר שגודל פה בארץ גודל למתקנים בלי שירותים ודשא עלוב ולליגת העל העלובה שלנו ושם הם גודלים לליגה הבלגית שזה אחלה ליגה והצעירים שם מתפתחים הרבה יותר טוב מפה יש להם יותר ניסיון גם שם האלופה מביאה 30 אלף קבוע ופה ביתר בלחץ 11 אלף קבוע זה ההבדל בינינו לנבחרות האחרות אין מה לעשות הניהול המסריח שבארץ היחס של המדינה לכדורגל ההתאחדות המסריחה הזאת המתקנים הכל
אף אחד לא באמת היה מופתע, עם כל הכבוד לכל המאבקי כוח בין קשטן ללוי שגרמו לנבחרת הצעירה להיראות כמו הלהיט הבא בעולם הכדורגל העולמי, אנחנו לא ברמה של הולנד, במיוחד לא עם הקהל המדהים הזה שתומך ודוחף את הקבוצה. כבר שראיתי את ההרכב הרגשתי שהוא אפור למדי, חיפשתי לראות את טגה וסרור בהרכב, או לפחות אחד מהם לצידו של שירן ייני. הצבתו של עומר פרץ בהרכב הייתה הזויה למדי, באותה מידה הוא יכל לשים את רפאלוב שלטעמי היה מוציא הרבה יותר מהמצב הזה. עומר פרץ עשה 3 טעויות במשחק, 3 טעויות מהמרכזיות שעשינו, ההחמצה הגדולה בפתיחת המשחק והנוספת לאחר מכן אך גרוע מזה, הכיסוי הגרוע על החשקן שכבש לזכות ההולנדים (סלחו לי שאני לא זוכר את השם). סביר להניח שתגידו שהוא חלש מההולנדי ולכן לא היה לו שום סיכוי, אך מהדברים הראשונים שלומדים בכדורגל זה לשמור שחקן כשאתה עם הפנים עליו ונמצא קרוב יותר לשער ממנו, פרץ שמער מהצד ולא עמד בכוח המתפרץ של ההולנדי. תום אלמדון הפתיע אותי, אני זכרתי לו העונה בעיקר את הטעויות הגדולות שביצע במדי מכבי חיפה, אך היום, רק הוא שמר על כך שלא יצאנו עם 3 או 4 שערים ברשת. לפני המשחק הייתי בטוח שלויטה ששיחק יותר מאלמדון השנה עדיף. במקרה הזה גיא לוי הצליח בבחירה, אחת הפעמים היחידות. הרבעייה האחרוית הייתה לא מתואמת, כלל וכלל, התיאום בין מימון לקינן לא הורגש בכלל. לא ראיתי שיתוף פעולה בין המגנים ונראה שגיא לוי נתן להם יותר מידי הוראות ולא איפשר לשפונגין ודנין לצאת ביחד למעלה ולהוריד את אחד הקשרים האחוריים לאחור. בפעמים היחידות ששניהם יצאו ביחד, הולנד נסוגה לאחור והיינו יכולים לאזן את התוצאה. מימון פתח את המשחק בצורה גרועה ואני מאמין שבמידה והיה פותח את המשחק קצת יותר גרוע כולם היו מורידים בפניו את הכובע ולא תוקפים אותו וטוענים שהוא כל העונה גרוע. ההעבירה שהוא ביצע הייתה ללא ספק עבירה של תסכול שהגיעה מכך שההולנדים הרבה יותר מהירים ממנו. הכל תלוי מה יעבוד לצד קינן יותר טוב, דואני או מימון. קינן הפגין כושר מנהיגות ולמעט 2-3 טעויות קטנות הוא אחד הבודדים שעשה את עבודתו כראוי. שלא תבינו אותי לא נכון, דנין ושפונגין היו טובים אך כמו שאמרתי, חוסר התיאום בינהם לבין הקשרים האחרויים השאיר אותנו במצבים לא נעימים, כי דנין ושפונגין, כמה שהם טובים ברמה בארץ, לבד קשה להם מאוד נגד ההולנדים. שירן ייני היה לטעמי די טוב, יותר טוב מג'אן שביצע יותר מידי שטויות. בהצבה של הקשרים האחוריים לא הבנתי את לוי כלל וכלל. הוא הרי יודע שמעטים השחקים שיכולים להתמודד גוף אל גוף נגד ההולנדים, ליאור ג'אן ושירן ייני לא יכולים, אני לא מצליח לחשוב על מישהו שיכול. ובדיוק, אם אין מישהו שיכול, אין טעם לנסות, הוא היה צריך לבחור באחד מבין שנייהם ולהציב לידו את עידן סרור או אמיר טגה, סרור נכנס בסיום המשחק והיה טוב אך למרות זאת אני חושב שאמיר טגה יותר מנוסה במקצת. גיא לוי הלך על הרכב פחדני בלי אף שחקן שיכול לעשות 2 תפקידים בצורה טובה, פשוט מאכזב. ברוכיאן במרכז הייתה אופציה טובה על הנייר, אך המחסור בדקות בבית"ר והפציעה הקטנה לפני המשחק השפיעו עליו והוא לא ניהל את המשחק כמו שציפו ממנו, אבל אין שום סיבה להאשים אותו, גיא לוי לא זימן שום שחקן שיכול לעשות את התפקיד של הפליימיקר יותר טוב ממנו. על עומר פרץ פשוט אין מה להגיד, גילי ורמוט היה חייב להיכנס לתוך הסגל במקומו של עומר פרץ, פרץ שחקן מוכשר מאוד אבל כל עוד הוא משחק באגף אפשר להציב במקומו את רון קופמן שהיה עושה את התפקיד בדיוק כמוהו או אפילו טוב מזה. אני מעריך מאוד את פרץ בתור חלוץ רחבה אך כשיש בסגל את תמוז, ארבייטמן ובן סהר, אין לפרץ שום מקום. יצחקי מבחינתי הוא זימון טוב לטורניר אך הוא לא התאמן מספיק עם הנבחרת הצעירה והיה מקום להושיב אותו על הספסל ושהשלישייה הקדמית תכלול את תמוז ורפאלוב בנוסף לבן סהר שבחוד שגם הוא לא בחירה נכונה בהרכב לטעמי. בן סהר, הלחוץ של צ'לסי, שחקן מצוין, הבעיה היא שבן סהר עוד ילד, הוא עוד לא בן 18, הוא צריך היה לעלות מהספסל ולא לפתוח בהרכב, ארבייטמן שחזק מסהר יכול להסתדר טוב ממנו עם הגנות מסוג של הולנד. בן סהר היה יכול להיות השחקן שיעשה את ההבדל, רק אם יעלה מהספסל, לפחות במשחק נגד הולנד היה מקום לזה. בן סהר לא חזק כמו ההולנדים ובמידה והוא היה נכנס כמחליף הוא היה יכול להתמודד המהירות נגד ההולנדים שהורידו מהקצב והתעייפו יותר, בן סהר לא חלוץ שמוביל כדור, הוא חלוץ שצריך להגיע משום מקום ולהפתיע. לסיכום, מה שהיה היה, צריך לסמוך על לוי שיידע לתקן את הנעשה, אחרי הכל הוא הוביל את הנבחרת לטורניר מה שאומר שהוא לא כזה גרוע כמו שהפכתם אותו פה. בהצלחה היום לאנגליה! אל אל ישראל!
ובמוקדמות, כאשר בן סהר היה טוב היה לו מקום להיות בהרכב, 'למרות גילו' ? הגיל זה סתם שטויות. צריך לקבל את זה שהוא שיקח חלש, כמו רוב הנבחרת ולא להתחיל לחפש 'אם X היה במקומו...אז...' חוץ ממקרה עומר פרץ, שבמקומו כל אחד היה יעיל יותר וטוב יותר זה בטוח.
ריאל מדריד: אתה קצת מוזר אתה יודע, מצד אחד אתה טוען שהמלחמות גרמו לנבחרת להראות כלהיט הבא,ואז אתה אומר שהיא לא שווה הרבה. אחרי זה אתה אומר שהיה חוסר תיאום בין הבלמים (אה אז פתאום המלחמות לא היו לשווא ראינו למה גרמו) ובטח ובטח ששפונגין וקינן ניזוקו מההופעות בנבחרת הבוגרת(סלחו לי אם אני טועה לגבי שפונגין כי אני לא הכי עוקב אחרי הבוגרת כי מה לעשות אני לא מאמין בנו מספיק עד שלא יעשו החלטות נכונות כמו שצריך לעשות למעלה בהתאחדות ודווקא יתנו לגיא לוי לקבוע מי ישחק או לחילופין יאמצו את ההצעה של שרף אני לא חושב שבכלל מגיע לנו שנתייחס לענף ביזיוני שכזה בספורט הישראלי ועד שיש משו שנותן ייצוג ראוי יודעים לדפוק גם אותו) . תוסיף את העובדה שהזכרת את תמוז העייף (בגלל הבוגרת בחייך זה ברור ) אז בטח שעומר פרץ יועדף. אני מסכים עם מה שנאמר שאנחנו קצת ניפחנו את הנבחרת הזאת. אבל איך אפשר שלא? הרי זה האופי הישראלי הדפוק שלנו. אייל לוי , רשם היום במעריב שזה נחמד לכוון גבוה אבל אולי עדיף לאט לאט ולעשות דברים נכון לפני שמדברים על להדהים את הייבשת. אבל לסיים את הפסקה בנימה כל כך אופטימית אחרי כל כך הרבה פסימיות "אני מקווה שהנבחרת תסיים את הטורניר בכבוד , ומי יודע, ואלי בכל זאת ולמרות הכל, תדהים את היבשת." אז כשאנחנו מדברים לנו על שאיפות ואחרי זה אומרים שההופעה אתמול הייתה בגדר כבוד צריך להחליט איפה אנחנו עומדים. האם אנחנו בצד של המאמין האופטימיסט. האם אנחנו בצד הריאלי -פסימי. שעדיף שיאפיין אותנו יותר ,מקסימום חברים, נופתע ובגדול. כי חבל להתאכז בנתיים הכדורגל הוכיח את עצמו כאכזבה גדולה ובטח מנבחרת כזאת(היו כאלה שחשבו שנביע את הגביע, לא יודע אם פה , אבל שמעתי עליהם).
לדעתי אין מקום לבקר את השחקנים בכלל. יש למישהו ספק באשר להשתדלות שלהם? מי שראה אתמול את המשחק יודע שאין שחקן שלא נתן 100%, ראו שאנחנו מנסים, ראו שאנחנו רוצים פשוט אתמול לא היינו מתאימים לרמה הזאת. בכל מרדף אחרי הכדור ראינו שההולנדים יותר מהירים, יותר חזקים ופשוט יותר טובים. אם יש מישהו שאפשר לבקר זה רק גיא לוי בנוגע להרכב, בנוגע למערך, בנוגע לחילופים, בנוגע להכנה, בכל אלה נראה שלוי שגה. נראה שהנבחרת לא בדיוק ידעה נגד מי היא באה לשחק, כשאתה מתמודד מול נבחרת שהיא בכמה רמות מעליך אתה צריך להתאים את המשחק שלך אליה ולא להיפך, החור הענק שהיה לנו באמצע לא איפשר לפתח התקפות, הדרך היחידה לעבור מהגנה להתקפה היתה ברוכיאן (שהוכיח לי שוב שהוא שווה הרבה יותר דקות בבית"ר), זה לא הגיוני לשים על שחקן אחד כזה לחץ. למרות זאת לא צריך להגזים, קראתי פה תגובה של מישהו שאמר שלוי מאמן 0 והוא הצליח רק בגלל אבא שלו, זאת קצת היסחפות, זה אותו לוי שלמד את צרפת מ-א עד-ת וניהל מולה משחק למופת למרות הנחיתות הברורה שלנו מולם, לא לשכוח את זה. אני חושב שהוא מאמן טוב,הוא הביא את הנבחרת למעמד שהיא טרם היתה בו, גם אם נסיים את הטורניר עם 0 נקודות אסור לשכוח את ההישג שלו. *עוד משהו, תבינו, לא הופכים לנבחרת גדולה בתוך יום, קודם מגיעים לטורניר גדול, בטורניר הבא כבר מוציאים כמה נצחונות ורק אחרי שצוברים ניסיון אפשר לדבר על זכיה אבל בישראל אוהבים את הדרך הקצרה, ישר מקום בין ה-4 האחרונות, זה לא שזה לא הגיוני שנגיע לחצי הגמר אבל זאת גם לא בדיוק האפשרות הסבירה ביותר, זאת תהיה הפתעה אם נגיע לשם.
Gianluigi Buffon, מההתחלה חשבתי שהזימון של בן סהר לנבחרת הבוגרת פוגע פה, בנבחרת הצעירה זה רצוי מאוד אך שיתנו לו יותר זמן להתבשל בין הספסל להרכב. הזימון לבוגרת רק פגע בסהר וגם המנהל של המילואים בצ'לסי אמר אותו דבר. שמע לדעתי עם בחלק ההתקפי היו: תמוז, רפאלוב וארבייטמן היינו מוציאים הרבה יותר, אני מתכוון שהשלישייה הזאת תפתח בהרכב ואחרי שהם יציקו להולנדים (והם יכולים הרבה יותר להציק להולנדים מאשר השליישיה שפתחה) להכניס את בן סהר במקומו של ארבייטמן. אני מסכים שלא צריך להתעסק במה קורה אם..... אבל מה שאני חייב לציין, שיבחתי את לוזון על הטקטיקה אחרי המשחקים נגד צרפת, אתמול גיליתי שהוא משתמש באותה טקטיקה לנבחרות גדולות.. מאכזב. samoel, לא הבנת אותי כמו שצריך, המלחמות בין קשטן ללוי גרמו לנבחרת הצעירה להיראות הרבה יותר ממה שזה באמת. אני לא מזלזל בהישג של הנבחרת אבל הבלגן של קשטן ולוי גרם לנו לראות ת הצעירה כפסגת העולם, ואנחנו לא. אנשים לא צריכים להיות מאוכזבים כל כך מההפסד, כי הולנד נבחרת הרבה יותר טובה מאיתנו, במיוחד בזמן שאנחנו תופסים יותר מזעזע אם החלטות מאמן כושלות.
ברברה אני מסכים איתך בקשר לשחקנים. אבל אתה יודע מה יותר חמור. שלא הגדירו איזו משימה חשובה יותר. האם המשימה של הצעירה שתשים אותנו על המפה? או ניסיון באמת נואש להידחק למקום השני(שגם בלי שחקני הצעירה אני משוכנע שהיינו משיגים את 2 הנקודות). בגלל שלא החליטו נוצר מצב אבסורדי שהחלוץ הכי טוב כיום בישראל לא פותח בצעירה כי הוא שחוק ממשחק נגד אנדורה. החלוץ שיכל לעזור לבן סהר להתפנות יותר, טוטו תמוז. ומה לגבי אי התיאום בהגנה. זה נובע מהכנה לקויה. אז בואו נאשים את גיא לוי כפי שעושים תמיד. הרי קשטן מת שלא נצליח ויגיד היה שווה לתת להם לשחק בבוגרת כי הם עזרו בהשגת נקודות חשובות ויקרות ערך (בינינו נקודות שישיג נגד רוסיה ונגד אנגליה לא נגד נבחרות בלוף). כל אחד בארץ שלנו רואה את טובתו האישית ולא את המשימה הלאומית. זכרו את סאגת המענקים אחרי מקדוניה. זה טרי לכם, אז זה הכי ברור, ביום ששחקני יבינו שזוהי זכות ולא חובה,ושכסף לא צריך לצאת להם מזה אנחנו נראה כמו נבחרת. ובנתיים דווקא הנבחרת שהייתההכי קרובה לזה. אחלה אותה בדיוק בגלל האנשים שיושבים למעלה שעוד לא הבינו את זה.
לא מבין את האנשים שטוענים שהטורניר הזה גדול עלינו. ראיתם את המשחקים של הטורניר עד עכשיו? כי אני ראיתי את כולם ( למעט בלגיה - פורטוגל ) והרמה היא באמת לא כזאת גבוהה. נכון, מדובר על טורניר של שחקנים צעירים אבל כאלה ששיחקו בשנה שעברה בקבוצות שלהם בכל העונה, מה שאומר שרוב השחקנים בטורניר הזה, בטח האיכותים מבינהם שאמורים לבלוט, מגיעים לטורניר אחרי עונה מתישה. ככה שגם הפערים באיכויות שבהחלט יש בין השחקן הממוצע הישראלי לשחקן ממוצע הולנדי או אנגלי קטן עוד יותר, בטח כשלוקחים בחשבון שהמקבילים מאנגליה, איטליה והולנד שיחקו הרבה יותר מהשחקן הישראלי. שום נבחרת עד עכשיו לא הבריקה יותר מידי או הראתה שהיא רמה מעל הטורניר או איזה איכות מסוימת שהנבחרת הישראלית לא יכולה לנצח. אם אני לוקח את צמד המשחקים שלנו מול צרפת כמדד ליכולת המקסמילית שהנבחרת יכולה להגיע אליה ( ואני חושב שצריך לשאוף גם ליותר גבוהה ) אז במידה והנבחרת תצליח לשחזר אפילו רק חלק מהיכולת הזאת בטורניר הזה, בטח בשלב הנוכחי של הטורניר כשהנבחרות משחקות כל כך חלש, אנחנו יכולים לגבור על כל נבחרת באליפות הזאת. אז כן, אני מאוכזב מההפסד להולנד. וכן, העובדה שזה הולנד לא משנה עבורי כי אנחנו לא במונדיאל של שחקנים בגירים שהם כבר בשיא היכולת שלהם כשחקנים, או במילים אחרות ביום ראשון לא התמודדנו מול ואן ניסטלרוי, מקאי, סיידוף ורובן, אלה מול שחקנים הולנדים צעירים שלמעט באבל לא עולים על הנבחרת שלנו בכלום. ישראל יכולה לעשות את זה, ונכון שבלי קשר למה שהיא תעשה בטורניר אני אהיה גאה באותם 20 שחקנים שהביאו אותנו לאליפות, אני גם מצפה מישראל לעשות את זה. כי למען האמת, הדבר שהיה יכול לעשות את ההבדל ביום ראשון ולא היה בנבחרת לצערי זה שחקנים שעולים עם אש בעינים. הייתה מלחמה, הייתה הקרבה, הייתה גם התרגשות, אבל אני יצאתי מהמשחק בהרגשה שישראל לא מיצתה את עצמה ולא נתנה 100% לא לדבר על 200%. אז כן, אני לא רואה שום סיבה, אם כל הכבוד לבלגיה ופורטוגל, שישראל לא תעלה לשלב הבא. בטח אם נגיע לאותם יכולות שהגענו אליהם מול צרפת. וזה לא בשמיים, צריך רק לתת הכל וכשהגול הראשון יכנס יגיע הביטחון ואיתו השאר.
משה אוחיון - ככה זה אליפות אירופה עד גיל 21 - יכול להיות משחק משמים של 0-0 שאתה אומר 'בואנה איזה רמה נמוכה וקבוצות בינוניות' ופתאום משחק אח"כ אותן קבוצות מפרקות 5-0 את הקבוצה היריבה, לך תדע. עד גיל 21 המשחקים של אותם שחקנים בד"כ לא יציב. אין לי סיבה מסויימת שאני יכול להצביע עליה, אבל זה עובדה מוכחת.
אם השחקנים לא יצייבים אז אין טעם לשלוח סקאוטים לטורניר,שחקן יעשה משחק מעולה בטורניר ואז תקנה אותו אייאקס(נגיד) והוא ישחק בצורה הכי גרוע שאפשר.
1) זה מה שקורה לפעמים. 2) אפשר לראות לפי יכולת אישית איזה שחקן טוב או לא - כקבוצה, יש ירידות רמה נוראיות.
ושוב, אין לי ספק שהעייפות היא גורם מכריע באליפות הזאת. על רוב השחקנים באליפות הזאת, בטח אלה שאמורים להוביל כמו באבל, נאני וריו קרוקר, עברה עונה מתישה שהם שיחקו בה לא מעט משחקים. וחוץ מזה, הנבחרות עדיין לא מחוברות מבחינת כדורגל. קשה לי לראות נבחרת שמפרקת נבחרת אחרת בשלב הבתים, בטח בתוצאות של 4, 5 ו6 -0 . ואסור גם לשכוח שהאליפות הזאת מציגה שחקנים שברובם הם סביב הגילאים של 19-21 ( למט כמה יוצאים מהכלל לכאן ולכאן ) מה שאומר שנכון שמדובר על שחקנים לא רעים בכלל, חלקם אפילו מעולים, אבל הם עדיין לא המוצר המוגמר, הם עדיין בהתפחות. כל הגורמים האלה מצמצמים את הפערים בין הנבחרות, ואם לקשר אלינו אז גם אם יש פערים כאלה ואחרים בין השחקן ההולנדי או האנגלי הממוצע לשחקן הישראלי, באליפות הזה זה קטן ואפילו לא מורגש. לכן עכשיו, יותר מתמיד, ישראל יכולה וצריכה להתעלות, כי תירוצים של מי אנחנו לעומת שאר הנבחרות לא צריכים להיזרק כאן בגלל הגורמים שצינתי למעלה. נ.ב שחקנים שהם ברמה גבוהה באמת מוכרים כבר לפני האליפות. יוניטד לא הייתה צריכה לראות את האליפות כדי להכיר את נאני ולרכוש אותו הקיץ, כמו שאני לא הייתי צריך את האליפות כדי להכיר את באבל. ובכל מקרה, השחקנים הצעירים שהם באמת איכותים אתה רואה עליהם שיש להם כדורגל גם כשהם חלשים. כי כדורגל זה לא רק גולים ובישולים, אתה יכול ללמד הרבה על שחקן מאיך שהוא מוסר, עוצר כדור, המהירות שהוא משחק בה, ראיית המשחק והצורה שהוא ניגש לכל כדור. ברק יצחקי (לדוגמא) אומנם היה חלש במשחק הראשון של הנבחרת, אבל למישהו יש ספק בקשר לכישרון של יצחקי? אם אני סקאוט, גם במשחק הזה של יצחקי אני מבין שלילד יש כישרון יותר מלרוב שחקני הנבחרת הצעירה שלנו...
אז ככה אין לי מושג אם הדבר הבא צריך להיאמר כאן או בדיון התקשורת אך בכל מקרה הנה טור קצר שלי על עניין התקשורת - נבחרת צעירה מתוך טלספורט תגידו לי האם אתם מסכימים? עניין של בגרות אישית, היה לי קשה שלא נאמר מאכזב לשמוע את ההשתלכות של תקשורת הספורט על שלל מרכיביה בנבחרתו של גיא לוי בסיום המשחק הראשון באליפות אירופה עד גיל 21. אין לי עניין ולו הקטן ביותר לתפקד כאן כחומה מגינה של האחרון כי מבחינתי כל התירוצים על הכנה לקויה אינם במקום. לא שהם אינם נכונים (שכן נבחרות אחרות היו מקבלות את מלוא מבוקשן לקראת הטורניר ואת זה המאמן שים לב מר לוזון, לא קיבל) אך מרגע שהחבר'ה בכחול לבן נחתו בהולנד הכל היה צריך להישכח. לצערי זה לא קרה. נחזור להשתלכות עצמה, כיאה לאליפות אירופה לנבחרות צעירות, כך נהגה התקשורת הישראלית בנבחרת שלה. גל חריף של שובבות ורצון לסיפוקים מהירים נדף מטורי הביקורת בבוקר של לאחר המשחק, התקשורת רצתה הכל (כלומר ניצחון) כאן ועכשיו, אה ואם אפשר אז גם שהשחקנים ישחקו עם שעוני הרולקס החדשים שקנו בדיוטי פרי (כן , כן יש כאלו שעשו מטעמים ממסע השופינג של העוללים הצעירים בדיוק יממה לפני ששחטו אותם). מה שכולנו אוהדים ועיתונאים חייבים לזכור הוא כי הנבחרת הזו הגיעה להולנד במקרה, בגלל חולשה רגעית בלב ההגנה הצרפתית אי שם בשנה שעברה. תשעה עשר מתוך העשרים ושניים שיצאו להולנד יחזרו לארצנו ולא ינסקו לגבהים שרוב הכדורגלנים האחרים שמשתתפים בטורניר יגיעו בעתיד או שמא כבר הגיעו בהווה. סך הכל בכדי להשלים את המשימה שבשבלה הנבחרת נסעה להולנד, ואל תתנו לאיש להשלות אתכם מדובר בתפיסת המקום השלישי בבית המוקדם שיוביל במקרה הטוב למשחק פלייאוף על ההשתתפות באולימפיאדה היא זקוקה לניצחון אחד מול בלגיה הנבחרת הפחות טובה משלוש הנבחרות הנוספות בבית הישראלי. גיא לוי צריך היה להכין את הנבחרת שלו למשחק אחד, זה שיערך מחר מול הבלגים האפורים, ניצחון באחד משני המשחקים הנוספים הוא באמת בגדר של חלום. הגיע הזמן שלנו להבין כי לא כל הפסד הוא אסון, תמיד ניתן לתקן, בסך הכל ביום ראשון הפסידה ישראל הקטנה 1:0 משער דרדלה לנבחרת הולנד, אלופת אירופה ומארחת הטורניר. יכולנו להיראות יותר טוב, נכון ללא אלמדון זה היה נגמר עם חמש חתיכות, אבל בסוף לוח התוצאות סיפר סיפור שכולנו ידענו את סופו מראש. הגיע הזמן שאלו עם העטים גם יקחו מעט אחריות ויודו, אנו פחות טובים, אנו זקוקים רק להשיג את המקום השלישי, משום שזו היכולת שלנו ולא יותר. ודבר אחרון, הפסד, מרגיז ככל שיהיה הוא באמת לא סוף החיים, במיוחד כשאתה בא ממדינה כמו שלנו.