ישראליות באירופה 12/13: תם ונשלם הקמפיין המאכזב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏24/6/12.

1. Ice Cream חסה

רודיונוב הסתובב על והבה כמו שדבאלישווילי הסתובב בזמנו על בלם אקטובה האגדית. זה היה גדול עליו וכמו שאמרתי, לק"ש חסר בלם. גם אתמול האיטיות בגול הראשון והמיקום הלא הכי טוב בגול השני של חסארמה היו בעוכרי קרית שמונה. לא כל מה שטוב לליגת העל טוב למוק' ליגת האלופות.

צריך לעשות מפעל שבו רק ברצלונה, ריאל, יונייטד, סיטי, מילאן, יובנטוס, אינטר, באיירן מינכן, ליון, פסז', צ'לסי, ארסנל, ליברפול, טוטנהאם, דורטמונד ואתלטיקו מדריד משחקות כל שנה, עם מעודדות בלבוש מינימלי במחצית. ואם יש קבוצה חדשה שרוצה להצטרף אז רק בתנאי שיהיו לה 5 כוכבים בהרכב, 50 אלף אוהדים ביציעים וממוצע רייטינג של מיליון בתי אב.
    לא טוב לך אלכס, פרוש ליורוליג, שם תהנה מהרמה הכי גבוהה באירופה (!!)

2. alexshw Member

שום קשר למה שכתבת, כי עדיין הנציגות נקבעות על פי ההישגים בליגה המקומית.
    כאשר הרעיון של היורוליג הוא הסכמים חתומים.

גם בשיטה הזו אני רואה את כל המועדונים הגדולים של אירופה, זה בכלל לא קשור אליהם.

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/12
  3. Ice Cream חסה

נו אז בוא נעשה ככה שלראשונה יהיו 6 נציגות אוטומטית, לשתי הבאות 5, למקום 4-5 עוד 3 נציגות, ועל שאר 8 המקומות יילחמו כל שאר אלופות היבשת (וחלק ממערב אסיה) יחד עם עוד קבוצות מהמדינות הראשונות בדירוג שסיימו 4-8?

4. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אני מסכים עם אלכס
    השיטה הישנה הייתה עדיפה ולא היינו רואים קבוצות פח בשלבי הבתים
    אז אם קבוצה ישראלית הייתה עולה היינו יודעים שהיא באמת עברה יריבות ראויות בדרך ושמגיע לה

השיטה היום נותנת הזדמנות לקבוצות חלשות להיכנס לשלב הבתים וגורמת ליותר משחקים צפויים מראש

5. Ice Cream חסה

המטרה היא לגוון במדינות ולתת לקבוצות חדשות להריח אבק כוכבים, ועל הדרך לתת את הבמה ליותר אלופות. יש קבוצות שיכולות להשתמש בהעפלה הזו בתור קרש קפיצה ולנסות לתקוע יתד באירופה, שלא לדבר על אפועל ניקוסיה או באזל שחוללו סנסציות.

6. alexshw Member

רונן, עד לפני כשנה אולי קצת יותר הייתי בעמדה שלך. אך ראיתי שזה דווקא פוגע ברמה הבסיסית הנדרשת לטעמי.
    ובהחלט הקבוצה שלי גם הוציאה שם רע לשיטה ב - 2009.
    גם בשיטה הקודמת ראינו קבוצות קטנות שמעפילות ואף עושות חיל.
    השינוי הנוסף שכן אפשר לשקול לעשות זה להוריד נציגה רביעית לגמרי לשלוש המדינות הראשונות.

חוץ מזה לבטל שלב הבתים בליגה אירופית, להחזיר אותה לפורמט קודם. להעלות שם מענקים ולעשות שיווק מחדש.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/12
  7. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

ואותה באזל בסוף קיבלה שביעייה
    זה דברים שלא ראינו פעם
    אני לא זוכר דברים כמו עונה שעברה, קח אפילו את לברקוזן שהיא לא קבוצה קטנה ולפני 10 שנים הייתה בגמר
    אבל כיום למרות שהיא אחת מהקבוצות הטובות בגרמניה היא לא מספיק טובה לליגת האלופות וראינו את זה בשביעייה שברצלונה נתנה לה בקלילות
    גם באטה בוריסוב למשל לדעתי לא צריכה לשחק בשלב הבתים

8. Ice Cream חסה

ורומא לא קיבלה שביעייה ממנצ'סטר? ובאיירן מינכן וארסנל לא אכלו 4 מברצלונה ברבע הגמר?

ליגת האלופות זה חשיפה וכסף. כסף שפחות ממה שאתלטיקו מדריד וטוטנהאם למיניהן צריכות, צריכות הקבוצות הבינוניות של אירופה.
    יש לי בעיה עם כל מיני אוניראה ונורדשלנד שזוכות באליפות בליגה קטנה וישר מגיעות לבתים, ואולי באמת אפשר להוריד מאלה- אבל בעיקרון זה גם חוסך לגדולות משחקים בקקה ומבטיח להן העפלה אוטומטית, וגם נותן לקטנות הזדמנות להגיח לליגת האלופות.

נ.ב.: אני חושב שאנחנו מבזבזים זמן מקלדת. זה לא שהשינוי בשיטה הוא איזושהי נקודת מפנה בכדורגל העולמי. בסך הכל עדיין הרוב אותו דבר. אם זה נראה שיש פערים ממש גדולים בין קבוצות במפעל זה לאו דווקא קשור לשיטה..

9. Liran101202 Member

כמה נקודות נקבל מהעלייה של הפועל ת?א וקרית שמונה לשלב הבתים לפני משחקים

10. ייא Member

מצטרף לשאלה של LIRAN

11. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

12. Luis Suárez Member

אם קריית שמונה עולה לאלופות היא מקבלת ארבע נקודות, ששווים לנקודה אחת בדירוג של ישראל.
    כל קבוצה שעולה לשלב הבתים של האירופית מקבלת שתי נקודות ביטחון, במידה שהיא לא משיגה נקודות שתי נקודות במפעל עצמו. אבל אני לא בטוח אם הנקודות האלו הולכות לקבוצות בלבד או גם למדינה.

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

העניין עם השיטה החדשה באלופות זה דבר והיפוכו ומי שאחראי לזה הם ראשי אופ"א. כך או כך הם נדפקים - הטענה הראשונה שהאלופות צריכה לרכז את כל הקבוצות הכי טובות מקבלת סטירה מהשיטה החדשה מכיוון שאנחנו רואים אלופות קיקיוניות מישראל/בולגריה וכו' במקום קבוצות במקומות 3-4 בליגות חזקות שעולות על הקבוצות האלה בכמה רמות. מצד שני, יש ניסיון בשיטה החדשה לשמור על המותג של ליגת ה"אלופות". כשבאמת רוב הקבוצות יהיו האלופות ולא מקומות 3-4-5-6 בכל מיני מדינות. מי שבאסכולה הראשונה שחושב שלא משנה המיקום הקבוצות הכי טובות באירופה צריכות להיות במפעל, בוודאי שסולד מהשיטה החדשה. מי שבעד שהמפעל יהיה יותר אלופות על חשבון קבוצות חזקות מליגות טובות שלא מסיימות כאלופות בוודאי מרוצה. המחלוקות הזאת תמיד תישאר. פלאיטני גם רוצה לשמור על הרמה וגם להכניס יותר אלופות גם ממדינות קטנות על חשבון קבוצות אחרות, ומה לעשות, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/8/12
  14. alexshw Member

אבל מה שאופ"א עשתה כחלק מהשיטה זה להגדיל מס' כרטיסים אוטומטיים מ - 16 ל -22. שש כרטיסים נוספים הלכו בין היתר למקומות 3 באנגליה, ספרד ואיטליה(כיום גרמניה) ולדעתי גם כמה סגניות נכנסו אוטומטית כתוצאה מהגדלה של הכרטיסים.
    בקיצור השיטה לטעמי לא נותנת ליותר אלופות לשחק בשלב הבתים.

נערך לאחרונה ב: ‏25/8/12
  15. שער 7 Member

לרוב הטענות הן של המדינות הגדולות כלפי אופ"א על כך שמורידים להן נציגה. עדיין זה לא מצדיק את ההדחה של מנצ'סטר יונייטד אשתקד עוד בשלב הבתים. אני חושב שאפואל ניקוסיה למשל הייתה מצליחה להעפיל לבתים גם בשיטה הישנה.