ישראליות באירופה 12/13: תם ונשלם הקמפיין המאכזב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏24/6/12.

1. ראיין אדלי Member

ועדיין, מכבי נתניה הייתה פשוט חייבת לעבור אותם. זה לא תירוץ בכלל...
    בטח שזה לא אמור לנחם את מכבי נתניה.

2. Luis Suárez Member

http://www.upload.ee/image/1160029/triple_post.Xxx
    אני בספק אם נתניה לא היו מפסידים בבית לבורסאספור. אפילו תבוסה לא היייתה מפתיעה אותי.

3. henry1 Member

ועדיין, קופס ניצחה גם את בורסאספור...אבל איפה אנחנו ואיפה הטורקים? אימפריית כדורגל שכמונו...

4. eran levy Member

במשפט מעל מתבטא ההבדל הגדול (ולחיוב): בשביל מה לבחון את היכולת האמיתית והפער המקצועי בין שתי הקבוצות (נתניה ובורסאספור)? אנחנו הפסדנו לקופס אבל גם הם הפסידו לקופס אז כנראה שגם הם לא משהו. מכאן הדרך להצהרה כי הליגה הישראלית טובה מהליגה הטורקית (כן כן, חוץ מהאיסטנבוליות) לא ארוכה. והס מלדבר על הליגה הפינית, לקופס סתם שיחק המזל.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אין מה לעשות היוונים בכמה דרגות טובים יותר מבני יהודה.
    לאורך מחצית שלמה היוונים שלטו והשחקנים של קשטן שיחקו לאט, לא תקפו, היה נראה שבאו להעביר את הזמן. עם פתיחת המחצית השנייה קשטן עשה חילוף שמעט העיר את הקבוצה, שהתחילה לתקוף וגם סיכנה את השער, אבל דווקא אז פאוק כבשה, ולמעשה גמרה את הסיפור.
    אוקי, לא חושב שיש משהו שחשב שבני יהודה תנצח בסיכום שני המשחקים את היוונים, כמו שאין הרבה שחושבים שנתניה הייתה גוברת על בורסאספור אבל לפחות הכתומים הגיעו לשלב שהם מתמודדים מולה, נתניה לא.

6. שער 7 Member

אתה באמת חושב שקריית שמונה מסוגלת להתמודד מול סלטיק? שלא לדבר על תוצאה טובה בפארקהד?
    כשקבוצה ישראלית תבוא למגרש בריטי ולא תשקשק מפחד, אז נדבר.

ועוד לא דיברתי על הקבוצות האחרות בהגרלה. באזל אמנם בלי שאקירי אבל עם אלכסנדר פריי שרק משתבח עם השנים, מול אנדרלכט אין סיכוי (תראו את הניקוד של הליגה הבלגית באירופה רק בשנה החולפת), הלסינגבורג קבוצה סקנדינבית, ואולי אולי יש סיכויון קטן מול באטה בוריסוב או דינאמו זאגרב.

7. alexshw Member

תפסיקו להתסנוור מהשם ומההסטוריה המופלאה שלה. כיום סלטיק לא לוקחת אליפות בליגת העל.
    כן ק"ש מסוגלת להתמודד עם סלטיק, כי הכדורגל הסקוטי בשפל המדרגה.
    אני כלל לא בטוח שסלטיק תעבור את הפינים.

אנדרלכט ובאזל לא רואה סיכוי סביר.

נערך לאחרונה ב: ‏3/8/12
  8. שער 7 Member

סלטיק לא לוקחת אליפות בליגת העל? טוב, אני לא יכול להתייחס למשפט הזה ברצינות...
    הרי קבוצות ישראליות ניצחו שם על בסיס קבוע... מה זה 60,000 צופים בשבילנו, קטן על 4,000 במושבה... סלטיק הפסידה פה להפועל וגם זה בגלל החום, זה אומר שגם רמת השרון למשל מסוגלת?
    בולשיט.

9. alexshw Member

גם אם יהיה להם 200 אלף במשחק, זו קבוצה מביכה.

10. eran levy Member

גם אם יהיו להם שני צופים במשחק, זו קבוצה טובה יותר מכל קבוצה ישראלית.

11. alexshw Member

עם מי? עם הסקוטים המביכים? או עם כיאל האידיוט?

12. eran levy Member

אלכס, אי אפשר לנהל דיון בצורה אחרת, נעימה יותר?

אולי תסביר אחת ולתמיד את משנתך לפיה קבוצות ישראליות טובות יותר מחצי אירופה. ולא, הופעה מוצלחת חד פעמית או דו פעמית באירופה או לומר שזה אידיוט וההוא מביך זה לא מספיק כדי לבסס טענה מורכבת שכזו.

13. alexshw Member

לא מחצי אירופה, אבל לדעתי בארץ סלטיק לא עולה כרגע על כל הקבוצות. אני רואה פשוט את האיכות שלה. לדעתי היא לא טובה היום ממכבי חיפה, הפועל, מכבי ת"א וגם לק"ש יש סיכוי טוב להדיח אותה אם יפגשו.
    לפי ההגיון שלך אם ריימס הגיע פעמיים לגמר גביע האלופות בעבר, אז היא מועמדת היום לאליפות בצרפת.

14. eran levy Member

לא, אלכס, זה לפי ההגיון שלך, אתה שופט קבוצות על פי הופעות באירופה. הצלחה של הפועל באופ"א או חיפה באלופות ממש לא מעניינת אותי לצורך העניין, אז ריימס?

ממש לא מעניין אם סלטיק תפסיד לקרית שמונה במפגש כפול, כי כל מפגש בליגת האלופות/ליגה אירופית הוא בעל משקל אחר לגמרי ממשחק ליגה או השתתפות בליגה ארוכה. אני טוען (וזו כמובן טענה שלי ושלי בלבד) שסלטיק (לצורך העניין) תוכל להציג יכולת גבוהה לאורך זמן רב יותר מאשר קבוצות ישראליות.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בדרך כלל מתווכח עם הדברים האלה עם אלכס, אבל הפעם אני מסכים איתו. קרית שמונה בהחלט מתמודדת עם סלטיק. 60 אלף צופים? סו וואט, זה גורם לך להתרגשות לפני המשחק וברבע השעה הראשונה, אחרי זה, זה עובר. מי זאת סלטיק? תסלחו לי, HJK הלסינקי, מאריות אירופה, יכולה ללכת לפארק הד, להוביל ולהפסיד 1:2, אבל קרית שמונה לא? סליחה מי זאת בדיוק HJK? שיחקה אי פעם בליגת האלופות באמצע שנות ה-90, ושנה שעברה עשתה בירטוז לשאלקה 04, ועדיין - איך אני איתכם שלדעתי היא מדיחה את סלטיק ועולה לשלב הפלייאוף?היא צריכה 1:0. סלטיק, לא יודע אם לא לוקחת פה אליפות כן? אבל לבטח זה לא קל כמו שחושבים, נכון היא תנצח נמושות כמו רמה"ש בקלות, אבל זה לא שהגדולות שלנו לא ינצחו אותה, אל תשכחו שקבוצה שמצליחה בדרך כלל סוחפת את השאר להיות טובות איתה.