ישראליות באירופה 12/13: תם ונשלם הקמפיין המאכזב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏24/6/12.

1. alexshw Member

ידוע שיש שם כסף, אבל הוא מבוזבז על כל מיני זרים נכים כמו שראינו את חזאר בעונה שעברה נגד מכבי ת"א.
    עברו את רוזנבורג? יפה. הבלחה ולא יותר. קורה.

אם אני לא טועה זו הפעם הראשונה שהאלופה שלהם תצלח סיבוב שני של מוקדמות האלופות.

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/12
  2. שער 7 Member

התייחסות להגרלות :
    אם אני מתעלם לרגע מהגומלין הצפוי של קריית שמונה מול ז'ילינה, נפטצ'י באקו, כמו כמעט כל הקבוצות הבכירות באזרבייג'אן, נמצאת בקו עלייה. את נבחרת אזרבייג'אן אנו אמורים לפגוש בספטמבר בבאקו במסגרת מוקדמות המונדיאל, ואין כמו מפגש מול האלופה המכהנת כדי למדוד את יחסי הכוחות, שכן מספר שחקנים מ- 2 הנבחרות משחקים ב- 2 הקבוצות הללו. הרבה מאוד אוליגרכים מגיעים בשנים האחרונות להשתקע ולהשקיע באזרבייג'אן (יש כנראה גם תרומה מטורקיה שכנתם והחברה הטובה ביותר שלהם), בתקופה האחרונה מתחילים להיבנות באזרבייג'אן מבנים מפוארים שבראשם עומד כעת היכל הקריסטל בבאקו, שאירח את האירוויזיון האחרון והמושקע מאוד. ההיכל הזה נבנה במשך 7 חודשים

3. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

ק"ש קיבלה הזדמנות פז בדרך לליגת האלופות

4. Leoforos Member

פאוק כבר שנה שנייה ברציפות עולה ל32 האחרונות של הליגה האירופית, שנה שעברה היא התחילה כקבוצה מאוד מאוד חזקה ואיכותית ושני הזרים המובלים שלה (פאבלו קונטרראס ואדלינו וייריניה עזבו בינואר)

גיורגיוס דוניס שהוא המאמן היווני הכי טוב היום בשוק יאמן את פאוק השנה שכמעט כמו כל קבוצה ביוון מצויה בצרות כלכליות והיום הודיעה על מכירת סטפיאלידיס המגן השמאלי בן ה18 ללברקוזן כדי להכניס עוד קצת כסף.

פאוק מתבססת על שלד של חמישה יוונים מצוינים מלזאס הבלם,פוטאקיס בקישור והשלישיה סלפינגידיס את'נסייאדיס וגאורגיאדיס בהתקפה שכבר ניצחה בוויט הארט ליין אשתקד.
    בינתיים לסלפינגידיס הוצע קיצוץ של 40 % בשכר ולא ברור אם הוא ימשיך, במיוחד אחרי היורו המצויין שלו.

מהזרים זה קודם כל צמד הקשרים פאבלו גרסיה הכסחן הידוע וקושטין לאזאר הרומני הבינלאומי, הרכש היחיד שהגיע בינתיים הוא קומאלו בלם נבחרת דרא"פ שלא קיבל דקות בטוטנהאם.

במשחקי ההכנה פאוק נראתה מצוין על אף המון היעדרויות, קשה לי לראות את בני יהודה עוברת גם כי היא קבוצה הרבה פחות טובה במיוחד בגלל שהמשחק השני בטומבה- גיהנום עלי אדמות, אין עוד מגרש כזה באירופה.

אבל מי יודע עם מכבי מול שתי היווניות הגדולות פעמיים טעיתי אז הכל יכול להיות

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/12
  5. Luis Suárez Member

כתבת את זה כבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx.
    anyway, לשתי הקבוצות יש סיכוי קלוש(ננתיה ובני יהודה). אם בני יהודה היו מול בורסאספור אולי הייתי מדבר אחרת.

6. Love Is Red Member

בהחלט חבל שמכבי חיפה ומכבי תל אביב לא משתתפות באירופה, אז היה יותר סיכוי...
    נקווה שהפועל תל אביב תצליח באירופה..

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם את פאוק מכבי ת"א עברה להזכירך, בדרך לליגת האלופות, ועוד עם הרכב של ילדים (ניצחה בטומבה 1:2), אחרי שפאוק סיימה סגנית ביוון, עם סלפינגידיס בהרכב גם אז...טומבה איצטדיון מאיים על הנייר, לא ראיתי אותו עדיין מביא לה אליפות ב-25 השנים האחרונות ובטח שלא העפלה לליגת האלופות/שלבים מאוחרים (רבע ואילך) באופ"א/אירופה ליג. יש המון מגרשים מאיימים באירופה, ובכלל מה זה מאיים? כולה קהל ששר ומעודד 90 דקות, לא ערובה לכלום.

בכל אופן פאוק פייבוריטית ברורה לעבור את בני יהודה, גם בבית וגם בחוץ, והיא תעשה את זה לדעתי. לנתניה אין שום סיכוי מול בורסא.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/12
  8. שער 7 Member

לגבי המשחק של בני יהודה דיברתי כבר אתמול, אבל אני רואה שהיא הולכת לפגוש ככל הנראה את פאוק סלוניקי. פאוק של היום הרבה יותר טובה מזו האנמית שפגשה את מכבי תל אביב לפני 8 שנים ואפילו לא טרחה לבדוק את הפקס שלה. אז נכון שהמצב הכלכלי ביוון על הפנים, אבל זה לא פוגע בהצלחות של הנבחרת, יש לנו כאן בפורום את ליאופורוס שבוודאי ישפוך פרטים נוספים על מה שקורה כעת בקבוצות. הכוכב הגדול הוא כמובן מיודעינו החלוץ היווני הזריז דימיטריס סאלפינגידיס, איש המפתח בנבחרת יוון שכבר עשה להרבה נבחרות (כולל ישראל) את המוות. אבל לא רק הוא משחק שם. יש גם את הברזילאי לינו, את הרומני קוסטין לאזאר, את הגינאי באנגורה, את הבלם הברזילאי אטו שהגיע לפני שנתיים מדינאמו זאגרב, ובעיקר את השוער הקרואטי היציב דאריו קרשיץ'. אז אולי מכבי ת"א של היום טובה מזו שפגשה את פאוק לפני 8 שנים (ובכל זאת עברה), אבל אני לא חושב שמכבי הנוכחית מסוגלת לעבור את פאוק, שהצליחה לעבור שנתיים ברציפות את שלב הבתים בליגה האירופית, לאחר שקיבלה בתים לא פשוטים (כאמור פ.צ. ברוז', דינאמו זאגרב וויאריאל ב- 2011, כשלפני זה עברה בשלב הפלייאוף את פנרבחצ'ה, ואת רובין קאזאן וטוטנהאם, כאשר היא גם ניצחה 1:2 בווייט הארט ליין). הגרלה סופר קשה.

נתניה שוב עלולה לקבל קבוצה טורקית (אם יתרחש הנס הבלתי צפוי בפינלנד), והפעם הם יקוו לתוצאה נעימה הרבה יותר. אותו 6:0 ארור בעלי סמי יין (לפני ההריסה שלו) נצרב בתודעה של שחקני נתניה דאז כאחד המשפילים (במיוחד שגלאטסראיי שיחקה בסגול מזעזע) ולא בטוח שבעיר בורסה יהיה יותר טוב. בורסאספור זכורה בכדורגל הישראלי כקבוצה האחרונה של רונן חרזי בקריירה, אולי הקבוצה שהרסה לו את הקריירה עם סכסוכים משונים על חוזים וכו'. שיחקה בליגת האלופות אשתקד, חטפה תבוסות, אבל לפחות הבקיעה שער אחד (!) בתבוסה לולנסיה. מהסגל ששיחק בצ'מפיונס אני לא רואה שינויים גדולים, מלבד השוער האנגלי סקוט קארסון שמוכר לנו מליברפול, והארגנטינאי פאבלו באטאלה שאותו אני לא מכיר.

אם אני מתעלם לרגע מהגומלין הצפוי של קריית שמונה מול ז'ילינה, נפטצ'י באקו, כמו כמעט כל הקבוצות הבכירות באזרבייג'אן, נמצאת בקו עלייה. את נבחרת אזרבייג'אן אנו אמורים לפגוש בספטמבר בבאקו במסגרת מוקדמות המונדיאל, ואין כמו מפגש מול האלופה המכהנת כדי למדוד את יחסי הכוחות, שכן מספר שחקנים מ- 2 הנבחרות משחקים ב- 2 הקבוצות הללו. הרבה מאוד אוליגרכים מגיעים בשנים האחרונות להשתקע ולהשקיע באזרבייג'אן (יש כנראה גם תרומה מטורקיה שכנתם והחברה הטובה ביותר שלהם), בתקופה האחרונה מתחילים להיבנות באזרבייג'אן מבנים מפוארים שבראשם עומד כעת היכל הקריסטל בבאקו, שאירח את האירוויזיון האחרון והמושקע מאוד. ההיכל הזה נבנה במשך 7 חודשים (אצלנו 7 חודשים מחכים עד שייצא מכרז, ואחרי 7 חודשים מחליפים חברת בנייה). באשר לכדורגל, במכבי תל אביב יכולים להעיד שלא היה להם פשוט אשתקד מול חאזאר לנקוראן, בטח שבמשחק החוץ, האווירה במגרשים שם מאוד עויינת, האוהדים עומדים ממש על הקווים, ומול קבוצות ישראליות המצב בוודאי שלא יהיה שונה. תנו לקבוצות האזריות עוד כמה שנים עם ההשקעה הנוכחית, והם בהחלט יכולים להגיע גם לקירבת הדירוג שלנו.
    נ.ב. : כמובן שקריית שמונה לא תעבור את ז'ילינה.

9. alexshw Member

חרזי שיחק אחרי בורסאספור במכבי חיפה ובהפועל. כמדומני בשורה התחתונה הוא פרש בגלל פציעה.
    לגבי פאוק הרי שהיא פייבוריטית ברורה לא בגלל האיצטדיון, אלא כי היא מועדון הרבה יותר עשיר ולכן גם בעל סגל יותר חזק על הנייר.

10. שער 7 Member

לא נכון, רונן חרזי לקח דאבל בהפועל בשנת 2000, לאחר מכן עבר לבורסאספור.
    ואגב, בנפטצ'י באקו משחק איגור מיטרסקי, לשעבר בבית"ר ירושלים.

11. alexshw Member

רונן חרזי עבר לוברסאספור ב - 1998 ושיחק שם חצי עונה.
    בהפועל הוא לקח דאבל ב - 99/00 מה שכן הוא היה שייך לתורכים אני חושב.

12. שער 7 Member

עפ"י מה שאני זוכר הפועל קנתה את כרטיס השחקן שלו מהטורקים, אבל מה זה באמת חשוב.

13. Don Joan Roman Member

רונן חרזי עבר לבורסאספור מבית"ר ירושלים, היה שם חצי עונה (לא שיחק כ"כ הרבה), הושאל להפועל ת"א, לקח דאבל, חזר לטרוקים ועוד באותו קיץ שב להפועל ת"א, אחריי חצי עונה באדום הוא נפצע בגב והתחיל בכמה ניתוחים השביתו אותו לשנה, אחריי זה הוא חזר ל2 משחקים, הרגיש כאבים בגב, הלך לרופא ופרש ממשחק אחריי שהרופא אמר לו "או שתפרוש או תשהיה נכה, תחליט אתה", וככה הסתיימה לה קריירה של חלוץ ענק שיכל להיות הרבה יותר ענק.

14. אלי מתחן Member

שכחת את החצי עונה שלו בהפועל חיפה ב98...

15. Leoforos Member

אולימפיאקוס ופנאתינייקוס הגיעו לישראל בזלזול ובכושר גופני נוראי ושלמו על כך ביוקר מול מכבי שתמיד פתחה עונות מצוין.

מכבי היא ה-נאחס של הכדורגל היווני, ושום תירוץ לא יצדיק את ההישגים הנפלאים שלה.

פאוק לדעתי הפעם סיפור שונה גם כי בני יהודה זה לא מכבי בכושר של פתיחת שתי העונות האחרונות ופאוק היא קבוצה קשוחה ו"רעה" שהפרצוף של פאבלו גרסיה כועס הוא הפנים שלה, היא רצה כבר כמה שנים יחסית ביחד עם שחקנים ותיקים ומנוסים ולא תבוא בגישה של טיול.

קשה לי מאוד להסביר את ההשפעה של הטומבה למי שלא היה שם,אמנם אני משוחד אבל הייתי בהרבה מגרשים באירופה.
    בטומבה ההרגשה היא של אנרכיה מוחלטת, אתה נכנס למגרש ולא יודע מה יקרה כשתצא.
    חוץ מהבליץ של אודינזה שנה שעברה בגומלין בליגה האירופית הרבה קבוצות גדולות אכלו שם חצץ בשנים האחרונות.