ישראליות באירופה 12/13: תם ונשלם הקמפיין המאכזב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏24/6/12.

1. alexshw Member

גם לפני האליפויות למכבי חיפה היה קהל ענק בחיפה, ההבדל הוא בהאוהדים בכל הארץ.
    ק"ש אפיזודה חולפת בעיקר כי אין לה קהל.

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/12
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. בתוך חיפה עצמה להפועל היה יותר קהל, בוודאות. ועדיין גם אם זה לא נכון, אתה יכול להשוות את כמות הקהל שיש למכבי חיפה מאמצע שנות ה-90 לכמות הקהל שיש למכבי חיפה ב-2012? ברור שלא, זה הבדל של שמיים וארץ.
    ב. ברור שהיא אפיזודה חולפת ולכן נגזר מכך כמות הקהל שלה, זה בדיוק מה שאני אומר, תעשה הצלחה קבועה במשך עשור, תהיה בצמרת, תיקח פה ושם גביע, תיקח עוד 2 אליפויות ומעלה ואז תראה בדיוק איך כמות הקהל שלהם גדלה, וכך גם מחלקות הנוער המועדון עצמו וגם המתקנים, זה השלכה ישירה.

3. abcd Member

השחקן הזה(אסטוני אגב) נבחן בנתניה בינואר שעבר ורובן העדיף את אלכסייב.
    אם זה תלוי בי אני תובע את עטר בהאג על המחדל הזה, פשוט הזוי!

לזה שכתב פה על זה שאנחנו הורסים את הדירוג,
    אני שם זין על הקבוצה שלך ועל הדירוג שהיא השיגה! רוצה לשמור על הדירוג? תעלה לאירופה או תשב בשקט. גם אם נעלה 14 פעם רצוף לאירופה וכל פעם נעוף מול קבוצה של נגרים או דייגים או סורגים נמשיך לשאוף להגיע לאירופה גם בשנה ה-15 וממש לא מזיז לי שזה פוגע בכם לעלות שלב בשנה אחר כך, להיפך אולי זו הנקודת אור בהדחה הצפויה שלנו.

ובלי לגרוע מה"הישג" אתמול אבל באמת להשוות את קופס לסנטה קולומה זה קצת מוגזם. היו דקות ארוכות במשחק שהם פשוט עשו לנו בית ספר, ב-20 דקות אחרי השער של שבחון במקום שנשב עליהם עם ההתלהבות הם פשוט הניעו את הכדור בסבלנות והוציאו את כל העוקץ מהמומנטום הזה.
    אני חושב שבנין עשה כמה טעויות, כמו שברקוביץ' תמיד אומר - אם שחקן כשיר ל-45 דקות אז הוא כשיר ל-90 דקות, שבחון היה חייב לפתוח. בנוסף ראינו שאין לנו שום עומק בקישור, נכון שמאמן לא אמור להתכונן למצב של 4 קשרים פצועים אבל בכל זאת לא היה מזיק לי אתמול חן ראובן או ניר נחום שאולי שוחררו קצת מוקדם מדי.

לא ציפיתי לתצוגה אתמול, אפילו לא חשבתי שננצח אבל לספוג שני שערים בבית זה מוגזם וזה בור עמוק למדי לקראת הגומלין.

4. alexshw Member

היריבה של ק"ש אם תעבור את ז'ילינה תהיה ככל הנראה נפטצ'י באקו מאזרבייג'ן שמוליכה 3:0 על זטספוני הגרוזינית.

המשחק מול ז'ילינה באמת קריטי, כי הירבה הבאה יותר חלשה וניתן להבטיח לכל הפחות שלב הבתים של הליגה האירופית.

5. henry1 Member

לא, ציפינו לעלות עם דג'אני (שחקן שחקן, אבל כנראה לא מקצוען. מסתבר שבמקום לטפל בפציעה שלו מיד כשהסתיימה העונה, הוא בחר לנסוע לתיאלנד...), חטיב וצ'ארן. השחקנים שציינת הם שחקני ספסל שאמורים להוות תחליף לאלה שרשמתי, אבל מה לעשות שהם עדיין לא ברמה שלהם. טמיר דווקא היה לא רע, רואים שיש לו כדורגל.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם היר בהכרח יותר חלשה, הליגה האזרית היא לא רעה יחסית לישראלית/סלובקית, לטעמי היא קבוצה ברמה של ז'ילינה וק"ש, הרי זה לא שמכבי חיפה/הפועל ת"א/מכבי ת"א מתמודדת מולן שזה יתרון גדול בפני עצמו, קבוצות באותה רמה של ק"ש בערך, ולצערי התחושה שלי לא טובה, 1:1 בקריה והסלובקים ממשיכים, הלוואי שאני טועה וק"ש יעברו, כי באמת שיש להם הזדמנות היסטורית להיות השנה בשלב בתים, כזה או אחר, הזדמנות שכנראה לא תחזור.

7. ייא Member

איזה הגרלה נהדרת יצאה לק''ש.
    ממש חבל על ההדחה מול זילנה

8. alexshw Member

מה זה כבר ליגה אזרית? מביאים כל מיני זרים סוג ז' או זקנים כמו דיאון ברטון שפעם שיחקו איפשהו.
    דווקא נפטצ'י באקו היה מועדון מכובד בברה"מ, אבל אחרי התפרקותו לא השיג כלום באירופה.

9. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אחח הגול הדבילי הזה שהם חטפו היה מעצבן בשלישי, ועכשיו אחרי ההגרלה מקבלת משמעות הרבה יותר מרגיזה ומעצבנת!

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלח לי אבל מה זה הליגה הישראלית? השבוע הוכח שהיא לא שווה הרבה שוב בפעם המי יודע כמה.

בכל אופן:

בני יהודה/שיראק נגד פאוק סלוניקי - היוונים חוזרים לישראל מאז 2004/5, גם אז בשנה של אולימפיאדה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

פאוק סלוניקי באירופה הרבה יותר מרשימה לעומת זאת. רבע גמר גביע המחזיקות בשנת 1974, הפסד למילאן. בשנת 2001 התמודדה הקבוצה מול בית"ר ירושלים ועברה עם 6:3 בסיכום (3:3 בטדי, 1:3 בטומבה) כשהיא מדיחה אחרי זה גם את אודינזה ומודחת על ידי פ.ס.וו בסיבוב שלישי. כעבור שנה, שוב אותה פ.ס.וו הדיחה אותה בסיבוב שלישי, ושנה לאחר מכן היתה זו סלביה פראגה שעשתה זאת באותו סיבוב. בעונת 2004/5 השתתפה לראשונה בתולדותיה במוקדמות הצ'מפיונס, בתור סגנית אלופת יוון, הודחה על ידי מכבי ת"א אחרי הפסדים כפולים 1:2 (שהפך אחרי זה ל-3:0 טכני בעקבות שיתוף שחקן מורחק) ו-1:0 בבלומפילד. עונה לאחר מכן הקבוצה השתתפה בשלב הבתים של הליגה האירופאית, יחד עם שחטאר דונייצק, שטוטגארט, ראפיד וינה ורן, לא נחלה הצלחה גדולה למעט 1:5 על הצרפתים בבית. ב-2010 הודחה על ידי הירנביין ההולנדית בשלב הפלייאוף של הליגה האירופאית. בשנה שעברה היתה שוב במוקדמות ליגת האלופות, הפעם בשיטה החדשה, במסלול לא אלופות, הודחה על ידי אייאקס, ובליגה האירופאית גברה על פנרבחצ'ה אחרי הארכה, היתה בבית עם ברוז', דינאמו זאגרב וויאריאל, אותו צלחה עם הפסד בודד לפרדים, רק בשביל להיות מודחת ב-32 האחרונות על ידי צסק"א מוסקבה. בשנה שעברה עברה את ולרנגה וקרפטי לביב והיתה בבית עם טוטנהאם, רובין קאזאן ושמרוק רוברס הקטנה, עברה גם אותו רק כדי להיות מודחת על ידי אודינזה ב-32 האחרונות.

בורסאספור נגד מכבי נתניה/קופס - עדיף לא לעבור את הפינים.

בורסאספור השתתפה בליגת האלופות לפני שנתיים, עונת 2010-11, היתה בבית עם מנצ'סטר יונייטד, ולנסיה וריינג'רס ז"ל. סיימה עם נקודה אחת אחרי תיקו ביתי עם הסקוטים, הפסידו 3:0 באולד טראפורד ו-1:0 בבית, הפסידו באותה תוצאה בסקוטלנד ונחלו 2 תבוסות, 4:0 בבית מולנסיה (גול מדהים של טינו קוסטה מ-40 מטר לחיבור) ו-6:0 בחוץ. בשנה שעברה היו בליגה האירופאית, עברו את גומל הבלארוסית (5:2 בסיכום), הודחו בשלב הפלייאוף על ידי אנדרלכט (4:3) בסיכום. זה אגב לא המפגש הראשון שלה עם קבוצה ישראלית, בשלב הבתים של האינטרטוטו, בשנת 1995, ניצחה את בית"ר ירושלים בבית 2:0, הפסידה לקארלסואה הגרמנית ברבע הגמר, בפנדלים, אחרי 3:3 בבית. אגב, הקשר הישראלי - מיודעינו רונן חרזי שיחק בקבוצה באמצע שנות ה-90. בורסאספור כמובן היתה אלופת טורקיה בעונת 2009-10, הראשונה מחוץ לגבולות איסטנבול שעושה את זה אי פעם אני חושב, לפחות מזה כמה עשורים טובים.

11. אלסנדרו דל פיירו Member

בלי דינו ובלי חלוץ רכש טוב.. אפשר להגיד להתראות לאירופה..
    כמה סיבובים צריך בשביל להגיע לבתים?

12. alexshw Member

טרבזונספור גם עשתה זאת.
    עדיין ליגה אזרית הרבה יותר חלשה והקבוצות שלה לא עשו משהו מיוחד בגביעי אירופה, השיא היה שלב הפליי אוף של הליגה האירופית.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר אבל להוציא את התל-אביביות ומכבי חיפה איזה קבוצה הגיעה לשלב בתים כלשהו? מכבי פ"ת הבליחה פעם אחת עם הסנסציה ההיא מול פרטיזן בלגרד. להוציא את זה, הכי קרובה אי פעם היתה בני יהודה לפני כמה שנים שהודחה בשלב הפלייאוף מול פ.ס.וו איינדהובן, בשני משחקים די צמודים יש לומר. איך אני איתך שלהוציא את מכבי חיפה והפועל ת"א שזה 50-50 בשתיהן, יש מצב שמכבי ת"א הגיוני ולא רע בכלל, מודחת גם על ידי פאוק סלוניקי וגם על ידי בורסאספור.

מכבי חיפה:
    שמינית גמר גביע מחזיקות (1994)
    רבע גמר גביע מחזיקות (1999)
    שלב בתים ליגת האלופות - 2 (2003, 2010)
    שלב בתים ליגה אירופאית - 1 (2012)
    שמינית גמר גביע אופ"א (2007)

הפועל ת"א:
    רבע גמר גביע אופ"א (2002)
    שלב בתים ליגת האלופות - 1 (2011)
    32 אחרונות גביע אופ"א - 2 (2007, 2010)
    שלב בתים ליגה אירופאית/אופ"א - 2 (2008, 2012)

מכבי ת"א:
    שלב בתים ליגת האלופות - 1 (2005)
    שלב בתים ליגה אירופאית - 1 (2012)

מכבי פ"ת:
    שלב בתים גביע אופ"א - 1 (2005)

היחידות שאני יכול לרשום שעשו ככל שביכולתן מהרשימה למטה ולכן הן לא נמצאות שם אלו הפועל חיפה שעברה את בשיקטאש במוקדמות הצ'מפיונס, הודחה על ידי ולנסיה שהגיעה לגמר ב-2001, עברה אחרי זה את קלאב ברוז' רק בשביל להיות מודחת על ידי אייאקס (ולנצח באמסטרדם ארינה) ובני יהודה שפרט לפיקשוש מול שמרוק רוברס עד עתה עשתה מעל למצופה, כשהגיעה לשלב הפלייאוף והודחה על ידי הלסינבורג בשנה שעברה. באמת שבני יהודה, להוריד בפניה את הכובע, צריכים לשנות להם את השם מהזהובים ליחצ"נים על ההופעות הטובות שהם נותנים באירופה ב-5 השנים האחרונות, לא מפסידות למי שלא צריך ולא מתבזות מול טובות מהן.

מה השאר עשו?
    בית"ר ירושלים? בנפיקה? ספורטינג? ויסלה? בודו גלימט? אני בטוח שאם אני יחפש עוד אני ימצא.
    מכבי נתניה? עברה רק את סליימה, 10-1 מול גאלאטסריי, הפסד מול צ'רנו מורה, הפסד מול לייריה בבית, ואתמול קופס.
    בני סכנין? עברה איזה שקר כלשהו, 7:1 בסיכום מול ניוקאסל.
    הפועל פ"ת? עברה את ראפיד וינה בתחילת שנות ה-90, הפסידה לפיינורד, ניחא.
    ראשון לציון? הפסד לזימברו קישינב בשערי חוץ.
    הפועל ב"ש? ברצלונה 12:0 בסיכום, רודה 14:1 בסיכום.
    הפועל ר"ג? הפסד ללבסקי סופיה, 2:0 בבית 3:0 בחוץ.
    קרית שמונה? הפסד לליטקס לובץ', 0:0 בחוץ, 1:0 בבית, בשלישי האחרון הפסד לז'ילינה.
    מ.ס. אשדוד? הפסד לדומז'אלה 2:2 בבית, 0:0 בחוץ.

ואחרי זה אתה אומר: מה זה הליגה האזרית? מה זה הליגה הסלובקית...מה אתה אומר, הישראלית זה ה-6 בטיבה באירופה, אין ספק. אנחנו אפילו לא ה-16!

14. alexshw Member

ממה שראיתי ז'ילינה נחותה ממאריבור שפגשנו בעונה שעברה.
    אני בהחלט מצפה מק"ש להגיע לפליי אוף האלופות, לטעמי היא מסוגלת לעבור את ז'ילינה והאזרים נופלים ממנה.

מה שכתבת הכל ידוע לי ומה עשו קבוצות אזריות? בדרך כלל חטפו תבוסות.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

האזריות של היום הם ממש לא האזריות של פעם, היום יש כסף רב שמושקע שם, פעם זה היה ליגה של רועי צאן ועזים, מסכים איתך באמצע שנות ה-90, היום המצב לא ככה, ולכן אני לא מזלזל באזרים, נכון אנחנו צריכים לעבור אותם, בכל יום נתון, כל קבוצה ישראלית, לא משנה איזה, אבל להגיד עליהם שהם לא רמה? הפתעות יכולות לקרות, ואני לא יתפלא אם היא תדיח את קרית שמונה, כי לדעתי האלופה האזרית, מקרית שמונה ספציפית, לא נופלת, אם היית אומר לי מכבי חיפה או הפועל ת"א או מכבי ת"א או בית"ר בימים שהיא נראתה כמו קבוצה אמיתית, אז וואלה הייתי אומר לך 5:0 קל בארץ אם לא קנס.

נכון בדרך כלל הן חטפו תבוסות אבל הנה כמה יוצאים מן הכלל:

FK QARABAG מכיר? אם לא אז הנה תכיר, שיחקה מול מכבי חיפה באינטרטוטו ב-1999, איזה קטע היא אפילו עברה אותה בשערי חוץ. אבל עזוב, לא רשמה הצלחות כלל באירופה, גם לא השתתפה עד עונת 2009-10 של הליגה האירופאית. סיבוב שני מול אימפריה אמיתית בקנה מידה אירופאי, רוזנבורג, 0:0 בחוץ, ניצחון 1:0 בבית. אחרי זה עברה את הונקה הפינית, עם נצחונות כפולים רק כדי להיות מודחת על ידי טוונטה אנסחדה 1:3 בסיכום (0:0 בבית הפסד חוץ). יאללה נמשיך, עוד שנה, 2010-11, שוב הליגה האירופאית, פ.ק. מטאלורג ממקדוניה, עברה בקלי קלות. פורטדאון הצפון אירית, עברה. ויסלה קראקוב, זוכר? זאת שנתנה 5:0 לבית"ר, עברה גם אותה עם נצחונות כפולים בבית ובחוץ. בשלב הפלייאוף הפסידה פעמיים לאלופת גרמניה באותה עונה, בורוסיה דורטמונד. שנה שעברה עברה קבוצה מליטא, עברה קבוצה מאיי פארו, רק בשביל להפסיד לליאור רפאלוב וברוז', ניצחו בבית 1:0, הפסידו 4:2 בחוץ. נגרים/חוטבים/פחי אשפה הם לא זה בטוח. מזל שהם לא משתתפים באירופה למה הם היו עוברים גם את עירוני קרית שמונה, גם את מכבי נתניה ויש מצב שגם את בני יהודה.

השורה התחתונה של מה שאני מנסה להגיד: הקבוצות האזריות היום יותר טובות ממה שהיו לפני 15 שנה, לפני 10, 5 שנים. הן, כמו הקבוצות הישראליות, מנצחות את מי שצריך, ומפסידות למי שצריך, וגם לפעמים למי שלא צריך, אם זה לא קבוצה ישראלית גדולה, אני לא רואה פעם כזה גדול בין 2 הקבוצות אם בכלל קיים כזה. לא חושב שנתניה לדוגמא עוברת את נפטצ'י או לנקראן או קאראבאך בכזו קלות, אם בכלל, כנ"ל בני יהודה וקרית שמונה, שוב, כל עוד זה לא הפועל או מכבי חיפה לא רואה פערים כאלה גדולים.