פיפא החליטה שאחרי היורו הקרוב יבוטלו חוקי שער הזהב ושער הכסף. וגם יחזור החוק שמי שמוריד חולצה יקבל צהוב.
לא נמאס להם לשחק בקקי? כמה פעמים אפשר כבר לעשות את החוק הזה?כסף זהב ערד יאללה..הכי טוב זה שני מחציות שבסיומם אם אין הכרעה יש פנדלים..מספיק לשנות כל יום את החוק.. ולמה לעזאזל יש להם בעיה שמישהו מרים את החולצה?
נו נכון זה ההחלטוה שהם הגיעו אליה. נחזור לשיטה הישנה של בלי שער זהב וכל השטויות האלה. ובקשר לחולצה מסכים איתך.
לגבי החולצה גם אני מסכים, תנו לשחקן להביע את רגשותיו. אולם אני מניח שההחלטה הגיעה מתוך ההנחה הזו ש"כדורגל זה תרבות" או משהו בסגנון, ולא יאה שבמשחקי כדורגל רשמיים ומפוארים, שכל מיני מלכים מכל מיני מדינות מגיעים, שחקן יעז איכשהו להוריד חולצה... לגבי כל השערים למיניהם: עדיין אחרי הכל שער הזהב הוא הפיתרון הטוב ביותר. קיבלתם 90 דקות להכריע את המשחק. לא הצלחתם? המשחק חייב להיות מוכרע, נעבור לשיטה שמי שכובש קודם מנצח. שוב לא הצלחתם? אין ברירה, חייבים פנדלים. רק שלפי דעתי שער הזהב צריך להיות לא על חצי שעה, אלא על קבע שעה משהו כזה.
כן אבל אז זה יוצר מצב ששתי הקבוצות מפחדות כל-כך לספוג שהם סוגרות ואז אין רמה ואיכות להערכה, הקבוצות רק רוצות להגיע לפנדלים שבעצם זה לא פחות מסוכן (לקבוצות הגדולות)לעומת זאת שאתה יודע שהמשחק לא נגמר אחרי שער זהב אז הם פותחות את המשחק יותר יותר כדורגל.
מסכים איתך. בעקרון בכל הארכה יש את הפחד הזה, שלרוב כאמור מגיע משתי הקבוצות. בעקרון, לדעתי, השיטה העכשווית לא יכולה להיות משופרת יותר, מכיוון שלוותר על הארכה זה לא יהיה חכם, ולתת הארכה של שעה גם לא יהיה בדיוק הדבר הכי חכם. חצי שעה, שמחולקת לשתי מחציות זה בהחלט מתאים, ואסור כמובן לשכח שתוספת הארכה רק מקשה על שחקנים, אז לא רק שקבוצות יפחדו, אלא הן גם עלולות לאבד שחקנים בגלל פציעות או מתיחות, במידה ויאריכו אז הזמן של ההארכה.
חבל, אהבתי מאוד את שער הזהב לדעתי חוק מצויין! לפחות לצופה בבית, עם כל המתח, כמו ברבע הגמר המונדיאל האחרון בין טורקיה לסנגל למשל זה היה מותח לאללה חבל שחוזרים לחוק המפגר עם המחציות..
להפך. שער הזהב היה אסון מההתחלה שלו כמיטב המסורת של פיפא. שער הזהב לא רק שגרם לקבוצות לשחק בצורה זהירה אלא היה הדבר הכי אכזרי שיש והדוגמא הטובה ביותר שאני חושב עליה כרגע זה גמר יורו 2000.
אני דווקא לא חושב שזה היה אכזרי בגמר. לדעתי, הגיע לצרפת לזכות ביורו 2000, היא הקבוצה ששיחקה טוב ביותר וגם יפה. איטליה, כל הזמן שיחקה מגעיל עד כמה שאני זוכר ומה שאני זוכר הכי טוב זה החצי גמר שלה מול הולנד. אז נכון, היא הייתה בעשרה שחקנים, אבל זה היה משחק כל כך מגעיל של איטליה שבסוף ניצחה בפנדלים. אני חושב שבמקרה הזה שער הזהב לא היה אכזרי ואני ממש לא אוהד של צרפת ולא שונא של איטליה.
בערוץ 1 כבר התחילו לשדר את הפרומוים ליורו. ראיתם? (כל פעם מראים דרך של נבחרת אחת באחד מן היורוים האחרונים ובסוף אומרים "הערוץ הראשון גאה לקחת אתכם לעוד רגעי קסם").
...של תקלות שידור ונפילות לוויין שלא תראו במקום אחר" ולא יצא לי לראות את הפרומואים, כנראה מהסיבה הפשוטה - אני פשוט לא צופה בערוץ 1.
אין בעיה. רמי ויץ הוא יהיה השדר ומה שיקרה זה שנצטרך לראות את המשחק ולחכות לתכנית של ערוץ הספורט שתסקר את אירועי היום או משהו כזה.