איך בדיוק? השיטה החדשה יכולה לייצור בית מפלצת, בדיוק בגלל החוזק של הבתים האחרים שיכולים להביא לך קבוצות מצויינות מהמקומות 3-4 וברור ששתי קבוצות ממקומות 1-2 יהיו קטלניות. הדבר היחיד שברור לפי כל דעה, הוא שבבית הבא יכול להיות בלאגן בלאגן. רחוק מאוד מ"פייבוריטיות ברורה". שים לב לבית של מכבי "כרגע": צסק"א (תסיים ראשונה אני מניח) פנר אולקר מילאנו אלבה בשיקטאש קאנטו קאחה לבורל. זה סתם לפי מה שקורה עכשיו. ברור שדברים ישתנו, אבל איפה אתה רואה פייבוריטיות ברורה? גם אם את קאחלה לבורל תחליף אולימפיקוס או וואטאבר מהבית המטורף שם.
אבירם, זו אמירה די שחצנית לטעון דבר כזה, כאילו שאת היריבות בארץ לא מביסה ב-90% מהזמן, בטח בנוקיה. אנחנו מדברים על אותה ליגה שבה ה"קבוצה מספר 2" נמצאת כרגע ב-0-3? עזוב, פרוקום ברוב המקרים היתה מפרקת פה את רוב הקבוצות, לא צריך בגלל משחק אחד לזלזל בהם, קבוצה שאם אני זוכר נכון אפילו הגיעה פעם לטופ 8. בפעם האחרונה שקבוצה ישראלית שאינה מכבי שיחקה ביורוליג, היא סיימה במאזן 14-2. ארז, אף פעם לא נדע מה היה עדיף למכבי: בית כזה או בית יותר קשה. מצד אחד הבית הזה מאפשר לנו לרוץ קצת עם ניסיונות ולגבש הרכב מבלי להסכן בהדחה. מצד שני, בבית יותר קשה אולי היינו גם אוכלים הפסדים על ימין ועל שמאל שבכלל לא היו מאפשרים לנו להגיע לטופ 16. בקיצור, צריך לתת לזמן ולשחקנים לעשות את שלהם, יש לנו סיבוב שלם עוד לפנינו ונקווה שנגיע טובים יותר לטופ 16. אני כן מסכים איתך שמכבי ככל הנראה לא תהיה פייבוריטית ברורה בשלב הבא, בכל מקרה.
אני לא מכיר שום קבוצה בליגה הישראלית שהיא "הקבוצה מספר 2". ואם בכל זאת יש אחת כזו, אז היא במאזן 2-1, אחרי שבמחזור האחרון גברה על הפועל גלבוע בגן-נר. אני רואה את המשחקים של מכבי תל אביב ביורוליג ואני רואה משחקים בליגה הישראלית, בין היתר משחקים של מכבי תל אביב נגד יריבות ישראליות. כל כך הרבה כלום כמו שאני רואה השנה מקבוצות שמשחקות נגד מכבי תל אביב ביורוליג אני לא זוכר גם בשנים הקשות ביותר של הכדורסל הישראלי מאז שאני עוקב אחריו (מאז סדרת הגמר הגדולה בין מכבי תל אביב להפועל ירושלים, נדמה לי ב-1998) - ועוד היו שנים שמכבי תל אביב שלטה ביד רמה בכדורסל האירופאי. ברור לי שמלגה תהיה טובה יותר מהקבוצה שמכבי תל אביב ניצחה במחזור הפתיחה. גם סיינה הרשימה אותי ברמת האתלטיות שהפגינה. כל האחרות הותירו עליי רושם רע מאוד. פרוקום ושלון נראו זוועה.
מסכים בקשר לפרוקום,רק מלראות מי השחקן הפותח (והמוביל?) שם,בלסינג-גיים (שלא ממש בורך במשחק האחרון) אפשר להבין שהיום יש קבוצות יותר טובות ממנה בארץ כמו ירושלים(ברגע שתתחבר),מכבי חיפה ובני הרצליה. בקשר למכבי,יש הרבה נקודות אור וחושך מהמשחק. מלקום תומאס חייב עוד להתחשל ולהשתפר,הוא לאט לאט מבין שהוא לא חייב להיות "תחנה אחרונה" אבל עדיין חסרה לי יציבות במהלך המשחק אצלו. שרמנדיני עדין מאוד ומאוד רך,ברמה ממש מפחידה,לפעמים הוא מזכיר לי בתנועות הגוף ילד בן 8. בקשר לנקודות האור. המטריה האווירית שמספקים שון ג'יימס ותומאס,החדירות סטייל טוני פרקר של יוגב,היקמן בשיפור ענק,אחוזי השלשות המטורפים(אפילו שזה מול פרוקום ביום לא טוב שלהם) ושיפור של קיינר מדלי שקיבל קצת ביטחון.
הדבר היחיד שכרגע קצת מטריד אותי איך מכבי תתמודד מול קבוצה עם קו קדמי ברמה גבוהה? תומאס קפיץ רציני, אבל הוא מוגבל מאד מבחינה התקפית. שון ג'יימס? שרמאדיני שרק עלה אתמול לגרבאג' טיים? לדעתי אנחנו תלויים בצורה הזאת לגמרי בקליעה שלנו מבחוץ. כרגע זה מספיק, אבל ברור שבשלב הבא נראה סיפור אחר לגמרי. ההגרלה נראית כמובן מאד קלה, אבל לא נראה לי שאף אחד ציפה שסיינה עדיין ללא ניצחון. ללא ספק שיש לנו את הבית הכי קל, אבל רק בהמשך נוכל לדעת אם הדבר היה לטוב או לרע. דבר אחרון. ז'לגיריס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx יש להם בית מאד לא פשוט והם עדיין ללא הפסד. באמת מרשים.
השאלה היא מה זה קו קדמי ברמה גבוהה? במחזור הראשון פגשנו את אחד הקווים הקדמיים החזקים ביורוליג וראינו לא מעט נקודות חיוביות מהקפיצים שלנו שמהירים מאוד וקשה ליריב להגיב לפוסט אפ שהם מייצרים. גם בהגנה יש לא מעט יתרונות, לסופו היה לוקח שנה לחזור לצבע וקבוצות מהירות הוציאו ממנו עבירות מהר מאוד כיוון שלא הספיק לחזור לעמדה בצורה טובה. תומאס וג'יימס מהר מאוד נמצאים ומחכים ליריב. אני הייתי שם את העתיד שלנו השנה בעיקר בריקי ובלוגאן, אם הם יהיו טובים וישמרו על היכולת האחרונה נגיע רחוק מאוד, אם הם לא יצליחו לשמר על היכולת בטופ 16 כשנפגוש כל שבוע יריבה עם גארדים עדיפים, אנחנו לא נעלה להצלבה. אני עדיין חושב שעם כל הכבוד לטורקיות ולכסף שנשפך שם, פרט לברצלונה, אנחנו לא נופלים מאף קבוצה, אל תשכחו שאנחנו כנראה נגיע במאזן 1-9 (או הפסד יותר או ללא הפסדים), מכבי תצבור ביטחון וחייבים להצהיר על 1-4 בטופ 16. היכל נוקיה צריך להספיק, קבוצה שתנצח את כל משחקיה הביתיים פלוס ניצחון או שניים בחוץ וזה שלנו.
מוקדם להסיק מסקנות. להזכירכם, הבית של מכבי לפני שנתיים גם לא היה בשיא חוזקתו בלשון המעטה (קאחה לאבורל היתה הכי חזקה שם), סיימנו במאזן של 1-9 ולמרות יריבות לא פשוטות בהמשך עלינו לפיינל פור. עכשיו השיטה משתנה ואולי נקבל וואחד הרגלה (סביר להניח), אבל זה בטח לא אומר בוודאות שבגלל הבית החלש אנחנו ניפול בטופ 16. נקווה שהקבוצה תלך ותשתפר ונקווה לטוב. בנוקיה בכל מקרה לא יהיה פשוט לנצח אותנו, אני רק מקווה שבחוץ לא נתפרק.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx זה בדיוק מה שאני אומר, אל תשכחו שכל הקבוצות החזקות האלו על הנייר גם צריכות לשחק אחת נגד השנייה ככה שסביר להניח שגם אם נפסיד כמעט את כל משחקי החוץ עדיין רוב הקבוצות יהיו במאזן זהה למעט צסק"א\ברצלונה ואולי פנר, ושם הכל ייפול על הפרשים. ומכבי בנוקיה מסוגלת לייצר הפרשים גם נגד קבוצות גדולות ממנה בהרבה. חוץ מזה שאסור להוריד ברמת הציפיות, מכבי חייבת להגיע להצלבה זאת המטרה שצריכה להיות כל שנה!
אין לנו כאן אשכול מתאים לדעתי לכדורסל נשים אז אציין זאת כאן אליצור רמלה פרשה מהיורוקאפ די עצוב מה שקורה להם ובכלל לכדורסל הנשים, הקבוצה הבכירה בישראל פורשת ולא משחקת באירופה בגלל מצב כלכלי רעוע. אם זה ייגמר בהורדת ליגה זה יהיה סיפור טראגי במיוחד, אין לנו קבוצות כמו רמלה בכדורסל עם התמיכה והמודעות שהיא מקבלת ביחס לקבוצת הגברים.
איזה משחק מחכה לנו היום ב-18:00 - צסק"א מארחת את בארסה, שמגיעה אחרי שנחלה הפסד ליגה שלישי(!) ב-6 משחקים בספרד והיא לטעמי כמובן האנדרדוג היום. מקצועית אני חושב ששתי הקבוצות שוות ברמתן מבחינת הסגל, אבל הביתיות והכושר הנוכחי של השתיים, יכריעו לטעמי לטובת הצבא האדום. עוד משחק מסקרן יהיה בטורקיה, שם אפס של פארמאר תארח את ז'לגיריס המושלמת. אם ז'לגיריס צולחת גם את המשחק הזה, הגיע הזמן להתייחס אליהם מאוד ברצינות. גם מילאנו שלא נמצאת בכושר טוב, חייבת לנצח בבית את אלופת אירופה כדי לא להסתבך יותר מדי. גם כאן לטעמי יהיה משחק שקול, למרות שאולימפיאקוס מאוד מאכזבים גם בניצחונות שלהם ולא בטוח שהם בכלל פייבוריטים היום. אנחנו בברלין, ונכון שזה לא משחק פשוט, אבל זה משחק שצריך לנצח. המשחקים היחידים בתחילת ההגרלה שסימנתי כלא בטוחים הם במאלאגה ובסיינה. את מאלאגה כבר צלחנו, וסיינה פשוט קבוצה לא טובה השנה. מקווה לראות עוד שיפור אצל מדלי ושרמא ושג'יימס ימשיך ביכולת הטובה. חשוב מאוד ם להכניס את סמית' לעסק כמה שאפשר, אני חושב עדיין שהוא צריך להיות הגו טו גאי שלנו בשלבים המאוחרים של העונה.