שי, הבעיה היחידה שלי עד כה זה שרמאדיני וקיינר מדלי. אנחנו כל הזמן אומרים שניתן להם זמן וניתן להם זמן, אבל זה לא שהם אפילו מראים סימני שיפור וזה מה שמדאיג. תשמע, הם כבר היו צריכים לפחות לתת שניים-שלושה משחקים טובים עד כה וזה לא שהם לא מקבלים דקות, פשוט התפוקה שלהם נוראית. לשמא ברחו היום כדורים מהידיים, הוא לא אגרסיבי מספיק, לא בהתקפה ולא בהגנה ושוב, אנחנו מדברים על משחקים מול שאלון, אשקלון ומאלאגה...מה יקרה כשיבואו צסק"א, בארסה וריאל מדריד? נמשיך לחכות להם, אבל לי כבר נגמרת הסבלנות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
לגבי שרמא, גם לליאור ברחו כדורים מהידיים, אבל אתה צודק אצלו החבל קצת יותר דק. לגבי מדלי, הוא יחסית פצוע ולא שיחק יותר מדי. מייעדים לו תפקיד לא נכון - המחליף של בלו(לפחות כרגע). אני מאמין שדייויד ידע לעבוד עם השחקן הזה. כשם שאידסון איכזב את כולם(מלבדי) בעונתו הראשונה, ואז דייויד עשה ממנו משהו.
אני לא מדבר על שרמא ספציפית היום, אלא בכללי, והלוואי שהתפוקה שלו היתה חצי משל אליהו בכללי. אני מדבר על זה שהוא פשוט לא נכנס בכלל לעניינים וזה לא שהוא לא מקבל דקות והמפחיד הוא שגם מול קבוצות חלשות בליגה ובאירופה הוא לא עושה כלום, אז מתי יגיע המשחק הראשון הטוב שלו? החברים שלו כבר איבדו בו את האמון כי גם שמנסים להכניס לו כדוריםף במקרה הטוב זה נגמר בפאול שעכשיו גם בזה הוא קצת מזייף. לא יודע, הוא רך לי מדי, גם הגנתית וגם התקפית. לגבי אידסון, הבנאדם היה פלופ, עזוב אותך. הצטיין בריטאס, בא למכבי ונתן כמה משחקים טובים, חלק מהם אכן היו בפיינל פור שעלינו. בגדול הוא היה די נעלם ברוב שלבי העונה ואז הגיע החוזה ההזוי מבארסה שהתקעה איתו והיום כמו כל אלו שקפצו למכבי מעל הפופיק, הוא משחק בקבוצה בינונית. שחקן טוב, אבל לא מספיק טוב למכבי. אולי אם הוא היה נשאר אז הוא היה מתפתח, אבל בשנתיים שלו בצהוב יכולת לספור את המשחקים הטובים שלו בשתי ידיים.
אז שרמא וקיינר מדלי ייכשלו במכבי. עידן, מאד קשה להביא בתקציב של מכבי 7 שחקנים חדשים שכולם יבריקו ויעשו את ההבדל. כרגע אני מסתכל על התמונה הכללית ובסה"כ הקבוצה משחקת לא רע. אנחנו שיחקנו רק 3 משחקים ועד שנפגש בברצלונה, צסק"א או ריאל מדריד הרבה מים יעברו בירקון...בסופו של דבר מישהו הצביע לפני עונה על אולימפיאקוס כאלופה הבאה של אירופה? אנחנו צריכים להביא את הנק' ובזמן הכי קריטי למצוא את הכושר שיוביל אותנו לניצחונות הכי גדולים. כרגע מכבי לא הבריקה בכל שלושת משחקיה, אבל היא כן ללא הפסד. ניצחנו בספרד את מלאגה שהיא קבוצת יורוליג אמיתית, חזרנו מהקבר בבית מול סיינה ועשינו בית ספר לצרפתים בביתם כשהיורוליג הפכו את המשחק שלנו למרכזי במחזור...(ולמה באמת אין לי מושג) אין לי מושג מה קורה איתי כרגע, אבל אני די רגוע ולא מסתכל יותר מדי קדימה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
שי, אי אפשר לדרוש מ-7 שחקנים חדשים להבריק, אני מסכים. אבל יש לך בצבע את שרמא, תומאס וג'יימס כשמבחינתי הליגה היא בכלל לא פונקציה ככה שמכבי גם לא צריכה באמת 11-12 שחקנים מרכזיים. אז למה אי אפשר היה לוותר על השכר של אחד מהם ולהביא לצורך העניין את דייויד אנדרסן לדוגמא? בליגה בלאו הכי אתה יכול להסתדר עם אליהו או מדלי כסנטרים. שוב, זה לא שאני מבקר את ההחתמות, עדיין לא עבר מספיק זמן בשביל זה, אבל אני כן מתחיל לאבד סבלנות אצל מדלי ושרמא, היחידים במכבי שעדיין לא נתנו משחק אחד טוב מתחילת העונה. סתם נראה לי שהרכיבו בו קבוצת טלאים ושעם יותר תכנון ומחשבה היתה יכולה להבנות קבוצה קצת יותר טובה, אפילו על חשבון שחקן או שניים ולהרכיב 9-10 שחקנים טובים. בשורה התחתונה אתה צודק, אנחנו כרגע עם מלו א הניצחונות ולמרות כדורסל לא מרשים, זה מה שחשוב כרגע.
שמע, עכשיו אתה מעלה נקודה אחרת שאיתה אני בהחלט יכול להסכים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אני זוכר שנים שלמכבי היה סגל יותר קצר ואיכותי, אבל אז אלופת אירופה היתה קבוצה עם 12-13 שחקנים טובים שלקחה את היורוליג...אז כולם חשבו שקבוצה שיש לה את האפשרות של עומק בלתי רגיל תזכה בפיינל פור. כעיקרון הליגה הישראלית בכלל לא מעניינת אותי, אבל בשביל שמעון ודיוויד הצלחת שם קדושה. מבחינתי אפשר היה לתת לצעירים כמו לאיתי שגב לשחק בקביעות בליגה. ממה שאני מבין הבחור כשרוני. בצורה הזאת מכבי יכולה להרוויח משתי החזיתות והכדורסל הישראלי רק ירוויח מכך (הנבחרת). אולי כדאי שתנסה לדבר פעם עם שמעון ודייויד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מה שכן, אני לא חסיד של דיוויד אנדרסן, שחקן שיכול להיות מאד חשוב לקבוצה, אבל אם תצמצם את הסגל הייתי מביא שחקן שיתרום קצת יותר להתקפה. אחחח, זה גם ככה עניין תיאורטי בלבד....
שחקן כמו אנדרסן הוא שחקן שבע עם חוזה מנופח. נראה לי שזה היה אחד השיקולים. כי נפילה עם שרמא זה רק חצי מחיר.
לקחתי את אנדרסן כדוגמא. זה לא בהכרח היה חייב להיות הוא. השאלה אם לא היה שווה לוותר על שחקן או שניים בסגל ובמקומם להביא מישהו מוכח כסנטר. כבר דיברנו על כך שמאוד רציתי לראות את סופו נשאר אבל אנחנו לא יודעים מה היו המניעים לעזיבה ובכל מקרה היה אפשר להשקיע בסנטר אחד טוב ואעוד אחד מחליף במקום להחזיק שלושה שחקנים בינוניים+. הלוואי ואתבדה ושרמא שומר את המשחקים שלו לשלב הבא, אבל עד עכשיו זה לא נראה טוב וכנ"ל לגבי מדלי.
עידן, מתי הבאנו סנטר "מוכח". סופו זה הכי קרוב לשם גדול שהבאנו אבל גם מסביבו היו הרבה סימני שאלה. מוריס מציאה מירושלים, האפמן בזמנו, כל הויקטור אלכסנדרים ורשארד גריפת למינהים. ניקולה להזכריך היה פוטנציאל שנשלח לוילרבאן. אין לנו את האמצעים וכנראה שגם זו לא הפילוספיה להוציא על סנטר "מוכח" שכזה כדוגמת אנדרסן שהבאת. שרמדיני, לטוב ולרע, הוא לגמרי הטייפ קאסט שמכבי קונים. לפעמים זה עובד, לפעמים לא.
אוי לנגפורד, למה הלכת... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx צפיתי במחצית הראשונה בין ז'לגריס למילאנו, קית פשוט לוהט עם 17 נקודות באחוזים מצוינים ויש עוד 2 דקות לתום המחצית הראשונה. מחזיק את האיטלקים לבדו ביתרון באולם של הקבוצה הכי לוהטת באירופה.
טוב זה לא עזר לו כל כך, ז'לגריס מנצחת בסוף והיא במאזן לא יאמן של ארבעה ניצחונות מול אפס הפסדים. וואו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx בקשר למשחק שלנו, אחלה אימון לקראת חיפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
לאחר עוד ערב שבו צפיתי בכמה משחקים במקביל אני חייב לומר שאני יותר חושש מההגרלה המאוד קלה שקיבלנו. בשלב הבא הרמה עולה פי 3, אולי עדיף שהיינו מתמודדים עם איזה קבוצה אחת ברמה גבוהה רק כדי להרגיש מה זה. הבדלי הרמות מול הבתים האחרים זה פשוט פחד אלוהים. ומי שנראה הכי הכי הכי הכי טוב - אלה הטורקיות. וואו, איזה שני משחקים גדולים היו היום. פנר מנצחת את פנאתנייקוס עם תצוגת תכלית של בו מקלאב, בוגדנוביץ' והאקס המיתולוגי של היוונים באטיסט. אבל הסיפור הכי גדול היה בבאסקוניה. קאחה לבורל הובילה במחצית 30-48! על אפס ואז הגיעה מחצית שנייה שתיכנס לפנתייאון. משחק מושלם של הטורקים ומהפך אדיר עם ניצחון 76-64. מה אחראי על הריצה? על המהפך? על הקבוצה? ניחשתם נכון. פאקינג ג'ורדן פארמר עם משחק ענק של 18 נק' (6 ריב') 6/8 מהשתיים ו2/2 מהשלוש. ניצחונות גם לספרדיות. ברצלונה לא מרשימה (הוארטס 24 נק' 6/7 מהשלוש) אבל מנצחת את פרטיזן בבית 85-82. לריאל זה הלך יותר חלק עם 80-66 על קאנטו.
פעם מכבי תל אביב הייתה מלינה על כך שמשחקי הליגה קלים מדי ושהם לא מהווים הכנה מקצועית ראויה לקראת משחקי היורוליג. היום זה הפוך. פרוקום הייתה נאבקת לא לרדת ליגה אם הייתה משחקת בישראל. המשחקים בליגה האדריאטית אשתקד היו מעניינים פי כמה.
אני לא כל כך מסכים איתך, מכבי מופיעה לליגה הישראלית אחרי טיסות ומנוחה של יום, קשה לי להאמין שהצוות המקצועי באמת מצליח להכין אותם כמו ליורוליג, לא יודע עד כמה הסקאוטינג ושיטת המשחק שמותאמת ליריבה קיימת בליגה אם בכלל. מכבי מגיעה לא מוכנה וזאת הסיבה שהיא מאוד מתקשה בליגה. אין לי ספק שכל הקבוצות בבית שלנו חלשות מהבית של ז'לגריס שם חמשת הראשונות היו עושות לנו צרות יותר מכל הקבוצות אצלנו, אבל עדיין פרוקום היא קבוצת יורוליג עם ניסיון של טופ 16 ואף הצלבה לפני כמה שנים. עוד שבוע מתחיל היורוקאפ, בואו נראה מה הקבוצה השנייה הכי טובה במדינה תעשה בו, כל שנה היא מתרסקת מול קבוצות שסיימו אחרי יריבות מכבי בליגות שלהן, ככה שלהגיד שהפולנים היו נלחמים על הירידה בארץ זאת הגזמה לפי דעתי. כל שנה אומרים שמכבי נופלת על בית קל, זה לא כל כך הבית אלא המוכנות של מכבי והעבודה המדהימה של בלאט שמוציא מים מכל סגל שנותנים לו. למרות שיש לנו פוטנציאל לסיים עם מאזן מושלם (ברלין חוץ, סיינה חוץ וגדיניה חוץ- אלה המוקשים שנותרו, סבירות לא קטנה שננצח בכולם) הבית הבא הולך להיות אופרה אחרת. למרות שאיך שאני רואה את זה כרגע מכבי פייבוריטית ברורה לסיים 1-4 בבית שלה ולעלות לפחות להצלבה שם הכל פתוח.
לא כל כך מהר שי, כרגע הבית הבא שלנו יכלול את צסק"א(או בארסה) ואת שתי הטורקיות. נכון, למעט ריאל מדריד כולן נראות פגיעות ולפחות בנוקיה אנחנו יכולים לנצח כל קבוצה. עם זאת, עד היום לא ראינו את מכבי מתמודדת עם אף מוקש כזה שהכנה טובה אליו זה לא מספיק בשביל לפרק אותו, כזה שתצטרך להתחיל לאלתר קצת יותר ולצאת מהשבלונה(ולא ללכת להתאבדות של לוגאן בעיני זה לא הדרך), כזה שלחץ על כל המגרש לאו דווקא יספיק. ולצערי את זה נפגוש כנראה רק בשלב הבא(כי מלאגה המוכשרת היא לא מאומנת מספיק לדעתי, ואלבה לא מה שהיא נראתה כנראה ובכל אופן אין לה את הכלים וזה יותר תלוי בנו)